Pbtab kod nas nema pgd analize nema ju niti jedna klinika i sve dok nam se u zakone petljaju neuki ljudi tako će i ostati, pa jedna Srbija i Bosna su ispred nas 100 godina tako da oko te priče svaki komentar je suvišan 🤣
Bebolina Glucophage je lijek inače za dijabetičare ali se pokazala jedna od nuspojava da pomaže uspostaviti redovnu ovulaciju, odn potiče jajnike na "bolji rad", pomaže regulirati rad gušterače odn održava normlane razine glukoze i inzulina, naravno uz preporuku zdrave prehrane ide na recept to ti daje ginić ili dr opće i ne možeš ga kupiti u slobodnoj prodaji, koja je indikacija da su ti ga uveli? Btw u početku treba vremena da se organiziram navikne pa neke žene imaju problema sa proljevom, mučninom, pojačanom žeđi itd 🙄
Razuma sretno koliko god da ima js neka ti nova ruka donese sreću 🤞
Uvode mi ga kao pomoć pri mršavljenju.
Sorry ali to su gluposti, ja sam ga pila i dok nisam pazila na prehranu i uvela fizičku aktivnosti boli sam ko slon, a već sam tri godine na najjačoj dozi, sam mi je endokrinolog rekao da to nije magičan lijek i dok se ja ne trgnem i uz njega ne uvedem zdrave navike i barem hodanje da od mog mršavljenja nema ništa i tako je i bilo, meni je apsurd da se liječnici tako olako igraju s lijekovima bez nekih popratnih dijagnoza tipa inzulinska, dijabetes, opterećena nadbubrežna ili gušterača itd... ali neka tebi on pomogne da dođeš do svog cilja i to će biti najveća sreća 🤞
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Dreamer kako to mene ljuti ona misli pa ona nije plaćena da misli, ne može ona znati jel kromosomska greška ili ne ako nema takva vrsta analize, ima 1000 faktora od receptivnosti endometrija, imunoloških faktora, priraslica,polipa itd.. i uvijek me iznova ljuti koliki su škrti dati proširenu obradu kao da iz svog džepa plaćaju, zato im i je većini toliki postotak neuspjeha jer nas mrcvare i jer žena mora iznova proći neuspjeh i tapkati u mjestu, sorry ali baš me to ljuti u ovoj cijeloj mpo priči 🤢 tebi želim svu sreću i da prirodni fet bude pun pogodak 🤞🤞❤️
Stela i mene je razljutilo ovaj put isto..znači peti put i neće histero..koliko trebam puta i neuspjeha da to napraviš, kao da on meni plaća a ne ja njemu, kao da namjerno te puste da mrcvariš se i psihicki ubijas zbog neg ishoda..uh i mene ti je to razljutilo zato i idem po drugo mišljenje I odgodila sam fet do daljnjeg dok ne budem spremna..zahvaljujući vama sve ovo i znam i zahvaljujući vama sam i krenula dalje, počevši od vitamina D pa sad drugog mišljenja i event histero..
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Drage moje lavice,
Evo samo kratko da se javim. Citam vas uredno I pratim, a posebno ove moje suborkinje, necu recije starije, nego iskusnije, kao i azoo suborkinje i uz vas sam svim srcem.
Ja vec od malera ne znam da li da se smejem ili placem. Neke ce se setiti da smo sada u procesu sa donorkom. Prvi proces je bio katastrofa, donorka nijd odgovorila na stimulaciju. Drugi proces dosta dobar, imamo tri zamrznute blastice koje cekaju da dodju mami. Ali...Prvi put u zivotu bas taj ciklus kad je trebao da bude transfer, meni je ciklus kasnio 10 dana. Kada je konacno M dosla, na pregledu se ispostavilo da imam aktivnu cistu (23mm), sa jako visokim estrogenom (350). Tako da nije bilo ostalo nista drugo nego da cekamo sledeci ciklus. Doktor je bio dosta zbunjen situacijom, jer je rekao da sa tako visokim esrtrogenom i aktivnom cistom nije ni trebalo da prokrvatim. Sada pokusavam LH trakicama da pratim ovulaciju, da vidim da li ce se ista desiti, pa da sledeci ciklus dodje na vreme. Ovulacija bi vremenski trebalo da bude sutra, ali trakice i dalje ne pokazuju nista. Da li je neka od vas vec imala iskustva sa aktivnim cistama i da je ipak dobila menstruaciju? Na transfer ne mogu da idem dok se ta aktivna cista ne ocisti...Bas se oduzilo, al ja vredno cekam...
