Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    14. Ožujak 2022. 14:11

Panda.

Cure hvala svima na podršci da vas ne nabrajam pojedinačno. 😘🥰😘
    Ja isto nisam znala da ne rade nedjeljom. Prirodnjaci su lutrija, ali očito mi loše brojke pale. Da sam znala, ne bi ni išla u to jer sam vidila da mi vikend pada. Ali nema veze sad. Možda ni jučer ne bi bilo sreće. Fokusirat ću se na idući ciklus i da napokon dobijem odgovarajuću terapiju. Idući tjedan ću opet tamo da se dog za stimulaciju pa možda za negdje 2 tjedna krenem iznova. Razmišljam i da budem možda 2 mjeseca na kontracepciji zbog pcos pa da stimulacije budu učinkovitije jer mi daju jako male doze, a folikuli ne rastu ravnomjerno. Nisam još pametna pa ću morati razmisliti koja je opcija najbolja za mene. Cure s pcos koje su vaši lijekovi i doze bili?

Problem je kod tog našeg hebenog pcosa što je liječnike strah, i što možemo ili super odreagirati ili nikako,  ja sam u postupku dobila normlane doze i to 225 ui Oveleap i onda od 7 dc orgalutran s tim da su mi folikuli sporo rasli tako da sam se pikala 14 dana,  15 dan je išla štoperica e sad dobila sam 16 jajčeka, ali kakva su bila pojma nemam jer embriologica i nije bila neka pričljiva, vjerujem da bi na manjoj dozi sigurno lošije odreagirala, e sad moram priznati da sma ja bila koma napuhana kao balon cijeli postupak plus jedno 2 tj nakon postupka, sve me bolilo i da treba opet bih pristala na jače doze ali sve je to draga moja individualno 🤔 a što ti dr  kaže?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Sunny_🐣
    14. Ožujak 2022. 14:12

Anči odlicnoooo😍😍😍😍 bit ce ovaj put bolji rezultata 💪💪💪
    Aries divno 😍 neka bebica raste 😍
    Panda žao mi je 😞

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    14. Ožujak 2022. 14:27

Cure moje evo moja je beta 0,2  a doktoru sam se javila i on mi je rekao da sada mora biti pauze mjesec dva i kako smo imali problem sa tim jajnikom desnim visoko kod punkcije da bi bilo pametno to rijesiti lataraskopijski jer sad ionako cekamo a da bi to puno pomoglo i znacilo
    Dali je itko od vas to radio i dali zna kakav je to zahvat?

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Panda.
    14. Ožujak 2022. 14:28

Stela_M

Panda.

Cure hvala svima na podršci da vas ne nabrajam pojedinačno. 😘🥰😘
    Ja isto nisam znala da ne rade nedjeljom. Prirodnjaci su lutrija, ali očito mi loše brojke pale. Da sam znala, ne bi ni išla u to jer sam vidila da mi vikend pada. Ali nema veze sad. Možda ni jučer ne bi bilo sreće. Fokusirat ću se na idući ciklus i da napokon dobijem odgovarajuću terapiju. Idući tjedan ću opet tamo da se dog za stimulaciju pa možda za negdje 2 tjedna krenem iznova. Razmišljam i da budem možda 2 mjeseca na kontracepciji zbog pcos pa da stimulacije budu učinkovitije jer mi daju jako male doze, a folikuli ne rastu ravnomjerno. Nisam još pametna pa ću morati razmisliti koja je opcija najbolja za mene. Cure s pcos koje su vaši lijekovi i doze bili?

Problem je kod tog našeg hebenog pcosa što je liječnike strah, i što možemo ili super odreagirati ili nikako, ja sam u postupku dobila normlane doze i to 225 ui Oveleap i onda od 7 dc orgalutran s tim da su mi folikuli sporo rasli tako da sam se pikala 14 dana, 15 dan je išla štoperica e sad dobila sam 16 jajčeka, ali kakva su bila pojma nemam jer embriologica i nije bila neka pričljiva, vjerujem da bi na manjoj dozi sigurno lošije odreagirala, e sad moram priznati da sma ja bila koma napuhana kao balon cijeli postupak plus jedno 2 tj nakon postupka, sve me bolilo i da treba opet bih pristala na jače doze ali sve je to draga moja individualno 🤔 a što ti dr kaže?

