Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MAGnoli
    26. Lipanj 2023. 16:09

Pozdrav cure, evo i mene! Neke poznaju moju priču, neke ne. Prvo cestitke na lijepim vijestima, Maslačak sretno🤍🤍.

Sve skupa imala sam šest trudnoća od kojih je samo jedna zavrsila dobro i ta je bila spontana trudnoća, dvije su bile ivf, kod tri je bio pobačaj ženskog ploda zbog kromosomopatija, kod dvije je bio blighted za koje ja također mislim da su bili zenski plodovi. Slijedom svega odlucili smo napraviti kariograme koji su ispali uredni, dakle nekog cvrstog medicinskog odgovora na te neuspjesne trudnoce nema, ali stoji teorija da je moguce da ja i moj m ne mozemo imati skupa žensko dijete, da kad se spoji moja jajna stanica sa njegovim X spermićem jednostavno nastupaju kromosomske greške. 
    Hope, kariograme smo radili na uputnicu, na takvu povijest svaki lijecnik bi ti trebao dati uputnicu za kariograme bez pitanja.
    Ja jos uvijek imam smrzlice za koje ne znam sta s njima jer mislim da bez pgd-a nema smisla vracanja, a za pgd bi ih trebalo iz splita transferirati u prag.... komplicirana priča....
    Lucija, Lucka ako slucajno naletis na moj post, imamo slicnu pricu, mozda je i vama ustvari samo spol bio problem, ono zeru srice je trebalo kako kažu. Mozda bi vam pgd bio pun pogodak.
    Ako tko čita od "starih" cura i vas sve pozdravljam! 

SAYuRI
    26. Lipanj 2023. 16:54

Leeloo101

Johicaa

Leeloo

Johice i ti si još tu… žao mi je za betu…
    Jesi uspjela riješiti sve one probleme?

Ima li Sarajevi scan js?

Za Split - mi smo bili kod Sparca, ljubazno, dostupno, korektno… nažalost nismo uspjeli pa smo išli dalje…

Tu sam jos , prva MPO godina skoro iza nas. Dva neuspjesna transfera. Mi smo se odlucili za Sa jer smo upoznali nekoliko parova koji su tu uspjeli ostati trudni i dobiti bebe. Jos nismo sigurni sta cemo dalje. Hvala ti na info.
    Sve je uredu, sve se smirilo kroz zadnjih 3-4 mj. Nije bilo nikakvih vidljivih poteskoca/ prepreka koji bi nas trebali sprijecavati, ali evo ne ide.
    U kojoj si ti fazi, oprosti nisam upratila jer sam pokusala razbistriti glavu i manje biti aktivna i citati o svemu.

Shvaćam… imaju li u Sarajevu onaj scening js kao Prag?
    Kako je ime klinike?

Mi smo u niskom startu za novi pokušaj…

Bahceci 😎 Ja sam iz Sarajeva i Bahceci mi je doslovno preko ulice mogu uletiti pitati sve sto te zanima ;) 

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Mura

Hope1982

hvala vam cure ❤️ e sad jedno pitanje. Poslala sam upit u Bayer i ovo su mi vratili. Ja sam pitala za Kariogram i kariotip. Sta kazete. I netko mi je nedavno napiso preporuku za nekog ( mislim Mura) al nissm ziher pa ako moze ponoviti.☺️

Draga Hope, ja sam ti rekla da se javiš za preporuku ako se odlučiš na odstranjivanje mioma.
    Imala sam laparaskopsku miomektomiju prije nepunih tri mjeseca u Vinogradskoj. Inače sam iz Osijeka, no po preporuci osobe kojoj vjerujem odlučila sam se zahvat obaviti isključivo kod dr. Ante Vukovića u Vinogradskoj. Zahvat je vrhunski i profesionalno obavljen, uz minimalne šavove. Nakon kontrole kod njega i kod moje dr MPO zaključak je da mogu u prvi IVF postupak već dva i pol mjeseca nakon zahvata. I evo nas tu 😊
    Čekamo prve testice i betu idući tjedan. 
    To je moja preporuka ako ti je potrebna. Kariogram i kariotop nisam radila.

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

Hope1982

MAGnoli

Pozdrav cure, evo i mene! Neke poznaju moju priču, neke ne. Prvo cestitke na lijepim vijestima, Maslačak sretno🤍🤍.

Sve skupa imala sam šest trudnoća od kojih je samo jedna zavrsila dobro i ta je bila spontana trudnoća, dvije su bile ivf, kod tri je bio pobačaj ženskog ploda zbog kromosomopatija, kod dvije je bio blighted za koje ja također mislim da su bili zenski plodovi. Slijedom svega odlucili smo napraviti kariograme koji su ispali uredni, dakle nekog cvrstog medicinskog odgovora na te neuspjesne trudnoce nema, ali stoji teorija da je moguce da ja i moj m ne mozemo imati skupa žensko dijete, da kad se spoji moja jajna stanica sa njegovim X spermićem jednostavno nastupaju kromosomske greške.
    Hope, kariograme smo radili na uputnicu, na takvu povijest svaki lijecnik bi ti trebao dati uputnicu za kariograme bez pitanja.
    Ja jos uvijek imam smrzlice za koje ne znam sta s njima jer mislim da bez pgd-a nema smisla vracanja, a za pgd bi ih trebalo iz splita transferirati u prag…. komplicirana priča….
    Lucija, Lucka ako slucajno naletis na moj post, imamo slicnu pricu, mozda je i vama ustvari samo spol bio problem, ono zeru srice je trebalo kako kažu. Mozda bi vam pgd bio pun pogodak.
    Ako tko čita od "starih" cura i vas sve pozdravljam!

