Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kacusha
    17. Rujan 2022. 19:18

Cure nemojte se opterecivati brojem, stvarno je bolje da su kvalitetne. 👍 
    Stelic zovem u ponedjeljak ionako samo moram na dogovor za dugi protokol i uzv da nemam neku cistu.  😉✨

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Rainbow_Hope 🌈
    17. Rujan 2022. 22:23

Curke, ja sam u takvoj ludnici na poslu i još sam imala neka događanja koja sam morala odraditi ovaj vikend pa uopće nisam stigla popratiti, pročitala jesam, ali sam pola sigurno zaboravila pa se ispričavam 🙈
    Leia drago mi je da si se javila i da je sve dobro ❤️ da, da, i meni trbuh tako fluktuira od jutra do večeri i ne mogu nositi više dosadašnje hlače i hulahopke, iako sam dobila samo 2 kg dosad i danas su mi masovno na jednom od tih događanja ljudi koji me nisu dulje vidjeli govorili kako sam lijepo smršavila 🤭 inače smo super, ne mogu se nešto požaliti 🥰
    Anči ja sam te pitala i jako mi se sviđa vaš odabir, drago mi je da ste se odlučili probati nešto novo i nadam se da će vas to obogatiti i osnažiti kao par, već sam ti i prije rekla - najbitnije je da u ovom svemu ne izgubite sebe ❤️ 
    Kachusa javi kako je prošla ta prilika za posvojenje i baš lijepo da si odlučila volontirati ❤️ ja držim fige i za dugi protokol, nekako baš mislim da bi ti mogao odgovarati 🥰
    Stela, Panda kad će to više? 🤭 
    Aries, Sunny, Ma2013, dom leon vi još sitno brojite, stižu beboline ❤️❤️❤️❤️
    Duplapanda nemoj biti razočarana, pogledaj naš rezultat od 4 oplođene 😉
    Htjela sam još samo reći što se tiče loše oplodnje da se meni kad čitam sve skupa čini da osim kod idiopatske neplodnosti suplementi stvarno imaju ulogu i da su nakon par mjeseci suplemenata puno bolji rezultati. Mi smo prije 1. IVF-a uzimali suplemente i iako je od AFC 12 bilo na kraju 5 js, sve su se oplodile, u drugom je bilo 6 js, 4 su se oplodile i svaki put smo dobili dvije blastice. Cijelo vrijeme smo uzimali suplemente. S obzirom na mužev jako loš spermiogram, baš smo bili zadovoljni oplodnjom i embriologicom u B+... 
    Želim puno strpljenja pupicama i curama u postupku, puse trudnicama 😘😘😘
    Ana jesi ti dobro, nisi se javila neko vrijeme?
    ---
    J_Lo nisam sigurna dal sam rekla, ja imam uzv 20. 9. ❤️

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Tinker 🌸
    17. Rujan 2022. 23:08

Tamek

Hope2022 ❣️💫✨

Cure,
    Da li netko ima za preporuciti dobrog reproduktivnog endokrinologa u ZGu?
    Hvala 🍀

Hm…mene vodi dr.Herman Mahečić u Petrovoj,na humanoj. Meni jako dobra doktorica…mozda ti posluzi😉

Hvala ti, i ja sam kod nje, ali nisam bas skroz zadovoljna, ocekivala sam da mi se malo vise posveti s obzirom na dijagnoze i povijest, ali mozda imam previsoka ocekivanja 🤷‍♀️. Inace je jako draga i otvorena. Pa sam razmisljala otici na drugo misljenje... 

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Butterfly 🦋
    17. Rujan 2022. 23:48

Rainbow_Hope 🌈

Htjela sam još samo reći što se tiče loše oplodnje da se meni kad čitam sve skupa čini da osim kod idiopatske neplodnosti suplementi stvarno imaju ulogu i da su nakon par mjeseci suplemenata puno bolji rezultati. Mi smo prije 1. IVF-a uzimali suplemente i iako je od AFC 12 bilo na kraju 5 js, sve su se oplodile, u drugom je bilo 6 js, 4 su se oplodile i svaki put smo dobili dvije blastice. Cijelo vrijeme smo uzimali suplemente. S obzirom na mužev jako loš spermiogram, baš smo bili zadovoljni oplodnjom i embriologicom u B+…

Hvala na odg, s obzirom da mi je prvi ivf i od kredita za kucu ga placamo nekako previse nade ulijevam u taj prvi postupak.. 😅 pa me sve stresira lagano..🥺 
    Zanima me kazes da ste od 4 oplodene imali 2 blastice? Kako to da ste cekali 5.dan za blastice? Meni je dr rekla ako vise od 5 bude oplodenih da onda idemo na 5.dan , tako da zato idem na 3dan. S obzirom na muzev uredan sprermiogram i moje god ocekivala sam vise oplodnje ali ako ove opstanu i razviju se ok , prezadovoljna.. samo me brine da nisu lose kvalitete i ta 4 sad :/
    Sad sam gledala svakakve videe po yt za razliku od et 3 ili 5 dan, pa mi je malo zao sto idem na 3… kao veca je vjerojatnost za t ako je 5.dan et? I da ako je 3.dan da ih se vise vraca ako se jedan prestane razvijati.. jel znate sta o tome? to je sve moj dojam prema tim videima.. 
    nadam se da ce bar jedan opstat i razvit se i primit dobro.. 🤞🏼😌ali definitivno nakon ovog postupka ako ne uspije idemo na bolje suplemente.. 

