Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    21. Studeni 2021. 16:12

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Anči 💕

AuroraB

Monkicačestitam na pozitivnom testu! Uživaj u njemu i držim palčeve za daljeAnčinadodala bih za melatonin samo još nešto, možda i tebi posluži… a kad je Petra30već tak dobra, onda je i meni dala ideju, pa ti ja mogu poslati melatonin koji sam koristila prije postupka, ostalo mi je viška. Uglavnom, melatonin se prirodno nalazi u folikularnoj tekućinii njegovo korištenje dokazano dovodi do povećanih stopa trudnoće i živorođene djece. Dokazano je i da u žena sa idipatskom neplodnošću postoji nedostatak melatonina u folikularnoj tekućini. Preporuča se dnevna doza od 3-6mg (veće doze mogu biti štetne, a poznata knjiga navodi dozu od 10mg), sat vremena prije spavanja, 30-40 dana prije postupka.

Hvala ti al naručila sam 120 komada od 1mg, a to mi je taman do trećeg mjeseca 🤗🤗
    Eh sad, mislis mozda da je taj slab 🤔

Anci ja imam od 1mg meni je doktoresa rekla da uzmem taj ☝

Anči pa kreni sa 1mg prvih par dana, i onda povećaj na 3-4 tablete.. Znači dovoljno je 30-40 dana prije postupka. 
    Domleon ta doktorica koje je to rekla je možda ista ona koja je nekoj curi rekla da je dobar D vitamin 34 za postupak?! 😆
    Mislim... čemu onda uopće trošiti novce na dodatke ako se ne piju u dozama kojim treba... Btw. ja vjerujem da su ti smanjene cice dobar znak😊😊Jer i moja cimka s transfera je isto imala tu situaciju i isto je trudna❤

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Amelie
    21. Studeni 2021. 16:23

Anči 💕

Amelie

Anči 💕

Amelie

Monkica baš lijepo! Uživaj:)
    Anči i ostale cure.. dođite taj vitamin D pod hitno. Stvarno nisu svi doktori upućeni.. znači meni je bit D znao biti po 70 i MPO doktor mi je i dalje davao te ampule od 25000. Jednu na tjedan i sad mi ih i dalje prepisuje!! Posebno je to važno zimi kad nismo dovoljno na suncu. Anči ja ti isto mogu provjeriti za dan-dva koliko kutija imam doma pa ti pošaljem jednu da ti lagano kreneš s tim ako želiš.. neće ti škoditi a dotad uvjeri ili ovu opće prakse ili nekog trećeg da ti to prepiše svakako!!

Hvala ti..ako imas moze 😁 ma kuzis dali su mi te kapi ali ne kuzim kad je tolko nizak zasto mi nisu dali te ampule kad je taj vitamin D tolko bitan za implataciju..mozda zato nije uspijelo, a embrijić je bio tako savrsen 🥺😏

Javim ti sutra!;) Znam da je bitan za sprječavanje upale i općenito za imunološki sustav da je važan. Ja ga nakon mora uspijem dignuti ali brzo to počne opadati.. tako da ga je bitno dizati, a ampule najbrže odrade. Nemoj se s tim zamarati sad što nije valjalo nego samo da sve poriktaš do idućeg;) Jesi razmišljala o ubikvinolu isto?

Naručen je i u dolasku 😅🤦🏽‍♀️

💪💪😁

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

annboleyn
    21. Studeni 2021. 16:29

Pozdrav cure… ima li neka iskustva sa Ashermanovim sindromom? Prije vise od 3 godine sam zbog missed ab. imala kiretazu i od tada su mi menstruacije znatno oskudnije. Dolaze redovno ali su vremenski i kolicinski manje. U medjuvremenu smo pokusavali dugo ciljanim odnosima, bila na pregledima kod nekoliko ginekologa, isla na folikulometrije, bili na mpo konsultacijama i niko nije spomenuo histeroskopiju. Pocetkom iduce godine bi trebalo da krenemo u stimulirani postupak ali se bojim, ukoliko su problem priraslice, da bi to bio gubitak vremena i sredstava… ima li neka slicno iskustvo i savjet? 
    Lijep pozdrav svima i cestitke curama sa dobrim vijestima, pupoicama drzim fige…
    Arnoldica strasno mi je zao, drzi se ❤️