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Curke trebam savjet vezano za bolovanje, naime pošto bi ovaj ciklus prirodnjak pokušala danas sam išla kod soc.ginekologa za D1 i da najavim da ću trebati dan bolovanja za folikulometriju jer idem za Zg ( preselili se na more) na što je on rekao da ne može dati bolovanje za folikulometriju jer kao to je nešto što on može napraviti te zakonski on ne može izdati bolovanje. Je li se koja curka susrela s tim, godišnji nemam jer sam od nedavno zaposlena. Ljuta sam kao pas
💃34god, AMH 2.8 pmol/l, ostalo 🔝
🕴️33god, 🔝
10/21 prirodna trudnoća, spontani u 10 tj💔
1.IVF Sv.Duh 05/22 1 folikul, 1 🥚, ET 06/22beta 24.06 ❌
2.IVF Sv.Duh 4/23 4 folikula, 3🥚, ET 2 četverostanična 21.04. Beta 05.05❌
3.IVF prirodni ciklus 22.05 🥚, 24.05. ET 🍀. Beta 07.06. ❌
To be continued...
Maslačak napravila sam od pretraga sve što postoji a da je vezano uz mpo plus nešto gratis sto sam sama mislila da treba 😁. A ja se za svaki postupak nadam da je taj dobitni, samo u zadnje vrijeme ne letim previsoko da manje boli kad padnem, i sama si tako nedavno izjavila 😘🤗
Fashionista I sam dr A je takvog mišljenja, sam mi je rekao da čemu 5-6 blastica iz jedne stimulacije kad je nemoguće da su sve kromosomski ispravne, jedna da, eventualno 2 i to u iznimnim slučajevima. Ali eto, voljela bih imati barem 2 transfera, možda i bude jer još ništa nije otpisano 😀. Embriolog je rekao da ovisi o broju embrija to kako će ići na freez, ali rade isključivo SET-vraćaju samo 1 zametak.
Što se tiče pgd-a kod nas neće doći sve dok se ne izmjeni cijeli zakon o mpo, a to neće u skorije vrijeme jer ocito nije nikome u interesu 🤷♀️. A dotad možemo jedino put pod noge i u inozemstvo po analizu.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Hej žene!
Jokajako mi je žao, drž se 🤗
Lina čestitam na beti, neka sve ide i dalje u redu 🤞🤗
Vitara ponovi betu nista nije za odbaciti bas zbog toga sto je prirodna trudnoća. Ti sutra imas konz.u Repromedu?
Vjeverica testovi su mrak i beta ce biti 🔝
Stela M potpisujem sve što si rekla. Kod nas treba uvesti pgd analizu i nije mi jasno kako neke klinike nemaju tu opciju, mozda neka ima ali ja nisam čula.
Da. Sutra konz.u Repromedu. Nisam otkazala.
Nadam se draga da ce ti tamo reci sto i kako dalje 🤞
Javi obavezno kako je proslo 🙂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Drage moje lavice,
Evo samo kratko da se javim. Citam vas uredno I pratim, a posebno ove moje suborkinje, necu recije starije, nego iskusnije, kao i azoo suborkinje i uz vas sam svim srcem.
Ja vec od malera ne znam da li da se smejem ili placem. Neke ce se setiti da smo sada u procesu sa donorkom. Prvi proces je bio katastrofa, donorka nijd odgovorila na stimulaciju. Drugi proces dosta dobar, imamo tri zamrznute blastice koje cekaju da dodju mami. Ali…Prvi put u zivotu bas taj ciklus kad je trebao da bude transfer, meni je ciklus kasnio 10 dana. Kada je konacno M dosla, na pregledu se ispostavilo da imam aktivnu cistu (23mm), sa jako visokim estrogenom (350). Tako da nije bilo ostalo nista drugo nego da cekamo sledeci ciklus. Doktor je bio dosta zbunjen situacijom, jer je rekao da sa tako visokim esrtrogenom i aktivnom cistom nije ni trebalo da prokrvatim. Sada pokusavam LH trakicama da pratim ovulaciju, da vidim da li ce se ista desiti, pa da sledeci ciklus dodje na vreme. Ovulacija bi vremenski trebalo da bude sutra, ali trakice i dalje ne pokazuju nista. Da li je neka od vas vec imala iskustva sa aktivnim cistama i da je ipak dobila menstruaciju? Na transfer ne mogu da idem dok se ta aktivna cista ne ocisti…Bas se oduzilo, al ja vredno cekam…
Dragička, bas peh! Ja sam imala aktivnu cistu prije zadnje stimulacije. I zbog nje mjesečnica je preskočila ali je onda došla točno kad bi trebala druga mjesečnica doći. Taman kad sam se opustila obukla bijelu haljinu i otišla sa mužem na rucak 🤪.
