Cocco13 ja sam koristila Prolutex i u uspješnom i u neuspješnim transferima, ali s njim nikad nisam prokrvarila prije testa, bez njega mi je lutealna faza bila jako kratka, tako da on tu odrađuje što treba. Embrioglue u mojoj klinici ne nude jer nije dokazano da pomaže, ali, kao što Sani kaže, neki su s njim postigli bingo
Flowerson ❤️❤️❤️
Sani znam da se u prirodnom ne treba nadati puno, ali ja mislim da su nama koje redovito imamo ovulacije šanse zapravo jako dobre ako se jajna stanica ulovi, mi smo dobili odličan zametak u prirodnom, i dalje mislim da bi se neki od tih prije primio da je maternica bila u dobrom stanju. On je u svakom slučaju puno lakši za tijelo, malo teži za psihu jer ovisiš o toj jednoj koju loviš, ali puno sam čitala o tome i dosta žena koje nisu uspjele kroz stimulirane uspiju u prirodnom, to ti od ❤️ želim. Realno, ali optimistično 💪
hvala ti za tu info (to mi nije doktor spomenuo), i ja sam prosli put prokrvarila nekoliko dana prije bete 😒 on se daje isto u trbuh? i mogu se kupiti onako sitne igle? pogledala sam samo neki tutorial, nis ne znam 🤦♀️
🙋♀️ 35 🙋♂️ 35
svi nalazi uredni
Poliklinika Škvorc
5/22 i 6/22 IUI -❌️
10/22 IVF (ovaleap+cetrotide+ovitrelle) 6 oplođenih, 5 ❄️, ET 1 blastica - ❌️
1/23 FET 2 blastice (prirodni, ovitrelle) | B 11 dpt 479, 13 dpt 1239 | 1. uzv 6+6 💓
Meni je 30. I isto tako, nikako se natjerati, bas sam lijena. Doduše, izgubila sam 4 kg, i vratila 1kg nakon blagdana, hahaha.
WonderWoman to je stvarno visok BMI, načelno je 30 gornja granica iznad koje se ne preporuča kretanje u postupak. Meni su u B+ rekli da bi bilo poželjno da skinem kile na BMI 26,5 i do prvog postupka sam skinula na 22,5-23 i to je optimalno. Nije da su me to tražili, ali sam odlučila poduzeti sve što sam mogla. E sad, naravno da će neki reći da i žene s prekomjernom težinom ostaju trudne, i to je točno, ali u stimulaciji je problem s težinom to što 1) trebaju puno veće doze hormona, 2) ako je masno tkivo na trbuhu, dio lijeka ostaje tamo, a ne dolazi do jajnika. Da ne govorim da u trudnoći prekomjerna težina nosi povišen rizik od gestacijskog dijabetesa, povišenog tlaka, preeklampsije itd. Moj je topli savjet da što prije usvojiš zdrave navike, prehranu i tjelovježbu i sigurno će i rezultat stimulacije biti bolji. Imaš cilj u glavi i to je najmanje što možeš napraviti.
Što se tiče iskustva u B+, ja sam prezadovoljna, a pitaj ako te zanima nešto konkretno.
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
Meni je 30. I isto tako, nikako se natjerati, bas sam lijena. Doduše, izgubila sam 4 kg, i vratila 1kg nakon blagdana, hahaha.WonderWoman to je stvarno visok BMI, načelno je 30 gornja granica iznad koje se ne preporuča kretanje u postupak. Meni su u B+ rekli da bi bilo poželjno da skinem kile na BMI 26,5 i do prvog postupka sam skinula na 22,5-23 i to je optimalno. Nije da su me to tražili, ali sam odlučila poduzeti sve što sam mogla. E sad, naravno da će neki reći da i žene s prekomjernom težinom ostaju trudne, i to je točno, ali u stimulaciji je problem s težinom to što 1) trebaju puno veće doze hormona, 2) ako je masno tkivo na trbuhu, dio lijeka ostaje tamo, a ne dolazi do jajnika. Da ne govorim da u trudnoći prekomjerna težina nosi povišen rizik od gestacijskog dijabetesa, povišenog tlaka, preeklampsije itd. Moj je topli savjet da što prije usvojiš zdrave navike, prehranu i tjelovježbu i sigurno će i rezultat stimulacije biti bolji. Imaš cilj u glavi i to je najmanje što možeš napraviti.
