Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EnaEna
    04. Veljača 2022. 09:58

Sani88

I naravno da se ja sada malo preispitujem 🙈… Prosli ciklus 9 dan sam imala kontrolu kod svoje mpo (poslije neuspjesnog ETa),endo bio 7mm,gledam sad nalaz i tada mi je dr uradila biopsiju endometrija, i naglasila je da je "dvaput zagrebala" sa dvije strane 🙄 (btw uzasno bolna pretraga😵), svi nalazi dosli uredni, i sad si ja mislim da mi je mozda zbog te pretrage endo ovaj ciklus u startu tanak? Citala sam da je biopsija zapravo scratching endometrija, samo sto uzorak salju na analizu, a scratching se radi zbog bolje implantacije par dana prije M s kojom se ide u postupak, a ovo moje je bilo u prvom dijelu ciklusa. Jel itko od vas radio biopsiju, jel vam stanjila endometrij?

Meni su radili. I biopsiju kad sam radila histeroskopiju, a na kontroli. Slazem se jako bolno i neugodno. Histeroskopiju sam radila u anesteziji ali kontrolu bez. Sreca pa je jako kratko trajalo ali je zabolilo da sam vidjela zvjezdica i mislila da cu se onesvjestiti. 

Moj savjet vam je da radite skrecing ( u Solunu to kazu pipele) kad vam rade aspiraciju,tako su meni. I onda sam pauzirala 1 ciklus. Pa onda sam isla na transfer. Tad su mi propisali 5 injekcija progesterona koje sam primala na svaka 3 dana. 

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    04. Veljača 2022. 10:00

Anci pisi  UZV 16.02 🥳🥳🥳🥳🥳

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• EnaEna
    04. Veljača 2022. 10:06

ma2013 👣👣

Cure beta jeeee 1224,6. 😍😍😍😍😍😍

Juhuu 🥰😍 to je super. Oci su mi zasuzile, sjetila sam se sebe kad sam otvarala mail da vidim betu. 
    Koji dan ? Meni je 11dan poslije ET blastocista bila isto oko 520...pa se i vise nego duplala i sad imam dva srculenca sto kucaju i igraju se u stomaku. Sto i tebi a i ostalim zenicama iskreno zelim ♥️🍀

Sunny_🐣
    04. Veljača 2022. 10:26

Iman dobro sam, u iscekivanju 😊 nemam baš nikakvih simptoma, ni menga simptoma, ni trudnickih. Tako da znam da ništa ne znam 🤦🏻‍♀️
    ma2013 na valentinovoooo 🥰🥰🥰
    MissIvy ja čekam nedjelju, nemojte me nagovarat 😁 bitno da ste se složili oko lijepog imena 😍

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

⭐ Miss_Ivy ⭐
    04. Veljača 2022. 10:31

Sunny_🐣

Iman dobro sam, u iscekivanju😊 nemam baš nikakvih simptoma, ni menga simptoma, ni trudnickih. Tako da znam da ništa ne znam🤦🏻‍♀️
    ma2013 na valentinovoooo🥰🥰🥰
    MissIvyja čekam nedjelju, nemojte me nagovarat😁 bitno da ste se složili oko lijepog imena😍

Je je sjecam se, muž uzeo sve testove! Ma necu biti dvolična pa te nagovarati, i ja sam pišnula dan prije bete 😀 Čekamo nedjelju 🤞

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Anči 💕
    04. Veljača 2022. 10:35

Iman

Domleon, Divna kako ste, jesu li se mucnine smanjile? ❤❤
    Miss Ivy propustila sam da cestitam, drago mi je da je pregled prosao dobro, ali vidim da imas neku nedoumicu, nadam se da ti neka od cura moze dati vise info.. vjerujem da je sve u redu ❤😘
    Anči draga kako si. Upratila sam da je suprug juce bio bez bolova, sto je super, vjerujem da upala prolazi. Tvoj FET se priblizio, kako se osjecas ❤❤
    Sunny jos malo i beta, kako si, kako se osjecas 😘😘
    Hani, Kira sretno ❤🤞🤞

Jaao da bar je fet 🙈 idem sve ponovno, nismo imali 🐧 🙈 a frka panika, sta da ti kazem 🙈 kako si ti?

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Amelie
    04. Veljača 2022. 10:36

Ma2013 bravoooo!!! Predobra beta👌🤩🤩🤩 Nek sve bude super!
    Miss Ivy evo ja idem privatno pa se bome ne sjećam da mi je u tvojim tjednima spominjao nosnu kost. Jučer je komentirao da su nos i usna ok (nema rascjepa). Mislim da ti je sve ok i pusti brigu ajde.. Ja sam isto odlučila da neću još sa sekiranjem napraviti neko sranje nego polako dan po dan i bude sve ok. Mali bude Borna? Jako lijepo ime!:))
    Anči ti si stvarno blizu postupka sada već.. sretno ti!! Misli pozitivno! Btw moj idući pregled je 1.3.
    Sunny držim fige za nedjelju.. to su samo još dvije noći🤞🤞 Tako sam si ja znala mantrati🙈

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    04. Veljača 2022. 10:45

Sunny 🤞🤞🤞🪄🪄🪄🪄za nedjelju 
    Anci 🪄🪄🪄🪄🪄ovaj put dobitan.Ja sam ti rekla za 4 mj ove godine 😉
    Ivy obavi uzv privatno i skini brigu s leda 🤞❤
    Iman nema mucnine danas Bogu hvala❤🙏

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• MalaN
    04. Veljača 2022. 10:48

Pozdrav cure,

već Vas neko vrijeme pratim i napokon sam se odlučila pridružiti. Stvarno je lijepo vidjeti podršku, potporu i sve ove divne riječi ohrabrenja koje pružate jedna drugoj.  A ono najbitnije je da u svemu ovome ne odustajete... 

