Pbtab jedno je preporuka mpo liječnika za heparin jer ga onda plaćaš do potvrđene srčane akcije, a drugo je kada ti ga daje hematolog onda ide od početka na teret Hzzo-a, meni je hematologica rekla krenuti s njim par dana prije transfera i tako je i bilo, u početku sam imala svakih 2 tj kontrolu i vađenje krvi, a sada idem svakih 4-6 tj, i usput tamo dobijem injekcije za tih mj dana da imam… tako da ga nećeš plaćati sigurno 😁
Lucy08 baš mi je drago da bebač lijepo napreduje 🥰
Vitara Glucophage uzimaš normalno navečer poslije večere i sljedeći dan ujutro na tašte ideš vaditi krv 😁
Aurora ahhahah meni još nije to sve sjelo u glavu i nikako da shvatim da ću uskoro biti mama 🤭🙈 kontam da će me tamo pred kraj oprati panika🤭 kako si ti? 🥰
Marita divno za ❤️ neka te do kraja prati školska trudnoća 🤞🤗
Pandice kako si? 🤗🥰
Sani oprosti kada si rekla da su konze ❤️❤️
Sretno svima cure 🤞🤞🤞❤️
Istina, nisam obracala paznju na tu razliku od koga dolazi preporuka.
To za vađenje krvi, moze li se to raditi u kvartovskom domu zdravlja ili cu bas morati u bolnicu kod njih na kontrolu?
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Vidim da pisete za heparin, ja sam ga dobila u zadnjem FET-u koji nam je bio jedini uspjesan (uz prethodnu histeroskopiju) ✌️
Kupila sam ga samo jednom jer smo ga davali od dana transfera pa skroz do kraja. Doktorica iz MPO je dala pismenu prepruku za Clexane. S tim nalazima sam otisla kod soc.ginekologa koji me uputio na trudnicku ambulantu. Tamo sam ga preuzimala cijelo vrijeme, kod hematologa nisam bila. Nemam trombofiliju ali sam PAI 4g,5g i mutacija za folnu.
Pikanje nije strasno, davala sam si u trbuh, a bedra i ruke su mi rekli da cuvam za kasnije.
Puno srece svima🤗
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
Pbtab jedno je preporuka mpo liječnika za heparin jer ga onda plaćaš do potvrđene srčane akcije, a drugo je kada ti ga daje hematolog onda ide od početka na teret Hzzo-a, meni je hematologica rekla krenuti s njim par dana prije transfera i tako je i bilo, u početku sam imala svakih 2 tj kontrolu i vađenje krvi, a sada idem svakih 4-6 tj, i usput tamo dobijem injekcije za tih mj dana da imam… tako da ga nećeš plaćati sigurno 😁
Vitara Glucophage uzimaš normalno navečer poslije večere i sljedeći dan ujutro na tašte ideš vaditi krv 😁
Aurora ahhahah meni još nije to sve sjelo u glavu i nikako da shvatim da ću uskoro biti mama 🤭🙈 kontam da će me tamo pred kraj oprati panika🤭 kako si ti? 🥰
Pandice kako si? 🤗🥰
Sretno svima cure 🤞🤞🤞❤️
To za vađenje krvi, moze li se to raditi u kvartovskom domu zdravlja ili cu bas morati u bolnicu kod njih na kontrolu?
Ja sam u početku išla kod njih ali mi je to fakat tlaka jer tipa u 8 ujutro dođeš na vađenje krvi i onda čekaš do 11 sati na pregled kod hematologa, i onda tih par sati sjedim u birtiji jer mi se neda čmrljiti na odjelu, ali sam pitala da li mogu kod sebe u DZ izvaditi krv i rekli su mi da mogu tako da ti ja odem tipa u petak u DZ vaditi krv traži te najčešće kks, ast, alt i onda u pon ili utorak, ovisno kada su me naručili, odem tamo oko 11 i odmah sam na redu 😁😁 to ti je vezano za Vinogradsku, inače ti pošalju poruku da si tipa naručena u 8 ujutro ali nisi nikada u 8 na redu nego tipa u 11-11,15, to si svako još pitaj sestru kada je najbolje da dođeš na kontrolu 🤗
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Pandice kako si? 🤗🥰
Sretno svima cure 🤞🤞🤞❤️
Ja sam u početku išla kod njih ali mi je to fakat tlaka jer tipa u 8 ujutro dođeš na vađenje krvi i onda čekaš do 11 sati na pregled kod hematologa, i onda tih par sati sjedim u birtiji jer mi se neda čmrljiti na odjelu, ali sam pitala da li mogu kod sebe u DZ izvaditi krv i rekli su mi da mogu tako da ti ja odem tipa u petak u DZ vaditi krv traži te najčešće kks, ast, alt i onda u pon ili utorak, ovisno kada su me naručili, odem tamo oko 11 i odmah sam na redu 😁😁 to ti je vezano za Vinogradsku, inače ti pošalju poruku da si tipa naručena u 8 ujutro ali nisi nikada u 8 na redu nego tipa u 11-11,15, to si svako još pitaj sestru kada je najbolje da dođeš na kontrolu 🤗
Okej, hvala ti puno na info 😊
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Vitara normalno sam sve popila dan prije. Ako ides u Petrovu ponesi limun da stavis (iz nekog njima znanog razloga nedaju limunsku jer to nije isto sto i limun 🙄). Meni je bilo mucno poslije drugog vadenja, pretpostavljam da em zbog predugog nejedenja (proslo je tak bilo vec 13 sati sigurno), em guzva u cekaonici u kojoj je bilo toplo, em su mi do tad uzeli 8 epruveta krvi. Skuzila je neka zenska u cekaoni da mi se manta jer ja nisam mogla reci i pozvali su iz labosa i polegli me jer sam jmala jos pola sata do zadnjeg vadenja. A cula sam da ako se ispovracas odmah salju na VV i vode kao GD tak da legla i koncentrirala se da prode tih 30 min sto prije i onda navalila na sendvic i kavu 🐷 Sve ok bilo s vrijednostima! Mjerili su mi i GUK zadnja 3 mjeseca usput 🙈
Hvala na odgovoru. ❤️ Dobila sam na kraju svog dr.opće prakse i rekao mi je da sve normalno popijem. Nadam se da se neću ispovraćati. 🤞 Nisam iz Zg, a nisam pitala dal smijem limun dodati.
