Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Patkica_1982
    01. Svibanj 2022. 12:49

Bok cure,

Nova sam i neiskusna, bas i ne toliko mlada :) Oboje imamo 39 godina, potpomognuta oplodnja je predbiljezena za jesen. Bi li mi mogle reci koliko dana traje cijeli proces: folikulometrije, aspiracija, oplodnja i ostalo potrebno?

Jeste li vi koristile bolovanje, godisnji ili ste normalno isle na posao? Ne bih bas htjela da na poslu znaju kuda idem, pa razmisljam koliko dana godisnjeg bi mi trebalo za sve...  S kojim danom ciklusa pocinju prvi odlasci doktoru? Inace su mi ciklusi 24-25 dana.

Svaki savjet je dobrodosao ;)

👩 i 🧑 1982.
    10/2022 Ovaleap, Orgalutran, Ovitrelle; 13 js, odgodjen transfer za 2 blastociste

Točkica 89
    01. Svibanj 2022. 13:34

Patkica_1982

Bok cure,

Nova sam i neiskusna, bas i ne toliko mlada :) Oboje imamo 39 godina, potpomognuta oplodnja je predbiljezena za jesen. Bi li mi mogle reci koliko dana traje cijeli proces: folikulometrije, aspiracija, oplodnja i ostalo potrebno?

Jeste li vi koristile bolovanje, godisnji ili ste normalno isle na posao? Ne bih bas htjela da na poslu znaju kuda idem, pa razmisljam koliko dana godisnjeg bi mi trebalo za sve… S kojim danom ciklusa pocinju prvi odlasci doktoru? Inace su mi ciklusi 24-25 dana.

Cijeli postupak traje od početka mjesečnice jer se od tada kreću razvijati nove jajne stanice, ovisno o postupku na koji ideš (prirodni ili stimulirani). Folikulometrija traje svaki drugi, treći dan jer se prati razvoj folikula, kad su dovoljno zreli oni pucaju zato se prati period dok oni sazrijevaju, kad dostignu dovoljnu veličinu dobiva se štoperica te je nakon dva dana aspiracija (ako je prirodni onda je obično jedna jajna stanica, a ako je stimulirani njih je više). Nakon aspiracije, obično 3 dan se vraćaju oplođena/e jajne stanice. Od tog trenutka obično za dva tjedna se vadi beta, a neki već prije rade testove na trudnoću. Ako je postupak neuspješan ide se dalje ili na smrznute oplođene embije koji su bili iz prethodnog postupka ili se ide u nove pobjede ako nema smrzlića. Cijeli postupak traje mjesec dana, od koja su prva dva tjedna fizički zahtjevna i odlazi se doktoru dok su druga dva tjedna gora jer se čekaju rezultati. Što se tiče posla tijekom folikulometrije sam normalno išla raditi tako da sam pokušala ići ranije ujutro, a onda bih ostajala duže na poslu, ali na mom poslu imam takvu mogućnost. Kada je aspiracija taj dan nisam radila kao niti par dana nakon vraćanja embrija. Ali moj posao nije fizički zahtjavan pa sam uspijela sve posložiti. Sve je individualno. I sretno!

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Angeleyes
    01. Svibanj 2022. 14:25

Patkica_1982

Bok cure,

Jeste li vi koristile bolovanje, godisnji ili ste normalno isle na posao? Ne bih bas htjela da na poslu znaju kuda idem, pa razmisljam koliko dana godisnjeg bi mi trebalo za sve… S kojim danom ciklusa pocinju prvi odlasci doktoru? Inace su mi ciklusi 24-25 dana.