Iskreno se nadam i želim svakoj od nas što prije veliki plus i uspješnu trudnuću i da sve naše borbe urode plodom
    Mi pokušavamo od 6/2019, ubrzo iza je uslijedila trudnoća u 08/19 koja je završila s blighted ovum i kiretažom. Oporavak, najviše psihički, i novi pokušaji trajali su godinu dana. Nakon godine bezuspješnog pokušavanja, krenuli smo s pretragama. Mužu je dijagnosticirana oligoteratozoospermia, odradio je i operaciju varikokele, međutim nalaz se nije promijenio. Preporuka embriologa je ICSI. Operacija je bila u 05/2021, ponovni spremiogram 3 mj iza. Prijavili smo se u Vinogradsku za konzultacije, odradili sve tražene pretrage i dogovorili da ćemo krenuti s postupkom krajem prošlog mjeseca. Međutim Vinogradska je u fazi preseljenja. Koliko imam informacije valjda kreću s radom slijedeći mjesec. Nadam  se odmah uloviti termin za postupak. Da li možda koja od Vas ima konkretnije informacije kad bi Vinogradska trebala krenuti s radom? U međuvremenu sam zvala u Škvorc, Betaplus i IVF, tek na konzultacije mogu u svibnju. A i nekako s obzirom da smo krenuli u Vinogradsku, razmišljam da možda i ostanemo za početak tamo. Kakva su Vaša iskustva s Vinogradskom?

👩 36 god - sve ok
    🧑 35 god - oligoteratozoospermia
    Vinogradska
    Hormoni ✅
    Brisevi ✅
    08/19 prirodna trudnoća, blighted ovum, kiretaža
    05/21 🧑 operacija varikokele, rezultati spermiograma nisu se poboljšali
    preporuka ICSI
    u čekanju postupka, trebao biti 01/22
    postupak 06/22 poliklinika Škvorc, vraćene 2 trodnevne; beta 25.6. - 124.4; 27.6. - 274.7
    čekamo 1.UZV: 20.7.

• BugaDuga
    04. Veljača 2022. 10:48

Pozdrav curke! Nisam bas pisala jer nekako nisam uspjevala pohvatati sve. Pa kasnije cu, pa necu sad...
    Ja sam krajem prvog i pocetkom drugog bila na svom drugom pokusaju. Nije bas sve islo po planu. U pol pikanja mi je na jednom uvz endometrij bio za 1.5 cm manji nego dan prije. Meni sok! Odmah su mi vadili hormone. Koji su bili ok, te sam nastavila sam terapijom, ali svaki dan na uzv. Cijelo vrijeme sam imala lagan pritisak na jajnike. Sve ok, primim ja stopericu i na aspiraciju. Nakon aspiracije dolazi biologica i govori 15 oocita, s tim da mi s jednog jajnika nije aspirirano jer mi je nedostupan (nije ni prvi put aspiriran). 15?! Terapiju sam primala istu kao i prvi put. A prvi put sam imala 6. Opet sok! Al reko, super. Valjda ce biti i smrzlica.
    Al tu krecu bolovi. Doma sam prelezala 4 dana, s tim da je od drugog pocelo popustat i samo je bolila ova strana na kojem je jajnik koji nije aspiriran. Peti dan dolazim, govorim dr za bolove, pogleda ona uzv - lagano povecan jajnik, al pokusat cemo. Pokusa ona, al ne ide. Ne znam zast, al iskreno nisam ni pitala. Ja osjetim sve zvjezdice od bolova u tom trenu. Na to ona, odustajemo i idemo za dva ciklusa u FET, nema smisla da silimo bezvz. Nek se jajnici smiri. U tom trenu i neko olaksanje. A i tuga. Al nije tu kraj. Biologica koja mi je prije pokusaja transfera rekla da su se od 12 oplodila 10 i do 5 dana ostala 4 (dva super i dva losija) mi govori da ne zna dal ce uspjet smrznut ove losije i da zovem poslije 2. Tu krecu misli. Sta ako ih uopce ne uspiju smrznut. Zovem poslije dva govori biologica uspjeli smo ih smrznut, po jedan bolji svaki posebno i ova dva losija zajedno. Sreca! Imam za tri pokusaja! 
    Ovaj put me utrogestan unistio. Glavobolja/migrena 5 dana bez prestanka. Prvi put nista.
    To je to ukratko. Sad mi preostaje smo cekanje! 

26.4. 7+1 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.