Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loorna41
    24. Veljača 2023. 14:26

MalaG

Luna kao što su cure već rekle, nažalost je normalno da se nakon stimulacije i aspiracije ciklusi poremete. Trebat će 2-3 ciklusa da se vrati u normalu.🙂
    Stela i krećeš! Napokon!🥳🙏🙏❤️❤️❤️
    Takica hvala ti 🤗❤️ baš mi je drago čuti da je kod tebe sve uredu i da trudnoća lijepo napreduje.🤗🥰❤️
    Loorna vidi se crtica!🤩🤭

Sutra ja to ponovim. 
    I ko za klinac me zub počeo boliti.😡😡😡😡

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

MalaG
    24. Veljača 2023. 14:27

Mašnica_22

Cure imam jedno pitanje, naime cula sam da su neke zene sa PCOS koristile Gynositol prah, nekome je pomogao nekome ne. Ja za sada pijem samo Novalac prenatal pa bih voljela i to pokusati. E sad sta vi mislite da li se prvo trebam posavjetovati sa svojom gin. ili ga mogu na svoju ruku poceti uzimati? Jedna neuspjesna IUI je iza nas, iduca je u aprilu. Pa sam razmisljala da koristim Gynositol mozda i prirodno imamo sanse izmedju postupaka.

Na prvim stranicama piše sve detaljno za suplemente pa baci oko tamo. 🤗
    Jako često doktori ne žele ništa preporučiti jer se ograđuju od toga, ali poznato je da žene sa PCOS-om imaju puno js, ali slabije kvalitete. Zato je bitno raditi na kvaliteti stanica da se šanse povećaju što je više moguće. Čisti primjer toga je naša Stela što možeš vidjeti iz njena potpisa. 😉
    Na tvom mjestu, ja bih krenula sa dodacima što prije da si povećate šanse jer je nekakva preporuka da se dodaci uzimaju kroz minimalno 3mjeseca da bi se vidjelo poboljšanje. 

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

joca
    24. Veljača 2023. 14:29

Pozdrav cure, pisem vam tu u nadi da cu mi netko od vas moci dati kakav savjet. 
    Naime, situacija je ovakva. Trudimo se vec godinu i pol. 
    Bila sam u par navrata kod razlicitih ginekologa, sto privatno, sto preko zdravstvenog. Zadnje vadenje krvi sam obavila u sijecnju na Vuh Vrhovcu i kazu ovako: LH 13.3, FSH 7.2, AMH 49.3, testosteron 2.5 (prije blago povisen, sad u granicama normalne), slobodni testosteron povisen za 0.6 od granice. Ostali hormoni svi u redu. Glukoza i inzulin u redu, medutim HOMA indeks kaze 1,72. Sto znaci da je pristuna i inzulinska rezistencija i PCOS. Suprug obavio spermiogram u 12/2022, nalaz normozospermija. Pijem folnu i Gynositol. Pratim ovulaciju trakicama, i ulovljena jedna tek kada sam pocela piti Gynositol. Od njega sam primjetila i da su mi se smanjile sitne dlakice koje su mi se neprestano javljale na podrucju brade. 
    Zadnjih godinu dana sam skinula 10 kg, pazeci na prehranu. Trenutni BMI mi je 42, sto znaci da imam jos ohoho za skinuti kg. Ima li tko ovdje da je imao slicnu situaciju a da je uspio spontano zanijeti ili mislite da ne odgadam nista, nego skinem kile kolko god jos mogu i javim se negdje za postupak. 
    Hvala vam puno i hvala svima koji procitaju ovoliki post😅❤️🫶🏻

👩🏻 30,pcos, IR
    🧔🏻‍♂️31, normozospermija

Loorna41
    24. Veljača 2023. 14:30

Maus

Danas 6.dan ciklusa nakon 4 OVALEAP od 150 jedinica. Imamo na desnom jajnika 7 folikula 11,0/10,8/10,8/10,6/10,6/10,5/10,4. Na lijevom samo 3.kom. 11,4/10,9/9,9. Endometrij 8,7mm i naravno slobodne tekućine koja još nije iscurila jer imala sam dva dana menstruaciju pa dva ništa pa peti dan malo počelo crnog. Užasno me to živcira. Danas opet imam ovaleap jedan a za vikend isto plus orgalutran. Ponedjeljak ultrazvuk.KAKO VAM IZGLEDA OVO CURE?

