Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rainbow_Hope 🌈
    12. Prosinac 2021. 08:37

Mrvica72

Ja naprimjer popizdim kad neko nije proša niti jedan postupak pa mi ksze ti si od stresa prokrvarila (prokrvarila sam zbog posteljice koja se formira) popi normabel, tiii si previše zagrizla da imas dite zato ga nemaš.. Ono fuck off niko te nije pita mišljenje i savjet. Umišljaš mučninu, psihički si propala nezz majke mi di to vide jer izgledam malo je reć grom (držim do tijela) skuzis kako su ljudi jadni i ljubomorni… Oni se nebi mogli nosit sa ovim, zato i nisu u ovim bitkama ka mi!!

Joj, pričaj mi o tome! Ako mi još netko kaže da se opustim, popizdit ću 🤯  Najčešće ljudi koji su ostali trudni otprve. I sad cura koja je imala još gori stres od mene u najgorim stresnim danima tijekom tog stresa ostane trudna, i onda kad ukažem na to npr. svojima doma, onda zašute. Za sve je cijelo vrijeme kriv moj stres od prije dvije godine, a ja nikad smirenija i nikad se nisam bolje osjećala, baš sam u odličnoj formi. I svi kažu da sam baš cijelo vrijeme pozitivna i optimistična, ali normalno je da je stres prisutan. Odlično mi je kad frajer u onoj aplikaciji Mindful IVF kaže normalno je da ste pod stresom dok ste u postupku, nemojte si stvarati dodatan stres stresirajući se jer ste pod stresom. Frajer fakat kuži. 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

ZuzaLu
    12. Prosinac 2021. 08:37

Rainbow_hope obavezno osteopatkinji reci da cekas betu i za hormone, da zna sta dirat a sta ne, za stres bez obzira sta si fit mentalno i fizicki, mozda negdje ima nekih starih "trauma" u tijelu koje treba otpustiti i iscjeliti(shiatsu prakticar sam, pa imam iskustv s tijelom osobnih i u radu), tijelo je cudo i pamti cuda, saljem veliki hug🤗

🤷‍♀️ PCOS 🤷‍♂️ lošiji spermiogram
    04/21 Gonal 150, Cetrotide, Decapeptyl - dobili 12 jajnih stanica, 8❄❄ (blastice), lagani hiper bez transfera
    07/21 FET ❄️❄, beta ✖️
    10/21 FET ❄️ ❄, beta ✖️
    12/21 FET❄️❄️, u prirodnom, beta ✖️
    02/23 FET❄️❄️, u prirodnom,beta✖️

• Slavica83
    12. Prosinac 2021. 09:01

Dobro jutro, cure. 
    Rainbow, žao mi je zbog negativnog rezultata i pokočenosti. Znam da je teško svaki put iako je realno da treba više puta. Meni je nagore čekanje zapravo, jer kad sigurno znam, mogu već početi razmišljati prema naprijed. 
    Mrvica, Rainbow, da, to sa ljudima i opuštenošću i prestani razmišljati i dogodit će ti se kad se najmanje nadaš, tako je bilo i meni.... Eeee, ženo draga, da je to tako ja se odmah mogu pozdraviti do menopauze jer znam da se nikad neću prestati nadati i prestati razmišljati. Ti ljudi su jako ograničeni i ne znaju kako te povređuju svojim riječima, jer kao ti ništa ne znaš o tome, a prošao si nade i pozitive i tuge. I razočaranja. Svaka od nas ima svoj neki put. Zato je dobro da se tu barem razumijemo. 

Napuhana sam i ja, a tek mi je 9dpt, loša probava i progesteron...

