Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    18. Siječanj 2022. 20:16

belinda09

Iman 🤞🤞 da uspijespa makar par kg ako to zelis.
    Kod mene nista novo, ne raste ni dolikul ni endometrij bas, suta opet uzv.🤞
    A kad smo vec krenule s pricom o kilama jel Se neka udebljala od euthyroxa? Ja sam na terapiji sad godinu dana al sam u prva tri mjeseca dobila 8 kg koja nikako da skinem. Inace sam jako visoka i te kile se ne vide na meni na oko, osim da mene smetaju. Al na to sam u simulaciji dobila jos 3 kg- to sam skinula bez problema. Al brate te od tableta nikako.

Ja ga pijem već 5 godina i nisam se od njih udebljala eutirox ne deblja usporen rad štitnjače dovodi do usporavanja metabolizma i nakupljanja kila ukoliko nemaš uravnoteženu prehranu,  što se tiče skidanja kila prije postupka ja sam na svoju ruku odlučila pokrenuti se i stvarno su mi se aposlutno svi nalazi popravili, čak i mali gubitak kilograma i mijenjanje životnih navika može biti pun pogodak za organizam a tako i postupak  ne mora nužno značiti ali ne može niti odmoći 🤭 izbaci slatkiše, sokove,prženo, bijelo brašno jedi više obroka na dan po manje uz fizičku aktivnost kile će otići dole 🤞💪

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Anči 💕
    18. Siječanj 2022. 20:21

Anemona nemoj se sjebat ko ja s vodom 😂 meni su rekli ne piškit ujutro i onda ti kazu da dok lezis i cekas transfer pijes vodu..ja reko dobro..kad su mi radili transfer suze su mi isle od bolova jer ti sestra sa uzv stisne trbuh..mene su još boljeli i jajnici od aspiracije tako da sam ja umirala od bolova i dok sam čekala transfer, a i kasnije jer nakon transfera moras lezat dva sata..donese ti sestra patku, al ja nisam mogla..popiškila sam dve kapi 😂 i onda sam se nakon sat i 45 ustala i isla na wc jer stvarno vise nisam mogla trpit, a i boljelo me uzasno..znaci sljedeci put cu normalno piškit ujutro i onda lagano pit vode kad dodem u bolnicu...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Stela_M
    18. Siječanj 2022. 20:25

Anči 💕

Anemona nemoj se sjebat ko ja s vodom 😂 meni su rekli ne piškit ujutro i onda ti kazu da dok lezis i cekas transfer pijes vodu..ja reko dobro..kad su mi radili transfer suze su mi isle od bolova jer ti sestra sa uzv stisne trbuh..mene su još boljeli i jajnici od aspiracije tako da sam ja umirala od bolova i dok sam čekala transfer, a i kasnije jer nakon transfera moras lezat dva sata..donese ti sestra patku, al ja nisam mogla..popiškila sam dve kapi 😂 i onda sam se nakon sat i 45 ustala i isla na wc jer stvarno vise nisam mogla trpit, a i boljelo me uzasno..znaci sljedeci put cu normalno piškit ujutro i onda lagano pit vode kad dodem u bolnicu…

Ležanje 2 sata nakon transfera omg ja ležala 20 min I ajde kući  🙄

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Panda.
    18. Siječanj 2022. 20:28

Anči 💕

Anemona nemoj se sjebat ko ja s vodom 😂 meni su rekli ne piškit ujutro i onda ti kazu da dok lezis i cekas transfer pijes vodu..ja reko dobro..kad su mi radili transfer suze su mi isle od bolova jer ti sestra sa uzv stisne trbuh..mene su još boljeli i jajnici od aspiracije tako da sam ja umirala od bolova i dok sam čekala transfer, a i kasnije jer nakon transfera moras lezat dva sata..donese ti sestra patku, al ja nisam mogla..popiškila sam dve kapi 😂 i onda sam se nakon sat i 45 ustala i isla na wc jer stvarno vise nisam mogla trpit, a i boljelo me uzasno..znaci sljedeci put cu normalno piškit ujutro i onda lagano pit vode kad dodem u bolnicu…