Waoooo. Pa otkud ti toliko folikula.😁😁😁😁
    Ovo izgleda predobro. O endo da ne pričam. Moj je 6 dan bi cca 6mm

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

• Mašnica_22
    24. Veljača 2023. 14:36

MalaG

Mašnica_22

Cure imam jedno pitanje, naime cula sam da su neke zene sa PCOS koristile Gynositol prah, nekome je pomogao nekome ne. Ja za sada pijem samo Novalac prenatal pa bih voljela i to pokusati. E sad sta vi mislite da li se prvo trebam posavjetovati sa svojom gin. ili ga mogu na svoju ruku poceti uzimati? Jedna neuspjesna IUI je iza nas, iduca je u aprilu. Pa sam razmisljala da koristim Gynositol mozda i prirodno imamo sanse izmedju postupaka.

Na prvim stranicama piše sve detaljno za suplemente pa baci oko tamo. 🤗
    Jako često doktori ne žele ništa preporučiti jer se ograđuju od toga, ali poznato je da žene sa PCOS-om imaju puno js, ali slabije kvalitete. Zato je bitno raditi na kvaliteti stanica da se šanse povećaju što je više moguće. Čisti primjer toga je naša Stela što možeš vidjeti iz njena potpisa. 😉
    Na tvom mjestu, ja bih krenula sa dodacima što prije da si povećate šanse jer je nekakva preporuka da se dodaci uzimaju kroz minimalno 3mjeseca da bi se vidjelo poboljšanje.

Moja MPO gin. mi nikad nije rekla osim Novalaca nesto da uzimam, nego sam odma krenula sa stimulacijom i IUI. A ipak mislim jer smo uspjeli jednom prirodno, da nije iskljuceno i da ponovo uspijemo samo uz dodatke kao sto kazes. Hvala ti na savjetu i cestitam na trudnoci, zelim ti da najljepse provedes ovih 9 mj ☺️

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣
    8/24 ➕️ spontana trudnoca

Maus
    24. Veljača 2023. 14:44

Loorna41

Maus

Danas 6.dan ciklusa nakon 4 OVALEAP od 150 jedinica. Imamo na desnom jajnika 7 folikula 11,0/10,8/10,8/10,6/10,6/10,5/10,4. Na lijevom samo 3.kom. 11,4/10,9/9,9. Endometrij 8,7mm i naravno slobodne tekućine koja još nije iscurila jer imala sam dva dana menstruaciju pa dva ništa pa peti dan malo počelo crnog. Užasno me to živcira. Danas opet imam ovaleap jedan a za vikend isto plus orgalutran. Ponedjeljak ultrazvuk.KAKO VAM IZGLEDA OVO CURE?

Waoooo. Pa otkud ti toliko folikula.😁😁😁😁
    Ovo izgleda predobro. O endo da ne pričam. Moj je 6 dan bi cca 6mm

Imam skoro uvijek tako puno,samo jednom sam loše reagirala na menopur i dobila jedan folikul i to prazan. 

