Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cocco13
    26. Siječanj 2023. 18:41

Rainbow_Hope 🌈

Cocco13 ja sam koristila Prolutex i u uspješnom i u neuspješnim transferima, ali s njim nikad nisam prokrvarila prije testa, bez njega mi je lutealna faza bila jako kratka, tako da on tu odrađuje što treba. Embrioglue u mojoj klinici ne nude jer nije dokazano da pomaže, ali, kao što Sani kaže, neki su s njim postigli bingo
    Flowerson ❤️❤️❤️
    Sani znam da se u prirodnom ne treba nadati puno, ali ja mislim da su nama koje redovito imamo ovulacije šanse zapravo jako dobre ako se jajna stanica ulovi, mi smo dobili odličan zametak u prirodnom, i dalje mislim da bi se neki od tih prije primio da je maternica bila u dobrom stanju. On je u svakom slučaju puno lakši za tijelo, malo teži za psihu jer ovisiš o toj jednoj koju loviš, ali puno sam čitala o tome i dosta žena koje nisu uspjele kroz stimulirane uspiju u prirodnom, to ti od ❤️ želim. Realno, ali optimistično 💪

hvala ti za tu info (to mi nije doktor spomenuo), i ja sam prosli put prokrvarila nekoliko dana prije bete 😒 on se daje isto u trbuh? i mogu se kupiti onako sitne igle? pogledala sam samo neki tutorial, nis ne znam 🤦‍♀️

🙋‍♀️ 35 🙋‍♂️ 35
    svi nalazi uredni
    Poliklinika Škvorc
    5/22 i 6/22 IUI -❌️
    10/22 IVF (ovaleap+cetrotide+ovitrelle) 6 oplođenih, 5 ❄️, ET 1 blastica - ❌️
    1/23 FET 2 blastice (prirodni, ovitrelle) | B 11 dpt 479, 13 dpt 1239 | 1. uzv 6+6 💓

Rainbow_Hope 🌈
    26. Siječanj 2023. 18:47

WonderWoman

Meni je 30. I isto tako, nikako se natjerati, bas sam lijena. Doduše, izgubila sam 4 kg, i vratila 1kg nakon blagdana, hahaha.

WonderWoman to je stvarno visok BMI, načelno je 30 gornja granica iznad koje se ne preporuča kretanje u postupak. Meni su u B+ rekli da bi bilo poželjno da skinem kile na BMI 26,5 i do prvog postupka sam skinula na 22,5-23 i to je optimalno. Nije da su me to tražili, ali sam odlučila poduzeti sve što sam mogla. E sad, naravno da će neki reći da i žene s prekomjernom težinom ostaju trudne, i to je točno, ali u stimulaciji je problem s težinom to što 1) trebaju puno veće doze hormona, 2) ako je masno tkivo na trbuhu, dio lijeka ostaje tamo, a ne dolazi do jajnika. Da ne govorim da u trudnoći prekomjerna težina nosi povišen rizik od gestacijskog dijabetesa, povišenog tlaka, preeklampsije itd. Moj je topli savjet da što prije usvojiš zdrave navike, prehranu i tjelovježbu i sigurno će i rezultat stimulacije biti bolji. Imaš cilj u glavi i to je najmanje što možeš napraviti.
    Što se tiče iskustva u B+, ja sam prezadovoljna, a pitaj ako te zanima nešto konkretno.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

