Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Love83
    13. Svibanj 2023. 14:25

PBTAB

Curke, imam pitanje… vezano za prenatalne vitamine. Naime, ja sam uvijek do sada uzimala novalac i nista vise sa strane nikakvu dodatnu aktivnu folnu jer sam novalac ima u sebi dovoljno folne za prva 3 mj. E sad, cujem da se prica da je novalac razvikan 😂 kaj da onda koristim, bitno je da ima aktivnu folnu a ja osim novalaca ne znam koje jos imaju? 🙈

Nije valjda da te moj post naveo na razmišljanje o novalacu🤣 
    Moj mpo u St je meni rekao odmah Novalac i ništa drugo, i tako sam ga i koristila više od pola god od kad sam u postupku, ali evo jučer sam išla po drugo mišljenje I to mi je rekla druga mpo doktorica za Novalac, s tim kada sam išla po fragmin za trombofiliju isto mi je ta Dr rekla da uzimam cisti aktivni folat jer žene koje su bile na Novalacu su imale problema sa jetrom, eto..ja ti nisam pametna, sada ću promijeniti, uzela sam aktivni folat od marke KAL, Nano Q od solgara uz vit D od 25000j zbog deficita.. ne znam šta bih rekla, evo ja ću sada promijeniti malo.. imam prijateljicu u ljekarni i znam da se Novalac prodaje dosta, a sad ko će znati što I kako i koliko je dobro i najbolje..

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Love83
    13. Svibanj 2023. 14:35

Joka95

Vitaradraga iskrene čestitke od srca!! Predivna vijest! Nek je dalje s blagoslovom i da sve bude u redu! 🙏🤞❤️💞Love83 supeeeer!!! Baš mi je drago da si otišla kod nje. Isplatilo se 🙏
    Ja ti pijem aktivnu folnu plus od AF proizvođača mogu ti poslati link ovdje: https://ljekarne-prima-farmacia.hr/proizvodi/samolijecenje/vitamini-i-minerali/vitamini/aktivni-oblik-folne-kiseline-22579/
    I koenzim nano q10 je i meni dala Al ga ja nisam nigdi našla. Pa sam preko iherb uzela neki od 60 mg i pila dvi dnevno prije postupka I do aspiracije. Ako nađeš nano koenzim javi mi molim te jer ga ja nisam stvarno nigdi uspjela naći. I što se tiče novalaca meni je isto to rekla. Al ja sam svakako uzimala prenatal od diethaparma. Jer iskreno novalac mi je preskup a uz ovu aktivnu folnu plus i prenatal dobijem puni dozu koja mi je potrebna. Preporučila ti je 800 jer je to preporučena doza za trudnice inače. Pretpostavljam da je zbog toga. Jesi radila kad na tromobofiliju?
    Znači sljedeći ciklus kreces u fet?

Čula sam da Marusicka ide ca. Čak kad sam zvala jučer humanu cure su mi rekle s pulta. Koga preporučate za dalje dok nema Marusicke? Kažu da će se vratit na jesen..

Je baš mi je drago što sam otišla, dobro je čuti i drugo mišljenje..radila mi je pregled, uzv i pogledala sve nalaze..
    Nisam znala da ide niti mi je što spomenula, jer neću ja kod nje nastaviti postupak eventualno doći opet po mišljenje ako bude potrebno.. iskreno sad kad se sjetim u čekaonici sam bila samo ja i još jedna cura, stvarno nisam dugo čekala.. i nije bilo ni nakon mene nitko, očito negdi ide, možda na neko usavršavanje vani, saznati ćemo..
    Znači uzela sam Aktivni folat od KAL od 400mg ali pijem 2 kako je rekla dozu od 800 ( nasljedni oblik trombofilije i mthfr  ) i naručili su mi za jutros Nutri nano Q10 od Solgara ( ima ih 50kom, 75eur ). 
    Ja bi ovo sada pila kako je rekla mjesec dana i da izvadim vit D I da nije potrebno raditi pauze prije vađenja ( tako rekla ) I onda bi u fet..ako ne bude uspješan vidjet ću hoće li Dr P sam predlozit histero jer oni to rade u poliklinici..