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

Rainbow_Hope 🌈
    18. Rujan 2022. 00:00

Pandapanda mi smo imali svježi ET 1 trodnevnog zametka prvi put, preostala 4 su ostavili do 5. dana i 2 su se razvila do blastocista pa su ih zamrznuli. Nijedan transfer blastice nije bio uspješan. Drugi put smo od 4 oplođene vratili dva dvodnevna zametka, preostala 2 su ostavili do 5. dana i oba su se razvila u odlične blastice za nadamo se bracu ili seku. Dakle, meni je uspješan bio ET dvodnevnih, imamo tu ribic s blizankama iz ET-a trodnevnih, nema tu pravila. Vani je veća uspješnost s blasticama jer rade genetska testiranja, kod nas je logika da ostavljaju do blastica ako ih je više da mogu birati, a ako ih je manje, ionako neće imati od čega birati, a uvjeti u maternici su bolji nego u labosu. Ako je zametak dobar, primit će se kao trodnevni ili kao  petodnevni (ili kao dvodnevni 🤭). Samo hrabro 💪

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Butterfly 🦋
    18. Rujan 2022. 00:13

Rainbow_Hope 🌈

Pandapanda mi smo imali svježi ET 1 trodnevnog zametka prvi put, preostala 4 su ostavili do 5. dana i 2 su se razvila do blastocista pa su ih zamrznuli. Nijedan transfer blastice nije bio uspješan. Drugi put smo od 4 oplođene vratili dva dvodnevna zametka, preostala 2 su ostavili do 5. dana i oba su se razvila u odlične blastice za nadamo se bracu ili seku. Dakle, meni je uspješan bio ET dvodnevnih, imamo tu ribic s blizankama iz ET-a trodnevnih, nema tu pravila. Vani je veća uspješnost s blasticama jer rade genetska testiranja, kod nas je logika da ostavljaju do blastica ako ih je više da mogu birati, a ako ih je manje, ionako neće imati od čega birati, a uvjeti u maternici su bolji nego u labosu. Ako je zametak dobar, primit će se kao trodnevni ili kao petodnevni (ili kao dvodnevni 🤭). Samo hrabro 💪

Sad mi je puno jasnije, drago mi je cut pozitivna iskustva u slicnim situacijama, hvala ti😌😘 jel dr preporuca vracanje vise 3dn zametaka za et ikad ili ako pacijent zahtjeva ili uvijek u dogovoru..viv ce mi sve rec u pon ali nemogu docekat😅
    Bas lijepo sto imate jos smrzlica u čeki😌🤞🏼🐧🐧
    Ribic pitanjce za tebe, kad mi dr kaze vracanje vise zametaka je rizicno i ne preporucujemo, al se ipak nekad odluce na to, jel ivf blizanacka trudnoca razlicitija od prirodne? Pa stoga vise rizicna? Ili svaka blizanacka je jednako rizicna?
    Tnx😘 

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

J_Lo
    18. Rujan 2022. 00:37

Pandapanda

Rainbow_Hope 🌈

Pandapanda mi smo imali svježi ET 1 trodnevnog zametka prvi put, preostala 4 su ostavili do 5. dana i 2 su se razvila do blastocista pa su ih zamrznuli. Nijedan transfer blastice nije bio uspješan. Drugi put smo od 4 oplođene vratili dva dvodnevna zametka, preostala 2 su ostavili do 5. dana i oba su se razvila u odlične blastice za nadamo se bracu ili seku. Dakle, meni je uspješan bio ET dvodnevnih, imamo tu ribic s blizankama iz ET-a trodnevnih, nema tu pravila. Vani je veća uspješnost s blasticama jer rade genetska testiranja, kod nas je logika da ostavljaju do blastica ako ih je više da mogu birati, a ako ih je manje, ionako neće imati od čega birati, a uvjeti u maternici su bolji nego u labosu. Ako je zametak dobar, primit će se kao trodnevni ili kao petodnevni (ili kao dvodnevni 🤭). Samo hrabro 💪

Sad mi je puno jasnije, drago mi je cut pozitivna iskustva u slicnim situacijama, hvala ti😌😘 jel dr preporuca vracanje vise 3dn zametaka za et ikad ili ako pacijent zahtjeva ili uvijek u dogovoru..viv ce mi sve rec u pon ali nemogu docekat😅
    Bas lijepo sto imate jos smrzlica u čeki😌🤞🏼🐧🐧
    Ribicpitanjce za tebe, kad mi dr kaze vracanje vise zametaka je rizicno i ne preporucujemo, al se ipak nekad odluce na to, jel ivf blizanacka trudnoca razlicitija od prirodne? Pa stoga vise rizicna? Ili svaka blizanacka je jednako rizicna?
    Tnx😘

Meni je rekla "mi vam ne volimo blizance", u smislu tome da, da, blizanačke trudnoće nose i inače puno više rizika nego "obične". Ne zato jer je IVF blizanačka trudnoća. 
    Ali, to je apsolutno samo tvoja (vaša) odluka, i zakonsko pravo. Ok, shvaćam, moramo biti svjesni svih rizika, i mogućih komplikacija, ali se meni učinilo ovdje u Splitu baš kao nagovaranje na odluku, što mi nije baš bilo ugodno. 

