Jutro curke, evo i mene, nikako do foruma, danas luda kuća od ranog jutra..
Uglavnom, beta 6.6, kaže dr prekinuti terapiju, čekati meciku i onda odmah idemo u prirodni fet. Dobro sam, nisam izbedirana uopće, tako da je okej.. jedino što me pati zašto je beta rađena tako rano, al ajd… čitala sam neke statistike djevojaka na rodinom forumu baš za beta vrijednosti i brat bratu, nisam našla da je itko pisao da je vadio betu 9 dnt. Ulovila sam jednu curu koja je 10 dnt onak imala betu 15, isto nakon blastice pa je imala urednu trudnoću …. al dobro, zadovoljna sam općenito ovim postupkom. U prvom nisam imala niti blastice niti smrzliće, a sada imam pa se ne moram ničim barem patiti oko terapije itd…još dva vesela pokušaja, a onda mogu kukat 💪 😘
žao mi je😘
Vidim da i ti ideš prirodni fet. Kako to funkcionira? Nemaš nilakvu terapiju osim utrogestana pred transfer?
👰♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
🤵♂️31g (oligoastenozoospermija)
1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf
Uglavnom, beta 6.6, kaže dr prekinuti terapiju, čekati meciku i onda odmah idemo u prirodni fet. Dobro sam, nisam izbedirana uopće, tako da je okej.. jedino što me pati zašto je beta rađena tako rano, al ajd… čitala sam neke statistike djevojaka na rodinom forumu baš za beta vrijednosti i brat bratu, nisam našla da je itko pisao da je vadio betu 9 dnt. Ulovila sam jednu curu koja je 10 dnt onak imala betu 15, isto nakon blastice pa je imala urednu trudnoću …. al dobro, zadovoljna sam općenito ovim postupkom. U prvom nisam imala niti blastice niti smrzliće, a sada imam pa se ne moram ničim barem patiti oko terapije itd…još dva vesela pokušaja, a onda mogu kukat 💪 😘
žao mi je😘
Vidim da i ti ideš prirodni fet. Kako to funkcionira? Nemaš nilakvu terapiju osim utrogestana pred transfer?
postoje dvije vrste prirodnog FETa. Modificirani prirodni (taj sam ja) i potpuno prirodni.
Modificirani prirodni - prati se tvoj ciklus. Prvi UZV imaš oko 10dc utvrdi se debljina endometrija i vodeći folikul. Oni se onda ultrazvučno prate. Kad folikul dosegne određenu veličinu i endo izgleda dobro, dr odredi kad si daješ štopericu. Štoperica će izazvati da se ovulacija dogodi u iducih 36 sati. 7 dana nakon štoperice ćeš imati transfeer. Dan prije transfera vadiš progesteron po kojem se vidi da se ovulacija i dogodila. Na temelju nalaza progesterona dr odlučuje da li će ti uvesti još dodatni progesteron (utrogestan ili injekcije).
Potpuno prorodni FET - prati se tvoj ciklus. Prvi UZV na 10 dc i prate se endo i vodeći folikul. U potpuno pridonom nema štoperice. Već se ultrazvučno utvrđuje da si ovulirala kad se vidi žuto tijelo. Također vadiš i krv oko ovulacije. Utrogestani se uvode nakon potvrđene ovulacije.
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
žao mi je😘
postoje dvije vrste prirodnog FETa. Modificirani prirodni (taj sam ja) i potpuno prirodni.Modificirani prirodni - prati se tvoj ciklus. Prvi UZV imaš oko 10dc utvrdi se debljina endometrija i vodeći folikul. Oni se onda ultrazvučno prate. Kad folikul dosegne određenu veličinu i endo izgleda dobro, dr odredi kad si daješ štopericu. Štoperica će izazvati da se ovulacija dogodi u iducih 36 sati. 7 dana nakon štoperice ćeš imati transfeer. Dan prije transfera vadiš progesteron po kojem se vidi da se ovulacija i dogodila. Na temelju nalaza progesterona dr odlučuje da li će ti uvesti još dodatni progesteron (utrogestan ili injekcije).