Pozdrav! Kako cure kažu, cijeli proces je ukupno mjesec dana (do tada već znaš na čemu si), a folikulometrije, injekcije, aspiracija, transfer uglavnom bude sve unutar cca 2 tjedna. Ja sam ti bila na bolovanju do dan-dva iza transfera jer mi je stres davati injekcije na poslu koji nije uredski i nemam potreban mir. Otprilike bi 3. dan injekcija otvorila bolovanje, a kolegice naravno znaju što je (ne možeš baš sakrit to sve).
    Ugl, 2. ili 3. dan menstruacije počinješ s injekcijama i već taj dan ti odrede kad ćeš na prvu folikulometriju (bude nakon cca 4 dana ugl). I ništa to nije problematično do iza transfera kad kreneš osluškivati jel se što događa... Tada se zatrpaj svim mogućim poslovima da ne misliš na to sve. 🙈 Sretno!
    ---
    Anči drago mi je da se zabavljaš, tako treba! Opuštenije ćeš ući ponovno u sve i rezultat će doći čim prije, u to ne sumnjam. Sad će ljeto pa lijepo negdje na more, kupat se, čitat, ispijat kave... Ma divota. 
    Kod mene nema nekih promjena, povremene muke, jedan dan cijeli dan bude loše, drugi dan kao da se ništa ne događa... i tako smo u krug :) Muž kreće s pijenjem čaja za spermiće pa ćemo vidjet djeluje li to, kad već tablete ne pomažu. Rekao mu je čovjek da ima šanse za dobar nalaz čim proizvodi išta spermija, pa evo idemo vidjet. 🤞🏼

Cure, nisam vas sve pohvatala ali šaljem 💗 svima!!!

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

• Slavica83
    01. Svibanj 2022. 15:35

Patkica_1982

Bok cure,

Draga Patkice, cure su ti već rekle oko trajanja kompletnog postupka. Ja sam išla kad mi je bilo 38 prvi puta (prošle godine). 
    Puno ovisi na kakvoj ćeš terapiji biti u prvoj fazi ciklusa. To pak najviše ovisi o vrijednosti amh Ja sam bila na najblažoj mogućoj i na tipu posla gdje sam si otišla injekciju dati na WC i dobro. Nisam u to vrijeme dok sam se pikala prečesto išla na folikulometrije (nekoliko puta) i nisam za to uzimala bolovanje, jer sam si mogla iskombirati. Tako da je stvarno individualno. Ako ideš privatno, možeš dogovoriti preglede kad ti odgovara zbog posla, a preko HZZO-a su pregledi u jutarnjim terminima. Tako da opet i sve ovisi o tvojoj reakciji na terapiju, kako ćeš se osjećati i to. Ako ćeš se osjećati neočekivano loše, lako uzmeš bolovanje i kažeš da je zbog viroze ili migrene...
    Ono kad sam si ja uzimala bolovanje (a znam sigurno da u većini slučajeva ne treba) je 3-4 dana poslije transfera (transfer je 3-5 dana nakon ovulacije). Samo da budem mirnija oko rezultata. Poslije toga stvarno ne treba bolovanje i bolje je raditi da ne misliš na to toliko. 
    Znači, unutar tih mjesec dana (ili trajanje ciklusa) što ideš na preglede i što se pikaš, teško je reći što će se događati. A moguće da to neće biti jedini mjesec da ćeš ići na transfer ili aspiraciju/transfer (ovisi o broju zamrznutih zametaka). 
    Tako da ja predlažem da uzimaš neko kratko ili duže bolovanje svaki puta (ovisi kako ćeš se osjećati) da ne troši dane godišnjeg na postupak/postupke. 

