Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    31. Srpanj 2023. 20:35

Peja bitan je endo na dan O i tada treba biti minimum 8mm za uspješnu implantaciju. Ne kužim ovo da M trebaš dobiti kroz 6 dana, koliko ti traje inače lutealna faza? Ako ti o bude danas zašto ne bi vratili trodnevne umjesto blastice? Jer zašto su ih uopće smrzavali u toj fazi onda 🤷‍♀️
    Love estradiol po js bude oko 300 pg/ml, a progesteron prije O treba biti ispod 2, visok progesteron upućuje da je O bila.. kolika je vrijednost kod tebe i jel O potvrđena?
    Bebolina ja ti mogu samo reći da na UZV možeš do 3dc i tada se početi i pikati, ne mora biti strogo 2dc.  
    Maja nedavno su cure pisale da su i Skvorc i B+ popunjeni za ovu god, vjerovatno je gužva zbog Petrove. Ali svakako nazovi I pitaj..
    Tratinčica ako folikul nastavi rasti znači da estrofem nije blokirao O a trebao bi, mislim da ako dodje do O pod terapijom da se transfer odgađa ,jer vodeci folikul moze biti i cista zbog estrofema 🤷‍♀️ . Svakako ćeš nakon UZVa znati bolje..
    IKAR ponovi za 2 dana, moguce da je ipak prerano, od ❤️🙏 za ➕️. I ja tako uvijek očekujem sjenu na 5dnt jer je bilo i takvih primjera, ali zaista ima svakakvih slučajeva i ako si se već počela testirati treba to ispratiti do kraja. 🤗
    Jurky ja sam kupovala od Radoševića u ljekarnama, prati popuste jer znaju biti 15%
    MalaG ajme, ja sam mislila da je ta agonija iza vas 😔, drži se draga, u visokim si tjednima i molim da bude sve u najboljem redu 🙏❤️
    Mehro odlična početna beta, nek se uredno dupla 🙏🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Peja
    31. Srpanj 2023. 20:48

Saniii

Peja bitan je endo na dan O i tada treba biti minimum 8mm za uspješnu implantaciju. Ne kužim ovo da M trebaš dobiti kroz 6 dana, koliko ti traje inače lutealna faza? Ako ti o bude danas zašto ne bi vratili trodnevne umjesto blastice? Jer zašto su ih uopće smrzavali u toj fazi onda 🤷‍♀️
    Love estradiol po js bude oko 300 pg/ml, a progesteron prije O treba biti ispod 2, visok progesteron upućuje da je O bila.. kolika je vrijednost kod tebe i jel O potvrđena?
    Bebolinaja ti mogu samo reći da na UZV možeš do 3dc i tada se početi i pikati, ne mora biti strogo 2dc.
    Majanedavno su cure pisale da su i Skvorc i B+ popunjeni za ovu god, vjerovatno je gužva zbog Petrove. Ali svakako nazovi I pitaj..
    Tratinčicaako folikul nastavi rasti znači da estrofem nije blokirao O a trebao bi, mislim da ako dodje do O pod terapijom da se transfer odgađa ,jer vodeci folikul moze biti i cista zbog estrofema 🤷‍♀️ . Svakako ćeš nakon UZVa znati bolje..
    IKARponovi za 2 dana, moguce da je ipak prerano, od ❤️🙏 za ➕️. I ja tako uvijek očekujem sjenu na 5dnt jer je bilo i takvih primjera, ali zaista ima svakakvih slučajeva i ako si se već počela testirati treba to ispratiti do kraja. 🤗
    Jurky ja sam kupovala od Radoševića u ljekarnama, prati popuste jer znaju biti 15%
    MalaGajme, ja sam mislila da je ta agonija iza vas 😔, drži se draga, u visokim si tjednima i molim da bude sve u najboljem redu 🙏❤️
    Mehroodlična početna beta, nek se uredno dupla 🙏🤗

Hei, hvala ti na odg 🤗 ugl danas je trebala biti ovulacija no još nije, doktorica vjeruje kako će biti vrlo vjerojatno sutra. Ako je sutra trodnevni se vraćaju nakon 5 dana a blastica nakon 6. Budući da ne rade vikendom žele blasticu u pon da ne preskačem ciklus radi neradnog vikenda 🤔 a sam ciklus mi je vrlo kratak između 21-23 dana tako da i ako bude transfer u idući pon ja bi po pravilu trebala već u sub dobiti mengu. 
    Ona kaže kako debljina još i nije toliko bitna koliko je po njezinim riječima "prekrasan trofazni" 
    Sad zbilja ne znam šta da radim...žao mi blastice ako već po ovom ispada da neće uspjeti ni ovaj transfer 😔