Što se tiče iskustva u B+, ja sam prezadovoljna, a pitaj ako te zanima nešto konkretno.
Hvala na tome💜. Ovo me sada malo spustilo više na zemlju. Svjesna sam ja svega, ali... Morat cu se vise potruditi. Bas me zanima sto će i oni tamo reci kad dodem. Kod koga si ti? Kako tamo teku te pripreme, na sto da se pripremim? Točnije, brige me kako cu uspjet uskladiti i sebe i posao, i muž i njegov posao... Koliko su susretljivi oko organizacije?
🙋♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
🙋♂️33god., asthenozoo(1/23)
🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359
https://ibb.co/v4ctYpZ
Cure sta je ovo? Ja vidim neku drugu crtu, muz kaze isto. 20.01 je bio FET
🙋♀️/27g - MTHFR homozigot
🙋♂️/28g- oligoozospermia
11/22-u postupku KBC Split
7🥚- 5 blastoicista-
1 ET- 4 🐧- ❌
FET-1🐧-biokemijska ❌
FET 2🐧- ❌
FET 3 🐧- ❌
FET 4🐧-❌
Novi postupak Poliklinika IVF ZG 🙏🏻
Wonderwoman & Bebolina meni je bio 30,1 kad sam dosla na prvi pregled, rekao mi je doktor da bih trebala skinuti 15 kg i doci na 25, na kraju sam dosla na cca 25,5-26 i to mu je bilo u redu. Kao sto je Rainbow napisala - puno je razloga zasto je pozeljnije imati manje spekica 😅 Znala sam da me nece uzeti prije redukcije BMI, a htjela sam bas njega jer je in medias res i meni pase taj pristup.
Trebalo mi je 4-5 mjeseci za tih 15 kg, pri cemu sam jedan cijeli mjesec mirovala poslije operacije pa je tu bila konstanta kg - znala sam za sto tj.za koga to radim i nista mi nije bilo tesko (a nije mi bilo dana bez slatkisa prije toga 🙈).
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Meni je 30. I isto tako, nikako se natjerati, bas sam lijena. Doduše, izgubila sam 4 kg, i vratila 1kg nakon blagdana, hahaha.WonderWoman to je stvarno visok BMI, načelno je 30 gornja granica iznad koje se ne preporuča kretanje u postupak. Meni su u B+ rekli da bi bilo poželjno da skinem kile na BMI 26,5 i do prvog postupka sam skinula na 22,5-23 i to je optimalno. Nije da su me to tražili, ali sam odlučila poduzeti sve što sam mogla. E sad, naravno da će neki reći da i žene s prekomjernom težinom ostaju trudne, i to je točno, ali u stimulaciji je problem s težinom to što 1) trebaju puno veće doze hormona, 2) ako je masno tkivo na trbuhu, dio lijeka ostaje tamo, a ne dolazi do jajnika. Da ne govorim da u trudnoći prekomjerna težina nosi povišen rizik od gestacijskog dijabetesa, povišenog tlaka, preeklampsije itd. Moj je topli savjet da što prije usvojiš zdrave navike, prehranu i tjelovježbu i sigurno će i rezultat stimulacije biti bolji. Imaš cilj u glavi i to je najmanje što možeš napraviti.
Rein super si ovo napisala za prekomjernu težinu 👏🏼 Ovo bi trebalo na prve stranice zajedno sa popisom suplemenata.
Mislim da je to definitivno prvi korak koji bi svaka od nas trebala napraviti prije kretanja u MPO. U ovim nepredvidivim mpo vodama, težina je jedina stvar koja stvarno ovisi o nama i imamo na to utjecaj.