Osobno je meni trebalo 8 mjeseci (5 postupaka) za uspješnost i sve sam odradila s 3-4 dana bolovanja po postupku. 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

michelle
    01. Svibanj 2022. 16:42

Anci nedostajala si 🤗
    Ivy1903 jesi ponavljala test, nisam upratila? 
    Cure, sutra mi je 11dnt i vadim betu, umrit cu od nestrpljenja!!!🙈🙈🙈🙈

👧35 🧑34 -oboje ✔
    AIH 10/21- ⛔
    1. IVF- 11/21
    - 9js, 7 opl., 6❄, transfer 05.12., 1 blast 5.dan; beta 10dpt- 37.9 ⛔ biokem.
    ➡️FET 18.02.- dvije blaste 🐧🐧- beta 10dnt- 49, beta 12dnt- 27 ⛔ biokemijska
    ➡️ FET 21.04. 2 blaste 🐧🐧, beta 11dnt- 895, beta 13dnt- 3000, eta 17dnt- 22460 😍
    1.UZV- 17.05. 🙏- imamo 💓🥰
    2. UZV- 14.06. 🙏- qualified 180- stize djecak 💙

💜Medenko
    01. Svibanj 2022. 16:51

michelle

Ancinedostajala si 🤗

sretno s betom...obavezno javi..navijamoo💪🏽🍀
    Anči drago mi je da uživaš,jedan je život ali iskreno bez tvojih listi sam izgbljena vše tko je kad i šta🙊🤫

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌

Inna_92
    01. Svibanj 2022. 17:04

Anči naša 😘😘

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

• Ivana1903
    01. Svibanj 2022. 17:12

michelle

Ancinedostajala si 🤗

Nisam ponovila test,čekat ću vađenje bete u četvrtak...baš i nemam nekih simptoma pa nisam preoptimistična..al vidjet ćemo..🤞🤞 držim fige da ti bude pozitivna beta sutra🤞🤞🤞

32. god. PCOS, 9/21 histeroskopija maternice Petrova/
    MM 32 god. oligosthenozospermia
    1. IVF 01/22 Petrova ➡️menopur 150, cetrodite, ovitrelle➡️aspiracija 17dc➡️ 22 🥚➡️ 5 zamrznutih zametaka
    FET 23.4.22. - vraćena 1 blastica - beta 0
    FET 28.6.22. - vraćene 2 blastice - 13dpt beta-1280😊- 15dpt beta 3038 - 1.UZV 14.7. prisutan gestacijski mjehur i žumanjčana vrećica UZV 1.8.2022. Srčeko kuca🙏❤️- Qualifited 90 ✓-curka stiže

• Patkica_1982
    01. Svibanj 2022. 19:30

Hvala svima na odgovorima, i mislila sam si da necu moci imati dovoljno godisnjeg za cijeli postupak... Probat cu onda iskombinirati sa nekim bolovanjem jer mi je Petrova ipak na drugom kraju grada. To je zasada sve, poslije se onda vracam sa novom hrpom pitanja ;)  Hvala na svemu jos jednom!

👩 i 🧑 1982.
    10/2022 Ovaleap, Orgalutran, Ovitrelle; 13 js, odgodjen transfer za 2 blastociste

michelle
    01. Svibanj 2022. 19:32

Ivana1903  sorry, u prethodnom postu sam ti falila ime, malo sam se pogubila, puno nas je 🙈
    Sta se tice simptoma, ne zamaraj se, citajuci ovde iskustva cura to nema veze, ono sta je najbitnije je da imas sjenu na testu znaci da se nesto dogadja, drzim fige da sve bude ok 🤞🤗
     mogla si i napravit jos koji test cisto da vidis jel malo tamnija, ja nebi izdrzala 🙈

👧35 🧑34 -oboje ✔
    AIH 10/21- ⛔
    1. IVF- 11/21
    - 9js, 7 opl., 6❄, transfer 05.12., 1 blast 5.dan; beta 10dpt- 37.9 ⛔ biokem.
    ➡️FET 18.02.- dvije blaste 🐧🐧- beta 10dnt- 49, beta 12dnt- 27 ⛔ biokemijska
    ➡️ FET 21.04. 2 blaste 🐧🐧, beta 11dnt- 895, beta 13dnt- 3000, eta 17dnt- 22460 😍
    1.UZV- 17.05. 🙏- imamo 💓🥰
    2. UZV- 14.06. 🙏- qualified 180- stize djecak 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.