Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nika0302
    11. Prosinac 2021. 22:28

Asli, Amelie tocno tako je meni...isla sam u dućan po tajice jer ih inace ne nosim, ali ni jedne teaperice ne mogu obući...ajde, neka je to normalno, sve ću izdržati samo da sve bude okej💪💪

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Amelie
    11. Prosinac 2021. 22:41

Jabuka89

Amelie

Hani

Milice, jabuka, Rainbow, Sandra, žao mi je.
    Slavice, miss ivy, zg, čestitam!
    Sani, pupo🙏
    M-G, pa pitaj tog čuvara na ulazu za uputnice🤣
    Amelie, pričalo se tu po forumu da je poželjan seks u vrijeme implantacije zametka. 😉
    Leky, što ti čekaš s pišanjem?😎😊
    Je li Anđela imala transfer, zna li tko?

A seks je pao noć prije transfera molim lepo!!🤭🤭 I krumpirići na dan T. Sad što je više pomoglo ne znam..😆

Seks je bio i kod nas ali prije.. nisam htjela baš dan prije transfera jer me bilo strah i neugodno ako doktor primjeti

Ja sam čitala da se preporuča baš dan uoči transfera tako da smo poduzeli mjere zaštite 🙈

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

⭐ Miss_Ivy ⭐
    11. Prosinac 2021. 22:53

I mi smo to jutro sat dva prije transfera! I eto, primilo se 🤣

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

⭐ Miss_Ivy ⭐
    11. Prosinac 2021. 22:54

🌼TiKi🌼

⭐ Miss_Ivy ⭐

Meni to nema smisla. Ako sam imala kasnu ovulaciju, kasnu implantaciju, zasto bi se vec vidjelo srce? Tocno ima po tjednima što se događa od ovulacije, a meni je bila prije svega 19 dana, dok je nekom tko normalno ovulira, na današnji dan bilo vec 26 dana od ovulacija. Pa naravno da postoji velika razlika. Uglavnom, pitat cu dr jer me bas zanima.. Oprostite ako sam unijela konfuziju 😘

Meni su korigirali u BetaPlus po aspiraciji i bila je trudnoca za dva dan starija, nisu racunali po zadnjoj mengi i to je zapravo najtocnije kod IVF-a.

Hvala na odgovoru 😘

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Ivy19
    11. Prosinac 2021. 22:56

Sen2021

Ivy19

Cure,moze pomoc,znam da ste pisale,al sad nemogu nac🙈…prijateljica dns imala tranfer,par dana ju boli grlo i kaslje,dns nakon transfera pocela bas jako kasljat…sta moze uzet za taj kasalj i dal ce kasalj smetat za bebice da se prime za mamicu?

Pozdrav, sto se tice kašljanja, kihanja i sl. meni su u mojoj klinici napisali na otpusnom pismu da ne smeta. Za kašalj bi joj mozda dobro bilo skuhati mlijeko i mentol bombone ( ja kad to pravim uzmem 7-8 bombona i 2 dl mlijeka i sasvim lagano to otopim, dakle ne da prokuha vec lagano otopi jer kad prokuha pretvori se u žele) može ponoviti više puta dnevno jer nije štetno🙂🥰

Hvala na odgovoru🤗

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

• Ivy19
    11. Prosinac 2021. 22:57

Amelie

Ivy19

Cure,moze pomoc,znam da ste pisale,al sad nemogu nac🙈…prijateljica dns imala tranfer,par dana ju boli grlo i kaslje,dns nakon transfera pocela bas jako kasljat…sta moze uzet za taj kasalj i dal ce kasalj smetat za bebice da se prime za mamicu?

Meni su u ljekarni dali neki čak od sljeza.. čudna priprava i nije mi baš sjeo okusom, ali navodno dobar. A postoje sirupi koje smije piti pa nek pita u ljekarni.. dobar je i stari recept sa zakuhanim mlijekom i šećerom.

