Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    24. Veljača 2023. 15:03

joca

Pozdrav cure, pisem vam tu u nadi da cu mi netko od vas moci dati kakav savjet.
    Naime, situacija je ovakva. Trudimo se vec godinu i pol.
    Bila sam u par navrata kod razlicitih ginekologa, sto privatno, sto preko zdravstvenog. Zadnje vadenje krvi sam obavila u sijecnju na Vuh Vrhovcu i kazu ovako: LH 13.3, FSH 7.2, AMH 49.3, testosteron 2.5 (prije blago povisen, sad u granicama normalne), slobodni testosteron povisen za 0.6 od granice. Ostali hormoni svi u redu. Glukoza i inzulin u redu, medutim HOMA indeks kaze 1,72. Sto znaci da je pristuna i inzulinska rezistencija i PCOS. Suprug obavio spermiogram u 12/2022, nalaz normozospermija. Pijem folnu i Gynositol. Pratim ovulaciju trakicama, i ulovljena jedna tek kada sam pocela piti Gynositol. Od njega sam primjetila i da su mi se smanjile sitne dlakice koje su mi se neprestano javljale na podrucju brade.
    Zadnjih godinu dana sam skinula 10 kg, pazeci na prehranu. Trenutni BMI mi je 42, sto znaci da imam jos ohoho za skinuti kg. Ima li tko ovdje da je imao slicnu situaciju a da je uspio spontano zanijeti ili mislite da ne odgadam nista, nego skinem kile kolko god jos mogu i javim se negdje za postupak.
    Hvala vam puno i hvala svima koji procitaju ovoliki post😅❤️🫶🏻

Možda da krenete negdje s ivf pregledima, i tako ćete morati sve ponovo vaditi, a to se produlji na 1-2 mjeseca barem po mom hzzo iskustvu. U međuvremenu dobijete mišljenje specijalista i pokušavate prirodno, pa barem znate na čemu ste, a od ivf uvijek možete u tom trenu odustati (kao i mi početkom prošle godine, ali smo barem znali stanje) pa pokušate još neko vrijeme prirodno. Za kile nisam čula kako su problem, možda griješim, ali pripazite da ne bude tijelu veći šok iznadni veliki gubitak kg pa napravite kontra efekt, mogu se tada i nalazi promijeniti na gore. Evo, najbolje vidjeti sa nekim stručnim, po meni. Sretno!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Loorna41
    24. Veljača 2023. 15:07

Maus

Loorna41

Maus

Danas 6.dan ciklusa nakon 4 OVALEAP od 150 jedinica. Imamo na desnom jajnika 7 folikula 11,0/10,8/10,8/10,6/10,6/10,5/10,4. Na lijevom samo 3.kom. 11,4/10,9/9,9. Endometrij 8,7mm i naravno slobodne tekućine koja još nije iscurila jer imala sam dva dana menstruaciju pa dva ništa pa peti dan malo počelo crnog. Užasno me to živcira. Danas opet imam ovaleap jedan a za vikend isto plus orgalutran. Ponedjeljak ultrazvuk.KAKO VAM IZGLEDA OVO CURE?

Waoooo. Pa otkud ti toliko folikula.😁😁😁😁
    Ovo izgleda predobro. O endo da ne pričam. Moj je 6 dan bi cca 6mm

Imam skoro uvijek tako puno,samo jednom sam loše reagirala na menopur i dobila jedan folikul i to prazan.

Ma ti si i mlada ❤️❤️❤️❤️
    Želim ti svu areću u ovom postupku

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Loorna41
    24. Veljača 2023. 15:07

Kacusha

Danas sve lijepe vijestiStelic ipak ces me malo presisati, zelim ti svu srecuRazumna hvala Bogu da je tako, drzimo fige za vjesticuLoorna cestitam na testu, nisam nigdje vidjela taj sa srcekom

