Petra nemoj se opterećivati ležanjem poslije transfera, to se valjda samo još kod nas tako radi. Svi znaju da to nema nikakve veze. Ja nikad nisam ni minut ležala, imala sam 15 transfera i tri puta ostala trudna… odmah nakon transfera ustajanje i na wc. A mjehur ne mora biti pun da te boli, uvijek možeš i prije transfera otići i pustiti pola vani da ti je lakše, radi se samo o tome da je doktorima lakše potrefiti cerviks kad je mjehur puniji.
Sretno 🍀❤️ Svim ostalim curama također ❤️
Hvala ti❤️!
Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
Mm-37- normo✓
Radimo na bebi 3 godine.
HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
Ostalo 6 🐧❤️
Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
5-12tt hematom+mirovanje
12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖
Sretnooo danas curke 💗🍀
Jooj ja zadnja dva dana imam takve vrtoglavice, da sam jucer mislila da cu past u nesvijest jednostavno se sve izgubilo ispod mene grozan osjećaj 😖 danas je vec malo lakse ali nisam bas skroz svoja. Da je kraj ciklusa pomislila bi na trudnoću, klasičan simptom trudnoće u sapunicama padanje u nesvijest🤭😂
💃35( sve ok) 🕺 33normo.
1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
Poliklinika CITO:
4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
10. FET 03/25. 1blastica ❌️
Jutro!
Vezano za pijenje vode i ležanje - ja sam jučer ujutro normalno piškila i onda od 8h više nisam. Transfer je bio oko 10. Popila možda 3, 4 dcl vode i bilo je dovoljno. Nakon toga ležala u sobi oko 1,5h i otišla svojim putem. Ležanje neće pomoći ugnježđenju, ali meni je jučer mogu reći taman dobro došlo. Prvo se smrzla u sali, onda se fino ušuškala u krevet, zujila na mobu i začas prošlo. Za to vrijeme još dobila otpusno pismo + oskudno sam i prokrvarila, vjerojatno iritacija cerviksa od instrumenata pa mi i to dobro došlo. I još budna bila od 5 tak da.... uz sve što prođem kroz postupak, ležanje za kraj mi najmanji problem. Ostatak dana i spremala i bila u šopingu i svašta nešta...
Za baby watcher - nisam imala u prvoj trudnoći, ali sam bila hospitalizirana negdje iza 22tt zbog bebinih otkucaja koji si divljali, pa sam si lijepo nabavila stetoskop i onda sam fino svaku večer legla u krevet, namjestila se, slušalice u uho i slušaj 🤣 samo, u ovoj metodi beba mora biti veća, jer nije palilo dok nisam imala već trbuščić
👰♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
🤵♂️31g (oligoastenozoospermija)
1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf
Vezano za ležanje nakon transfera i općenito mirovanje. Nakon prvog transfera sam ležala nekih sat vremena i bila na bolovanju 5 dana, uglavnom odmarala/ležala. Nažalost, nije bilo uspješno. Nakon drugog transfera, odmah nakon transfera sam otišla na wc (mjehur mi je bio pun) i ležala 15min, sutradan išla na snijeg (kao mini planinarenje), i tih dana nakon sam išla na posao i ne mogu reći da sam mirovala, već suprotno - mislim da sam se čak i preforsirala Uspjelo! Ne znam o čem ovisi, ali nekako spadam u kategoriju "bolje se kretati, cirkulirati".
Sretno svim curama danas
Anči, 2.UZV mi je 26.01., danas 7tt +1
👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙
Ribic vidim da si ti bila u Vinogradskoj, znas mozda da li oni strogo traze nalaze ne starije od 6mj? Ja sam trebala ic u postupak sad u prvom mjesecu medjutim kako oni jos ne rade vjerovatno cu tek iduci mjesec, ali ce mi onda isteci nalazi..hormone sam vadila u 7mj, a briseve u osmom. Moja ginekologica mi ne da uputnicu da napravim nove dok ne dobije na pismeno od mpo doktora
👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
FET🐧10/22❌
Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
4/23 prc, nije bila dobra stanica
Repromed/Hilarus
9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
5/24 7🥚, 2 bc❄️
1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔
Pozz, u zaostatku sam, ali da javim.
Apstinencija je na kraju bila 1 dan, nije mi htio reci😎
Dobili 9 🥚, jedna nezrela. Oplođeno 8/8!!!! Najbolje dosad! Zasad sam zadovoljna, izgleda da je bezglutenska prehrana dala ploda😊
Transfer treci dan, u cetvrtak.
Inače sam u strasnim bolovima od aspiracije, ne mogu maknuti, jučer je bilo užas, umirala sam i jaukala, a mali prehladen i nervozan, nadam se da ce malo popustiti do sutra. Najgore dosad, a najmanje j.st.
Javim se kad vas stignem, imam 30ak str jos🙋♀️😚
Hvala cure na dobrodoslici
Ivana 1903, i mi smo cijepljeni i to nedavno. Razumljivo mi je zasto traze pcr, nije cak ni losa odluka ali moguce da odluke mijenjaju iz dana u dan pa vas nije zakacilo. U svakom slucaju, drzim fige
Stela, mozda se iz moje perspektive cini lako govoriti jer nisam dozivjela i prozivjela niti jedan pokusaj ali razumijem zelju i razumijem razocaranje. Doci ce i tvoja beba, jednostavno se veseli onome sto i tebe ceka kada beba bude tu, jer jednom hoce. Nije bitno kada. Doci ce.
