Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Inna_92
    14. Ožujak 2022. 15:16

Divna, Miss Ivy, Ma2013, annboleyn hvala vam cure na podršci❤
    Petra30, Sani88, Roxy, Sunny, Stela M, hvala vam❤, nadam se da će se bar neke oploditi. Uopće ne znam što očekivati
    Malala, hvala i sretno na ultrazvuku😍
    Panda žao mi je jako...😓😭
    Anči odličan broj folikula!🥳
    Rainbow Hope, hvala ti.😘
    Aries85, ajme, baš super za dobar ultrazvuk kod bebice 😍
    Dashuri, sretno za PUPO 🥰 Nek se čvrsto primi😍
    Cotton jako mi je žao za negativni test... ☹ Ja se slažem s tobom, mi smo odlučili preskočiti sve inseminacije budući da je ostalo nejasno što je točno s mojim jajovodima (prema sono-HSG je problem prohodnosti, ali biokemijska je bila dva mjeseca poslije)
    Bela jako mi je žao zbog negativne bete..😢😢 Ne znam što pametnog napisati, nije fer što sve moramo prolaziti da bismo došle do potomstva...

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    14. Ožujak 2022. 15:39

jedvačekamplus

Bok cure, ja nova tu, ali toliko čekam i čitam i ludim od čekanja.
    06.03.2022 sam imala transfer dva 5 dnevna embrija. To nam je drugi IVF.

Dva dana sam prije mjesečnice, iman 3 pozitivna testa, ali zbog BREVACTIDE 1500 IU, je jako moguće, da su lažno pozitivni, i nemogu čekati sutra, da možda več izvadim betu??
    osječaj baš kao prije menzesa i sve me strah. a ovi testič još dalje držim u ruci i divim mu se haaha
    cure kroz sve što prolazite, super ste.
    pozdrav svima

Mislim da ti to nije od brevactide ako je dva dana prije mjesecnice test pozitivan to znaci dasi trudnaaa ako sam dobro shvatila postt😍🎊

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Stela_M
    14. Ožujak 2022. 15:44

Belaaa

Stela_M

Panda gdje si ti u postupku, mislim ako si loše reagirala na 75 po meni je 100 jedinica malo, može ona dati i jaču dozu pa i ako dođe do laganog hipera lako odeš u fet ali svakako izrazi svoje mišljenje, ja bi rađe da imam više jaja veće je mogućnost blastice nego na par stanica ali to je samo moje mišljenje 🙈🥰 eo i Lucky ti je napisala i potpuno se slažem s takvim pristupom liječnika 🤗

Belaa nije mi jasno zbog čega moraš na lpsc? Ja sam išla ukloniti ciste i odmah su mi provjerili prohodnost jajovoda ali mi nije jasno što ti nije ok s desnim jajnikom?

Desni jajnik mi je visoko i iza maternice i blizu crijeva on kaze da je to posljeduca i od prve kiretaze ili neke teze upale i uvjek smo imali problem kod aspiracije uzas bi me boljelo i kad bi i pod anestezijom bila osjecala bi bol da zasto se patim toliko da je to jednostavan zahvat da ga vrate na mijesto🤷

Lpsc oporavak je deff kraći od obične operacije a ako će ti to pomoći za jajnik da ga vrate tamo gdje i treba biti i time tebi olakša sam život i postupak onda odi i obavi to pa si mirna prvih par dana nakon op bude bolno ali dok ima tableta za bolove sve je to podnošljivo,  ali bi ja svakako pitala dr što točno misle operirati i koji su rizici svega toga nisam još čula za takvu situaciju kakva je kod tebe🙏

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Panda.
    14. Ožujak 2022. 15:54

Lucky, Arnoldica, Stela hvala vam na iskustvima. Ja sam u kbc Split. Na sljedećem ću pregledu inicirati veće doze ili drugi lijek. Slično nema smisla ako nije dalo rezultate. Vidim da ste sve imale puno veće doze nego ja pa isto niste otišle u hiper. Nismo svi isti, ali ja bih isto riskirala s tim više. 😬
    Bela nisam stigla napisati da mi je stvarno žao. 😪Želim ti da što prije smogneš snage za dalje. 
    Inna, Sunny 😘😘🙂

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

14. Ožujak 2022. 15:56

Stela_M

Belaaa

Stela_M

Panda gdje si ti u postupku, mislim ako si loše reagirala na 75 po meni je 100 jedinica malo, može ona dati i jaču dozu pa i ako dođe do laganog hipera lako odeš u fet ali svakako izrazi svoje mišljenje, ja bi rađe da imam više jaja veće je mogućnost blastice nego na par stanica ali to je samo moje mišljenje 🙈🥰 eo i Lucky ti je napisala i potpuno se slažem s takvim pristupom liječnika 🤗

Belaa nije mi jasno zbog čega moraš na lpsc? Ja sam išla ukloniti ciste i odmah su mi provjerili prohodnost jajovoda ali mi nije jasno što ti nije ok s desnim jajnikom?

