Sani, Sreca slažem se, ali evo, vremena su se promijenila nažalost, meni svaka druga prijateljica ima problem zatrudniti, pa cak i one u 20-ima... Da ne govorim da sve vise i vise muskaraca ima totalno los spermiogram... Stres, malo spavanja, loša hrana, zrak koji dišemo... sve je pomalo utjecalo pa smo od onoga da zatrudnis na "prvi pogled" dosli do toga da nas sve vise ima problema. Istina je da same stojimo iza svojih odluka ali isto tako podizanje svijesti o cijelokupnoj situaciji šteka jer evo prvenstveno nasi ginekolozi nemaju takta i loš im je pristup, a mislim da bi od njih trebalo poceti. Cast iznimkama naravno.
👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
KBCST
1.AIH❌
2.IVF-nema JS❌
3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
4.Prirodni IVF-nema JS❌
5.IVF-ET 2 2dn❌
6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
7.IVF-ET 2 2dn❌
CITO
8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
Trombofilija ✅
9.IVF-ET 1 3dn❌
Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
10.IVF-ET 2 3dn❌
11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
15.IVF-freeze all ❄️❄️
FET ⏳
Evo da se i ja izjadam malo.
Danas 11dnt test trakica iz Muellera negativna 😪😪😪😪
Od bete u ponedjeljak ne ocekujem nista.
Ispucala sam sve preko HZZO-a osim prirodnog.
Kuda ću i šta ću ako ću uopće nemam pojma 😪😪😪
🙎♂️ 47 sve ✅️, 👩 39 endometrioza Klinika : Vinogradska
11/2019 IUI -AIH, beta ❌️
01/2020 IUI -AIH, beta ❌️
03/2020 IUI -AIH, beta❌️
09/2020 1.IVF transfer 2 blastice, beta ❌️
01/2021 2.IVF 5 blastica, freeze all
03/2021 operacija lijevog jajnika , endometrioza
05/2021 FET 1 blastice, beta ❌️ , 06/2021 FET 2 blastice, beta ❌️, 09/2021 FET 2 blastice, beta❌️
06/ 2022 3.IVF transfer 2 trodnevna, beta ❌️
11/2022 prirodni IVF - negativna aspiracija
03/2023 4.IVF 2 blastice, beta ❌️, 1 🐧
Kuda ću i šta ću ako ću uopće nemam pojma 😪😪😪
😟🤗
Draga, drži se, nemam ti što pametno za reći.
Mene je ovo baš pogodilo i cijelo vrijeme se nadam potajno, ali neće pa neće.
Ja sam već dobila 2 odgovora od privatnika pa sam se već u to usmjerila. Sad me brine koga odabrati - namjerila sam se da platim, ali si mislim, ako ne uspije 1.transfer, a ostane mi smrzlića, ostat ću osuđena na tu kliniku.
Je li moguće npr. platiti 1.postupak pa ako ne daj Boze ne uspije, a imam npr. smrzlića FET onda odraditi preko HZZO?
Fun fact, danas mi je godišnjica MPO, prije točno 3 godine mi je bio 1.dc i krenula sam u svoj 1.postupak, koji je hvala Bogu završio trudnoćom, ali eto moje 4 nesuđene bebe nisu se primile, ali jedna je.. (i čitam vaše priče o AMH, 2020. mi je bio 8.4, nadam se da nije potonuo.)
Danas uradim test i negativan je i uskoro prokrvarim, smatrat ću to znakom, možda uspijem ovaj mjesec prirodno 😄
Ali šalu na stranu, je li mi ovo 1.dc ili je ciklus još nestabilan pa bi mi tek sljedeća M trebala biti referentna?
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Kuda ću i šta ću ako ću uopće nemam pojma 😪😪😪😟🤗
Ja sam već dobila 2 odgovora od privatnika pa sam se već u to usmjerila. Sad me brine koga odabrati - namjerila sam se da platim, ali si mislim, ako ne uspije 1.transfer, a ostane mi smrzlića, ostat ću osuđena na tu kliniku.
Je li moguće npr. platiti 1.postupak pa ako ne daj Boze ne uspije, a imam npr. smrzlića FET onda odraditi preko HZZO?
Fun fact, danas mi je godišnjica MPO, prije točno 3 godine mi je bio 1.dc i krenula sam u svoj 1.postupak, koji je hvala Bogu završio trudnoćom, ali eto moje 4 nesuđene bebe nisu se primile, ali jedna je.. (i čitam vaše priče o AMH, 2020. mi je bio 8.4, nadam se da nije potonuo.)
Danas uradim test i negativan je i uskoro prokrvarim, smatrat ću to znakom, možda uspijem ovaj mjesec prirodno 😄
Ali šalu na stranu, je li mi ovo 1.dc ili je ciklus još nestabilan pa bi mi tek sljedeća M trebala biti referentna?
Hvala ti 🥰 Jadna sam do bola.