Anči, moram priznati da je i mene frka korone i do sada nisam razmisljala da je uopce moguca opcija da cemo se zaraziti, ali kako se blizi postupak a brojevi rastu, nije mi svejedno. Nemoj pustiti da te obuzme histerija jer ces tako samo srusiti imunitet pa ce sansa i za koronu biti veca. Pazi se i cuvaj se koliko je to realno, neces se zaraziti i biti ce sve ok.
Sto se tice kilaze, moj BMI cijeli moj zivot varira sa granice pothranjenosti prema malo normalnoj tezini. Dr. me jedino pitala jesam li oduvijek tako mrsava. Manjak kila jednako kao i visak nisu bas pozeljni, za nista pa ni za mpo. Osobno mislim da u postupku ili mjesec dana prije nema smisla uvoditi nikakve drasticne dijete ili ekstremno debljanje, iscrpljujuce je za organizam fizicki i frustirajuce psihicki, nije zdravo i ne vodi bas nicemu. Slazem se s curama, izbaciti slatkise, junk, przeno, pekaru i malo vise kretanja i to je ok. Nije lako, znam
, ali sve imamo cilj. Beba ili bebe. Pa ako vec imamo cilj imamo i motiv, i to jako dobar motiv. A ako imamo motiv onda samo malo treba stisnuti iz drzati se tog motiva koji nas gonja
Moj problem je i IBS i celijakija, ogranicena sam sa puno toga, treba jako cvrsta glava oduprijeti se finome i mirisljavome ali razmisljajte o tome da svaki put kad u sebe unesete pirosku ili krafnu radite jedan korak unatrag do ovog svog cilja. Obzirom da smo sve u istoj borbi (stovise, neke i po nekoliko puta i hendlaju opet i opet) znam da su sve vase glave dovoljno cvrste da Dubravici mogu reci dosta
'86. - AMH 6,7
'72 - asthenoteratonecrozoospermia
IVF
02/22
Apropo glutena, veliki je broj medicinski neutvrdjenih netolerancija, alergija i celijakija, a dugorocna konzumacija istog (ukoliko vam smeta) moze dovesti i do toga da je trudnoca teze ostvariva ili odrziva. Da ne zatrpavam post detaljima, ako se nakon obroka sa spagetima napuhnete, morate brzo na wc, imate proljev ili vjetrove, probajte izbaciti gluten iz prehrane. Ne samo dok ste u postupku nego i inace.
Svima ugodan dan
'86. - AMH 6,7
'72 - asthenoteratonecrozoospermia
IVF
02/22
Anči, nemoj zezati da je netko ležao 1h na stomaku, 1h na leđima? 🙄
Hope, drago mi je da je 7.put bio uspješan 😊
Stela, hvala ti, dobro si to rekla 💜
Belinda, nije lako, ali snaga volje i kad znaš da je to bolje za tebe, navikneš s vremenom 💪
Rainbow 💜
Malala, nadam se da će se bolovi smiriti 🤗 ako smiješ, pokušaj grijati donji dio trbuha s termoforom, meni pomogne
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Nikitta Hahah pa ja baš volim kada ti pišeš 😄 eh sad nisam neki stručnjak kortizol je hormon stresa to i sama znaš, loš san loša prehrana plus stresan način života nažalost tome nedoprinose, ne znam gdje ideš kod endokrinologa ja idem u polikliniku Leptir kod dr. Deškina i mogu samo za tog čovjeka reći riječi hvale, pa ako imaš mogućnost pregled je 350 kn odi kod njega meni je problema bio androstendion koji je bio 35 gornja granica 12 i dheas mi je trenutno 18,5, androstendion sam uspjela prehranom spustiti na 8 i to u 4 mj ali nažalost dheas je ostao isti, objašnjenje mog dr da je to sve povezano s pcos I IR, svakako provjeri te hormone a za kortizol pazi na klopu,šetaj nemoj raditi jake treninge jer onda jako opterećuješ nadbubrežnu pa se još više luči kortizol, san je jako bitan tako da odmaraj, papaj voće, vit c, vit B5,manje obroka više puta na dan jer i glad pojačava lučenje kortizola,kupi si crom pikolinat on je super za nadbubrežnu, nažalost nitko mi to nije rekao sve sam sama istraživala, lijeka za nadbubrežnu nema izuzev kontracepcijskih pilula s antiandrogenim djelovanjem a to nam sada nije opcija 🤭 nadam se da sam ti barem malo pomogla 🥰
Dobro je znati da postoji jedan korelacija između insulina i kortizola: nakon obroka bogatog ugljikohidratima, u stvari, gušterača luči inzulin za uklanjanje glukoze iz krvi; ovo djelovanje generira glikemijski pad i neposredni aktivacija hormona stresa što vraća glukozu na pravi nivo. Tako da se opet vraćamo na klopu 🤭
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Sortiraj odgovore
Najstariji