Meni je bila ista stvar. Bolilo me užasno od pritiska mjehura i puls još od aspiracije. Svaka minuta mi je bila vječnost dok je sve prošlo. 😅 Doktor mi je rekao da ne može vjerovati da tako pun mjehur može biti i da uspijevam trpiti. Na kraju stavili kateter da malo isprazne. Rekli su da je dovoljno pola sata prije popiti. Sad znam i ja ako budem morala opet. 😁

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

ma2013 👣
    18. Siječanj 2022. 20:30

Stela_M

Anči 💕

Ležanje 2 sata nakon transfera omg ja ležala 20 min I ajde kući 🙄

Ja nakon 10 minuta. 🤣

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Stela_M
    18. Siječanj 2022. 20:35

belinda09

Thanks Stela, jasno mi je da usporena stitnjaca dovodi to sporog metabolizma, al nikog ne znam ko uzima euthyrox pa da usporedim. Al ako je to najvece zlo neka ih😂😂.
    Jedino mi je cudno da obicno sve kile koje dobijem tako mogu rijesit a te prve nikako. Mozda ima veze i sa godinama🤭🤭

Hahaha pst ma kakve godine 🤣🤣 a sve što si starija teže će ići to svakako ali bez malo truda i fizičke aktivnosti nažalost otići baš i neće lako nemoj se opterećivati s tim pripazi na klopu I vježbaj doma ili šetaj svejedno samo da se pokreneš i kile će otići, ako sam ja uspjela u 3 mj skinuti 7 kg i smanjiti obujam struka za 13 cm vjeruj mi da onda može svatko 😊

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Ana26
    18. Siječanj 2022. 20:50

Coco24

Jutro curke, krenuli smo sa novim postupkom, prvi UZV ok, sutra drugi. Jel netko zna na VV jel se dr Pavan vratila, u subotu nije radila i nisu znali kad će se vratiti?

Ja sam bila na VV na dogovoru za postupak i rekli su da se dr vraća idući tjedan,ali nisu rekli koji dan. Kad ti ideš?
    .
    Ja čekam M pa krećemo u novi postupak. Hvata me panika i strah. Bojim se lošeg ishoda. Samo kad se sjetim krvarenja zlo mi je. Ja čim vidim krv uhvati me panika i svijet mi se sruši,iako ne mora odmah biti najgore.  Pokušat ću se skulirati i misliti pozitivno.
    .
    Curke ,sretno svima! Nisam bila baš aktivna , pohvatati ću zaostatke. Sretno svima! 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Rainbow_Hope 🌈
    18. Siječanj 2022. 20:51

ma2013 🌺🌺

Stela_M

Anči 💕

Ja nakon 10 minuta. 🤣

U Beti se odmah dižeš i to je po najnovijim istraživanjima tako, statistički se povećava šansa implantacije ako se odmah digneš, tako da ne kužim to ležanje od 2 h. Isto tako, oni rade transfer na prazan mjehur.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Stela_M
    18. Siječanj 2022. 20:52

Rainbow_Hope

ma2013 🌺🌺

Stela_M

Anči 💕

Ja nakon 10 minuta. 🤣

U Beti se odmah dižeš i to je po najnovijim istraživanjima tako, statistički se povećava šansa implantacije ako se odmah digneš, tako da ne kužim to ležanje od 2 h. Isto tako, oni rade transfer na prazan mjehur.

A očito je drugačije od klinike do klinike niti ja ne kužim zst bih ležala 2 sata ali dobro svatko tjera svoje 🤪🤷‍♀️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Stela_M
    18. Siječanj 2022. 20:59

belinda09

Stelaevo javljat cu ti napredak za motivaciju. Sad sam na 69 ciljamo 64.

Možeš ti to draga 💪samo si zacrtaj to u glavi da radiš zbog sebe i svog zdravlja, ja se unazad 7 godina borim s viškom kila i napokon sam se po prvi put u životu posvetila sebi I isključivo samo sebi i to mi je bio najbolji potez, nije stvar kila niti estetike stvar je kako se čovjek osjeća ❤

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.