Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    10. Svibanj 2023. 15:29

Dreamer kako to mene ljuti ona misli pa ona nije plaćena da misli, ne može ona znati jel kromosomska greška ili ne ako nema takva vrsta analize, ima 1000 faktora od receptivnosti endometrija, imunoloških faktora, priraslica,polipa itd.. i uvijek me iznova ljuti koliki su škrti dati proširenu obradu kao da iz svog džepa plaćaju, zato im i je većini toliki postotak neuspjeha jer nas mrcvare i jer žena mora iznova proći neuspjeh i tapkati u mjestu,  sorry ali baš me to ljuti u ovoj cijeloj mpo priči 🤢 tebi želim svu sreću i da prirodni fet bude pun pogodak 🤞🤞❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Razumna
    10. Svibanj 2023. 15:33

Stela_M

Pbtab kod nas nema pgd analize nema ju niti jedna klinika i sve dok nam se u zakone petljaju neuki ljudi tako će i ostati, pa jedna Srbija i Bosna su ispred nas 100 godina tako da oko te priče svaki komentar je suvišan 🤣
    Bebolina Glucophage je lijek inače za dijabetičare ali se pokazala jedna od nuspojava da pomaže uspostaviti redovnu ovulaciju, odn potiče jajnike na "bolji rad", pomaže regulirati rad gušterače odn održava normlane razine glukoze i inzulina, naravno uz preporuku zdrave prehrane ide na recept to ti daje ginić ili dr opće i ne možeš ga kupiti u slobodnoj prodaji, koja je indikacija da su ti ga uveli? Btw u početku treba vremena da se organiziram navikne pa neke žene imaju problema sa proljevom, mučninom, pojačanom žeđi itd 🙄
    Razuma sretno koliko god da ima js neka ti nova ruka donese sreću 🤞

Hvala. Tek sad kad sam se maknula od privatnika vidim da imam 37g i da mi prognoze nisu dobre. Priče da stignem roditi momčad su prazna naklapanja. Bit ću sretna ako uspijem roditi jedno zdravo dijete. O dvoje, troje djece mogu samo sanjati u ovim godinama. A opet Bogu nista nije nemoguće. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    10. Svibanj 2023. 15:40

Stela_M

Dreamer kako to mene ljuti ona misli pa ona nije plaćena da misli, ne može ona znati jel kromosomska greška ili ne ako nema takva vrsta analize, ima 1000 faktora od receptivnosti endometrija, imunoloških faktora, priraslica,polipa itd.. i uvijek me iznova ljuti koliki su škrti dati proširenu obradu kao da iz svog džepa plaćaju, zato im i je većini toliki postotak neuspjeha jer nas mrcvare i jer žena mora iznova proći neuspjeh i tapkati u mjestu, sorry ali baš me to ljuti u ovoj cijeloj mpo priči 🤢 tebi želim svu sreću i da prirodni fet bude pun pogodak 🤞🤞❤️

Joj slažem se...al uglavnom su svi škrti izdat uputnice jer ih inspekcija zaj***** svih redom i pišu kazne. Moja svekrva je doktorica opće prakse, ona je izdavala svima uputnice za sve što je trebalo i to one s kojima odeš direktno u bolnicu, inspekcija bi joj rekla da je trebala dat drugu uputnicu (onu s kojom se čeka preko 5 mjeseci na pregled, a čovjek u životnoj opasnosti) pa im je rekla da joj slobodno pišu kazne. Al imaš doktora koji neće tako postupit, a ova od dreamer je jedna od tih...jer nema naznaka da je nešto krivo pa neće trošit uputnice i pravdat se. Zato se treba sam izborit i onda većina popusti i izda uputnicu. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Razumna
    10. Svibanj 2023. 15:43

Stela_M

Dreamer kako to mene ljuti ona misli pa ona nije plaćena da misli, ne može ona znati jel kromosomska greška ili ne ako nema takva vrsta analize, ima 1000 faktora od receptivnosti endometrija, imunoloških faktora, priraslica,polipa itd.. i uvijek me iznova ljuti koliki su škrti dati proširenu obradu kao da iz svog džepa plaćaju, zato im i je većini toliki postotak neuspjeha jer nas mrcvare i jer žena mora iznova proći neuspjeh i tapkati u mjestu, sorry ali baš me to ljuti u ovoj cijeloj mpo priči 🤢 tebi želim svu sreću i da prirodni fet bude pun pogodak 🤞🤞❤️

Većina doktora misli da do 6 postupaka kako je i zakonom propisano ne treba ništa ispitivati i propitivati. Fore su im ako ne ovaj put onda sljedeći. 
    Meni je dr L pizdio što nisam išla poslje prve stimulacije odmah na fet nego sam čekala 6mj. I dr Sirovec mi je po isto ponovila. Po njima to što sam ja išla na pretrage je sranje jer treba što više puta ici, valjda sa statistički ostaneš trudan. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

dreamer ❤
    10. Svibanj 2023. 15:43

Stela_M

Da i mene to stresira. Kao meni svi nalazi uredni, histeroskopija pokazala da je maternica super. I kad sam pitala za daljnje pretrage to mi je bio odgovor 🤷‍♀️ Naravno, postoji mogućnost da zbog muževog spermiograma i svačeg nečeg je greška ali zašto ne isključiti ostale faktore. 