Evo ako bi imala volje da i meni podjelis ta svoja 2 odgovora kako i sta jer ja nemam pojma apsolutno nista.
Neznam od kuda uopce krenuti
03/2020 IUI -AIH, beta❌️
05/2021 FET 1 blastice, beta ❌️ , 06/2021 FET 2 blastice, beta ❌️, 09/2021 FET 2 blastice, beta❌️
Kuda ću i šta ću ako ću uopće nemam pojma 😪😪😪😟🤗
Meni je uvijek ciklus nakon transfera bio nestabilan za bilo sta.
Em uvijek kasni zbog utrica i onda koliko kasni toliko dode ranije sljedeci put.
03/2020 IUI -AIH, beta❌️
kad pročitam vaše priče, onda skužim koliko sam ja nadobudno ušla u MPO. Nadobudno u smislu, uzmu mi js, spermij, spoje i eto naše bebe, neš ti problema. Prije toga je bilo, kad budemo htjeli bebu, poseksat ćemo se bez zaštite, i eto bebe. Ali očito nama (ovdje) ne ide to tako. A kad me onda još ulovi dodatni strah zbog godina..nervoza na max. Puštam nervozu iza sebe, za koji dan sam pupo i nadati ću se najboljem.
Cure želim nam svima da uskoro ugledamo plusić ❤️ 🍀
Sretno svima danas 🤗
A kad se sitin kako su nas u školi plašili da na "pogled" ostanemo trudne i kako se triba pazit i štitit, umjesto da su nas educirali kako AMH s godinama drastično opada i da se nakon neke godine triba ozbiljno "zalagat" ako se misli zatrudnit, to bi im bilo puno pametnije! Ja sam, recimo, za AMH saznala tek kad sam usla u mpo vode, prije nisam imala pojma…tako i puno drugih stvari koje sam putem naucila, a smatram da smo svi trebali bit upoznati s tim ili od strane nasih ginekologa ili kako god. A ne da mene moja ginekologica u 25.-oj pita: "Mala, a kad ti mislis imat dicu, vrime ti je!", pa se ja mislim koja nepristojnost, pa ni mater me to ne pita… Al ocu rec, nemaju nacina, svi su jako drski i nije ih briga. I onda dođemo do ovoga i suocimo se sa stvarnoscu. Naravno da nam je svima šok i da smo imali sasvim neka druga ocekivanja…
O da. Kad se sjetim da sam se do tridesete godine panično bojala trudnoće 🤯 tek sam se sa 33g opustila
👩❤️💋👨38g
12/2020 ivf u IVF Centar💉🔬🧫🧬
12/2020 - ET 2 trodnevna 👎
❄🐧🐧🐧🐧 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022 IVF➡️ET-2x trodnevni👎(⛄⛄⛄⛄⛄⛄)
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
5/23 - Sv. Duh - ETx1 trodnevni 👎😠
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - četvrti Ivf - transfer 1BC😮💨
7/24-fet 1BC 🙁
11/24-fet 2 BC ☹️
Easygoing vremena se jesu promijenila i zato velim da je neplodnost bolest modernog doba, neplodnih parova je sve više, ali i hranu koju jedemo sami biramo i kupujemo,nitko nam ništa ne nameće, tako i san i stres sve se može reducirati kada složimo prioritete u životu, mislim na neke se stvari zaista ne može utjecati ali na dosta toga može. Pijemo, pušimo, jedemo sranja za koje pazi znamo da su štetna i onda kad dodje do bilo kakve dijagnoze čudimo se kao pura dreku. Tvrdim da uvijek postoji iznimaka , ali u većini slučajeva se sami dovedemo u takvu situaciju.
Naravno da ima prostora za edukaciju počevši od zdravstva pa do nas, ako misliš na socijalne ginekologe, pogotovo, evo ja nadobudno tvrdim da ja od svog znam više o IVFu 😅.
Aliiii i tu isto sami možemo puno učiniti, tj širiti svijest barem u svojoj okolini ,ne tretirati mpo kao tabu temu, širiti znanje gdje možemo pa makar malo bilo.
Nedavno je administratorica Rodinog foruma izjavila da kada traži da se odazove netko na temu Ivf-a javno da često puta ne dobiju niti jedan jedini odaziv, a samo grupa broji blizu 1400 članica, eto koliko MI činimo širenju svijesti.
Uvijek trebamo krenuti od sebe... ❤️
Biljche žao mi je zaista 😔
Nirvana privatno kad ideš sve placas, i lijekove i sam postupak i kriopohranu i fetove, ništa ne ide prek hzzo-a.
1dc računaš kada krene pravo krvarenje, smeđarenje se ne računa..