WonderWoman
    26. Siječanj 2023. 19:31

Rainbow_Hope 🌈

WonderWoman

Meni je 30. I isto tako, nikako se natjerati, bas sam lijena. Doduše, izgubila sam 4 kg, i vratila 1kg nakon blagdana, hahaha.
    WonderWoman to je stvarno visok BMI, načelno je 30 gornja granica iznad koje se ne preporuča kretanje u postupak. Meni su u B+ rekli da bi bilo poželjno da skinem kile na BMI 26,5 i do prvog postupka sam skinula na 22,5-23 i to je optimalno. Nije da su me to tražili, ali sam odlučila poduzeti sve što sam mogla. E sad, naravno da će neki reći da i žene s prekomjernom težinom ostaju trudne, i to je točno, ali u stimulaciji je problem s težinom to što 1) trebaju puno veće doze hormona, 2) ako je masno tkivo na trbuhu, dio lijeka ostaje tamo, a ne dolazi do jajnika. Da ne govorim da u trudnoći prekomjerna težina nosi povišen rizik od gestacijskog dijabetesa, povišenog tlaka, preeklampsije itd. Moj je topli savjet da što prije usvojiš zdrave navike, prehranu i tjelovježbu i sigurno će i rezultat stimulacije biti bolji. Imaš cilj u glavi i to je najmanje što možeš napraviti.
    Što se tiče iskustva u B+, ja sam prezadovoljna, a pitaj ako te zanima nešto konkretno.

Hvala na tome💜. Ovo me sada malo spustilo više na zemlju. Svjesna sam ja svega, ali... Morat cu se vise potruditi. Bas me zanima sto će i oni tamo reci kad dodem. Kod koga si ti? Kako tamo teku te pripreme, na sto da se pripremim? Točnije, brige me kako cu uspjet uskladiti i sebe i posao, i muž i njegov posao... Koliko su susretljivi oko organizacije? 

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

Žvrkljić
    26. Siječanj 2023. 19:41

https://ibb.co/v4ctYpZ
    Cure sta je ovo? Ja vidim neku drugu crtu, muz kaze isto. 20.01 je bio FET 

🙋‍♀️/27g - MTHFR homozigot
    🙋‍♂️/28g- oligoozospermia
    11/22-u postupku KBC Split
    7🥚- 5 blastoicista-
    1 ET- 4 🐧- ❌
    FET-1🐧-biokemijska ❌
    FET 2🐧- ❌
    FET 3 🐧- ❌
    FET 4🐧-❌
    Novi postupak Poliklinika IVF ZG 🙏🏻

bambi27zg
    26. Siječanj 2023. 19:45

Wonderwoman & Bebolina meni je bio 30,1 kad sam dosla na prvi pregled, rekao mi je doktor da bih trebala skinuti 15 kg i doci na 25, na kraju sam dosla na cca 25,5-26 i to mu je bilo u redu. Kao sto je Rainbow napisala - puno je razloga zasto je pozeljnije imati manje spekica 😅 Znala sam da me nece uzeti prije redukcije BMI, a htjela sam bas njega jer je in medias res i meni pase taj pristup. 
    Trebalo mi je 4-5 mjeseci za tih 15 kg, pri cemu sam jedan cijeli mjesec mirovala poslije operacije pa je tu bila konstanta kg - znala sam za sto tj.za koga to radim i nista mi nije bilo tesko (a nije mi bilo dana bez slatkisa prije toga 🙈). 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

anii208
    26. Siječanj 2023. 19:49

Rainbow_Hope 🌈

WonderWoman

Rein super si ovo napisala za prekomjernu težinu 👏🏼 Ovo bi trebalo na prve stranice zajedno sa popisom suplemenata.
    Mislim da je to definitivno prvi korak koji bi svaka od nas trebala napraviti prije kretanja u MPO. U ovim nepredvidivim mpo vodama, težina je jedina stvar koja stvarno ovisi o nama i imamo na to utjecaj.