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
PBTAB, Razumna fragmin sam dobila prije transfera par dana i tada ga morala početi i koristiti, ne od pozitivne bete. Nisam ga do sada platila nikada jer sam otisla u KBC po mišljenje i napisala mi dr da mi odobrava fragmin u postupku i u trudnoći na temelju nalaza, nisam bila nikada u hematologa. Inače sam privatno u Mpo, al sam morala u bolnicu po mišljenje i nalaz da bih mogla svaki mjesec preuzeti doze u boln. Dobijem 3 kutije koje traju mjesec dana. Za preuzimanje se telefonski zove i naruči za sutradan i dolaziš sa nalazom gdje piše da ti se odobrava i sa svježom KKS da vide trombocite. Znam da kutija od 10kom dođe oko 350kn ako se ne varam..tako da bitno je da ti netko napise preporuku i s njim pocinjes prije transfera. Sretno 🤗
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Stela ja sam imala preporuku mpo liječnika i nisam plaćala fragmin do srčane reakcije..
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Malo sam ispala iz foruma zadnjih dana 🤦♀️
Čestitam svim novim pupicama, uživajte u divnom razdoblju, držimo fige da se primi 🤞.
Nove trudnice čestitam, mazite buše 🥰.
Ja sam danas bila na probiru u Vinogradskoj, beba je odlična, bila je toliko aktivna sa su ju jedva izmjerili 😅. Mjere su sve odlične, čak su mi odmah došli i nalazi krvi, sve je nizak rizik. Popodne sam odmah napravila prenatalni, na kraju sam se oslučila za You51 ipak, rade ga na istoj platformi kao i Qualified i super praktičan mi je bio za napraviti. Kroz 5 dana su rezultati :). Mi smo presretni, napokon kreće period uživanja :).
🙋♀️ 28 - AMH 6,8
💁♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
👶 Pokušavamo od 2021.
3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜
Malo sam ispala iz foruma zadnjih dana 🤦♀️
Čestitam svim novim pupicama, uživajte u divnom razdoblju, držimo fige da se primi 🤞.
Nove trudnice čestitam, mazite buše 🥰.
Ja sam danas bila na probiru u Vinogradskoj, beba je odlična, bila je toliko aktivna sa su ju jedva izmjerili 😅. Mjere su sve odlične, čak su mi odmah došli i nalazi krvi, sve je nizak rizik. Popodne sam odmah napravila prenatalni, na kraju sam se oslučila za You51 ipak, rade ga na istoj platformi kao i Qualified i super praktičan mi je bio za napraviti. Kroz 5 dana su rezultati :). Mi smo presretni, napokon kreće period uživanja :).
Uzovaj draga proleti trudnoca 😘
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
PBTAB, Razumna fragmin sam dobila prije transfera par dana i tada ga morala početi i koristiti, ne od pozitivne bete. Nisam ga do sada platila nikada jer sam otisla u KBC po mišljenje i napisala mi dr da mi odobrava fragmin u postupku i u trudnoći na temelju nalaza, nisam bila nikada u hematologa. Inače sam privatno u Mpo, al sam morala u bolnicu po mišljenje i nalaz da bih mogla svaki mjesec preuzeti doze u boln. Dobijem 3 kutije koje traju mjesec dana. Za preuzimanje se telefonski zove i naruči za sutradan i dolaziš sa nalazom gdje piše da ti se odobrava i sa svježom KKS da vide trombocite. Znam da kutija od 10kom dođe oko 350kn ako se ne varam..tako da bitno je da ti netko napise preporuku i s njim pocinjes prije transfera. Sretno 🤗
S heparinom krećes kad se dogovoris sa svojim mpo doktorom. Odobrenje sam dobila od strane hematologa iako nemam trombofiliju i to sam isla na svoju ruku iako je dr Radoncic na zadnjem pregledu svakako napisao preporuku ali ja sam ga preduhitrila. Obzirom da nemam problema sa implantacijom i do trudnoce dolazi i srce krene kucati, moj mpo doktor je na temelju toga i svih ostalih stavki rekao da cemo sa heparinom krenuti od pozitivne bete, da nema potrebe nepotrebno se pikati prije samog transfera. Ti si mozda s razlogom morala krenuti prije transfera, sve je to individualno. Ali najbitnije od svega je da lijek pomaze i da se trudnoca odrzava 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji