Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mashkica
    25. Siječanj 2022. 19:57

Heparin mi dao od dana transfera. Medrol sam 5 dana prije transfera počela svaki dan 16mg, pa od transfera 4 mg 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• mashkica
    25. Siječanj 2022. 19:58

Sen2021 na kojoj si ti klinici? I u kojoj si fazi? 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• Tina276
    25. Siječanj 2022. 19:59

Cure, malo upozorenje po novom potrebne su potvrde i za ulazak u ambulante pa ak trebate neke pretrage prvo pitajte jer ne znam kak je za bolnice pa da ne poljubite vrata  😕

Ja: 24, AMH 17,9 Hashimoto
    MM: 24, normoozospermia
    🔜 Petrova 1. IVF 4/22
    tina.ceh276@gmail.com

• Tina276
    25. Siječanj 2022. 20:05

Navodno vrijedi za sve pretrage, preglede lijecnika obiteljske medicine cak i za opcenito ulaske u bolnice. Kod mene u domu zdravlja izasla obavijest da od sutra za ulazak treba potvrda 😔

Ja: 24, AMH 17,9 Hashimoto
    MM: 24, normoozospermia
    🔜 Petrova 1. IVF 4/22
    tina.ceh276@gmail.com

Monkica24 🍀
    25. Siječanj 2022. 20:06

⭐ Miss_Ivy ⭐

Leli, Ribic bravo cure, jako lijepo od vas! Ja dođem kod tebe Ribic kad dođe Rocky!! 😀
    Monkice čestitam na urednom pregledu. Nadam se da se lakše diše! Jesi vadila glukozu? Mene stavili na dijabetičku dijetu jer sam jela ko veprić 🤣
    Leona pupooooo. Nek se prime i ne puštaju!

Ja ti šećer stalno vadim, na tašte, ogtt, postprandijalno... you name it Kako imam inzulinsku već godinu dana, pijem terapiju glucophage-a (metformin). I sad mi je kad sam vadila KKS šećer skočio na 5.3 pa me ginekolog poslao na Vuk Vrhovac gdje su mi ukinuli glucophage i trebali su me ovaj tjedan ''stisnuti'' s prehranom još. Međutim kako sam bila danas na pregledu u Vinogradskoj gdje mi vode (visokorizičnu) trudnoću oni pak kažu da svakako nastavim piti tablete, da su one dobre za mene i ne štete bebi. Tako da se nadam da ću opet tako utjerati šećer u normalne granice, samo moram još malo pripaziti s prehranom, jer priznajem da sam zadnja 3 mjeseca malo popustila. Znači bez slatkog, sokova, samo voda, integralno, smanjiti ugljikohidrate. Za sad me nisu stavili na onu prehranu od 1800 kalorija, hvala bogu. Poludila bi da moram i to.
    I ne dišem lakše, dok ne dobijem rezultate panorame. Zapravo što duže čekam to paranoja raste sve više   Kad će tvoji rezultati?

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

dreamer ❤
    25. Siječanj 2022. 20:08

Panda.

dreamer ❤

Panda.

Dreamer dobro nam došla! Vidim skoro identična dijagnoza mojoj. I meni su se bojali hipera pa na kraju i previše smanjili. Tako da prvi put nije lako procijeniti do kojih doza ići. Ne trebaš se bojati, samo hrabro i bit će to sve kako treba. Želim ti puno sreće i da bude uspješno iz prve! 😉
    Mrvica722 jučer mi je bio 26 dc i 10 dpt. Sve je isto kao pred mengu. Ali nije još došla pa čekam dalje. 😒
    mashkica e to je već nešto! Super i neka tamni dalje. 🤞Ja se danas ne usuđujem ponoviti i teško da ću prije bete.
    Sretno curama koje nešto imaju danas! 🤗

Hvala na dobrodošlici. Da, stvarno dijagnoza identična. Imaš kakve savjete što da koristim ja ili muž od suplemenata? Na što paziti? 🤷‍♀️😐

Ja se većinom držim preporuka s prvih stranica, a i tek mi je 1.postupak pa nisam stigla testirati što je uspješno. Ja uzimam klasično prenatalne, folate malo veću dozu, nano koenzim q10, vitamin d i kendural c. Ovo zadnje dvoje je u slučaju ako ti je nizak vitamin d i feritin. Ne znam jesi li to provjeravala. Curama s pcos preporuka je i Inofolic. Nisam isprobala, ali namjeravam uvesti još toga ukoliko mi ovaj postupak ne bude uspješan. Znači zdrava prehrana, život, vitamini i to bi trebalo upaliti. A odgovor na pitanje na što paziti - pa na sve, ali samo opušteno. Stres nam nije prijatelj. 😂

Vitamin d mi je 55.8. Doktorica kaže da je okej. Slažeš se ili? 

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Anči 💕
    25. Siječanj 2022. 20:10

Dreamer u kojoj ti je mjernoj jedini vitamin D

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    25. Siječanj 2022. 20:11

Razumna koji show 😂 zao mi je zbog 200 kn, al ko zna sta je bilo tu na kraju...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• KorisnickoImeM
    25. Siječanj 2022. 20:11

Pozdrav, drage zene. 

Ja bih vam se rado pridruzila, ako me primate.
    Stizem s drugog foruma, ribic me ovdje uputila (i hvala joj) , uopce se ne snalazim :D pa tipkam kao da pisem telegram. Malo se osjecam cudno, kao da sam upala s marsa. 

Predstavit cu se prvo da ne budem nepristojna!
    Imam 33 godine, nakon 2 godine pokusavanja i jedne biokemijske, otisla sam specijalistu. Prosli mjesec sam obavila sve pretrage, amh mi je 12, a spermiogram ne znam ni protumaciti :D posto ne pise nikakva dijagnoza. 
    Danas sam nadobudno nazvala da se narucim za iduci korak kod specijalista i dobila termin u ozujku. 
    Nakon omanjeg zivcanog sloma, dosla sam se registrirati jer naprosto ne znam sto bih sa sobom dok cekam...a nemam bas s kime o svemu tome ni razgovarati posto ne znam nikoga u mpo vodama. 

Toliko za pocetak od mene, bar sam se nasmijala na ovu kradu 200 kn :D

Anči 💕
    25. Siječanj 2022. 20:15

KorisnickoImeM

Pozdrav, drage zene.

Ja bih vam se rado pridruzila, ako me primate.
    Stizem s drugog foruma, ribic me ovdje uputila (i hvala joj) , uopce se ne snalazim :D pa tipkam kao da pisem telegram. Malo se osjecam cudno, kao da sam upala s marsa.

Predstavit cu se prvo da ne budem nepristojna!
    Imam 33 godine, nakon 2 godine pokusavanja i jedne biokemijske, otisla sam specijalistu. Prosli mjesec sam obavila sve pretrage, amh mi je 12, a spermiogram ne znam ni protumaciti :D posto ne pise nikakva dijagnoza.
    Danas sam nadobudno nazvala da se narucim za iduci korak kod specijalista i dobila termin u ozujku.
    Nakon omanjeg zivcanog sloma, dosla sam se registrirati jer naprosto ne znam sto bih sa sobom dok cekam…a nemam bas s kime o svemu tome ni razgovarati posto ne znam nikoga u mpo vodama.

Toliko za pocetak od mene, bar sam se nasmijala na ovu kradu 200 kn :D

Dobro nam dosla i sto prije otisla na neke vedrije teme 🤗
    Pročitaj si prvih par stranica i sredi si potpis da te lakse pratimo..
    Kako mislis ne znas protumacit? Jel normospermija ili? 
    Jel u trecem mjesecu ides tek na konzultacije ili kreces u postupak 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.