Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    15. Lipanj 2023. 10:23

Sani, kako si? Jesi radila danas test? Od sveg srca ti želim taj plus ❤️
    Stela, žao mi je za mučnine, no s druge strane mi je i drago jer mučnine su uvijek dobar znak...bit ćeš i ti mirnija psihički s mučninama, mada znaju izludit, al proć će i ta teška faza. Samo neka sve napreduje dobro, jako sam sretna za sebe ❤️
    Tikvice, kako si ti? 
    NPelica, hoće past testić? Uzbuđena sam i za tebe 
    PBTAB, nisam pohvatala kad je transfer, vidjela sam kad sam brzinski prelistala da je sve ok. ❤️
    Maslačak1502, čestitam za pregled, još malo i izlaziš iz one kritične faze  za uvecane jajnike u trudnoći ti ne bih znala reć, al sam čula da to zna boljet duže u trudnoći ako su uvećani prilikom transfera. Proći će, samo slušaj doktore, sve laganini bez velikih napora.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Žvrkljić
    15. Lipanj 2023. 10:27

Lucka123

Hvala cure, svima na odgovoru. ❤️❤️❤️❤️❤️
    I ovako sam trun “depresivna”, dugo sam premišljala da išta i pitam. Stvarno više ne znam ni kako se ponašati, i šta je uredu i šta ne, a naravno voljela bi kao i sve da uspije. Imam problem jer stalno mislim da griješim u ponašanju iza transfera, i sebe krivim kad ne uspije.
    Znate i same kako je psihički teško posložit se i umiriti misli.
    Još sve oko mene frendice trudne…..
    Imam osjecaj da mi život prolazi od ciklusa do ciklusa, i ostali svi idu naprijed… a ja stojim😅
    Ali idemo do kraja, hvala❤️❤️❤️❤️❤️

Iskreno i ja sam psihički najlošija. Jučer još kad sam saznala za tu trombofiliju + što već znamo za mužev loš nalaz bas sam nekako down. Iako nekako vjerujem u dubini da se i moje i njegovo uz suplemente može dovesti u red ali trenutno mi se trudnoća čini tako daleko. Mi nećemo u postupak prije jeseni nadam se do tad uspjeti promijeniti nalaze. Ja cijelo vrijeme imam osjećaj kao da negdje kasnim radi toga što još nemamo bebu, svi parovi koji su se ženili godinu kada i mi već otpremaju djecu u vrtiće i škole a mi 
    ..
    Mene zanima jeli trombofilija može nestati? Kao jeli se može popraviti samo s tom Aktivnom folnom ili je to nešto do kraja života? kako znati jeli bolje? samom trudnoćom ili ponavljanjem nalaza? Nadam se da nije glupo pitanje 

🙋‍♀️/27g - MTHFR homozigot
    🙋‍♂️/28g- oligoozospermia
    11/22-u postupku KBC Split
    7🥚- 5 blastoicista-
    1 ET- 4 🐧- ❌
    FET-1🐧-biokemijska ❌
    FET 2🐧- ❌
    FET 3 🐧- ❌
    FET 4🐧-❌
    Novi postupak Poliklinika IVF ZG 🙏🏻

Hope1982
    15. Lipanj 2023. 10:28

Hvala vam cure 🫶🫶🫶🫶 Javim betu cim saznam. ❤️❤️❤️
    Uveli su mi jos Aspirin jer nasu curicu smo izgubili zato sto sam ja dobila preklampsiju.Kod mene je to doslo preko noci. Nije bilo naznaka za to.Samo se na kontroli odjednom pokazao tlak 180/120.  Zavrsila sam u bolnici u 25TT. Dobivala terapiju i tlak je bio 150/100. Bilo je upitno stanje kod mene a i kod male. U bolnici sam trebala biti do poroda. Trudili smo se ali nazalost mala nije izdrzala. 😔Zato sada moram uzimat zbog mjera predostroznosti i Aspirin. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Flowerson 🌸
    15. Lipanj 2023. 10:29