Dr je jako kratko ostala pa nisam ni uspjela previše saznati. Nažalost ni velik broj nam ne garantira uspjeh kod pcos. Misliš da imaš nešto, a nemaš ništa. Ja sam primala Gonal od 75 pa mi diglo na 150 nakon nekoliko dana bockanja. Ona misli možda sad na 100 staviti. Ali bi prvo vidila za taj OGTT pa onda konačno dati. Meni se i 100 čini premalo. Ne znam bi li pristala na to. Zato i razmišljam o kontracepciji jer se bojim da ovo bude repriza prvog pokušaja. Ukratko, sad sam u analizama i razmišljanju kako dalje. 😅

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Arnoldica
    14. Ožujak 2022. 14:41

Sani wooohooo ovo je bas lijepa sjena. Baš mi je jako jako drago 🥳🥳🥳 Neka lijepo tamni dalje 😍 
    Anchy super broj! Neka ih bude i puno zrelih!
    Nove Pupice sretnoooo ☺️
    Panda baš mi je žao da je propalo 😔 Meni je ginic u pocetku davao Rekovelle jer kaze da je to najbolje za pcos, doza se racuna po tvojoj kilazi, a sad u zadnjem postupku jer mi je AMH sa 47 pao na 29 iako mi i dalje to bas nije najjasnije, mi je dao Gonal prvo 200 pa smanjio na 150 i puuuno sam se s njim bolje osjecala. Ja sam svasta od dodataka uzimala pa vjerujem da smo i zato prvi put imali nesto i za zamrznuti, ne vjerujem da je do gonala 🤷
    Aries samo neka buhtlica raste 😍

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Arnoldica
    14. Ožujak 2022. 14:42

Bela jako jako mi je žao 😔❤️ na pitanje ne znam odg, vjerujem da ce ti netko odg 🤗

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Stela_M
    14. Ožujak 2022. 14:51

Panda gdje si ti u postupku, mislim ako si loše reagirala na 75 po meni je 100 jedinica malo,  može ona dati i jaču dozu pa i ako dođe do laganog hipera lako odeš u fet ali svakako izrazi svoje mišljenje, ja bi rađe da imam više jaja veće je mogućnost blastice nego na par stanica ali to je samo moje mišljenje 🙈🥰 eo i Lucky ti je napisala i potpuno se slažem s takvim pristupom liječnika 🤗

Belaa nije mi jasno zbog čega moraš na lpsc? Ja sam išla ukloniti ciste i odmah su mi provjerili prohodnost jajovoda ali mi nije jasno što ti nije ok s desnim jajnikom?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    14. Ožujak 2022. 14:57

Stela_M

Panda gdje si ti u postupku, mislim ako si loše reagirala na 75 po meni je 100 jedinica malo, može ona dati i jaču dozu pa i ako dođe do laganog hipera lako odeš u fet ali svakako izrazi svoje mišljenje, ja bi rađe da imam više jaja veće je mogućnost blastice nego na par stanica ali to je samo moje mišljenje 🙈🥰 eo i Lucky ti je napisala i potpuno se slažem s takvim pristupom liječnika 🤗

Belaa nije mi jasno zbog čega moraš na lpsc? Ja sam išla ukloniti ciste i odmah su mi provjerili prohodnost jajovoda ali mi nije jasno što ti nije ok s desnim jajnikom?

Desni jajnik mi je visoko i iza maternice i blizu crijeva on kaze da je to posljeduca i od prve kiretaze ili neke teze upale i uvjek smo imali problem kod aspiracije uzas bi me boljelo i kad bi i pod anestezijom bila osjecala bi bol da zasto se patim toliko da je to jednostavan zahvat da ga vrate na mijesto🤷 

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

ma2013 👣
    14. Ožujak 2022. 15:03

Anči, wuhuhuh, lijepi broj! 😍
    Aries, super da je sve okej! 😍😍❤️
    Sunny, taman se ponadam da su stale il da se smanjuju i onda evo ih opet. 🙈 Ajoooj, znači danas i muž upoznaje bebu. 😍😍

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

jedvačekamplus
    14. Ožujak 2022. 15:16

Bok cure, ja nova tu, ali toliko čekam i čitam i ludim od čekanja.
    06.03.2022 sam imala transfer dva 5 dnevna embrija. To nam je drugi IVF.

Dva dana sam prije mjesečnice, iman 3 pozitivna testa, ali zbog BREVACTIDE 1500 IU, je jako moguće, da su lažno pozitivni, i nemogu čekati sutra, da možda več izvadim betu??
    osječaj baš kao prije menzesa i sve me strah. a ovi testič još dalje držim u ruci i divim mu se haaha 
    cure kroz sve što prolazite, super ste.
    pozdrav svima

u 10 mj 2021 inseminacija - neuspjesno
    u 12 mj 2021 ivf - 6 folikula, 1 JS - neuspjesno
    2 mj 2022 - ivf - 6 folikula, 5 JS oplođenih, 3 ostale, 2 vračene, -neuspješno
    1 zaleđena
    fet 08.04.2022 i čekmao

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.