Ima u dm-u zovu se First Sign

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

waitapu
    24. Veljača 2023. 15:22

joca

Pozdrav cure, pisem vam tu u nadi da cu mi netko od vas moci dati kakav savjet.
    Naime, situacija je ovakva. Trudimo se vec godinu i pol.
    Bila sam u par navrata kod razlicitih ginekologa, sto privatno, sto preko zdravstvenog. Zadnje vadenje krvi sam obavila u sijecnju na Vuh Vrhovcu i kazu ovako: LH 13.3, FSH 7.2, AMH 49.3, testosteron 2.5 (prije blago povisen, sad u granicama normalne), slobodni testosteron povisen za 0.6 od granice. Ostali hormoni svi u redu. Glukoza i inzulin u redu, medutim HOMA indeks kaze 1,72. Sto znaci da je pristuna i inzulinska rezistencija i PCOS. Suprug obavio spermiogram u 12/2022, nalaz normozospermija. Pijem folnu i Gynositol. Pratim ovulaciju trakicama, i ulovljena jedna tek kada sam pocela piti Gynositol. Od njega sam primjetila i da su mi se smanjile sitne dlakice koje su mi se neprestano javljale na podrucju brade.
    Zadnjih godinu dana sam skinula 10 kg, pazeci na prehranu. Trenutni BMI mi je 42, sto znaci da imam jos ohoho za skinuti kg. Ima li tko ovdje da je imao slicnu situaciju a da je uspio spontano zanijeti ili mislite da ne odgadam nista, nego skinem kile kolko god jos mogu i javim se negdje za postupak.
    Hvala vam puno i hvala svima koji procitaju ovoliki post😅❤️🫶🏻

Svakako krenite sa prikupljanjem nalaza za postupak i boostanjem jajnih stanica (ima detaljan post na prvim stranicama foruma), zdrava prehrana i puno kretanja kako bi se kile pokrenule. Mislim da za kilažu ovisi od klinike, čula sam iz tuđih iskustava da su tražili mršavljenje. Svakako sretno i da što prije dođe bebica 🤗

👩40 amh 5,5 fsh 10.6 lh 7.8
    👨45 astenozoospermia
    01/22 vanmatericna, lijevostrana salpingektomija (6tt)
    10/22 1. prirodni IVF - js ✖
    11/22 stimulirani IVF, 4🥚 3 oplođene, 1 🐧 1/23 Fet - B 20.02. 20397/ 6+6 ♥️+/

Ćufta
    24. Veljača 2023. 15:24

Pozdrav cure. Prošla druga aspiracija, opet samo 1JS. Ima li netko sličnih iskustva da je toliko low responder? 
    Pijem Q10, prenatal, vitamin D, ashwagandu, macu, zink. 

👩 40g, endo, AMH 2.4 pmol/l (2022), AMH 5.8 pmol/l (2023)
    👨 44g. normo

Repromed

1. 12/2022 - 1JS - ET 3dnevni 30.12. - beta neg.
    2. 02/2023 - 1JS - ET četverodnevni 28.02. - beta neg.
    3. 05/2023 - 3JS - 1 blastica - beta neg.
    4. 07/2023 - 4JS - 2 blastice - FET 04/2024 - 11dnt beta 224; 13 dnt beta 201; 15 dnt beta 64 - biokemijska // FET 06/2024 beta neg.
    5. 07/2023 - 2JS - 1 blastica - ET

tera_
    24. Veljača 2023. 15:37

Pozdrav, cure iz st da li treba neka veza u kbcu da se brze dodje do postupka?
    Moj gin zeli savrsene nalaze a to nikako da dode i ide mi sve u ne dogled,vise ne znam sta da radim 😐