Hope, čestitam i tebi, promaklo mi je...sad je beta manje važna ako se po uzv sve dobro razvija ❤️
    Anii, i tebi sam vidjela divnu betu, ma genijalno, čestitam!
    Sretno svim ostalim curama, žao mi je ako sam nekog izostavila, ne stignem više pratit kao prije pa sa držim pretežno cura s kojima sam skupa prolazila cijeli ovaj proces  Lijepo je svakako vidjeti ovoliko divnih vijesti, novije cure ovdje vjerojatno ni ne znaju da smo znali imat po cijeli mjesec loših vijesti, negativnih beta....ovo je sad divotica 

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Jurky32
    15. Lipanj 2023. 10:30

Cure, svima sretno danas što god da imale 🤞🥰
    PBTAB, hvala ti ❤️
    Hope, super, neka i dalje bude sve u redu i beta velika 🤞🥰
    Jube, žao mi je 😔
    Lucka, ja sam uzimala bolovanje od folikulometrija do punkcije, dug mi je put do bolnice, pa nije bilo druge, a transfer mi se nekako uvijek pogodio petkom, pa vikendom malo odmorim i onda na posao.
    Maslačak, divno divno, 🤞🤞 da i dalje sve kako treba bude 🥰
    Stela, hvala ti..možda to bude to 🤞 ove sam ture posebno uzbuđena zbog pikanja..da me sluša netko tko nije u ovome rekao bi da nisam normalna što jedva čekam da se krenem bost 😁

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Flowerson 🌸
    15. Lipanj 2023. 10:33

Hope1982

Uveli su mi jos Aspirin jer nasu curicu smo izgubili zato sto sam ja dobila preklampsiju.Kod mene je to doslo preko noci. Nije bilo naznaka za to.Samo se na kontroli odjednom pokazao tlak 180/120. Zavrsila sam u bolnici u 25TT. Dobivala terapiju i tlak je bio 150/100. Bilo je upitno stanje kod mene a i kod male. U bolnici sam trebala biti do poroda. Trudili smo se ali nazalost mala nije izdrzala. 😔Zato sada moram uzimat zbog mjera predostroznosti i Aspirin.

uf, grozno mi je ovo pročitati, žao mi je da si to prošla cijelo vrijeme se više bojim šećera i tog ogtt-a, o tom tlaku najmanje razmišljam, a vidim da se desi preko noći ženama u trećem tromjesečju da odjednom skoči taj tlak. Bolje uzimati i više toga ako može spasiti situaciju, nego riskirati...ja uzimam preventivno andol mada kažu da mi ne bi trebalo bit ništa i bez njega, al bolje bit sigurniji.

NPelica
    15. Lipanj 2023. 10:34

Flowerson 🌸

Sani, kako si? Jesi radila danas test? Od sveg srca ti želim taj plus❤️
    Stela, žao mi je za mučnine, no s druge strane mi je i drago jer mučnine su uvijek dobar znak…bit ćeš i ti mirnija psihički s mučninama, mada znaju izludit, al proć će i ta teška faza. Samo neka sve napreduje dobro, jako sam sretna za sebe❤️
    Tikvice, kako si ti?NPelica, hoće past testić? Uzbuđena sam i za tebePBTAB, nisam pohvatala kad je transfer, vidjela sam kad sam brzinski prelistala da je sve ok.❤️
    Maslačak1502, čestitam za pregled, još malo i izlaziš iz one kritične fazeza uvecane jajnike u trudnoći ti ne bih znala reć, al sam čula da to zna boljet duže u trudnoći ako su uvećani prilikom transfera. Proći će, samo slušaj doktore, sve laganini bez velikih napora.