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️

PBTAB
    13. Svibanj 2023. 14:37

Love83

PBTAB

Curke, imam pitanje… vezano za prenatalne vitamine. Naime, ja sam uvijek do sada uzimala novalac i nista vise sa strane nikakvu dodatnu aktivnu folnu jer sam novalac ima u sebi dovoljno folne za prva 3 mj. E sad, cujem da se prica da je novalac razvikan 😂 kaj da onda koristim, bitno je da ima aktivnu folnu a ja osim novalaca ne znam koje jos imaju? 🙈

Nije valjda da te moj post naveo na razmišljanje o novalacu🤣
    Moj mpo u St je meni rekao odmah Novalac i ništa drugo, i tako sam ga i koristila više od pola god od kad sam u postupku, ali evo jučer sam išla po drugo mišljenje I to mi je rekla druga mpo doktorica za Novalac, s tim kada sam išla po fragmin za trombofiliju isto mi je ta Dr rekla da uzimam cisti aktivni folat jer žene koje su bile na Novalacu su imale problema sa jetrom, eto..ja ti nisam pametna, sada ću promijeniti, uzela sam aktivni folat od marke KAL, Nano Q od solgara uz vit D od 25000j zbog deficita.. ne znam šta bih rekla, evo ja ću sada promijeniti malo.. imam prijateljicu u ljekarni i znam da se Novalac prodaje dosta, a sad ko će znati što I kako i koliko je dobro i najbolje..

😂😂 ma od silnih info sam vec poglupavila 🙈
    Pitala sam dr on kaze da je svejedno koje, bitno da je u njima aktivna folna u kolicini koja je dovoljna za prvih 3 mj a nakon toga se uvodi dodatna folna, i da na svoju ruku ne pijem nista dodatno ako po mojih krvnim nalazima nije potrebno 🤷🏻‍♀️ 
    Sad mi je ponestalo novalaca pa sam gledala kaj uzeti pa nisam pametna. 😂

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Love83
    13. Svibanj 2023. 14:40

Vitara

PBTAB

Od kad sam saznala da imam mthfr mutaciju pijem od dietpharma aktivnu folnu. Cjenovno najpristupačnija, oko 10 e.

Koliko mg ?

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️

PBTAB
    13. Svibanj 2023. 14:57

Stela_M

Piahvar ako dr sumnja na saktosalpinx odn na prošireni jajovod koji je ispunjen tekućinom onda nema smisla ići na embriotransfer jer je ta tekućina iz jajovoda toksična za plod, u takvim slučajevima uvijek se ide prvo na lpcs da se vidi o čemu se radi.. ja imam prošireni jajovod i prije ikakvih postupaka išla sam na lpsc da se vidi jel u njemu ima tekućine kod mene je bila cista u pitanju, ja bih shvatila da imaš više smrzlića pa da idete probati, ne znam što bih ti rekla,nisam dr i nisam stručna samo znam ono što je meni dr davno rekla 🤷‍♀️
    Razumna za boostere ti iskreno nemma pojmam znam da sam ja u svježem et imala 3dpt Decapeptyl kao da on umiri maternicu i "bolje" prihvati embrij pa nisam baš primjetila da ga je maternica bolje prihvatila🤣🤣 ubiti štoperica efektivno podržava lutelanu fazu i to je to ako će se primiti embrij primit će se i bez boostera🤣
    Vitara 🤞🤞🤞

Koliki je vremenski oporavak nakon lpsc? 
    Moji jajovodi su puni priraslica i imam izbor da pokusamo ocistiti pa pokusati prirodno, a mene je uzasno strah operacija i imam osjecaj da je oporavak dug zato sam odabrala ivf. 

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Razumna
    13. Svibanj 2023. 15:02

Stela_M

Piahvar ako dr sumnja na saktosalpinx odn na prošireni jajovod koji je ispunjen tekućinom onda nema smisla ići na embriotransfer jer je ta tekućina iz jajovoda toksična za plod, u takvim slučajevima uvijek se ide prvo na lpcs da se vidi o čemu se radi.. ja imam prošireni jajovod i prije ikakvih postupaka išla sam na lpsc da se vidi jel u njemu ima tekućine kod mene je bila cista u pitanju, ja bih shvatila da imaš više smrzlića pa da idete probati, ne znam što bih ti rekla,nisam dr i nisam stručna samo znam ono što je meni dr davno rekla 🤷‍♀️
    Razumna za boostere ti iskreno nemma pojmam znam da sam ja u svježem et imala 3dpt Decapeptyl kao da on umiri maternicu i "bolje" prihvati embrij pa nisam baš primjetila da ga je maternica bolje prihvatila🤣🤣 ubiti štoperica efektivno podržava lutelanu fazu i to je to ako će se primiti embrij primit će se i bez boostera🤣
    Vitara 🤞🤞🤞

