Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luna93
    19. Siječanj 2023. 22:01

Perjezuto

Curke moje prvo dobre vijesti da imamo 6 naprednih embriona🙏
    Planirani ET za pon u 12 ako ja budem ok.
    Danas je sve bilo ok do 15,45 kada su krenuli strasni bolovi, znala sam da je neko sranje, nazvala hitnu evo me sada na AKH ginekologiji imam torziju jajnika pokusavaju ih spasiti jer kaze da ce ih inace morati operativno odstraniti…
    Dajem sve od sebe da budem dobro i da u pon dobijem svoju bebu nazad.
    Nadam se da ce mi moja sestorka prezivjeti do ponedjeljka🤞🍀🙏

Bas mi je zao sto prolazis kroz tu situaciju. 
    Zelim ti brz oporavak! 
    A sto se tice sestorke, ne brini se, bice tu blastocista. 🌸

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Takica
    19. Siječanj 2023. 22:25

Perjezuto

Curke moje prvo dobre vijesti da imamo 6 naprednih embriona🙏
    Planirani ET za pon u 12 ako ja budem ok.
    Danas je sve bilo ok do 15,45 kada su krenuli strasni bolovi, znala sam da je neko sranje, nazvala hitnu evo me sada na AKH ginekologiji imam torziju jajnika pokusavaju ih spasiti jer kaze da ce ih inace morati operativno odstraniti…
    Dajem sve od sebe da budem dobro i da u pon dobijem svoju bebu nazad.
    Nadam se da ce mi moja sestorka prezivjeti do ponedjeljka🤞🍀🙏

Brz oporavak ti želim.  Fet je svakako ugodniji prvo se dobro oporavi pa ce i bebicama biti ljepše 🥰🥰🥰

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Lemon
    19. Siječanj 2023. 22:29

Točkica nakon izgubljene prve trudnoće (isto ind.porod u 17tt) smo radili kariogram i ja sam nositelj balansirane translokacije. Na genetskom savjetovanju su nam rekli da imamo velike šanse prirodno i tako su još dvije trudnoće završile u 9tt gdje je stalo srce. Nakon svega toga smo se odlučili za Belgiju i sad je već 6 godina prošlo od prve trudnoće. Vrijeme ide, ja sam u predmenopauzi sa 33 godine, ali sretna što smo to iskopali i imali hrabrosti otići 😊

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

PBTAB
    19. Siječanj 2023. 22:37

Sani88 🙏🍀🤰💕

PBTAB

Pozdrav, nova sam ovdje i imam pitanje.
    Naime, plan za mene je Ivf, svi nalazi su super osim vitamin d, uzimam sada vec mj dana 25000j tjedno, prije uzimanja vit d bio mi je 54nmol, dr.ne želi u postupak dok ne dodemo do razine 100. Ok, razumijem. Nije mi jasno kako je u privatnoj klinici u Austriji dovoljna razina 45 a kod nas ispod 100 ne žele krenuti u postupak, zar ne bi razina za postupak ivf svugdje trebala biti jednaka??
    Razmisljam da odem po drugo misljenje..

Pozdrav, mogu samo pretpostaviti da si u postupku kod dr. Vrčića? Jedino on koliko sam ja upoznata inzistira na vitaminu D, no možda i griješim. Što se tiče obaveznih nalaza za postupak tu se uopće ne ubraja vitamin D, zapravo ga većina dr ni klinika/ bolnica ni ne traži, nego neki dr eto ima svoj modus operandi po kojem radi i toga se drži. Slično je i sa tsh, neki dr zahtijevaju da je ispod 2, neki toleriraju 2,5, a neki i sa 3 daju u postupak 🤷‍♀️. Recimo meni niti jedan dr nije tražio pretragu za vit D, nego sam ju sama napravila 😁, i kada sam donijela nalaz dobila sam komentar kao ,aha, super da ste i to provjerili 😏. Istina je da postoje istraživanja koja idu u prilog tome da veća razina vit D poboljšava implantaciju i zapravo je super od tvoga dr što to zahtijeva. Sa dvitalom za mjesec dva si na toj razini.

Tako je, kod dr.Vrčića sam, on baš zahtjeva na tome.
    Vec mj dana pijem vit d. 
    Nisam pridavala tome toliku pažnju jer smatram da postoje daleko bitniji nalazi za uć u proces i koji će mi dati taj zlatni uspjeh. 
    Naručila sam se u Repromed po drugo mišljenje pa ćemo vidjeti sto će tamo reći. 😀

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Monolena
    19. Siječanj 2023. 22:45

PBTAB

Naime, plan za mene je Ivf, svi nalazi su super osim vitamin d, uzimam sada vec mj dana 25000j tjedno, prije uzimanja vit d bio mi je 54nmol, dr.ne želi u postupak dok ne dodemo do razine 100. Ok, razumijem. Nije mi jasno kako je u privatnoj klinici u Austriji dovoljna razina 45 a kod nas ispod 100 ne žele krenuti u postupak, zar ne bi razina za postupak ivf svugdje trebala biti jednaka??