Hvala na odgovoru🤗

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

Rainbow_Hope 🌈
    11. Prosinac 2021. 22:58

Amelie 
    S
    povišenim prolaktinom je teško ostati trudan jer je to hormon koji je povišen u kasnim stadijima trudnoće i tijekom dojenja pa tijelo već misli da je trudno i priječi "novu" trudnoću. Meni je bio dosta povišen pa je pretpostavka da je već dugo takav i da je to priječilo trudnoću kad smo pokušavali u kućnoj radinosti. Ne znam je li slučajnost, ali ostala sam trudna u prvom ciklusu nakon što smo snizili prolaktin bromergonom dok smo čekali prvi ivf, i to uz lošiji spermiogram taj mjesec, tako da ja to povezujem s tim. Otad sam ga cijelo vrijeme držala pod kontrolom, ali je nakon stimulacije opet skočio, čitala sam da može biti od toga, pa su mi ipak dali bromergon za svaki slučaj. Prolaktin osim toga smanjuje progesteron i to je najvjerojatnije uzrok moje kratke lutealne faze. To je jedino što su mi našli kao mogući uzrok neplodnosti, inače kažu da zapravo ništa osim niske rezerve ne priječi spontanu trudnoću, što se i bilo dokazalo pa ne odustajemo ni tim putem. Sad sam se raspisala 🙈

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

mica25
    11. Prosinac 2021. 23:00

Pozdraaav..rijetko se ovdje javljam🤷‍♀️🤷‍♀️❤....par pitanjaa imammm....9.11(17dan ciklusa) smo imali inseminaciju (lijekovi za ovulaciju i inekcija) dokt mi je rekla teek za 3 tjedna beta al svi znamo da to traje kao 1000000 godinaaa..kada bi ju najranije mogla vadit ? I da li ako radim test mozda bude kao pozitivan zbg hcg inekcije? Hvala.na odgovorima 😉

Amelie
    11. Prosinac 2021. 23:18

Rainbow_Hope

Amelie
    S
    povišenim prolaktinom je teško ostati trudan jer je to hormon koji je povišen u kasnim stadijima trudnoće i tijekom dojenja pa tijelo već misli da je trudno i priječi "novu" trudnoću. Meni je bio dosta povišen pa je pretpostavka da je već dugo takav i da je to priječilo trudnoću kad smo pokušavali u kućnoj radinosti. Ne znam je li slučajnost, ali ostala sam trudna u prvom ciklusu nakon što smo snizili prolaktin bromergonom dok smo čekali prvi ivf, i to uz lošiji spermiogram taj mjesec, tako da ja to povezujem s tim. Otad sam ga cijelo vrijeme držala pod kontrolom, ali je nakon stimulacije opet skočio, čitala sam da može biti od toga, pa su mi ipak dali bromergon za svaki slučaj. Prolaktin osim toga smanjuje progesteron i to je najvjerojatnije uzrok moje kratke lutealne faze. To je jedino što su mi našli kao mogući uzrok neplodnosti, inače kažu da zapravo ništa osim niske rezerve ne priječi spontanu trudnoću, što se i bilo dokazalo pa ne odustajemo ni tim putem. Sad sam se raspisala 🙈

Ma baš ti hvala na detaljnom odgovoru jer frendica mi ima s tim problema, a evo nisam imala pojma da može toliko kočiti trudnoću. Nikad ti nisu preporučili da probaš prirodno samo s tim bromergonom? Njega prepisuje ginić ili moraš ići kod specijaliste za humanu?

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

elle 🙋‍♀️
    12. Prosinac 2021. 00:17

Amelie

Rainbow_Hope

Amelie
    S

Ma baš ti hvala na detaljnom odgovoru jer frendica mi ima s tim problema, a evo nisam imala pojma da može toliko kočiti trudnoću. Nikad ti nisu preporučili da probaš prirodno samo s tim bromergonom? Njega prepisuje ginić ili moraš ići kod specijaliste za humanu?

sorry kaj se ubacujem ali da podijelim svoje iskustvo. Ginić me uputio kod endokrinologa radi prolaktina i ona mi je propisala bromergon i pokušavali smo bezuspješno prirodno mjesecima Nakon prvih konzultacija za mpo su mi samo rekli da povećam malo dozu jer se nije bio dovoljno smanjio. Nakon toga je bio u granicama, pokušavali još par mjeseci prirodno i onda ostala trudna nakon 1.postupka. 

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.