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

Rainbow_Hope 🌈
    12. Prosinac 2021. 09:01

ZuzaLu

Rainbow_hopeobavezno osteopatkinji reci da cekas betu i za hormone, da zna sta dirat a sta ne, za stres bez obzira sta si fit mentalno i fizicki, mozda negdje ima nekih starih "trauma" u tijelu koje treba otpustiti i iscjeliti(shiatsu prakticar sam, pa imam iskustv s tijelom osobnih i u radu), tijelo je cudo i pamti cuda, saljem veliki hug🤗

zuza lu radim s theta praktičarkom već 5 mjeseci i kbt psihoterapeutkinjom već godinu i pol, a osteopatkinja sve zna, k njoj hodam već dvije godine, sad smo si već frendice. Kaže da mi je maternica tako lijepo opuštena i ima odličan pokret, ali svaki put radi cijelo tijelo 🥰 Tak da se nadam da sam pokrila i svjesno i nesvjesno i tjelesno 😂 Jako sam puno radila i radim na sebi i znam da rezultat neće izostati ❤️
     Super mi je inače i shiatsu, čitala sam dosta o tome, ali na kraju sam se odlučila za osteopatiju i stvarno mi je čuda napravila, ne znam otkud sad ovo kočenje, ali sigurno će mi sutra riješiti 🤦
    Sve ste divne curke i stvarno vam želim da vam svima što prije dođu bebolinci ❤️🌈

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

ZuzaLu
    12. Prosinac 2021. 09:05

Rainbow_Hope

ZuzaLu

Rainbow_hopeobavezno osteopatkinji reci da cekas betu i za hormone, da zna sta dirat a sta ne, za stres bez obzira sta si fit mentalno i fizicki, mozda negdje ima nekih starih "trauma" u tijelu koje treba otpustiti i iscjeliti(shiatsu prakticar sam, pa imam iskustv s tijelom osobnih i u radu), tijelo je cudo i pamti cuda, saljem veliki hug🤗
    zuza lu radim s theta praktičarkom već 5 mjeseci i kbt psihoterapeutkinjom već godinu i pol, a osteopatkinja sve zna, k njoj hodam već dvije godine, sad smo si već frendice. Kaže da mi je maternica tako lijepo opuštena i ima odličan pokret, ali svaki put radi cijelo tijelo 🥰 Tak da se nadam da sam pokrila i svjesno i nesvjesno i tjelesno 😂 Jako sam puno radila i radim na sebi i znam da rezultat neće izostati ❤️
    Super mi je inače i shiatsu, čitala sam dosta o tome, ali na kraju sam se odlučila za osteopatiju i stvarno mi je čuda napravila, ne znam otkud sad ovo kočenje, ali sigurno će mi sutra riješiti 🤦
    Sve ste divne curke i stvarno vam želim da vam svima što prije dođu bebolinci ❤️🌈

...ja cu samo rec wow, vjerujem da ce sve to sto radis donjeti rezultate 😍

🤷‍♀️ PCOS 🤷‍♂️ lošiji spermiogram
    04/21 Gonal 150, Cetrotide, Decapeptyl - dobili 12 jajnih stanica, 8❄❄ (blastice), lagani hiper bez transfera
    07/21 FET ❄️❄, beta ✖️
    10/21 FET ❄️ ❄, beta ✖️
    12/21 FET❄️❄️, u prirodnom, beta ✖️
    02/23 FET❄️❄️, u prirodnom,beta✖️

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    12. Prosinac 2021. 09:12

Miss Ivy tu sam macko kako si ti ? 😘😘♥️♥️

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Leky
    12. Prosinac 2021. 09:40

Rainbow_Hope

Amelie
    S
    povišenim prolaktinom je teško ostati trudan jer je to hormon koji je povišen u kasnim stadijima trudnoće i tijekom dojenja pa tijelo već misli da je trudno i priječi "novu" trudnoću. Meni je bio dosta povišen pa je pretpostavka da je već dugo takav i da je to priječilo trudnoću kad smo pokušavali u kućnoj radinosti. Ne znam je li slučajnost, ali ostala sam trudna u prvom ciklusu nakon što smo snizili prolaktin bromergonom dok smo čekali prvi ivf, i to uz lošiji spermiogram taj mjesec, tako da ja to povezujem s tim. Otad sam ga cijelo vrijeme držala pod kontrolom, ali je nakon stimulacije opet skočio, čitala sam da može biti od toga, pa su mi ipak dali bromergon za svaki slučaj. Prolaktin osim toga smanjuje progesteron i to je najvjerojatnije uzrok moje kratke lutealne faze. To je jedino što su mi našli kao mogući uzrok neplodnosti, inače kažu da zapravo ništa osim niske rezerve ne priječi spontanu trudnoću, što se i bilo dokazalo pa ne odustajemo ni tim putem. Sad sam se raspisala 🙈

Meni je endokrinologica rekla da povisen prolaktin sprjecava ovulaciju pa je problem prirodno ostati trudan. Ja sam ga smanjila bez terapije kad sam uvela prehranu bez glutena, i antitijela stitnjace su mi se spustila isto. Stres ne znam kako smanjiti nazalost, od opusti se savjeta nije upalilo 🙃

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Čupica
    12. Prosinac 2021. 09:48

Rainbow_Hope bas mi je zao za negativan test i pokocenost 😔
    Ja sam jutros napravila test, isto je negativan.

♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
    6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
    11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
    ET- 2 morule ❌
    1🐧

Leia3.0
    12. Prosinac 2021. 10:00

Cure za racunanje trudnoce, mislim da nema univerzalnog rjesenja (premda ce ginekolozi koji nisu subspecijalisti vjerojatno racunati po zadnjoj m) dok mpo-ovci imaju “tocniju” racunicu. 
    ne bi htjela da nasa Miss Ivy ili druge cure budu pod stresom jer im netko objasnjava da su u kasnijim tt i da se sa 6,7 tt “mora” cuti srce i slicno a to se ne dogodi jer njihovi embriji jednostavno nisu toliko staru. Dakle, po nekoj logici stvari nije bitno kod FET-a kad je bila zadnja menstruacija jer tvoj embrij nije dosao iz tog ciklusa. Starost zametka se moze racunati samo prema ciklusu iz kojeg je dosao taj zametak.  A to se kod nas kad idemo na FET na dan transfera tocno zna.  Dakle, na dan aspiracije je zametak star 2 tjedna plus ako su blastice na dan transfera dodas tome 5 dana. Nikako ne mozemo uzeti produljeni ciklus u mjesecu kad je bio FET kao mjerodavan za racunanje starosti zametka jer zametak nije uskladen s tim ciklusom, ako me razumijete. 
    Druga je situacija ako je netko imao svjezi transfer onda racunanje prema zadnjoj mengi ima smisla jer je zametak dosao iz tog ciklusa. 
    Miss Ivy, ja bih na tvom mjestu racunala 2tj do aspiracije + 5dana za blastice na dan transfera i dodala vrijeme koliko je proslo od transfera do tog uzv i u skladu s tim ocekivala stanje na uzv. Bit ce sve ok, no sikiriki. Rasturas 😘

Peanut naravno da postoji sansa za ohss, do kojeg obicno dode neposredno nakon aspiracije radi stoperice koja sadrzi bhcg. Postoji i kasni ohss ako imas svjezi transfer pa do ohss-a dode jer je doslo do trudnoce i lucenja prirodnog bhcg-a. Imas na prvim stranicama teme dosta o tome. 

Rainbow hope draga, jako mi je zao. Ali i sama kazes- znanstvenik u tebi je svjestan da je ovo igra brojeva i vjerojatnosti. Sigurno ce jednog dana biti uspjesno, kada dode zlatni emrbijic, mozda je to vec iduci 😘😘😘

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Leia3.0
    12. Prosinac 2021. 10:11

Sani88 draga pupice sretno 😍
    Meni je akupunkturologica rekla ne mogu sve jajne stanice biti najbolje 😃 inace ne bismo znali koja je najbolja 😃
    To je potpuno normalan rezultat, 30% jajnih dode do dobrih zametaka. Kod mene od 4 jajne, 1 blastica - u skladu sa statistikom i ocekivanjima. Zato ja vjerujem da je taj emrbij zlatni i dobitni 🤩
    I zato se za uspjeh u ivf-u racuna “ full ivf cycle” , dakle cijela stimulacija i takvih 3-4 do uspjeha tj bebice u prosjeku
    Nekima naravno to bude iz prvog, nekima iz drugog, a nekima iz 6.pokusaja, ali bit ce cure, bit ce 😍
    Brojevi ne lazu, vecina parova prije ili kasnije uspije
    Kod prirodnih trudnoca i zdravih parova se u cca 6 mjeseci ocekuje trudnoca..
    To je kao nasih 6 stimulacija ! 
    iz jednog “batcha” jajnih stanica ne mozemo ocekivati petero djece. . To je jednostavno tako
    Patience my dear…patience 🤓

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.