Kacusha
    24. Veljača 2023. 14:46

Danas sve lijepe vijesti 
    Stelic ipak ces me malo presisati, zelim ti svu srecu 
    Razumna hvala Bogu da je tako, drzimo fige za vjesticu 
    Loorna cestitam na testu, nisam nigdje vidjela taj sa srcekom 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Maus
    24. Veljača 2023. 14:48

joca

Pozdrav cure, pisem vam tu u nadi da cu mi netko od vas moci dati kakav savjet.
    Naime, situacija je ovakva. Trudimo se vec godinu i pol.
    Bila sam u par navrata kod razlicitih ginekologa, sto privatno, sto preko zdravstvenog. Zadnje vadenje krvi sam obavila u sijecnju na Vuh Vrhovcu i kazu ovako: LH 13.3, FSH 7.2, AMH 49.3, testosteron 2.5 (prije blago povisen, sad u granicama normalne), slobodni testosteron povisen za 0.6 od granice. Ostali hormoni svi u redu. Glukoza i inzulin u redu, medutim HOMA indeks kaze 1,72. Sto znaci da je pristuna i inzulinska rezistencija i PCOS. Suprug obavio spermiogram u 12/2022, nalaz normozospermija. Pijem folnu i Gynositol. Pratim ovulaciju trakicama, i ulovljena jedna tek kada sam pocela piti Gynositol. Od njega sam primjetila i da su mi se smanjile sitne dlakice koje su mi se neprestano javljale na podrucju brade.
    Zadnjih godinu dana sam skinula 10 kg, pazeci na prehranu. Trenutni BMI mi je 42, sto znaci da imam jos ohoho za skinuti kg. Ima li tko ovdje da je imao slicnu situaciju a da je uspio spontano zanijeti ili mislite da ne odgadam nista, nego skinem kile kolko god jos mogu i javim se negdje za postupak.
    Hvala vam puno i hvala svima koji procitaju ovoliki post😅❤️🫶🏻

Na tvom mjestu bi čekala do 2 godine pokušavanja. Onda bi krenula po pomoć. Tamo negdje u 10.mjesec bi dogovorila postupak pripremila sve što treba i ako treba dobro ako ne još bolje.

PBTAB
    24. Veljača 2023. 14:50

Evo update i od mene 😀
    Prvi uzv od početka terapije (17.2.) Pergoveris 100 i suprecur 3x dnevno,odrađen danas.
    Imamo na lijevom jajniku 12 i na desnom 13 js, 
    endometrij 9. 
    U utorak opet uzv, štoperica i u četvrtak aspiracija.
    Kako se vama to čini, jesu to ok brojke? I zanima me nakon koliko ide oplodnja, nakon koliko dana bi se transfer trebao dogoditi? 😊

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Rolica
    24. Veljača 2023. 14:55

Rolica

Bebolina2207

Rolicekod nas još nema novosti jer nam je termin sljedeći tjedan.
    Jedino što mi ovih dana treba biti O pa pratim trakice i pokrivamo. Možda nam se posreći i prirodno.

Nije isključeno, nikad se ne zna :)) Samo dobre vibre i biti će to super :) Javim kako je nama danas prošlo.

Bebolina2207 evo gotova s pregledom, dođem kad ono dr. Luetić nema, na godišnjem, nitko mi nije javio. Ostala sam ipak na pregledu kod doktora J.Kashwe i dobro da jesam, jer nam je dao uputnice za sve žive pretrage, pošto nam ne vrijede stare. Bio je extra ljubazan, ispričavao se što sam čekala sat vremena (jer je imao 2 punkcije i sam je na odjelu), dao si je vremena pročitati prošlogodišnje stanje i zatim me pregledao uzv extra detaljno, s 3D, sa zvukovima koje je mjerio (nemam pojma što je to prvi puta vidim) i otkucajima za vrijeme pregleda (mojima, nema bebe xD). Bio je pomalo grub, jedina zamjerka. Razmišljam sad da idem dalje kod njega xD Neodlučna. Folikula imam 12 na jednom jajniku i 8 na drugome, što mi se čini dosta dobro. Nije bio niti optimističan niti ne, već onako rezerviran, čekati ćemo sve nalaze, i "ništa što se ne može rješiti". Čekam sad vaše dojmove i vijesti!

Ima li netko iskustva s dr. Jamin Kashwa sa Sv.Duha u ZG? Hvala :)

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.