Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NanaJ
    18. Svibanj 2022. 17:39

Linda86

NanaJ, Kacusha, Ribic, Sunny, Petrahvala vam. ❤️ Mm je to super primio, sretan je i kaze ionako smo htjeli dvoje, namucit cemo se, ali sve ce biti dobro. A ja sam zdravstveni djelatnik pa sam odmah krenula kao TTTS sy, zaplet pupkovine… Ali da, moramo polako, dan po dan i slusati doktora, nadati se najboljem, komplikacije sam otvorila, prosetam, skuham… Zivim u ST, za sada sam se javila na humanu u ST gdje sam ciklus prije bila na IVF-u kod dr B. On me je i operirao kada sam imala vnm. I zadovoljna sam, temeljit je i posvecen, malo prica, ali kaze sve bitno. Ne znam je li mogu nastaviti dolaziti kod njega (s obzirom da je visokorizicna trudnoca mozda i dozvoli).
    NanaJ nadam se da ce se smiriti, ja sam ih imala cijelu noc kada sam bila 5 tj i nije mi bilo svejedno. 🥰
    J_Lo meni su dali koktel iv, ali me isto bas nije osamutilo, osjetila sam svaku, ali manje nego privatno gdje sam dobila im. injekciju. Zao mi je da te je bolilo. Inace, i mene je znalo u lijevom jajniku malo probadati nakon obje aspiracije, ali mislim da je to zato sto smo prosle te zahvate (cak i kad mi je vnm bila desno tek me na kraju zadnji dan pocelo boliti desno, do tada tu i tamo strecnulo u lijevom jajniku). Komadici utrogestana normalno ispadaju kroz dan…

Oh i ti si zdrastveni radnik 😅 kazu da smo mi najgori pacijenti i ja se slazem 🤭 meni moj dr kaze joj kod nas zdrastvenih radnika uvijek neka frka i drama 😂

Je smirilo se u potpunosti, hvala bogu, uopce ne znam opisat daj pritisak koji sam imala do stidne kosti me zaboljelo evo. Draga moja samo ti odmaraj i polako dan po dan, kad ti se steska javi se tu malo se ispuses i bit ce to super ❤️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Linda86
    18. Svibanj 2022. 19:42

NanaJ da, mi smo uvijek posebni... I ja sam se nagledala cudesa kod kolega i kolegica... Drzim fige da nam sve bude dobro i hvala na umirujucim rijecima 🥰

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

J_Lo
    18. Svibanj 2022. 20:57

Linda86 sad sam pročitala malo tvoju priču. Čestitam ti od srca. I želim ti što laganiju trudnoću, a i da lako prebrodiš sve izazove s kojima ćeš se nožda susresti. 💪💪
    Ja sam prvu vanmaterničnu osjećala stalno tupu bol u desnom predjelu.. Samo mi je ti bila prva trudnoća, željena i nisam tome pridavala pažnju.. Sada zato pridajem pažnju svakoj sitnici. 
    Da, dali su taj koktel i dosta me to ošamutilo, čak mogu reć da mi je bilo super 😂, dok nije krenula vaditi.. Ali dobro, isto kao i ti, neću paničariti, samo ću ranije ići vaditi betu ako test bude pozitivan.
    I jel  još netko ima zatvor od utrogestana (inače idem svaki dan, a sad nisam već evo peti dan)?

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

J_Lo
    18. Svibanj 2022. 21:03

Sunny_ čestitam ti na trudnoći. 🥰 Vidim da imamo slične dijagnoze.. Koliko ti je dug bio protokol? Ja sam 13 dana bila, sa malim dozama, da ne bi išla u hiper.
    Jesi ti imala kakve simptome kod vanmaternične? I koliko si morala  čekala do FET-a nakon vanmaternične? 

🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    [/url

Rainbow_Hope 🌈
    18. Svibanj 2022. 21:13

Linda baš divna priča i nadam se da bude sve završilo u lijepom tonu ❤️
    DomLeon Julia je prava curka 💪❤️
    Ivy, Nanaj nadam se da ste bolje, pazite se ❤️
    ribic moja frendica te visine rodila bliziće, sve tip top, samo je sad muči dijastaza pa se unaprijed raspitaj da odmah poslije poroda počneš s vježbama 😘
    j_lo prerano je sad za bilo kakve simptome vanmaternične, mislim da je prerano za takvu brigu... Zatvor od utrogestana je normalan - Donat Mg, suhe šljive, probiotici.
    Stela ima da tsh razvali 💪
    Vjerojatno sam puno preskočila, vidjela sam da nam se javila Slavica, pusa tebi i ostalim dragim trudnicama, prosipajte nam trudničku prašinu ❤️❤️❤️
    --- 
    Petra, sunny hvala na praćenju - cista je pukla 🥳🥳🥳 i danas sam krenula s prvom injekcijom Decapeptyla, od sutra Menopur, idemo s kratkim agonističkim. AFC 7, nadam se da će ostati ❤️ UZV u utorak 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

J_Lo
    18. Svibanj 2022. 21:19

Rainbow_Hope 🌈

ribic moja frendica te visine rodila bliziće, sve tip top, samo je sad muči dijastaza pa se unaprijed raspitaj da odmah poslije poroda počneš s vježbama 😘
    j_lo prerano je sad za bilo kakve simptome vanmaternične, mislim da je prerano za takvu brigu… Zatvor od utrogestana je normalan - Donat Mg, suhe šljive, probiotici.
    Vjerojatno sam puno preskočila, vidjela sam da nam se javila Slavica, pusa tebi i ostalim dragim trudnicama, prosipajte nam trudničku prašinu ❤️❤️❤️

Petra, sunny hvala na praćenju - cista je pukla 🥳🥳🥳 i danas sam krenula s prvom injekcijom Decapeptyla, od sutra Menopur, idemo s kratkim agonističkim. AFC 7, nadam se da će ostati ❤️ UZV u utorak

Vjerojatno je prerano za brigu, u pravu si, znam. 
    Ali prvo iskustvo mi je bilo traumatično jer mi je puklo sve usred zime navečer, a na Hvaru živim. 

[/url

• Linda86
    18. Svibanj 2022. 21:32

J_Lo ni ja nisam imala druge trudnoce osim iz IVF-a vnm, ali to sam ispratila i na vrijeme reagirala. Mislim da ovo sto sada osjecas je od aspiracije i punkcije folikula, ali naravno da ces biti na oprezu i na vrijeme reagirati ako bude. ❤️
    Rainbow_Hope hvala. Zelim ti srecu u ovom postupku 😘

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Emma05
    18. Svibanj 2022. 21:33

Ja sam cak i izbjegavala neke položaje tijela..tipa spavanje na bokovima koliko se bojim te vanmaternicne 🙄😆...ugl rekli su da to nema veze..ali ne možeš to glavi objasnit kad si to dva puta proša i 3 puta operiran zbog istog.
    Danas mi je 5dnt...
    E i moram prijavit oštru bol koja me nocas probudila u maternici...vrime ce pokazati sto to znaci🤞🙏🤷🙄🤪. 
    I danas se borim s glavoboljom🤯😵‍💫

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Leky
    18. Svibanj 2022. 21:35

Rainbow_Hope 🌈

j_lo prerano je sad za bilo kakve simptome vanmaternične, mislim da je prerano za takvu brigu… Zatvor od utrogestana je normalan - Donat Mg, suhe šljive, probiotici.

Rainbow vidim da si krenula u novu borbu, navijam za tebe na najjace! ❤ kad se sjetim ovog Decapeptyla, pece ko vrag 🙃
    Svima koji su u postupcima sretno, trudnice drzite se i pazite 🥰 

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Iman
    18. Svibanj 2022. 21:48

Rainbow_Hope 🌈

Draga Rainbow sretnooooo 🎉🎉❤❤❤❤ navijam na najjace 🤞🤞😘😘😘

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.