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
https://ibb.co/v4ctYpZ
Cure sta je ovo? Ja vidim neku drugu crtu, muz kaze isto. 20.01 je bio FET
Čestitam, to je pozitivan test! 😍😍😍 Imale smo FET isti dan ❤️
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Složila bih se s Rein vezano za višak kila ja sam prije 1. postupaka nekom teškom mukom skinula 10 kg i u prvom postupku sam bila na 75 kg nije ništa strašno ali nisam imala idealan BMI i puno sam lošije rezultate imala nego sada, između dva postupka sam skinula još 10 kg i rezultati su def bolji... ne tvrdim da je to samo zbog kila ali vjerujem da je to samo doprinijelo boljem rezultatu, boljem odg na protokol koji je bio slabiji nego u prvom postupku... znam da je teško pogotovo ako volimo papati, a volimo 🤭🤤 ali je sve to samo za jedan cilj...treba usvojiti zdrave navike jesti sve ali biti umjeren izbaciti sranja iz prehrane i samo kretanje i šetnje i kile će ići dole, a ako će taj gubitak pomoći da imamo klupko sreće i da mi budemo zdrave onda bez ikakvog pogovora treba stisnuti zube i uhvatiti se u koštac s kilama... svi znamo da je ženama kilaža bolna točka ali može se samo se treba poslagati u glavi 😉😊❤️
Žvrkljić oooo stara lijep testić 🤭🤭 neka lijepo tamni 🤞❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Pozdrav cure,
nova sam na ovom forum i zapravo prvi put i obavljujem nesto na bilo kojem forumu, ali muz i ja vise ne znamo sto napraviti pa sam odlucila potraziti savjet i utjehu od vas. Naime, nasa prica je sljedeca. U braku smo 3 i pol godine s tim da prve 2 godine nismo htjeli imati djecu jer sam ja tek pocela raditi. Kada smo se odlucili za djecu ostala sam odmah prvi mjesec trudna i to u lipnju 2021. godine, ali sam imala spontani pobacaj u 11. tjednu. Nakon toga nas svi uvjeravaju da ce se sljedeca trudna brzo dogoditi i da je ovo bio znak da smo oboje plodni. Obzirom da se trudnoca nije dogodila, u veljači 2022. godine muz je odlucio otic na spermiogram da provjeri svoju situaciju i dolazi nalaz 7ml, 9% pokretnih, 2% normalnog oblika, sto je bio uzasan šok za nas oboje. Od veljače do koloza 2022. godine pokusavamo s raznim cajevima, dodacima, svim i svacim i pocetkom rujna muz odlazi ponovno na spermiogram i nalaz je kriptozoospermija tek nekoliko spermija pronađeno, to je bio jos veci šok. Po preporuci doktora iz IVF poliklinike muz odlazi urologu koji mu prepisuje proxceed i clomid 4 mjeseca, reagira odlicno i danas ponovi spermiogram koji pokazuje azoospermija. Obzirom da muz ima 33 godine, visok je 185cm i ima 85, potpuno je zdrav i svi nalazi su mu savrseni, doktor nalaz prepisuje koroni koju je muz prebolio u prosincu 2021. godine. Prepisao mu je jos 3 mjesec clomida 25mg. Nas dvoje ne odustajemo, ali ubija nas cinjenica da se toliko pogorsanje dogodilo u samo godinu dana i da smo vjerojatno mogli ostvariti trudnocu da nismo cekali. Molim Vas za savjet ukoliko se nekom dogodilo slicna situacija.
Cocco13 ahaa, meni nista nisu dali ni prvi put ni sada.. ja sam u Vinogradskoj. Pregledava me primarijus Tomic, a prvi fet mi je radio dr. Bolanca. Drzim fige da nam bude uspjesnooo 🤞🏼🤞🏼🤞🏼Kiki989 drzim ti fige na najjace da ovaj put bude brzo i uspjesno 🤞…i da je isti doktor, cula sam o njemu samo najbolje:) a sto se tih ekstra dodataka tice, ne znam koliko pomazu, al nekak je u glavi lakse kad svaki put bude nesto novo, daje novu nadu i optimizam za dalje:) pratimo se, ja sam isto u ponedjeljak na transferu:)
Hvalaaa, pratimo see 🙏🏻🥰
Ja AMH 13, MM Oligo
12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗
5.2021. Stigao 👶🏼❤️
1.2023. novi FET, beta ➖
3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
9.2023. FET, beta ➖
11.2023. FET
Sortiraj odgovore
Najstariji