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Flowerson 🌸
    26. Siječanj 2023. 19:53

Žvrkljić

https://ibb.co/v4ctYpZ
    Cure sta je ovo? Ja vidim neku drugu crtu, muz kaze isto. 20.01 je bio FET

Čestitam, to je pozitivan test! 😍😍😍 Imale smo FET isti dan ❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Stela_M
    26. Siječanj 2023. 20:07

Složila bih se s Rein vezano za višak kila ja sam prije 1. postupaka nekom teškom mukom skinula 10 kg i u prvom postupku sam bila na 75 kg nije ništa strašno ali nisam imala idealan BMI i puno sam lošije rezultate imala nego sada, između dva postupka sam skinula još 10 kg i rezultati su def bolji... ne tvrdim da je to samo zbog kila ali vjerujem da je to samo doprinijelo boljem rezultatu, boljem odg na protokol koji je bio slabiji nego u prvom postupku... znam da je teško pogotovo ako volimo papati, a volimo 🤭🤤 ali je sve to samo za jedan cilj...treba usvojiti zdrave navike jesti sve ali biti umjeren izbaciti sranja iz prehrane i samo kretanje i šetnje i kile će ići dole, a ako će taj gubitak pomoći da imamo klupko sreće i da mi budemo zdrave onda bez ikakvog pogovora treba stisnuti zube i uhvatiti se u koštac s kilama... svi znamo da je ženama kilaža bolna točka ali može se samo se treba poslagati u glavi 😉😊❤️
    Žvrkljić oooo stara lijep testić 🤭🤭 neka lijepo tamni 🤞❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• martina88
    26. Siječanj 2023. 20:09

Pozdrav cure,

nova sam na ovom forum i zapravo prvi put i obavljujem nesto na bilo kojem forumu, ali muz i ja vise ne znamo sto napraviti pa sam odlucila potraziti savjet i utjehu od vas. Naime, nasa prica je sljedeca. U braku smo 3 i pol godine s tim da prve 2 godine nismo htjeli imati djecu jer sam ja tek pocela raditi. Kada smo se odlucili za djecu ostala sam odmah prvi mjesec trudna i to u lipnju 2021. godine, ali sam imala spontani pobacaj u 11. tjednu. Nakon toga nas svi uvjeravaju da ce se sljedeca trudna brzo dogoditi i da je ovo bio znak da smo oboje plodni. Obzirom da se trudnoca nije dogodila, u veljači 2022. godine muz je odlucio otic na spermiogram da provjeri svoju situaciju i dolazi nalaz 7ml, 9% pokretnih, 2% normalnog oblika, sto je bio uzasan šok za nas oboje. Od veljače do koloza 2022. godine pokusavamo s raznim cajevima, dodacima, svim i svacim i pocetkom rujna muz odlazi ponovno na spermiogram i nalaz je kriptozoospermija tek nekoliko spermija pronađeno, to je bio jos veci šok. Po preporuci doktora iz IVF poliklinike muz odlazi urologu koji mu prepisuje proxceed i clomid 4 mjeseca, reagira odlicno i danas ponovi spermiogram koji pokazuje azoospermija. Obzirom da muz ima 33 godine, visok je 185cm i ima 85, potpuno je zdrav i svi nalazi su mu savrseni, doktor nalaz prepisuje koroni koju je muz prebolio u prosincu 2021. godine. Prepisao mu je jos 3 mjesec clomida 25mg. Nas dvoje ne odustajemo, ali ubija nas cinjenica da se toliko pogorsanje dogodilo u samo godinu dana i da smo vjerojatno mogli ostvariti trudnocu da nismo cekali. Molim Vas za savjet ukoliko se nekom dogodilo slicna situacija.

• kiki989
    26. Siječanj 2023. 20:15

Cocco13

kiki989

Cocco13 ahaa, meni nista nisu dali ni prvi put ni sada.. ja sam u Vinogradskoj. Pregledava me primarijus Tomic, a prvi fet mi je radio dr. Bolanca. Drzim fige da nam bude uspjesnooo 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    Kiki989 drzim ti fige na najjace da ovaj put bude brzo i uspjesno 🤞…i da je isti doktor, cula sam o njemu samo najbolje:) a sto se tih ekstra dodataka tice, ne znam koliko pomazu, al nekak je u glavi lakse kad svaki put bude nesto novo, daje novu nadu i optimizam za dalje:) pratimo se, ja sam isto u ponedjeljak na transferu:)

Hvalaaa, pratimo see 🙏🏻🥰

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.