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Anemona
    21. Studeni 2021. 16:35

Monkica24 🍀

Anemona

Kad smo kod vitamina, dugo vremena pratim svoje stanje iz krvi. Zadnje mjerenje u 7mj mi je bio vitD 34 😏
    Kaže meni endokrinologinja, btw od koje očekuješ pomoć i savjet, pa to vam je super stanje 😂😂😂 ne trebate vi uzimati ništa, vidite da ste u intervalu 😂😂😂
    Očito nikad nije čula za optimalne vrijednosti u kojima nešto najbolje funkcionira u organizmu.
    Moja dr.opće prakse je super i dala mi je ampule, nakon što sam godinu dana pila kapi koje ništa nisu pomogle. Tako da ću sad ponovno ići provjeriti stanje.
    Nažalost, bez obzira na sunčanje i sl., mi koji imamo hipotireozu, kod većine je vitD nizak 🙁

Molim?? Ovo je jedna od većih gluposti koje sam čula- vit d 34 je dovoljan Jesi ti iz Zagreba? Mijenjaj endokrinologicu, moja je baš ''specijalizirana'' za IVF i većinom radi s IVF pacijentima, mogu ti je preporučiti…

Slažem se s tobom, za ne povjerovati 😂
    Rekla sam joj da sam uskoro u mpo postupku, kaže ona meni: a šta vam je to? Ja odgovorim, a ona velevažno: a ha, mislite umjetna oplodnja? Ja ju ispravim: ne, nego medicinski potpomognuta. Onda je zašutila. Prepisala hrpu nalaza što imam, nikakav savjet niti pomoć nije pružila, samo me naživcirala.
    Ah da, Osijek 😏👎

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anči 💕
    21. Studeni 2021. 16:36

AuroraB

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Anči 💕

AuroraB

Monkicačestitam na pozitivnom testu! Uživaj u njemu i držim palčeve za daljeAnčinadodala bih za melatonin samo još nešto, možda i tebi posluži… a kad je Petra30već tak dobra, onda je i meni dala ideju, pa ti ja mogu poslati melatonin koji sam koristila prije postupka, ostalo mi je viška. Uglavnom, melatonin se prirodno nalazi u folikularnoj tekućinii njegovo korištenje dokazano dovodi do povećanih stopa trudnoće i živorođene djece. Dokazano je i da u žena sa idipatskom neplodnošću postoji nedostatak melatonina u folikularnoj tekućini. Preporuča se dnevna doza od 3-6mg (veće doze mogu biti štetne, a poznata knjiga navodi dozu od 10mg), sat vremena prije spavanja, 30-40 dana prije postupka.

Hvala ti al naručila sam 120 komada od 1mg, a to mi je taman do trećeg mjeseca 🤗🤗
    Eh sad, mislis mozda da je taj slab 🤔

Anci ja imam od 1mg meni je doktoresa rekla da uzmem taj ☝
    Ančipa kreni sa 1mg prvih par dana, i onda povećaj na 3-4 tablete.. Znači dovoljno je 30-40 dana prije postupka.
    Domleonta doktorica koje je to rekla je možda ista ona koja je nekoj curi rekla da je dobar D vitamin 34 za postupak?! 😆
    Mislim… čemu onda uopće trošiti novce na dodatke ako se ne piju u dozama kojim treba… Btw. ja vjerujem da su ti smanjene cice dobar znak😊😊Jer i moja cimka s transfera je isto imala tu situaciju i isto je trudna❤