Potpuno prorodni FET - prati se tvoj ciklus. Prvi UZV na 10 dc i prate se endo i vodeći folikul. U potpuno pridonom nema štoperice. Već se ultrazvučno utvrđuje da si ovulirala kad se vidi žuto tijelo. Također vadiš i krv oko ovulacije. Utrogestani se uvode nakon potvrđene ovulacije.
Ajde de, vidiš nisam to nista znala. Hvala ti. Ja trebam 7dc na uzv.
👰♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
🤵♂️31g (oligoastenozoospermija)
1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf
Ja sam ti uvijek vadila 9 ti dan bilo to blaste ili trodnevni samo sam tila šta prije vidit betu da završim sa agonijom utrića, ako je trudnoća beta će bit veća od 5 naravno treba bit dosta veća i onda se prati svaka 2 dana jel se dupla, bit je duplanja. Kad mi je bila biokemijska sa blasticama 9-ti dan je bila 90,za 2 dana 145 znala sam odma da nista od toga.
Panda i peanut-panda ne znaci da će beta bit 0, vidit ćemo 🙏, peanut žao mi je kroz što prolazis, nadam se da češ brzo krenit u novi postupak. Iskreno mislim da se nikad neces rjesit straha kroz trudnoću kao sza nismo ni mi jer nismo se bas posexali pa oh trudnoća puno više smo se mi tu sa foruma napatile, pogotovo cure sa gubitkom imas jos veći strah hoće li se ponovit kad prolazis kroz taj period tjedna kad je prijašnji bio npr ja zbog biokemsijke za ovu drugu trudnoću nisam uopće htjela se od ♥️ radovat jer me bilo strah da ce mi se isto dogodit. Strah je prirodan i normalan, bojat cu se dok bebu ne unesem u kuću a onda ce krenit novi brige i strahovi pa tako dok ne umrem.sretno ♥️
Cure nisam se javljala neko vrijeme jer se kod mene nije ništa događalo pa nisam imala ni što pisati pametnog. Nadam se da sam propustila samo dobre vijesti! Imam oko 70 str sad za nadoknaditi 😅
Meni su NAPOKOOON došli nalazi za trombofiliju pa ako mi možete pomoći oko toga:
faktor V Leiden i Faktor II su mi normalni tip.
MTHFR sam heterozigot, a PAI-1 (4G/5G) mi piše homozigot 5G. Je li ovo za neku terapiju?
Protein C 78.5( ref. 70-140), Protein S 78.4 (Ref 59-100), FSH 8.3, LH 5.7
Sutra imam pregled kod MPO da vidimo jel posteljica otišla.
Idem čitati zaostatke 🤗
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Cure nisam se javljala neko vrijeme jer se kod mene nije ništa događalo pa nisam imala ni što pisati pametnog. Nadam se da sam propustila samo dobre vijesti! Imam oko 70 str sad za nadoknaditi 😅
Meni su NAPOKOOON došli nalazi za trombofiliju pa ako mi možete pomoći oko toga:
faktor V Leiden i Faktor II su mi normalni tip.
MTHFR sam heterozigot, a PAI-1 (4G/5G) mi piše homozigot 5G. Je li ovo za neku terapiju?
Protein C 78.5( ref. 70-140), Protein S 78.4 (Ref 59-100), FSH 8.3, LH 5.7
Sutra imam pregled kod MPO da vidimo jel posteljica otišla.
Idem čitati zaostatke 🤗
Hej 🤗, bas sam pitala za tebe jer sam zapamtila da ti sad nekad trebaju doc ti nalazi, uglavnom bitno je da su ti ova prva dva uredna , a za MTHFR trebas pit aktivnu folnu, a za PAI andol, mozda i heparin ako ti mpo/ hematolog odobri, sa tim nalazima ti je najpametnije otic kod hematologa po misljenje. Koliko sam ja citala te mutacije su jako ceste zato im i ne pridaju vaznost, ali svakako mogu utjecati na krajnji ishod pa zato pravac po strucno misljenje 😁🤗
Aktivnu folnu sam pila i sada, andol 100 isto tako sam pila, oni to daju preventivno tako da ne znam 🤔 vidjet ću što sutra kaže za ovo pa dalje po mišljenje. Još čekam nalaze briseva.
🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
6 blastica 🐧
1. FET 8/21 2🐧❎
2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙
Sunny bit ce to sve ok 🤗❤️ opusti se danas i uzivaj..od sutra si trudna i bit ces jos 9 mj 🤭 samo nemoj zaboravit da odnosi dan prije feta povecavaju sanse za zaćeće 🙈
❤️❤️❤️
e da taj seks prije feta. Ja trebam svršit, al on ne smije svršit u mene, ili? oprostite cure na ovak intimnom pitanju😂
Smije smije…sperma salje neke signale maternici i onda ona navodno bolje prihvati embrij 🤭
koji spermij moja anči hahahha🤭
Sunny popravila si mi dan 😅🤣🤣 same here hahaha
❤
👩 31 godina - sve ok
🧔30 godina - azoospermia
10/21 - aspiracija
20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙
Antoneta svaka cast za stav ❤❤ drago mi je da imas plan, samo naprijed, mada jos uvijek mozda ne mora znaciti da je gotovo, cuda ima 😘
Peanut, Panda saljem zagrljaj ❤
Mashkica moja, tamni tamni 😍😍😍 jedva cekam tvoju betu 😘
👩 31 godina - sve ok
🧔30 godina - azoospermia
10/21 - aspiracija
20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙
Cure što pišete za sex, meni je doktor prošli put rekao da je zabranjen do daljnjeg, a danas mi je 11dc. Evo ništa više ne kužim 🤔🤔🤔
Antoneta, mislim na tebe 🤞🤞🤞
Sani88, ma mnogi ljudi u neznanju govore umjetna oplodnja 🤷 već sam jednom pisala: kad sam bila kod endokrinologinje, kažem joj da sam u postupku mpo, a ona mene pita šta vam je to. I ja objasnim, a ona: "Aha, mislite umjetna oplodnja?" A ja ponovno: "Ne, nego potpomognuta". Onda je zašutila i nešto piskarala po papiru. Neznanje, predrasude 🤷
Peanut, ❤🤗
Zabranjen je zbog višeplodne trudnoće, ali kad se utvrdi ovulacija i prođe u mom slucaju 5 dana zbog vraćanja blastica, prošla je opasnost prirodne trudnoce. Ja sam si to tako protumačila.
Hm, kad nije sve ove godine 🤷
A ja sam mislila da ne bi došlo do neke infekcije, upale, bakterija...
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Cure što pišete za sex, meni je doktor prošli put rekao da je zabranjen do daljnjeg, a danas mi je 11dc. Evo ništa više ne kužim 🤔🤔🤔
Antoneta, mislim na tebe 🤞🤞🤞
Sani88, ma mnogi ljudi u neznanju govore umjetna oplodnja 🤷 već sam jednom pisala: kad sam bila kod endokrinologinje, kažem joj da sam u postupku mpo, a ona mene pita šta vam je to. I ja objasnim, a ona: "Aha, mislite umjetna oplodnja?" A ja ponovno: "Ne, nego potpomognuta". Onda je zašutila i nešto piskarala po papiru. Neznanje, predrasude 🤷
Peanut, ❤🤗
Zabranjen je zbog višeplodne trudnoće, ali kad se utvrdi ovulacija i prođe u mom slucaju 5 dana zbog vraćanja blastica, prošla je opasnost prirodne trudnoce. Ja sam si to tako protumačila.
Hm, kad nije sve ove godine 🤷
A ja sam mislila da ne bi došlo do neke infekcije, upale, bakterija…
Mislim da je to odluka na pojedincu. Mislim da je to praznovjerna preporuka kao i pommes, kozel itd. Ako se misli primiti, primit ce se i bez sexa, i bez pommesa i bez dodatnih čaranja 😀
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji