Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NNina
    06. Listopad 2023. 20:46

Nastavak poruke...Nakon b.o. krecemo u drugi stimulirani postupak, odmah 2, 3 mjeseca iza prvoga. Iz drugog postupka dobivam 8 ili 9 jajnih stanica 7 se oplode i sve dolaze do stadija blastociste. Ucinjen transfer u istom ciklusu, beta 0, nakon mjesec dana odradujem FET, beta odlicna, duplanje odlicno, na prvom pregledu srce ne kuca. Tuga ogromna. Trazim od doktora R da odradim nalaze trombofilije, on mi kaze da nema potrebe, ali sam ja svakako ucinila na svoju ruku. Doktor iscitao nalaz i kaze da imam mutaciju koju skoro vecina njih ima i da nije to razlog neuspjeha. Krecem ja ponovmo u drugi FET nakon 2 mjeseca i trazim od doktora da li mogu krenuti sa andolom nakon transfera, doktor kaze da nema potrebe ali da ako zelim mogu ne moze mi stetiti. Prije tog drugog FET a popila dvije ture kapi vrkute, koristila, jos i ranije jod, selen, vitamin D i zeljezo...da li je nesto od toga pomoglo, neznam, da li se jednostavno poklopio dobar zametak, moze biti. Ali iz tog drugog FET a sada kraj mene lezi nasa srecica koja budi mamu i tatu svakih sat i pol nocu jer nam pocinju zubici  imamo 7 mjeseci 💙

Nirvana2024
    06. Listopad 2023. 21:03

Saniii

Easygoing vremena se jesu promijenila i zato velim da je neplodnost bolest modernog doba, neplodnih parova je sve više, ali i hranu koju jedemo sami biramo i kupujemo,nitko nam ništa ne nameće, tako i san i stres sve se može reducirati kada složimo prioritete u životu, mislim na neke se stvari zaista ne može utjecati ali na dosta toga može. Pijemo, pušimo, jedemo sranja za koje pazi znamo da su štetna i onda kad dodje do bilo kakve dijagnoze čudimo se kao pura dreku. Tvrdim da uvijek postoji iznimaka , ali u većini slučajeva se sami dovedemo u takvu situaciju.

Naravno daima prostora za edukaciju počevši od zdravstva pa do nas, ako misliš na socijalne ginekologe, pogotovo, evo ja nadobudno tvrdim da ja od svog znam više o IVFu 😅.
    Aliiii i tu isto sami možemo puno učiniti, tj širiti svijest barem u svojoj okolini ,ne tretirati mpo kao tabu temu, širiti znanje gdje možemo pa makar malo bilo.
    Nedavno je administratorica Rodinog foruma izjavila da kada traži da se odazove netko na temu Ivf-a javno da često puta ne dobiju niti jedan jedini odaziv, a samo grupa broji blizu 1400 članica, eto koliko MI činimo širenju svijesti.
    Uvijek trebamo krenuti od sebe… ❤️
    Biljchežao mi je zaista 😔
    Nirvana privatno kad ideš sve placas, i lijekove i sam postupak i kriopohranu i fetove, ništa ne ide prek hzzo-a.
    1dc računaš kada krene pravo krvarenje, smeđarenje se ne računa..

Da, to sam shvatila, nego ako npr. prođem cijeli postupak (stimulacija, aspiracija, kriopohrana ako bude više blastica, svježi transfer) i sve platim, čak i kriopohranu, i hoću u drugi FET i imaju npr. mjesta u hzzo kvoti, plaćam li onda sam taj FET, na to sam mislila 😄
    Biljche, Repromed i Beta plus su mi odgovorile, Beta ima čak slobodno već 11.10.
    Odlučila sam ići na sve 3 konzultacije (još moram IVF kontaktirati) pa vidjeti kako ćemo si sjesti.
    Sutra ću si i betu izvaditi da budem sigurna.
    Ne znam je li mi Saniii ili neka druga curka iskomentirala za BMI - apsolutno, mislim da i tu leži dio problema, ja sam skinula kile, samo ne onako brzo kako sam 1.put, tako da imam još za skinuti taman za uspješan postupak 😄
    Ali prvi put sam skinula "samo" 8 kg, ali to je bio više uspjeh u postizanju omjera tijela, skinula sam body fat i poboljšala omjere mišića i sala, izgledala kao da sam skinula 20 kg, tako da ni kile nisu tu bile toliko presudne koliko taj unutarnji balans.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

EasyGoing
    06. Listopad 2023. 21:08

Saniii

Da, zdravstveni sustav je zaista u banani, imamo mi i odličnih liječnika ali zbog trulog sustava ne mogu doći do izražaja.
    Daleko smo mi od Amerike 😁, ali do nedavno smo bili daleko i od Europe a vidi nas sad , članica EU 😅. Vidjet ćemo gdje će nas vrijeme odvesti, dotad je na nama da se sami za sebe izborimo..

