Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arnoldica
    10. Studeni 2021. 13:47

Mrvica72

Arnoldica

Mrvica72

Arnoldica

Nova tema, nadam se još uspješnija 😍
    Cure ja sam jučer opet bila prokrvarila, kao i prošli put. Išla sam danas na pregled i opet je sve u redu! Ginic ponovo ne vidi razlog tim kojim krvarenjima 🤷
    Aliiiii danas smo vidjeli 2 ❤️. Ovaj drugi je i dalje manji, ali kađže ginić da ima baš jaku srčanu akciju što je dobar znak. Vidjet ćemo hoće li se izboriti ili stati s razvojem s vremenom s obzirom da je manji, ali od one male nepravilne GV sad izgleda puno bolje 🤭
    Nisam čitala ništa danas tako da sam u zaostatku, bome ste se raspisale 😅

Kako si uspijela dobit 6 blastica, bravo. To je bas uspijeh. A prvo su ti vraćali trodnevne?

Da u svježem transferu su bili trodnevni, a ostale su bili pustili do petog dana i svi su preživjeli.☺️ I mi smo se iznenadili jer do sad bi nam 2 dogurala do blastica i to je to, nikad nismo imali za zamrzavanje. Suprug i ja smo svašta bili uzimali od dodataka, ja sam skinula 12kg, a i promijenili smo bili terapiju. Što je od svega toga pomoglo ne znam, ali svakako smo dobili najbolje rezultate.

Mozete li napisat šta je to svašta bila bih zahvalna

Znači uzimala sam folat zbog mthfr, matičnu mliječ, vitamin D,  E, omega 3, kalcij/magnezij/cink(to je zajedno bilo u tableti), željezo, Q10. Pila sam 2 šalice zelenog čaja, jela orašaste plodove, sjemenke, općenito sam više pazila na prehranu.  To sam znači krenula uzimati 3 mj prije postupka s tim da sam matičnu uzimala do 3 tjedna prije postupka, a ostalo osim folata sam prestala kad sam krenula s pikanjem.
    Sada prije feta nisam ništa uzimala osim folata. Valjda nisam nešto zaboravila 😂

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Anči 💕
    10. Studeni 2021. 13:49

⭐ Miss_Ivy ⭐

Ja sam uvijek ponavljala briseve, isto sam imala ureaplazmu prije. Muz nije trebao ponavljati, pretpostavlja se valjda da ak ti nemas da nema ni on. Meni je to malo bzvz bilo. Kao bris je za njih bolan. Neš ti, šta sve nama rade, pa šutimo.. 😀

Moj muz je reko da njemu nije bilo bolno nego vise neugodno..kaze gori mu je bio pregled prostate nego bris 😂
    Al kao sto ti kazes sta nama sve rade pa nikom nista 😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Leky
    10. Studeni 2021. 13:51

Da li se dok se pikate piju i dalje suplementi pr. Novalac, cink, selen, zeljezo, tko vec sta pije? Meni su rekli samo da ne pijem cajeve koji su za poboljsanje plodnosti, nista za ovo drugo.

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Arnoldica
    10. Studeni 2021. 13:51

Libo1415

Arnoldica

Aircon

Cure koje krvarite i na prethodnom vol sam to pisala, ja sam prosla identične situacije kao i vas dvije, tek u 11tj nađeni ostatci dva hematoma. Hematom se tako "prazni", to je bas tipicno. Ne bojte se, spontani kad krene pa to se crkne od bolova, budu i ugrusci (iako i ja sam imala ugruške ali samo dva veca)… Najbolje mirujte, ako mozete, ja sam prelezala pet tjedana, bilo je koma, ali i to prođe.

Da sjećam se da si bila pisala. Znači do 11 tjedna ti nisu vidjeli uzrok krvarenja? Isto si tako povremeno krvarila? Evo meni danas opet neko smeđarenje.
    Arnoldica vidim da i tebi smeđari..meni jučer stalo i sve bilo navečer ok,i sad opet ujutro malo svježe krvi i smeđe sad sa zilicama 😭
    Aircon drago mi je da kod tebe sve ok. 🍀

Trebamo odmarati i misliti pozitivno. Nema nam druge ❤️
    Kad imaš pregled?

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

M_G💕
    10. Studeni 2021. 14:11

Sretno cure svima! Ne stignem sve popratit, raspisale ste se ☺️
    Šesnica sretno s betom 🤞🤞🤞

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

• RebekaB
    10. Studeni 2021. 14:11

Dali se moze nakon transfera uzimati tinktura od preslice? 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

• RebekaB
    10. Studeni 2021. 14:14

Leky

Da li se dok se pikate piju i dalje suplementi pr. Novalac, cink, selen, zeljezo, tko vec sta pije? Meni su rekli samo da ne pijem cajeve koji su za poboljsanje plodnosti, nista za ovo drugo.

Da.. ja sam samo dheu prestala piti. Sve ostalo jesam. Q10 do punkcije iako ga nisam pila sad vec neko vrijeme, jednostavno od svih silnih preparata izludis pa sam smanjila. Vidjeti cu sta ce biti nakon bete pa plan za dalje.. 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Libo1415
    10. Studeni 2021. 14:17

Arnoldica

Libo1415

Arnoldica

Aircon

Cure koje krvarite i na prethodnom vol sam to pisala, ja sam prosla identične situacije kao i vas dvije, tek u 11tj nađeni ostatci dva hematoma. Hematom se tako "prazni", to je bas tipicno. Ne bojte se, spontani kad krene pa to se crkne od bolova, budu i ugrusci (iako i ja sam imala ugruške ali samo dva veca)… Najbolje mirujte, ako mozete, ja sam prelezala pet tjedana, bilo je koma, ali i to prođe.

Da sjećam se da si bila pisala. Znači do 11 tjedna ti nisu vidjeli uzrok krvarenja? Isto si tako povremeno krvarila? Evo meni danas opet neko smeđarenje.
    Arnoldica vidim da i tebi smeđari..meni jučer stalo i sve bilo navečer ok,i sad opet ujutro malo svježe krvi i smeđe sad sa zilicama 😭
    Aircon drago mi je da kod tebe sve ok. 🍀

Trebamo odmarati i misliti pozitivno. Nema nam druge ❤️
    Kad imaš pregled?

Pa odmaram...zaljepila sam se na lijevu stranu već 🤦‍♀️ tek u ponedjeljak idem na pregled. Sutra bi morala krv vaditi i urin al neznam kako da dam urin ako ću krvariti 🤷‍♀️ jel tebi stalo?

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

kosuljica
    10. Studeni 2021. 14:26

iris_iris

I još jedno pitanje sad kad me krenulo 1😅 - jel tko bio u prirodnom postupku sa vodenom cistom (zaostali folikul iz prethodnog ciklusa koji nije puknuo)?

Iris čitam ti profil potpisni piše od 7/20 6 IVFova? Pa di? Meni je moja gin rekla da obični imaju 2 stimulirana po godini

Monkica24 🍀
    10. Studeni 2021. 15:09

iris_iris

Curke, može još jedno pitanje - ako se ide preko HZZO-a na prirodni postupak, ako pobjegne folikul, onda se ne troši pokušaj ili? Imam pravo na još samo 1 prirodni.

ja sam imala taj slučaj, ne broji se kao propali postupak 😊

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.