Ovo je sad iskušenje pred uspjeh. Noć je najteža pred zoru. Drži se 🥰
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Maslačak napravila sam od pretraga sve što postoji a da je vezano uz mpo plus nešto gratis sto sam sama mislila da treba 😁. A ja se za svaki postupak nadam da je taj dobitni, samo u zadnje vrijeme ne letim previsoko da manje boli kad padnem, i sama si tako nedavno izjavila 😘🤗
Fashionista I sam dr A je takvog mišljenja, sam mi je rekao da čemu 5-6 blastica iz jedne stimulacije kad je nemoguće da su sve kromosomski ispravne, jedna da, eventualno 2 i to u iznimnim slučajevima. Ali eto, voljela bih imati barem 2 transfera, možda i bude jer još ništa nije otpisano 😀. Embriolog je rekao da ovisi o broju embrija to kako će ići na freez, ali rade isključivo SET-vraćaju samo 1 zametak.
Što se tiče pgd-a kod nas neće doći sve dok se ne izmjeni cijeli zakon o mpo, a to neće u skorije vrijeme jer ocito nije nikome u interesu 🤷♀️. A dotad možemo jedino put pod noge i u inozemstvo po analizu.
Vjeruj mi da smo i to razmisljali, otici napraviti u inozemstvo analizu no to bi znacilo i cijeli postupak vani (ivf) sta ne?
Ni to nije toliki problem ali opet napraviti u samo jednom ciklusu, samo jedan postupak i to je pitanje sto bi i koliko vjerodostojno pokazalo. Pokazalo bi za taj ciklus i to je to ne bi nam dalo neki generalni odgovor, opet je kak padne grah tada. 🫣
Iako ok ajde ako se pokaze neka blastica dobra ima nade ako se ne pokaze ne znaci da nema nade vec mozda da je to tako taj ciklus? Jos za vas koje imate puno stanica to bi se cak i isplatilo otici jednom jer cete imati barem 2-3 blastice ali za mene koja imam malo stanica i jednom imala taj smrzlic al nije bio dobar nikako.. 🙈
👱🏻♀️ 39 💁🏻♂️ 37
Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl
Drage cure,svratila sam da vas pozdravim i pozelim svima srecu.Vidim da je dosta novih cura,svaka u svojoj borbi ,pe evo podrska od mene..ja sam od onih koje su evo nekako uspjele doci do svog cilja,al bilo je puno pokusaja,suza i padova.Moja Mila za koji dan puni 7mj.i jos uvijek ne mogu vjerovati da je stvarna,bas bas moja 😂❤️ Nemojte odustati,borite se,dok imate snage ,vecini nas na kraju ovog trbovitog puta doceka taj uspjeh😘 Veliki hug svim mojim suborkinjama i poljubac od mene i Mile❤️
https://ibb.co/MB0F81y
👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
Poliklinika Beta +
1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.
Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️
Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏
TIvy a baš se oduzilo sad kad ne treba. Nemam iskustva sa cistama ali ako je folikularna ona puca sa mengom. Zbog toga i nemas naznaku za O jer će možda biti anovulatorni ciklus. Nadam se da sa iducom mengom ide sve 🙏 i da čim prije idete po svoje embrije 🤗❤️.
Fashionista šalje i hzzo na pgd u Češku i Bruxelles ali se mora imati indikacija za to tj loši kariogrami ili pobacaji u visokim tjednima uzrokovani kromosomskim greskama, pokriva možda dio troška.. A za privatno treba obaviti cijeli postupak u toj klinici koja nudi pgd i da, ne isplati se ići ako imaš malo stanica, parovi se većinom odlučuju za donaciju plus pgd. Ali ni sam pgd nije garancija zivorođenog djeteta, i može dati lažne rezultate, tako da...
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️