Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arnoldica
    27. Ožujak 2022. 15:06

EvaEva

Arnoldica

Evo mene iz bolnice, beta 243. Ovu noć sam počela krvarit, meni to izgleda kao prava menga. Rekli su mi u bolnici da može biti menga, a može biti posljedica vanmaternične. Ima li neka razlika uopće u krvarenju?
    Ugl. U utorak moram ponovo vaditi betu i rekli su mi da ako bude ponovo narasla da će mi dati injekciju metotroxata. Jel netko to dobio, cure koje su imale vanmaterničnu?
    Čitam na netu svašta o tome i da treba duga pauza do ponovog planiranja T nakon te injekcije. Baš sam si jadna 😔

Draga, ja sam imala dvije. Prvo, ne brini se, sve će biti u redu i ako je vanmaternička.
    Moja druga je bila slična ovome tvome sada.
    Prvih dana od pozitivnog testa nije ništa upućivalo na vanmaterničku, a onda sam 2-3 dana imala blaže smeđe mrlje i onda sam "dobila menstruaciju". Međutim, po beti se vidjelo da je vjerojatno vanmaternička. Tada se može raditi i dijagnostička kiretaža da se potvrdi da nije bio plod u maternici, ja sam to odbila. Primila sam jednu dozu metotreksata i od njega je beta padala. E sad, 4 ciklusa se mora pauzirati (ili 3 do 6 mjeseci). Slobodno pitaj što te zanima…

A kako izgleda to s injekcijom? Daju ti je u bolnici pa krenes krvariti i taj dan ides kući ili kako? Jesi imala neke nuspojave kasnije?

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Sanja_Balanssavjetovanje
    27. Ožujak 2022. 15:07

Drage članice i sudionice foruma, 
    koristim ovu priliku da Vam ponudim savjetodavni rad unutar grupe podrške (zatvorena grupa) na temu ''(Ne)plodnost kroz ženske oči''. 
    Po struci sam prof. edukacijski rehabilitator i geštalt psihoterapeut u edukaciji. 
    Trenutno završavam i dodatnu edukaciju na temu savjetovanja žena i parova u neplodnosti. 
    I sama sam prošla kroz MPO, suosjećam sa svima koji se kraće ili duže vrijeme bore sa raznim dijagnozama neplodnosti i prolaze kroz postupke potpomognute oplodnje. 
    Želja mi je kreirati online grupu podrške koju ću stručno voditi, a cilj je da svaka članica podijeli svoju priču, svoje borbe, strahove, gubitke, uspjehe i neuspjehe, a da pritom bude podržana, saslušana i uvažena. Želim Vam ponuditi jedno sigurno mjesto na kojem nema straha od osuđivanja i mjesto gdje se širi razumijevanje prema toj teškoj temi. 

Ukoliko ste zainteresirane molim da se javite na mojoj facebook stranici Balans, savjetovanje i psihoterapija ili na mail: balans.savjetovanje@gmail.com
    Broj mjesta je ograničen, a sve info o cijeni i održavanju grupe rado ću podijeliti ukoliko se netko želi priključiti. 

Najljepše pozdravljam i želim svu sreću. 

Anči 💕
    27. Ožujak 2022. 15:11

Sani88 🙏🍀🤰

Razumna ja vidim sjenicu, drzim 🤞 da tamni
    MissIvy, Anemona 🤗🤗Anci draga saljem ti 🤗, vidjela si moju situaciju, na 7dnt jedva vidljiva sjenica, da sam pisnula 6dnt nebi je bilo sigurno, ali je i zavrsilo kako je zavrsilo 🤷‍♀️. Od srca ti zelim sretniji scenarij, znas da sve ovdje navijamo za tebe i drzimo ti najcvrsce fige ❤. Ali svidja mi se kako razmisljas i da gledas unaprijed, bit ce jednom 🙏. I naravno da ne mozemo bit ravnodusne, to jednostavno nebi bilo normalno, isplaci se ako ti dodje, ali ne odustaj 😘❤.
    Arnoldica jos je to preniska beta da bi napravila ikakav problem. A ako je krenulo pravo krvarenje za normalni ulozak vjerujem da ce samo otic, kod mene je tako bilo i beta pala za 4 dana, ali ja nisam ni imala strah od vnm. Uf, zao mi je sto si u neizvjesnosti, nadam se da ces proc bez ikakvih intervencija, saljem ti 🤗

Hvala ti draga ❤️
    Ne znam dal ći probat sutra vidjet cu kakva ce bit situacija..uzivat cu ova tri dana i nadat se da je bar jedva mrva uspijela 🤞🏻
    Stvarno sam za sad ok..vjerovatno kad beta potvrdi cu bit malo u bananani ali i to će proći... 💪

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Arnoldica
    27. Ožujak 2022. 15:11

Hvala cure na podršci i što ste podjelile svoje iskustvo. 🤗 Onih 12 dana čekanja do prve bete mi je bilo super naspram ovog sada kad ne znam na čemu sam 🤦 Valjda bude uskoro završilo kako god i iskreno se nadam da ćemo sve na kraju dočekati svoja 🌞. Mislim da nakon svega što prolazimo to bome i zaslužujemo 🙃

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Rainbow_Hope 🌈
    27. Ožujak 2022. 15:27

Razumna držim fige za testić i dobru betu, sjena se vidi 💪
    Avocado od sveg srca ti želim da se sve riješi bez injekcija i popratnih komplikacija, kad već nije uspjelo, da se bar ne zakomplicira ništa više... 
    Ribic odličan rezultat, neka se samo sve dijele kako treba dalje 🍀🤞
    Anči ja i dalje mislim da je 6dnt rano za test, ja nemam hrabrosti prije utorka nikako, ali razumijem te jer sam i ja svaki put radila kad bi prije počelo smeđarenje. Drži se i hrabro do srijede, a onda razmišljati dalje 💪 
    Tina te žilice ne moraju ništa značiti, može biti i implantacija, nemoj odmah odustati... Razumijem razočaranja, ovaj rollercoaster iz postupka u postupak je jako zahtjevan 😘

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• ribic
    27. Ožujak 2022. 16:11

Magenta Kad mi je isao 1 menopur onda je 75iu, a kad su dva je to onda 150iu. Iskreno, meni se najlosije do sad aktivirali antralni i niti doktor niti ja nismo bili nimalo zadovoljni. Medutim, za sad je na moje cudenje oplodeno kao i prosli put (rekovele/menopur). A sad cemo naravno vidjet dalje razvoj i diobu. Prosli put 6 oocita, 5 oplodenih, jedna odustala drugi dan, imali 4 na treci dan (jedna a i jedna b kvaliteta vracena), a dvije lose (c i d) pustene do petog dana. Naravno, nisu izdrzale.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Suncicaa
    27. Ožujak 2022. 16:11

Da li se dvital kapi smiju uzimati u ciklusu kada se vade spolni hormoni?

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

• Linda86
    27. Ožujak 2022. 17:00

Arnoldica

Evo mene iz bolnice, beta 243. Ovu noć sam počela krvarit, meni to izgleda kao prava menga. Rekli su mi u bolnici da može biti menga, a može biti posljedica vanmaternične. Ima li neka razlika uopće u krvarenju?
    Ugl. U utorak moram ponovo vaditi betu i rekli su mi da ako bude ponovo narasla da će mi dati injekciju metotroxata. Jel netko to dobio, cure koje su imale vanmaterničnu?
    Čitam na netu svašta o tome i da treba duga pauza do ponovog planiranja T nakon te injekcije. Baš sam si jadna 😔

Ja sam u pocetku imala malo smedega, jedva koju kap na dnevnom ulosku, onda se to bilo smirilo. Tjedan dana kasnije sam opet imala smedega i pocela je malo svjeza krv i dalje manje od dnevnog uloska, ali sa svakim odlaskom na toalet sam i na papiru imala. Moj je mpo lijecnik bio zadovoljan napredovanjem bete iako je u startu bila niska i s tim smedarenjem sam se bojala ektopicne trudnoce. Kada su poceli bolovi otisla sam isto popodne na hitni prijem i ostavili su me u bolnici. Beta je bila 21000 i plod s otkucajima srca u jajovodu te je jedina opcija bila operacija (srecom laparoskopski). Koliko god ti strasno zvuci injekcija metotreksata jer ces morati cekati (meni su rekli 5-6 mj) za ponovni pokusaj, toliko mislim da je to bolja opcija jer ipak ti ostaju oba jajovoda. Drzi se, mozda, ako bas obilno krvaris, se i beta sama spusti. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    27. Ožujak 2022. 17:57

Cure drage pročitala sam i stvarno mi je zao za svaku koja loše prolazi 😔 i nadam se da ce sve brzo proci!
    Svim cekalicama zelim svu srecu 🙏❤️
    Ja sutra pocimam raditi bar tjedan do zahvata da mi puno bolovanja ne skine a tako mi se neda tupilo tesko🙄 i nedam mi se slusati pitanja sta je biloo radim medju zenama u ducanu i samo cakule nadam se da ce taj zahvat brzo i da se sve srediti.
    Sve vas puno grlim ❤️ i zelim da svakoj se ostvari sta najviše zelimo.
    Popratim vas koliko stignem sad kad budem radila.

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

BAJOMA
    27. Ožujak 2022. 18:03

Anči test na sunce odmah😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.