Dobro sam, hvala na pitanju 🤗 osluškujem simptome kojih nema 🤣 i razmišljam se, dali da radim test ili ne. Ili da "strpljivo" čekam betu 😅 
     Baš sam neki dan spomenula kako bi voljela imat kolekciju kao ti ❤️ .. 
    Kako si ti? Malena A ? 🤗

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

NPelica
    15. Lipanj 2023. 10:35

Hope1982

Uveli su mi jos Aspirin jer nasu curicu smo izgubili zato sto sam ja dobila preklampsiju.Kod mene je to doslo preko noci. Nije bilo naznaka za to.Samo se na kontroli odjednom pokazao tlak 180/120. Zavrsila sam u bolnici u 25TT. Dobivala terapiju i tlak je bio 150/100. Bilo je upitno stanje kod mene a i kod male. U bolnici sam trebala biti do poroda. Trudili smo se ali nazalost mala nije izdrzala. 😔Zato sada moram uzimat zbog mjera predostroznosti i Aspirin.

Baš mi je zao da si to sve prošla ❤️ sada se nadam da će do kraja sve biti u redu, jer nakon ovoliko borbe, stvarno zaslužujes da ti sija sunce❤️ 
    Šaljem 🤗

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Flowerson 🌸
    15. Lipanj 2023. 10:39

Žvrkljić

Lucka123

Hvala cure, svima na odgovoru. ❤️❤️❤️❤️❤️
    I ovako sam trun “depresivna”, dugo sam premišljala da išta i pitam. Stvarno više ne znam ni kako se ponašati, i šta je uredu i šta ne, a naravno voljela bi kao i sve da uspije. Imam problem jer stalno mislim da griješim u ponašanju iza transfera, i sebe krivim kad ne uspije.
    Znate i same kako je psihički teško posložit se i umiriti misli.
    Još sve oko mene frendice trudne…..
    Imam osjecaj da mi život prolazi od ciklusa do ciklusa, i ostali svi idu naprijed… a ja stojim😅
    Ali idemo do kraja, hvala❤️❤️❤️❤️❤️
    Iskreno i ja sam psihički najlošija. Jučer još kad sam saznala za tu trombofiliju + što već znamo za mužev loš nalaz bas sam nekako down. Iako nekako vjerujem u dubini da se i moje i njegovo uz suplemente može dovesti u red ali trenutno mi se trudnoća čini tako daleko. Mi nećemo u postupak prije jeseni nadam se do tad uspjeti promijeniti nalaze. Ja cijelo vrijeme imam osjećaj kao da negdje kasnim radi toga što još nemamo bebu, svi parovi koji su se ženili godinu kada i mi već otpremaju djecu u vrtiće i škole a mi
    ..
    Mene zanima jeli trombofilija može nestati? Kao jeli se može popraviti samo s tom Aktivnom folnom ili je to nešto do kraja života? kako znati jeli bolje? samom trudnoćom ili ponavljanjem nalaza? Nadam se da nije glupo pitanje

Ja imam neku dijagnozu heterozigot, nemam pojma detalje i iskreno ne želim se previše ni zamarat s tim. Uzimam radi toga andol i aktivnu folnu kiselinu i sve je u redu. Ako moraš samo aktivnu folnu uzimat, onda ti je to piece of cake, ne opterećuj se.  Koliko znam, to ne može nestati, ali se može utjecati na to lijekovima da se očuva trudnoća. 
    Razumijem ovo što pišeš da vrijeme leti i da imaš osjećaš da kasnite, isto sam osjećala jer smo realno htjeli bebu još prije 4 godine. Svo to vrijeme smo ispunili nekim drugim aktivnostima, naravno da je uvijek bila prisutna ta praznina jer nismo uspijevali ostvariti trudnoću dok su drugi oko nas nekako magično ostajali trudni. Stvarno si mlada, zdrava si i nemoj se toliko opterećivati, beba će doći. ❤️

Jurky32
    15. Lipanj 2023. 10:41

Hope1982

Strašno mi je žao što si to morala proći 😔
    Svu sreću ti želim da ovoga puta bude sve dobro ❤️

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.