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

AuroraB
    31. Srpanj 2023. 21:08

MalaG

Mi smo obavili amnio i vađenje krvi. Sam postupak je bio bezbolan, osim samog trenutka uboda igle u trbuh. Trenutno odmaram obzirom na moguće bolove, kontrakcije, krvarenje i sl. Dio rezultata možemo očekivati već krajem tjedna, a kompletnu sliku koja nas i zanima kroz 2-3 tjedna. Odmah su napravili i kontrolu rasta i bebač je bio dosta aktivan. Glavica i nogica su narasle, ali trbuščić nam je na otp.25tt. 😪 Težina je procijenjena na 970g. Sad nam jedino preostaje čekanje i nadanje da će biti sve dobro.🙏🙏 Ja sam već polako na izmaku snaga i baš mi je težak svaki dan, ali nadam se da će se na kraju sve ovo isplatiti i biti samo gorka uspomena.
    .
    Sretno svima ovaj tjedan!🤞🙏

Ne znam baš cijelu situaciju, ali baš mi je žao što prolaziš kroz te tegobe.. Vjerojatno si pisala, ali ako ti nije problem; kako to da ste radili amnio? Baš nedavno su poznanici imali slučaj gdje su im davali najcrnije prognoze jer se beba navodno nije razvijala, na dva pregleda za redom je bilo prisutno više ginekologa da se uvjere da su ziasta mjere takve, da bi sad od jednom sve ipak bilo dobro i sve se izkorigiralo.. Majka je jako sitna, možda nešto ima s tim veze..ne znam.. Hoću reći da ako su ostali parametri ok da nemaš razloga za brigu i bude sve dobro.. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Jurky32
    31. Srpanj 2023. 21:14

Bebolina, Sani, hvala na info 😘

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Bebolina2024
    31. Srpanj 2023. 22:08

Saniii hvala puno na odgovoru. Mislila sam da mi ne bi ciklus propao ako dođe prije petka. Ako dođe prije petka idem odmah sljedeće jutro na UZV. Svakako ću ih zvati sutra jer su im popodne linije proradile pa pitati njih jel u redu tako ili što već misle kad da dođem.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

laurell
    31. Srpanj 2023. 22:30

Pozdrav cure! 🌸
    Neke su upoznate već s mojom situacijom s drugih tema, većina nije pa cisto informativno ako mi koja od vas može dati neke osnovne info 
    Naime, prije 2 mj mi je ustanovljena vanmaterična trudnoća (prva trudnoća nakon 8mj pokušavanja), operacija, odstranjen jajovod u kojem je plod zapeo. Mišljenja su podijeljena (od doktora do laika) neki kažu cekati pa probati da se prirodno desi, neki ne gubit vrijeme već odmah na potpomognutu. 
    Mene zanima kada bi se odlucili na potpomognutu (ne kužim se čak niti u metode koje postoje) ako bi išli privatno koliko su cca cijene tog svega. Vjerojatno se razlikuje od metode do metode. Kod muža je malo smanjena pokretljivost, kod mene je sve uredno. I koliko otprilike to sve traje, od prikupljanja nalaza-konzultacija-termina i ostalo. 
    Hvalaaaa unaprijed i sorry na velikom postu 🤷🏽‍♀️🙊

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Stela_M
    31. Srpanj 2023. 22:41

MalaG žao mi je što imaš toliko stres kroz cijelu trudnoću i svim srcem navijam da sve bude ok 🙏❤️❤️❤️
    Pandice nestrpljivo s tobom čekam tvoj uzv🤭🥰❤️
    Mehro divno neka se beta lijepo podupla🙏🤗🥰
    Pbtab još malo pa uzv uživaj na druškanju i Anii te prati 🤗🥰❤️
    Tratinčica i mojoj se frendici uz estrofem izdvojio vodeći folikul dobila je štopericu i išla je normalno u fet sad kroz koji dan, baš iz tog feta, treba roditi curicu 🤭
    Love drago mi je da si zadovoljna i da su ti nalazi uredni, nisam pratila jel ti imaš prirodni fet ili? Koje su ti vrijednosti progića i estradiola? 🥰
    Flo si živa, kako si?🥰
    Tikvice kako si ti? Jel raste bušica? 🥰