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

J_Lo
    18. Rujan 2022. 00:42

Rainbow_Hope 🌈

Curke, ja sam u takvoj ludnici na poslu i još sam imala neka događanja koja sam morala odraditi ovaj vikend pa uopće nisam stigla popratiti, pročitala jesam, ali sam pola sigurno zaboravila pa se ispričavam 🙈
    Leia drago mi je da si se javila i da je sve dobro ❤️ da, da, i meni trbuh tako fluktuira od jutra do večeri i ne mogu nositi više dosadašnje hlače i hulahopke, iako sam dobila samo 2 kg dosad i danas su mi masovno na jednom od tih događanja ljudi koji me nisu dulje vidjeli govorili kako sam lijepo smršavila 🤭 inače smo super, ne mogu se nešto požaliti 🥰
    Anči ja sam te pitala i jako mi se sviđa vaš odabir, drago mi je da ste se odlučili probati nešto novo i nadam se da će vas to obogatiti i osnažiti kao par, već sam ti i prije rekla - najbitnije je da u ovom svemu ne izgubite sebe ❤️
    Kachusa javi kako je prošla ta prilika za posvojenje i baš lijepo da si odlučila volontirati ❤️ ja držim fige i za dugi protokol, nekako baš mislim da bi ti mogao odgovarati 🥰
    Stela, Panda kad će to više? 🤭
    Aries, Sunny, Ma2013, dom leon vi još sitno brojite, stižu beboline ❤️❤️❤️❤️
    Htjela sam još samo reći što se tiče loše oplodnje da se meni kad čitam sve skupa čini da osim kod idiopatske neplodnosti suplementi stvarno imaju ulogu i da su nakon par mjeseci suplemenata puno bolji rezultati. Mi smo prije 1. IVF-a uzimali suplemente i iako je od AFC 12 bilo na kraju 5 js, sve su se oplodile, u drugom je bilo 6 js, 4 su se oplodile i svaki put smo dobili dvije blastice. Cijelo vrijeme smo uzimali suplemente. S obzirom na mužev jako loš spermiogram, baš smo bili zadovoljni oplodnjom i embriologicom u B+…
    Ana jesi ti dobro, nisi se javila neko vrijeme?

J_Lo nisam sigurna dal sam rekla, ja imam uzv 20. 9. ❤️

Pišem vas 🥰
    I ja sam dobila 3 kg do sad, ali hlače odavno ne mogu zakopčati 😁 

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

Mishmash
    18. Rujan 2022. 06:32

Sani 🥰 kako je tako je, moram se pomirit s tim i borit kako znam 🤷🏼‍♀️ ja cu isto u petrovoj ic na op pa se nadam najboljem 🙃

Stela slazem se, sjetila sam se toga sta si mi napisala nedavno i onda sam si zapisala pitanja na papir da ne zaboravim i stvarno sam prosla s dr. Sve u detalje 😊🤗
    Jlo javljam sve cim saznam jos detalja i pratim vaas 🥰🥰

🙋🏼‍♀️1997. Neprohodni jajovodi, sactosalpynx, amh 8.5
    🙋🏼‍♂️1995. Normozoospermia
    🔸Petrova/IVF
    🔸6/22 : pergoveris 300, cetrotide 0,25, ovitrelle
    🔸20.6. Aspiracija: 9 🥚➡️ 1 🐧
    1.FET- 14.07. ❤️ 1 blastica ❄️❤️🤞 ◽ biokemijska◽😔
    🔸Vinogradska IVF ➡️novi postupak 2/23
    Bemfola 225,

• Ana_
    18. Rujan 2022. 07:46

Rain tu san, pratim, ali ne stignem odmah odgovorit i poslije sve zaboravim pa da ne izostavimo nekoga, mislim si, bolje da ne pišem ništa 🤣
    Ja sam super, krvarenja nema, odmaram I dalje, ali bar nije strogo mirovanje 😁
    Zbog tog mirovanja se i debljam, sad sam na +8 🤭, ali eto, ide sve svojim tokom. Na kontroli u srijedu su mi ponovili neki bris, pa moram opet na kontrolu u četvrtak da vidimo nalaz i terapiju ako bude trebalo.
    _
    Vidim puno cura u postupcima, to me jako veseli, vidi se da su po klinikama završili godišnji i da se sve zahuktalo. Nadam se poplavi plusica na temi uskoro 😍😍😍😍😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.