Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jednaobicnacekalica
    05. Srpanj 2023. 11:51

Anii208- hvala ti na podršci,lijepo je cuti i druga iskustva, a sada vidim da je i kod tebe bila slična situacija sa visokom betom, ali na kraju je ipak jedan bebač…bitno samo da je sve okej kod vas, i da beba lijepo raste i napreduje?❤️🙏🏻 . Eto, a ja se brinula i oko simptoma, kao cudno mi je da nemam ni jedan još..haha
    Stela, Znaci negdje dva tjedna iza pozitivne bete je odprilike ultrazvuk? Mislim da neću moci dočekati od nestrpljivosti i uzbuđenja…Koliko si ti sada trudna, jesi li izasla iz prvog tromjesječja?
    Zelena - hvala ti, bitno da na bude sve dobro…🤞🏻, saznati ćemo uskoro kakva je situacija…a vidim da se ti pripremaš za FET uskoro; pa evo, ja sada u zadnjem pokušaju nisam ni dala mirovala, i sve radila normalno osim usisavanja, doduše imam i robota, ali nisam ovaj normalni usisavač koristila…čak sam i pegalala i sve…i preporučila bi odnose dan, dva prije FET-a jer je nama tako sada iz petog pokusaja uspjelo, a prije toga smo se čuvali i pazili, pa nikad ništa, pa smo zaključili da zapravo radimo “krivo” jer tijelu ne saljemo signale da se nešto sprema, pa smo se bacili u akciju, 🤭a sada dal je to presudilo, nebi znala..🤷🏼‍♀️

🙍🏼‍♀️ 30, bez jajovoda
    🙎🏼‍♂️ 40, sve okej
    4/2022 - Ivf - 8 js, oplođeno 6, od toga 4 dobre. 2 vracene, Beta - ništa
    7/2022 - FET - 2 vracene, Beta -ništa
    10/2022 - Ivf- 10 js, 7 oplođeno, 5 dobivenih dobrih.
    2 su vracene - Beta - ništa
    04/2023 - FET u prirodnom ciklusu, dvije vracene
    Beta - ništa
    06/2023 - punkcija, 11 stanica - transfer 2x trodnevna-i 7 zamrznuto- Beta - 14 dan - 940, 16 dan - 2.215 ❤️🙏🏻 Uzv-10.7.-imamo twinse✌🏻❤️❤️

Stela_M
    05. Srpanj 2023. 11:58

Jednaobicnacekalica

Anii208- hvala ti na podršci,lijepo je cuti i druga iskustva, a sada vidim da je i kod tebe bila slična situacija sa visokom betom, ali na kraju je ipak jedan bebač…bitno samo da je sve okej kod vas, i da beba lijepo raste i napreduje?❤️🙏🏻 . Eto, a ja se brinula i oko simptoma, kao cudno mi je da nemam ni jedan još..haha
    Stela, Znaci negdje dva tjedna iza pozitivne bete je odprilike ultrazvuk? Mislim da neću moci dočekati od nestrpljivosti i uzbuđenja…Koliko si ti sada trudna, jesi li izasla iz prvog tromjesječja?
    Zelena - hvala ti, bitno da na bude sve dobro…🤞🏻, saznati ćemo uskoro kakva je situacija…a vidim da se ti pripremaš za FET uskoro; pa evo, ja sada u zadnjem pokušaju nisam ni dala mirovala, i sve radila normalno osim usisavanja, doduše imam i robota, ali nisam ovaj normalni usisavač koristila…čak sam i pegalala i sve…i preporučila bi odnose dan, dva prije FET-a jer je nama tako sada iz petog pokusaja uspjelo, a prije toga smo se čuvali i pazili, pa nikad ništa, pa smo zaključili da zapravo radimo “krivo” jer tijelu ne saljemo signale da se nešto sprema, pa smo se bacili u akciju, 🤭a sada dal je to presudilo, nebi znala..🤷🏼‍♀️

Ja sam išla ranije na hitnu zbog onog krvarenja tako da sam prvi uzv negdje imala u 5 tt, a onda sam odmah tjedan iza toga imala u poliklinici, pa kako se malo situacija zakomplicirala idem u biti svakih 7 dana da dr vidi dinamiku apsorpcije ploda, a i meni je psihički lakše, sad sam ti 10 tt sutra imam uzv pa ću onda idući imati za 2 tj taman prije odlaska na more, jeidno što znam da će mi sada smanjiti Estrofem a ostalo od lijekova će mi još malo ostaviti 🤭 iskreno samo da mi pođe to prvo tromjesečje da malo odahnem🙈 btw mi nismo prije feta imali odnose iako je i dr rekao da je preporuka jednostavno vaginaleta i sexić mi ne idu pod ruku 🙈🙈🙈

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Bubica1
    05. Srpanj 2023. 11:58

Cure, meni upravo došli nalazi za FT3, FT4, AntiTPO, Anti TG. Kolko ja kao laik vidim, sve je u referentnim intervalima pa je valjda OK. U petak sam svakako naručena kod endokrinologa pa ćemo vidjeti dalje. Možda bude dovoljno samo pratiti TSH ubuduće pa neću trebati terapiju. Vidjet ćemo...

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bebolina2024
    05. Srpanj 2023. 12:00

Jurky hvala. Neka nam objema bude uspješan. 🤞🤞Jel i kod tebe doza Pergoverisa 225?