Imala sam jedno 30 stranica zaostatka pola sam zaboravila 🙈 žao mi je za neg testiće a svima sa plusićima želim velike bete 🙏❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

IKAR0808
    31. Srpanj 2023. 23:24

Sani,  naravno da ću ponoviti,  uvijek se testiram 6, max. 7 dan ali budući da sljedeći ponedjeljak idemo u Vodice htjela sam vidjet u kojem smjeru ide . Nije baš najsretnije odluka bila da sad već 5 dan napravim ali eto. Vidjet ćemo sutra

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 5+6❤️

Flowerson 🌸
    31. Srpanj 2023. 23:26

Stela_M

MalaG žao mi je što imaš toliko stres kroz cijelu trudnoću i svim srcem navijam da sve bude ok 🙏❤️❤️❤️
    Pandice nestrpljivo s tobom čekam tvoj uzv🤭🥰❤️
    Mehro divno neka se beta lijepo podupla🙏🤗🥰
    Pbtab još malo pa uzv uživaj na druškanju i Anii te prati 🤗🥰❤️
    Tratinčica i mojoj se frendici uz estrofem izdvojio vodeći folikul dobila je štopericu i išla je normalno u fet sad kroz koji dan, baš iz tog feta, treba roditi curicu 🤭
    Love drago mi je da si zadovoljna i da su ti nalazi uredni, nisam pratila jel ti imaš prirodni fet ili? Koje su ti vrijednosti progića i estradiola? 🥰
    Flo si živa, kako si?🥰
    Tikvice kako si ti? Jel raste bušica? 🥰

Imala sam jedno 30 stranica zaostatka pola sam zaboravila 🙈 žao mi je za neg testiće a svima sa plusićima želim velike bete 🙏❤️

Da ti budem iskrena, ne pratim baš forum, skicnem tu i tamo, trenutno su mi druge stvari na pameti s obzirom da mi se bliži termin, ne mogu vjerovat da je već toliko prošlo 🙈 Malo me počela panika lovit od svega..od poroda, od dolaska bebe, kako ćemo se snać...sutra imam konačno pregled pa ćemo vidjet jel sve ok. Muči me povremeno kiselina iz želuca, i sve mi je veći pritisak u trbuhu i maternici, baš postaje teže bilo što obaviti.. Glup primjer, al kad se trebas obrijat dolje i noge, to je horror 🤣 umoris se od akrobacija 🙈
    Kako si ti? Koji si već tjedan? ☺️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Saniii
    31. Srpanj 2023. 23:33

Peja trodnevni se vraćaju treći dan a dan O je nulti dan, dok  blastice se vraćaju 5i dan , tako da ako je sutra u utorak O trodnevni bi se mogli vratiti u petak 😏. Ne znam kako su tebi tako objasnili 🤷‍♀️. I obzirom da imas jako kratku lutealnu fazu, a za implantaciju treba biti barem 11 dana , možda bi tu mogao ležati problem, tj probati produžiti tu fazu ( injekcijama progesterona recimo) jer za 6 dana nakon O se embrij ne stigne implantirati..

Peja, Bebolina točno me iritira to da bolnice ne rade vikende, mislim u IVFu kada je svaki sat bitan nedopustivo je ne redati cijele vikende 🤷‍♀️🤦‍♀️🙄
    Laurell pozdrav :). Obzirom da nemaš jedan jajovod ako mislite čekati spontano začeće trebalo bi prvo provjeriti folikulometrijama da li ovuliraš na tom jajniku na kojem je jajovod i koliko često, ali svakako su ti šanse upola manje nego prije op. Što se tiče cijene kod privatnika puno ovisi o tvojoj terapiji, broju js, da li želiš anesteziju ili ne, i broju pohranjenih zametka. Mene je dosad postupak koštao 3300e i imam još jedan transfer obaviti koji plaćam cca 600e, dakle cijene su ti cca 2500-4000e za cijeli postupak .. Konzultacije su kroz 2 tjedna, s tim da su sad svugdje godišnji, i dobit ćeš popis pretraga za obaviti ( stigneš kroz jedan ciklus sve rijesiti) i već sam idućom M idete u postupak. Uštediš si vrijeme pa napraviš sve pretrage prije konza ( imaš popis na prvim stranicama foruma koje). Sretno 🤞
     Stela 😘🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.