Desni jajnik mi je visoko i iza maternice i blizu crijeva on kaze da je to posljeduca i od prve kiretaze ili neke teze upale i uvjek smo imali problem kod aspiracije uzas bi me boljelo i kad bi i pod anestezijom bila osjecala bi bol da zasto se patim toliko da je to jednostavan zahvat da ga vrate na mijesto🤷

Lpsc oporavak je deff kraći od obične operacije a ako će ti to pomoći za jajnik da ga vrate tamo gdje i treba biti i time tebi olakša sam život i postupak onda odi i obavi to pa si mirna prvih par dana nakon op bude bolno ali dok ima tableta za bolove sve je to podnošljivo, ali bi ja svakako pitala dr što točno misle operirati i koji su rizici svega toga nisam još čula za takvu situaciju kakva je kod tebe🙏

Da da pa obavezno cu sve pitati i obaviti pregled još i vidjeti sta kazu necu ici napamet dosta sam ja prošla da bi me se vozalo obavit cu više pregleda i razgovora i vidjeti sta kazu.
    Hvala na savjetu i razumjevanju 😍

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Sunny_🐣
    14. Ožujak 2022. 16:12

Bela stvarno si svašta prošla 💔 nadam se da te uskoro čeka tvoja bebica. U dobrim si rukama 😊 ja sam išla na laparoskopiju, zbog vanmaterične i uklanjanja jajovoda. Kao što cure kažu stvarno nije strašno. To je zahvat i radi se pod opcom anestezijom, ali što se tice invazivnosti, minimalno je invazivan. Prednost laparoskopije je što će ti odmah pogledati unutra kakvo je stanje sa jajnicima, jajovodima i materinicom i ukloniti bilo što što tamo ne bi trebalo biti. Imat ćeš 3 mala reza od 1 cm uz rub gacica i jedan kroz pupak. Mene nista nije bolilo nakon zahvata, nisam ni tabletu popila. Jedino sam bila napuhana jedno 15ak dana zbog plina kojeg upušu u tebe tijekom zahvata kako bi mogli razdvojiti malo organe. Svakako traži drugo mišljenje i sretno daga Bela ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Sunny_🐣
    14. Ožujak 2022. 16:15

krivo sam se izrazila...nakon zahvata ti odmah daju nesto protiv bolova, ali nakon toga ja nisam trebala piti tablete za bolove 🙂

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Stela_M
    14. Ožujak 2022. 16:18

Belaaa

Stela_M

Belaaa

Stela_M

Lpsc oporavak je deff kraći od obične operacije a ako će ti to pomoći za jajnik da ga vrate tamo gdje i treba biti i time tebi olakša sam život i postupak onda odi i obavi to pa si mirna prvih par dana nakon op bude bolno ali dok ima tableta za bolove sve je to podnošljivo, ali bi ja svakako pitala dr što točno misle operirati i koji su rizici svega toga nisam još čula za takvu situaciju kakva je kod tebe🙏

Da da pa obavezno cu sve pitati i obaviti pregled još i vidjeti sta kazu necu ici napamet dosta sam ja prošla da bi me se vozalo obavit cu više pregleda i razgovora i vidjeti sta kazu.
    Hvala na savjetu i razumjevanju 😍

Ma nema ne čemu svakako nije lose obaviti to kao što cure kažu sve ti dole pogledaju jel na mjestu I kakva je situacija a oporavak je fakat brz, držim fige da sve bude tip top 🙏🤞🤗🤗

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Arnoldica
    14. Ožujak 2022. 16:27

Sani88 🙏🍀🤰

Cotton, hvala ti 🤗, i zao mi zbog neuspjeha, probaj iskomunicirati sa dr da idete sada na IVF, ipak su sanse vece 😊
    Arnoldica hvala ti 😘, sada si ti na redu 🤗🤞🤞
    Jedvacekamplus sutra ti je 9dnt blastica, tako da mozes izvadit betu, trebala bi bit pozitivna ako ima nesto, tako i ja planiram, sretno ti 🤞
    Belaa i ja sam bila na lpsc ali jajovoda, zahvat nije strasan, izvodi se po opcom anestezijom i oporavak je kroz 10tak dana, odmah iduci ciklus mozes u postupak 😊

Postala sam bas nestrpljiva nakon sto sam vidjela tvoj test. 🤦😂

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

14. Ožujak 2022. 16:36

Hvala vam cure drage znaci mi to puno i da je netko prosao i da nije tako strasno mozda i bolje da se sve pregleda a ako moram moram pa sta cemo znamo zasto se borimoo🙏💪 tesko je sve opet bolnice doktori ali sta se mora mora se ako ce to olaksati i pomoci .
    Vidjete cemo sta ce mi odgovorit moj opce prakse i dalje ce mi i ova prija pomoci koja radi s ginekolozima  je dobar doktor za to!
    A privatno neznam dali rade u Cita u Splitu i koliko je?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.