Hvala na savjetu 😁  
    Meni su rekli da pijem novalac da je tu svega dovoljno..ja se samo nasmijala i rekla da da dobro... 😂 
    Ako se čujes s MTB prenesi joj velike zagljaje i reci joj da mislimo na nju ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    21. Studeni 2021. 16:37

Anemona

Monkica24 🍀

Anemona

Kad smo kod vitamina, dugo vremena pratim svoje stanje iz krvi. Zadnje mjerenje u 7mj mi je bio vitD 34 😏
    Kaže meni endokrinologinja, btw od koje očekuješ pomoć i savjet, pa to vam je super stanje 😂😂😂 ne trebate vi uzimati ništa, vidite da ste u intervalu 😂😂😂
    Očito nikad nije čula za optimalne vrijednosti u kojima nešto najbolje funkcionira u organizmu.
    Moja dr.opće prakse je super i dala mi je ampule, nakon što sam godinu dana pila kapi koje ništa nisu pomogle. Tako da ću sad ponovno ići provjeriti stanje.
    Nažalost, bez obzira na sunčanje i sl., mi koji imamo hipotireozu, kod većine je vitD nizak 🙁

Molim?? Ovo je jedna od većih gluposti koje sam čula- vit d 34 je dovoljan Jesi ti iz Zagreba? Mijenjaj endokrinologicu, moja je baš ''specijalizirana'' za IVF i većinom radi s IVF pacijentima, mogu ti je preporučiti…

Rekla sam joj da sam uskoro u mpo postupku, kaže ona meni: a šta vam je to? Ja odgovorim, a ona velevažno: a ha, mislite umjetna oplodnja? Ja ju ispravim: ne, nego medicinski potpomognuta. Onda je zašutila. Prepisala hrpu nalaza što imam, nikakav savjet niti pomoć nije pružila, samo me naživcirala.
    Ah da, Osijek 😏👎

Ma njima je sve dobro..onda kad ne uspijes 3-4 puta onda tek idu dalje trazit sta ne valja..a meni se to neda.. 🙄

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anemona
    21. Studeni 2021. 16:39

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Anemona,Joka,Roxy , malala kako ste curke?

Hej draga, dobro sam. Malo nervozno zbog sutra, ali vidjet ćemo. Zauzeta sam ovih dana nekim privatnim stvarima pa mi brže prođe vrijeme, i zaboravim na sve. Samo mislim na svoja 3 🐧😇
    Jel ti uživaš sa svoje dvije mrvice? 💕

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Amelie
    21. Studeni 2021. 16:39

Anemona

Monkica24 🍀

Anemona

Ah da, Osijek 😏👎

Bože glupače od doktorice.. jel nemas neku drugu opciju da moras kod nje?! Mislim od ove nikakve koristi..🙈🙈

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Rainbow_Hope 🌈
    21. Studeni 2021. 16:40

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Rainbow hvala macko, kako si ti ? ❤😚
    Anci jel ti mislis na hiper nakon stimulacije ili na hiper hashi?🤔
    Nika koje simptome imas ?
    Joka 😚😚

Ja sam skroz ok, seki je medikamentozni pobačaj prošao relativno ok pa mi je lakše. Noćas sam sanjala da mi se endometrij nikako ne zadebljava 🙈 Danas tučem po cikli i ananasu i čekam sutra uzv 💪 Čekam tvoju i Nikinu betu i navijam 🍀🍀

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rainbow_Hope 🌈
    21. Studeni 2021. 16:41

Anemona

🍀🐧DOMLeon💊💉🔬♥️

Anemona,Joka,Roxy , malala kako ste curke?

Hej draga, dobro sam. Malo nervozno zbog sutra, ali vidjet ćemo. Zauzeta sam ovih dana nekim privatnim stvarima pa mi brže prođe vrijeme, i zaboravim na sve. Samo mislim na svoja 3 🐧😇
    Jel ti uživaš sa svoje dvije mrvice? 💕

Sve bude to super, samo hrabro 💪

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.