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

PBTAB
    05. Srpanj 2023. 12:04

Mala G drago mi je da je sve u redu i sretna sam da je mali napredan. Samo mama nastavi papati puno i ja cu biti velik 💙🥰
    Jednaobicnacekalica prvi uzv je 2 tj nakon poz bete 🙂
    Ja se osjecam dobro, malo imam pritisak u donjem dijelu i malo osjetljive grudi. Ne brini doci ce simptomi. Uzivaj u trudnoci ❤️
    Zelena ne bih znala ali nadam se da moze, saznat cu kad odem kod te dr. Voditi se moze ali dali ce moc poroditi e to je upitno 😊

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• pink86
    05. Srpanj 2023. 12:11

Saniii

Pink86 a gdje si u postupku? Bitno je da ima antralaca a to što je dr izjavila da imaš jednu šansu ona ne može znati, pa nećeš sve antralce " potrositi" sa jednim ciklusom niti zna kako ces reagirati na terapiji. Istina je da nemaš što čekati i trebala bi čim prije u postupak ali ne gubi nadu u samom startu. 🤗
    Pbtab to je super duplanje, nije 100% ali je 98% što je odlično. Nemoj se sad stresirat ❤️🤗

Saniii hvala ti puno šta izdvajaš vrimena za odgovorit mi, puno mi to znači🤗
    U Cita sam, bitno da se ima s čim radit pa tako i nada je tu i dalje da bi moglo bit ipak nešto na kraju. Ako znaš ti ili bilo tko na forumu jeli mogu učinit nešto u ovih mjesec dana da poradim na kvaliteti jajašaca, uzimam folnu i inositol, zdravo se inače hranim... Još jednom hvala i svima na forumu želim sreću u postupcima♥️

ivkaa
    05. Srpanj 2023. 12:20

Saniii

ivkaa

Bok cure,

zanima me di se u Dalmaciji moze kariogram napraviti privatno? Ili koliko se ceka u Zg, nije mi problem ni gore doc ako triba.
    U St sam dobila termin tek krajem 8. mjeseca…
    i jel on nuzan za pocet sa procedurom?

Za Dalmaciju ne znam, u Zg imaš labos Genom i Analizu privatno i nalazi su kroz 2-3 tjedna ( testirate se i ti i partner) . Tko te uopće šalje na tu pretragu jer ona uopće nije u sklopu obaveznih nalaza za mpo, tj nije nužna za prvi postupak.

Pa to sam dobila zaokruzeno u protokolu za napraviti uz ostale pretrage. Samo ne znam jel uvjet za uci u postupak ili mogu naknadno napraviti. Suprug ne mora. 
    Dr na humanoj mi je rekla da napravim nalaze kroz 2 tjedna (do iduce menstruacije) i dogovorim se za donit ih i pokupit lijekove. 
    Tu staje sve sto znam.. zvat cu ih u petak kada mi ostali nalazi budu gotovi, ali ako cu cekat 2 mj to, radije bi platila koliko god kosta. 
    Sta kada preuzmem lijekove? Moze samo kakva smjernica za dalje, hvala!! :)))

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

Jube2
    05. Srpanj 2023. 12:21

PBTAB i Jednaobicna…. Divne bete, sve ce to biti top!
    Sanii bas te zaj... endo. 🤞🤞
    Pink sad cete to riješiti 😜🤗 Ako ne iz prve, a iz druge 😜😜🐥
    Jurky ovo je mraaak rezultat ❤️💙

🍒39 🦁45
    2022. 👶
    2023. AMH 2,1
    5/23 stimulacija, ET 2x3dn, beta 😞

Jube2
    05. Srpanj 2023. 12:23

MalaaG 💪🤗 Hvala bogu da ste konacno i vi malo opusteni! I bravo za bebeljka 💙🤗

🍒39 🦁45
    2022. 👶
    2023. AMH 2,1
    5/23 stimulacija, ET 2x3dn, beta 😞

• Maslačak1502
    05. Srpanj 2023. 12:24

Bubica1

Cure, meni upravo došli nalazi za FT3, FT4, AntiTPO, Anti TG. Kolko ja kao laik vidim, sve je u referentnim intervalima pa je valjda OK. U petak sam svakako naručena kod endokrinologa pa ćemo vidjeti dalje. Možda bude dovoljno samo pratiti TSH ubuduće pa neću trebati terapiju. Vidjet ćemo…

Evo i ja se upravo vracam s pregleda endokrinologa, tsh mi je bilo 4,13, T3 i T4 uredne vrijednosti a anti tpo i anti tg su mi negativni tako da je nedokrimologica rekla da je to savrseno uredu i s obzirom na antitijela negativna nema razloga za brigu oko tsh jer nema bolesti stitnjace. :)

💃94' Sve okej, AMH 12,9
    🕺91' Oligoasthenonecrozoospermia
    Vinogradska
    Transfer 1 blastice 2.05
    ❄️ 5 blastica
    Beta ➡️ | 13 dnt 640 🩵 | 15 dnt 1410 💙 | 29.05. Uzv 6+2 imamo 💕 | 14.06. drugi uzv 9+0 tt 💕 | 26.06 10+5 💕| 05.07 Rani probir - low risk 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.