Meni je bezveze to s vitaminom D. Moguce da utjece na implantaciju, ali nije nuzno da bude tako visok. Meni je bio 20 i doktor u Petrovoj je rekao da ne mogu u postupak dok ne bude 110. Uzimala sam i DVital i kasnije Oleovit D i uspjela sam ga najvise podici na 85. I privatno sam s tom razinom uspjela ostati trudna. Mislim si, da sam ostala cekati da dodjem do te razine, ne bih nikad dočekala i ostala trudna. 

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

Tinker 🌸
    19. Siječanj 2023. 22:46

Lemon

Točkica nakon izgubljene prve trudnoće (isto ind.porod u 17tt) smo radili kariogram i ja sam nositelj balansirane translokacije. Na genetskom savjetovanju su nam rekli da imamo velike šanse prirodno i tako su još dvije trudnoće završile u 9tt gdje je stalo srce. Nakon svega toga smo se odlučili za Belgiju i sad je već 6 godina prošlo od prve trudnoće. Vrijeme ide, ja sam u predmenopauzi sa 33 godine, ali sretna što smo to iskopali i imali hrabrosti otići 😊

Lemon, da li su ti translokaciji i tu mutaciju nasli na klasicnom kariogramu? Pitam jer sam i ja imala inducirani porod, samo u 19 TT, isto zbog razvojne anomalije mozga (holoprozencefalija), a nakon toga 2 misseda i biokemijsku. S tim da su i amnio i Panorama bili dobri. Kariogrami su nam oboje uredni. Vise razlicitih doktora, ukljucujuci geneticarku, mi je reklo da razvojna anomalija i missed ab nisu povezani, vec da je to samo splet okolnosti, ali stalno razmisljam da li je nesto ostalo neotkriveno. 
    Cestitam ti na trudnoci ❤️🍀

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

PBTAB
    19. Siječanj 2023. 23:08

Monolena

PBTAB

Meni je bezveze to s vitaminom D. Moguce da utjece na implantaciju, ali nije nuzno da bude tako visok. Meni je bio 20 i doktor u Petrovoj je rekao da ne mogu u postupak dok ne bude 110. Uzimala sam i DVital i kasnije Oleovit D i uspjela sam ga najvise podici na 85. I privatno sam s tom razinom uspjela ostati trudna. Mislim si, da sam ostala cekati da dodjem do te razine, ne bih nikad dočekala i ostala trudna.

Slažem se, dok ja podignem toliko bitan vitamin d postoji šansa da mi se neki puno bitniji nalaz koji je sada dobar eto pogorša i onda sam opet na početku. 

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Stela_M
    20. Siječanj 2023. 03:27

Perjezuto žao mi je nadam se da će liječnici uspjeti riješiti torziju i da će spasiti jajnike, žao mi je što to moraš prolaziti  drži se 🤞❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Kacusha
    20. Siječanj 2023. 07:06

Perje bas mi je zao da te to snaslo... Drzim fige da bude sve ok, tvoji malci te svakako cekaju. Pusa velika 😘❤️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

rokas
    20. Siječanj 2023. 09:37

Perjezuto drži se, kao što su ti cure već napisale FET je lakši... Poslije transfera nemojte previše mirovati, šetajte i hodajte, ja sam nosala psa od 10 kg jer nas je napao drugi veći pas... Išla sam prema hiperu pa je dr L rekao da si svaki dan moram mjerit opseg stomaka i počeo se smanjivati, sve se smirilo... Reko ni ovaj puta ništa od trudnoće, na kraju sam bila trudna... Svako tijelo je posebno.. Sa dr. Šimunićem nemam lijepe uspomene, sve je nekako ofrlje odradio, na svakoj folikulometriji mi je bio drugi doktor, a dr. Š posebno bljak, tek nakon što je bio bezobrazan sam mu rekla da sam došla preko Rose iz Ministarstva zdravstva pa se primirio...
    Svima želim svu sreću svijetu.. :)

5 ICSI 09/2014 - rodio se princ 23.06.15.
    U borbi za bracu ili seku
    07/2020 stigla princeza
    Oligoasthenoteratozoospermia, sekundarna amenoreja

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.