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

Stela_M
    24. Veljača 2023. 15:54

Mašnice myoinositol ti odmoći neće doduše ja ga nisam uzela na svoju ruku već mi ga je dr preporučila i zadnjih jedno godinu i pol, dvije pijem duplu dozu 2 g ujutro i 2 g navečer, meni su ciklusi puno "uredniji" i nije više kaos kao nekada.. ali svaki dodatak koji uzmeš nije neki magični prah koji će pomoći u kratkom roku potreban je kontinuitet.. ja bih na tvom mjestu pitala dr što ona/on misle 😊
    Joca obzirom na godine u ovom slučaju mislim na mladost ja bih na tvom mjestu dovela sebe i svoje zdravlje prvo u red, a onda bih ako ne ide prirodno potražila pomoć, piješ li nešto za IR? Što se tiče pcos obavezno nastavi sa myoinositolom, prehranom i brzim hododom/šetnjama što već voliš fizička aktivnost je jako bitna za obje dijagnoze... većina dr ne voli kada je bmi visok i uz tvoj pcos i višak kila će ti u eventualnom postupku trebati jače doze lijekova, a samim time riskiraš sve ono što donosi stimulacija uz pcos... poradi na sebi i svom zdravlju a onda hrabro u nove pobijede, znam da to možeš 😊🤗
    Pbtab čuj nju je su li to dobre brojke pa ti si prava koka🤣🤣 a za oplodnju i transfer procjenjuju u poliklinici gdje jesi odn ovisi koliko ih je zrelih ako bude 12 js onda najčešće puštaju do petog dana da dođu u stadij blastice a kod tebe bi moglo biti puno jajčeka 🤭😁
    Lorna neka i dalje lijepo tamni 🤭😁🤞❤️
    Takice drago mi je što si se javila neka te do kraja prati uredna trudnoća 🤗❤️❤️
    Tera kava je situacija sa Dheas jel se smanjio? A gle moje mišljenje je da promjeniš ginekologa Dhaes nema apsolutno nikakve veze sa postupcima i ja sam živi dokaz, i mene je to mučilo u početku dok mi dva endokrinologa nisu rekli da je to "normlano" stanje hormona uz moje dijagnoze i da ne utječe na ivf postupke tako da po meni ti treba mišljenje dr koji je više upućen u endokrinološke probleme i mpo 😁
    Kacusha moja je malo požurila 😁
    Hvala cure svima 🤗❤️❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    24. Veljača 2023. 15:55

Tipfeler DHEAs mob mi je poludio 🤣

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    24. Veljača 2023. 16:05

Ćufta

Pozdrav cure. Prošla druga aspiracija, opet samo 1JS. Ima li netko sličnih iskustva da je toliko low responder?
    Pijem Q10, prenatal, vitamin D, ashwagandu, macu, zink.

Nisam stučnjak ali možda treba pratiti ciklus u kojem ćeš imati više Anf i pristupiti sa drugačijim protokolom ali to je samo moje mišljenje, žao mi je što je opet isti odgovor na protokol ali neka te jedna bude savršena i neka ti donese dugo očekivanu sreću 🤞🤗

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

MalaG
    24. Veljača 2023. 16:16

Mašnica nažalost MPO doktor će uglavnom preporučiti ili prenatale ili folnu kiselinu, rijetko koji će reći da probaš sa Gynositolom ili Myo-inositol ili nečim trećim. Ja bi ti od srca preporučila knjigu 'It starts with the egg' u kojoj ima zaista puno savjeta kako poboljšati kvalitetu jajnih stanica, a mi puno puta moramo uzeti dodatke na svoju ruku. Zato je i ovaj forum super izvor informacija jer će se uvijek javiti netko sa svojom pričom sličnom tvojoj, i podijeliti svoja iskustva i što je njima pomoglo.🤗🤗 Hvala ti na lijepim željama, i ja tebi želim da ostvariš trudnoću što prije!🥰🤞🍀
    Maus baš ima puno folikula i lijepo ujednačeno rastu. Bit će to super na kraju!😉🤞🥰
    PBTAB wow, koje brojke!😍🥳 Odmah na dan aspiracije se radi i oplodnja, a o rezultatima oplodnje će te obavijestit dan poslije. Ovisno koliko će biti oplođenih js, transfer ide 3 ili 5 dana nakon aspiracije o čemu odlučuju u klinici.
    Joca dobro nam došla i da što prije odeš na veselije teme. 🤗🥰🤞 Obzirom da već dulje vrijeme pokušavate, možda bi trebali razmisliti o konzultacijama za MPO postupak. Na prvim stranicama imaš detaljnije o bolnicama/klinikama ovisno da li bi u postupak išli privatno ili preko HZZO-a. Također, iskoristite to vrijeme za boostanje jajnih stanica što puno pomaže ženama sa PCOS-om.🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.