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
Sani Da da naravno, mislim na socijalne ginekologe. I istina je da si primjerice ti vise informirana od nekih "doktora" što je suludo, al istinito. Razumijem da si ti usla u cilu pricu jer je to tvoja stvarnost i znaš puno jer je to poželjno obzirom kakvi nas doktori vode. Ti si bas riznica znanja i ja ti se divim. Ali eto, da je moja doktorica imala iole ljepši pristup mozda bih stala i zamislila se nad sobom, a ovako sam jedino osijecala bijes zbog nacina na koji je to iznjela. Istina je da zivimo u jos uvijek zatucanoj zemlji gdje se pazi da ti susjeda ne zna da ides na ivf, a ako tko sazna onda te svi susjedi/prijatelji gledaju sa sažaljenjem u prolazu i sapucu. To je bas zalosno. Evo nedavno sam gledala neki YT video o ivf-u u Americi i cura kaze kako kad je dosla u svog mpo lijecnika prvo je isla na edukaciju a tek onda u postupak. To te ja pitam. A ne kod nas, dođes kod doktora, doktor ko da prica kineski, nista ga ne razumis, pristanes na sve jer mislis on je doktor on zna i onda tek kasnije neke stvari shvatis, al onda je piši kući propalo. Svakako mislim da nam je cijela drzava u banani po pitanju svega, a zdravstvo da ne govorim. Al naravno, svatko je tvorac svoje sudbine i stoji iza svoji odluka. Tu smo di smo al nedamo se ❤️
👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
KBCST
1.AIH❌
2.IVF-nema JS❌
3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
4.Prirodni IVF-nema JS❌
5.IVF-ET 2 2dn❌
6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
7.IVF-ET 2 2dn❌
CITO
8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
Trombofilija ✅
9.IVF-ET 1 3dn❌
Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
10.IVF-ET 2 3dn❌
11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
15.IVF-freeze all ❄️❄️
FET ⏳
Pozdrav drage cure, vec podosta dugo pratim ovaj forum i puno mi je pomogao na mom putu u MPO-u. Zelim svoje iskustvo podijeliti sa vama jer ce mozda nekome pomoci, pa se unaprijed ispricavam na duzem postu, najvjerojatnije cu morat napisati vise poruka.
Kad sam krenula u postupak MPO imala sam skoro 38 godina. Kod mene sve uredu jedino visoki prolaktin - dobivam terapiju bromergona, i dvoroga maternica sa septumom, muzev spermiogram pokazo oligoasthenoteratozoospermia znaci kandidati za ICSI.
Od pocetka u poliklinici Repromed...sta za njih reci...samo rijeci hvale. Prvi postupa - dobiveno 6 jajnih stanica...prva prepreka...muz nije uspio dati uzorak sperme...zamrzavaju moje jajne stanice, preskacem ciklus i u sljedecem krece odmrzavanje i oplodnja. Doktor Stanic nam je rekao da je manja sansa za oplodnjom kada se radi o odmrznutim jajnim stanicama i na kraju dobivamo jednu blastocistu. Ucinjen transfer, prva beta oko 1.000 druga pravilno duplana...sreca ogromna i ne mogu vjerovati da je uspijelo od prve. Medutim na prvom ultrazvuku nema ploda...b.o., ucinjen medikamentozni prekid.
Sani Da da naravno, mislim na socijalne ginekologe. I istina je da si primjerice ti vise informirana od nekih "doktora" što je suludo, al istinito. Razumijem da si ti usla u cilu pricu jer je to tvoja stvarnost i znaš puno jer je to poželjno obzirom kakvi nas doktori vode. Ti si bas riznica znanja i ja ti se divim. Ali eto, da je moja doktorica imala iole ljepši pristup mozda bih stala i zamislila se nad sobom, a ovako sam jedino osijecala bijes zbog nacina na koji je to iznjela. Istina je da zivimo u jos uvijek zatucanoj zemlji gdje se pazi da ti susjeda ne zna da ides na ivf, a ako tko sazna onda te svi susjedi/prijatelji gledaju sa sažaljenjem u prolazu i sapucu. To je bas zalosno. Evo nedavno sam gledala neki YT video o ivf-u u Americi i cura kaze kako kad je dosla u svog mpo lijecnika prvo je isla na edukaciju a tek onda u postupak. To te ja pitam. A ne kod nas, dođes kod doktora, doktor ko da prica kineski, nista ga ne razumis, pristanes na sve jer mislis on je doktor on zna i onda tek kasnije neke stvari shvatis, al onda je piši kući propalo. Svakako mislim da nam je cijela drzava u banani po pitanju svega, a zdravstvo da ne govorim. Al naravno, svatko je tvorac svoje sudbine i stoji iza svoji odluka. Tu smo di smo al nedamo se❤️
Da, zdravstveni sustav je zaista u banani, imamo mi i odličnih liječnika ali zbog trulog sustava ne mogu doći do izražaja.
Daleko smo mi od Amerike 😁, ali do nedavno smo bili daleko i od Europe a vidi nas sad , članica EU 😅. Vidjet ćemo gdje će nas vrijeme odvesti, dotad je na nama da se sami za sebe izborimo..
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️