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

dreamer ❤
    10. Svibanj 2023. 15:48

Flowerson 🌸

Stela_M

Joj slažem se…al uglavnom su svi škrti izdat uputnice jer ih inspekcija zaj***** svih redom i pišu kazne. Moja svekrva je doktorica opće prakse, ona je izdavala svima uputnice za sve što je trebalo i to one s kojima odeš direktno u bolnicu, inspekcija bi joj rekla da je trebala dat drugu uputnicu (onu s kojom se čeka preko 5 mjeseci na pregled, a čovjek u životnoj opasnosti) pa im je rekla da joj slobodno pišu kazne. Al imaš doktora koji neće tako postupit, a ova od dreamer je jedna od tih…jer nema naznaka da je nešto krivo pa neće trošit uputnice i pravdat se. Zato se treba sam izborit i onda većina popusti i izda uputnicu.

Neznam na koji način da se izborim 😊 Nakon drugog neuspjesnog sam nagovorila za histeroskopiju. Uvijek ima argumente zašto nebi trebali ili zašto nema smisla 🤷‍♀️ Ja mogu vjerovati da je zbog dijagnoze suprugove kvaliteta upitna ali opet 6 blastica i da beta nije barem 0.3 da znam da se ipak nešto pokušalo desiti. Neznam 😢

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

PBTAB
    10. Svibanj 2023. 15:49

StelaM naravno, svaki komentar je suvišan jer mi to nemamo i mozemo samo moliti Boga da embrij koji vrate bude onaj pravi. Umjesto da zaštite ženu na max razini oni jedu govna sa oproštenjem! 
    Žao mi je kad dr. ne šalju na detaljniju obradu jer eto oni misle da to nije potrebno.
    Evo primjer, frendica, prva klinika u Austriji, nema pgd analize, 9js, oplođeno 6 i 5 blasti. 4 pobacaja i jedno beta 0.
    Promjena klinike, pgd analiza, 11js, 7 blasti,kako oni kazu top kvalitete, 7 analiza( 7000 eura) 2 prošle analizu, ostale kromo greske i nemaju nikakve sanse. Od te dvije dobila zdravu curicu jer je dr.rekla ako je embrij prosao analizu, beta iznad 100, nema sanse za pobacajem, i tako je i bilo.
    Da nije slala na analizu vracali bi joj ovih 5 koje nisu dobre i mrcvarili do krajnjih granica.
    Analiza nije garancija za dijete ali barem smanjuje postotak missed ab. 

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Fashionista
    10. Svibanj 2023. 16:35

Hey cure samo da vas pozdravim sve! 🤗
    Jako mi je zao zbog svih negativnih ishoda 😪😪
    Jako je frustrirajuce citati to sve i s vama prolaziti, suosjecam i drzim fige da se napokon prekine ovaj losi niz! 🤞🏻🙏🏻

Samo da se nadovezem na ovo sa pgd analizom, kak sam vam i pisala nama su u klinici u Americi rekli da oni vec 10 godina ne vracaju trodnevne i da sve pustaju do blastica pa onda rade pgd analizu i vracaju samo te koje produ analizu jer ne zele zene muciti i davati im laznu nadu. Kada to cujes, zapitas se gdje mi zivimo i sta mi ovdje sve radimo za nas cilj te koliko moramo vise psihicki prolaziti i muciti se. 
    Ja bih uvijek pristala na ovu opciju rade da se sto manje nadam i mucim samu sebe.
    Vjeverice drzim fige za dobru betu! 🤞🏻🤞🏻💖
    Tikvice pupice nadam se da je ovaj dobitni! 🙏🏻🙌🏻 
    Sani nadam se da ce se sto vise njih oploditi ali najbitnije barem jedna ta kvalitetna koju cekamo! 🙏🏻🤞🏻💖 Da li znas, pustaju li do blastice tamo kod njih ili? Aha rekla si ako ce ih biti vise omda da mozda. Uh ja uvijek imam malo stanica pa samo mogu sanjat o tome. Al opet bih rade i da mi sa analiz ok kazu gle nemas nista nije dobro i bok nego vracati te neke koje ne znamo kakvi su i samo se svaki puta nadamo 🙈
    Lucky sta ima kod tebe? 🤗
    Ani sretno sa betom! 🤞🏻
    Svim ostalim curkama drzim fige i puno srece sa svime 🤞🏻🤞🏻nemrem sve poloviti previse nas je u zadnje vrijeme! 🙈

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

• Vitara
    10. Svibanj 2023. 16:40

PBTAB

Hej žene!
    Jokajako mi je žao, drž se 🤗
    Lina čestitam na beti, neka sve ide i dalje u redu 🤞🤗
    Vitara ponovi betu nista nije za odbaciti bas zbog toga sto je prirodna trudnoća. Ti sutra imas konz.u Repromedu?
    Vjeverica testovi su mrak i beta ce biti 🔝
    Stela M potpisujem sve što si rekla. Kod nas treba uvesti pgd analizu i nije mi jasno kako neke klinike nemaju tu opciju, mozda neka ima ali ja nisam čula.

Da. Sutra konz.u Repromedu. Nisam otkazala.

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    10. Svibanj 2023. 16:46

Bebolina, ja pijem glucophage za inzulinsku. Od 1000. A endokrinolog mi je čak rekao da 2 pijem, ali mi je loše od 2, pa pijem 1. Ja uz njih nisam smršavila. 🤷 Iako sam pazila na prehranu. 
    U petak ponavljam betu, pa kako bude. 🤞🤞 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.