Potpisujem sve. I zaista se nadam da cemo se sve uspjeti izboriti prije nego se umorimo od pokušavanja. 🤞❤️

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

Saniii
    06. Listopad 2023. 21:20

Nirvana plaćaš :). Kad krenes privatno u postupak sve plaćaš bez obzira ako budeš u klinici koja radi sa hzzo-om i bez obzira jel imaju mjesta.  

Javi nam dojmove  sa konzi :)

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Nirvana2024
    06. Listopad 2023. 21:32

Saniii

Nirvana plaćaš :). Kad krenes privatno u postupak sve plaćaš bez obzira ako budeš u klinici koja radi sa hzzo-om i bez obzira jel imaju mjesta.

Javi nam dojmove sa konzi :)

Jajks 😬
    Hvala Bogu da imam vas, ovi savjeti su predragocjeni.
    Naravno, javim 😉

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

bejbe2018
    06. Listopad 2023. 21:40

NNina

Nastavak poruke…Nakon b.o. krecemo u drugi stimulirani postupak, odmah 2, 3 mjeseca iza prvoga. Iz drugog postupka dobivam 8 ili 9 jajnih stanica 7 se oplode i sve dolaze do stadija blastociste. Ucinjen transfer u istom ciklusu, beta 0, nakon mjesec dana odradujem FET, beta odlicna, duplanje odlicno, na prvom pregledu srce ne kuca. Tuga ogromna. Trazim od doktora R da odradim nalaze trombofilije, on mi kaze da nema potrebe, ali sam ja svakako ucinila na svoju ruku. Doktor iscitao nalaz i kaze da imam mutaciju koju skoro vecina njih ima i da nije to razlog neuspjeha. Krecem ja ponovmo u drugi FET nakon 2 mjeseca i trazim od doktora da li mogu krenuti sa andolom nakon transfera, doktor kaze da nema potrebe ali da ako zelim mogu ne moze mi stetiti. Prije tog drugog FET a popila dvije ture kapi vrkute, koristila, jos i ranije jod, selen, vitamin D i zeljezo…da li je nesto od toga pomoglo, neznam, da li se jednostavno poklopio dobar zametak, moze biti. Ali iz tog drugog FET a sada kraj mene lezi nasa srecica koja budi mamu i tatu svakih sat i pol nocu jer nam pocinju zubici imamo 7 mjeseci 💙

Super priča!
    Nek ste uspjeli..

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    06. Listopad 2023. 21:46

Ugl. Sani bila si spomenula da napišem iskustvo ,ugl.nije bilo Pgd jer nije došlo do BC nego smo s jednim najuspješnijim radili transfer 4.dan
    I evo 18ti tjedan .

Dosad je bilo sve uredno. 
    Jedino  bio je neki smeđi iscjedak prije 2 dana,ali na pregledu mi je rekla da je to do cerviksa, da se zna desiti jer je osjetljivo u trudnoći.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• NNina
    06. Listopad 2023. 21:58

Svima vama zelim da sto prije uspijete. Tezak je to put, treba imati snage. Razumna❤, MalaG ❤, i svima vama❤. 

Saniii
    07. Listopad 2023. 08:29

bejbe2018

Ugl. Sanibila si spomenula da napišem iskustvo ,ugl.nije bilo Pgd jer nije došlo do BC nego smo s jednim najuspješnijim radili transfer 4.dan
    I evo 18ti tjedan .

Dosad je bilo sve uredno.
    Jedino bio je neki smeđi iscjedak prije 2 dana,ali na pregledu mi je rekla da je to do cerviksa, da se zna desiti jer je osjetljivo u trudnoći.

Nekad pgd zaista nema smisla i nema garancije uopće, i prevelik je rizik kao u vašem slučaju kad jedva dobijete embrij za transfer i sad čekati do studija blastociste plus postoji rizik da se embrij ošteti prilikom testiranja . Drago mi je da ste "išli na sreću" i uspjeli ❤️, znam da ste se i vi dugo borili ❤️. 
    Krvarenje može biti i od manjka progesterona pa možda da i to čekiraš ili ako već koristiš vaginalno može biti i od iritacije cervixa, uglavnom bitno je da na pregledu sve okej izgleda. Jeste radili nipt test?
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Tikvica
    07. Listopad 2023. 10:03

Nina prica sa sretnim zavrsetkom, lijep ojecto za procitati❤️

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.