Draga, hvala ti na odgovoru💞 bas mi je trebalo da me tako umiris 💞🌷.
    Ja jučer na stolu i govori embriologinja da mi ona nikako nebi preporučila blizanacku trudnoću i slaže se sa njom specijalizantica koja mi je radila transfer (nije bilo moj dr. Pa su me " oplodile" 😂sestra i ta specijalizantica. Inače kod dr L transfer bude gotov za manje od minute. On spici taj kateter u maternicu i pusti unutra embrije bez da provjerava gdje su. Samo provjeri tu cijev da slučajno nije unutra ostao a jučer su mi ove 3 transfer pola sata radile, to je bilo pregledavanje sa uzv, pa konzultacije, pa uzv... Meni je to sve ok jer mislim da mladi ljudi trebaju dobiti priliku učiti, pa makar to značilo da vježbaju na meni...) ja sam bila šokirana kako su one bile sigurne da će ovo upaliti i da ću ja ostati trudna. Ja se uvijek nadam najboljem i optimistična sam, ali razina optimizma kod njih je čak bila veća nego kod mene. Ono, žene garantiraju 100%, bas su me ugodno iznenadile 😀

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Stela_M
    13. Svibanj 2023. 15:50

PBTAB

Stela_M

Vitara 🤞🤞🤞

Koliki je vremenski oporavak nakon lpsc?
    Moji jajovodi su puni priraslica i imam izbor da pokusamo ocistiti pa pokusati prirodno, a mene je uzasno strah operacija i imam osjecaj da je oporavak dug zato sam odabrala ivf.

Dok izvadiš konce ko nova si cca 10-ak dana 😄 mene je boljelo taj dan nakon op I još jedno 2 dana ali sam fakat mirovala, a već 4. dan sam po malo po stanu spremala🤣🤣 oporavka je jednostavniji i puno kraći od obične operacije i fakat je prvih par dana onako glupava bol i kasnije sve super, ja sam dan prije op došla u bolnicu, tamno obaviš sve što moraš od anesteziologa itd, dobiješ sol za čišćenje crijeva i sutra dan op, prekosutra sam išla doma i ono laganini tempo i odmor, nije ništa strašno 😄

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

piahvar
    13. Svibanj 2023. 16:23

Sad sam se prepala...sto to znaci za plod?Je li to znaci da ako se trudnoca odrzi da ta tekucina iz jajovoda moze rezultirati nekakvim maloformacijama na plodu ako uspije prezivjet unatoc tekucini iz jajovoda ili se misli da je stetna u smislu da se plod ne uspije odrzati.

PBTAB
    13. Svibanj 2023. 16:37

StelaM hvala ti na info. Ukoliko ovaj fet ne uspije idem vidjeti da pokusam rijesiti to pa mozda cu moci i prirodno sto bi bilo super i puno jeftinije 😂🙈 
    Piahvar meni je moj mpo dr rekao da, ukoliko postoji toksicna tekucina koja curi iz jajovoda da se zametak ne uspije ni uloviti. Mozda ti je najbolje pitati dr koji ti je i uocio tu sumnju neka ti objasni. Ali svakako ja ne bih trosila embrije jer imas ih samo 2. Mozda da odes na lpsc i onda u fet, ali kazem, popricaj sa dr. 

piahvar
    13. Svibanj 2023. 16:40

PBTAB

StelaM hvala ti na info. Ukoliko ovaj fet ne uspije idem vidjeti da pokusam rijesiti to pa mozda cu moci i prirodno sto bi bilo super i puno jeftinije 😂🙈
    Piahvar meni je moj mpo dr rekao da, ukoliko postoji toksicna tekucina koja curi iz jajovoda da se zametak ne uspije ni uloviti. Mozda ti je najbolje pitati dr koji ti je i uocio tu sumnju neka ti objasni. Ali svakako ja ne bih trosila embrije jer imas ih samo 2. Mozda da odes na lpsc i onda u fet, ali kazem, popricaj sa dr.

PBTAB puno ti hvala na trudu i na odvojenom vremenu.Ona kaze posto mi je prvi put i posto imam dva smrznuta da bi ona provala sa jednim ovaj put tj u ponedjeljak jer da je imala trudnoce koje bi zene iznijele unatoc ovakvim jajovodima.Puno hvala:-)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.