Zao mi je radi tvojih gubitaka bas teska prica. Stvar je u tome sto mi nismo zdravstveno osigurani u Hrvatskoj vec u Njemackoj. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Saniii
    26. Lipanj 2023. 16:57

Hope1982

hvala vam cure ❤️ e sad jedno pitanje. Poslala sam upit u Bayer i ovo su mi vratili. Ja sam pitala za Kariogram i kariotip. Sta kazete. I netko mi je nedavno napiso preporuku za nekog ( mislim Mura) al nissm ziher pa ako moze ponoviti.☺️

Hej to ti je to, kariogram kariotip jedno ne isključuje drugo.
    Iskreno ja sam mislila da si ti tu pretragu već odradila tj da su vas uputili nakon spontanog u višim tjednima. Svakako ima smisla to odraditi (i ti i partner) jer nažalost većina pobacaja i jest zbog kromosomskih grešaka. Ne znam kakva je procedura tam kod vas ali prvo pitaj svog mpo da napraviš na uputnicu pa ako neda onda idite privatno 🤗
    Magnolija 🤗❤️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Roxy ✨
    26. Lipanj 2023. 17:07

Hope ne znam jesam li dobro pohvatala da si ti u Augsburgu? Ja sam prvi postupak radila u Münchenu i prije nego sta smo uopce krenili u postupak su nam napravljene sve genetske pretrage. Mozda da pricas s njima sigurno bi vam napravili, iskreno čudi me da vec nisu. 

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all

Roxy ✨
    26. Lipanj 2023. 17:12

Magnolija drago mi je da si se javila. 🤗

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all

• MAGnoli
    26. Lipanj 2023. 17:23

Pročitam vas relativno redovito, ne pisem jer je moja priča na ovom polju trenutno gotova, pauzirana, ne znam ni sama. Jednostavno moje tijelo, a ni glava vise nisu spremni za takve gubitke, neizvjesnosti između ultrazvuka, trisomije i slično... Mozda se to i promjeni, ali u tom svemu me i godine stižu. 

Panda.
    26. Lipanj 2023. 17:34

Hope užasno mi je žao. Eto nemam riječi utjehe. 😟😟😟 Uzmi si malo predaha da smisliš što i kako dalje. Duboko se nadam da ćeš naći uzrok neuspjelih pokušaja. 🤞
    MalaG napokon neke bolje vijesti. 🥰❤️ Drago mi je da si potražila drugo mišljenje. Pravi je to borac i sigurno će se izboriti do kraja. 💪😘❣️
    Preletila sam desetke stranica pa nisam stigla sve pročitati. Bila sam na 1. uzv na 7. dc. Ima dosta folikula i svi su manji do 10 mm s time da su s desne strane napredniji. Dakle maleni i neujednačeni što je očekivano za mene. Sa 112,50 mi je digao na 150 IU Gonal F. Pa ćemo vjerojatno pustiti do petka da vidimo napredak i vjerojatno uvesti Orgalutran. Bit će to još jedno dugo bockanje. Zanima me jel iskoristite do kraja lijek u penu kad ostane tipa 30 IU pa se tako više puta bockate? Nisam to dosad gledala jer sam bila preko HZZO, a sad ipak gledam svaku kap. 😅

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Johicaa
    26. Lipanj 2023. 17:35

Leeloo101

Johicaa

Leeloo

Johice i ti si još tu… žao mi je za betu…
    Jesi uspjela riješiti sve one probleme?

Ima li Sarajevi scan js?

Za Split - mi smo bili kod Sparca, ljubazno, dostupno, korektno… nažalost nismo uspjeli pa smo išli dalje…

Tu sam jos , prva MPO godina skoro iza nas. Dva neuspjesna transfera. Mi smo se odlucili za Sa jer smo upoznali nekoliko parova koji su tu uspjeli ostati trudni i dobiti bebe. Jos nismo sigurni sta cemo dalje. Hvala ti na info.
    Sve je uredu, sve se smirilo kroz zadnjih 3-4 mj. Nije bilo nikakvih vidljivih poteskoca/ prepreka koji bi nas trebali sprijecavati, ali evo ne ide.
    U kojoj si ti fazi, oprosti nisam upratila jer sam pokusala razbistriti glavu i manje biti aktivna i citati o svemu.

Shvaćam… imaju li u Sarajevu onaj scening js kao Prag?
    Kako je ime klinike?

Mi smo u niskom startu za novi pokušaj…

Hej Leeloo imaju sve analize za embrije PGD (1250€), test na rijetke genetske poremećaje(1500€), test za ucestale gen.poremecaje (1350€) itd.
    Ivf 1. Pokusaj 2250€ (Lijekovi se dodatno kupuju)
    Ovdje na listi ne vidim nista u vezi analize js, samo u vezi embrija.
    Klinika je Bahceci, konzultacije su besplatne. 

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.