Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • T_Ivy
    30. Srpanj 2021. 16:53

Drage moje lavice divne ste sto pitate za mene. Kod mene uzasno mnogo posla i privatnih briga (nema veze sa mojom trudnocom - kako mi je cudno to da napisem, ali realno, ja zvanicno jesam trudna ). Nemam vremena ni ovde da pisem, a ni mnogo da razmisljam o mom stanju. Kad pocnem da razmisljam, samo me uhvati neka panika i anksioznost. Ima trenutaka kada mislim ma sve je super, ne krvarim, nemam neke bolove, testovi su jos uvek maksimalno tamni (radim ih i dalje svako dva-tri dana). A onda me udari, pa padnem bas nisko misleci da nista nije dobro, jer ja apsolutno nikakvih simptoma nemam. Samo su mi grudi malo uvecane, ali nista znacajno. Nemam grceve, nemam mucnine, grudi me ne bole. Jedino sto uzasno mnogo spavam. Toliko sam umorna posle posla, da sam vec pre 10 u krevetu i za minut zaspim.
    Sunny beta ti je super, ali na tu brojku osim sene stvarno jos ne more nista da se vidi. Drzim fige jako jako za sledeci UZ. Bice to okej! Samo odmaraj i polako
    Tweety kako je kod tebe?
    Maslacak mnogo mi je zao sto se toliko mucis, ali izdrzaces - znam da sve mozes kada znas da je bebica dobro

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Kacusha
    30. Srpanj 2021. 17:11

T_Ivy

Drage moje lavice divne ste sto pitate za mene. Kod mene uzasno mnogo posla i privatnih briga (nema veze sa mojom trudnocom - kako mi je cudno to da napisem, ali realno, ja zvanicno jesam trudna). Nemam vremena ni ovde da pisem, a ni mnogo da razmisljam o mom stanju. Kad pocnem da razmisljam, samo me uhvati neka panika i anksioznost. Ima trenutaka kada mislim ma sve je super, ne krvarim, nemam neke bolove, testovi su jos uvek maksimalno tamni (radim ih i dalje svako dva-tri dana). A onda me udari, pa padnem bas nisko misleci da nista nije dobro, jer ja apsolutno nikakvih simptoma nemam. Samo su mi grudi malo uvecane, ali nista znacajno. Nemam grceve, nemam mucnine, grudi me ne bole. Jedino sto uzasno mnogo spavam. Toliko sam umorna posle posla, da sam vec pre 10 u krevetu i za minut zaspim.
    Sunny beta ti je super, ali na tu brojku osim sene stvarno jos ne more nista da se vidi. Drzim fige jako jako za sledeci UZ. Bice to okej! Samo odmaraj i polako
    Tweety kako je kod tebe?
    Maslacakmnogo mi je zao sto se toliko mucis, ali izdrzaces - znam da sve mozes kada znas da je bebica dobro

Mislim da si nam svima vjetar u leđa ❤️ a i spavanje je dovoljan simptom 🤰🧸

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Sunny_🐣
    30. Srpanj 2021. 17:14

T_Ivy

Drage moje lavice divne ste sto pitate za mene. Kod mene uzasno mnogo posla i privatnih briga (nema veze sa mojom trudnocom - kako mi je cudno to da napisem, ali realno, ja zvanicno jesam trudna). Nemam vremena ni ovde da pisem, a ni mnogo da razmisljam o mom stanju. Kad pocnem da razmisljam, samo me uhvati neka panika i anksioznost. Ima trenutaka kada mislim ma sve je super, ne krvarim, nemam neke bolove, testovi su jos uvek maksimalno tamni (radim ih i dalje svako dva-tri dana). A onda me udari, pa padnem bas nisko misleci da nista nije dobro, jer ja apsolutno nikakvih simptoma nemam. Samo su mi grudi malo uvecane, ali nista znacajno. Nemam grceve, nemam mucnine, grudi me ne bole. Jedino sto uzasno mnogo spavam. Toliko sam umorna posle posla, da sam vec pre 10 u krevetu i za minut zaspim.
    Tweety kako je kod tebe?
    Maslacakmnogo mi je zao sto se toliko mucis, ali izdrzaces - znam da sve mozes kada znas da je bebica dobro

Jedva cekam da cujes ❤ iduci tjedan 🥰🥰🥰

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Anči 💕
    30. Srpanj 2021. 17:33

MartaZ12

Pozdrav ☀️
    Prebacila sam se sa Ko pokušava… jer mi smo pokušavali i pokušavali, a danas je suprug dobio dg: Oligoasthenospermia. Stvarno ne znam ništa o tome osim da mi uvuči opako i da bih već trebali razmišljati o umjetnoj oplodnji. Medjutim, po ovome sto sam ja pročitala na internetu, s takvom dg nije baš za nadati se ni da će umjetna uspjeti. Ima li neko sa sličnim iskustvom da me može uputiti šta možemo očekivati?

Pozdrav 🤗 ovdje na forumu ima i trudnica i mama sa oligo tako nemoj gubit nadu 🤗 za početak se naruli na konzultacije kod MPO doktora..ja iskreno više nebi čekala..sretno 🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Asli 🌱
    30. Srpanj 2021. 17:44

Sunny_

Arnoldica

Sunny_

Josipab ❤ nazalost vanmatericna jos nije iskljucena, jos je prerano 🤦‍♀️ al nadam se najboljem. Uživaj u godisnjem 😊😊😊
    Women_namekako ste vas dvije? 😊
    MissIvy kako je sestra? Nadam se da si ti i dalje bez simptoma 🤞
    Kača ❤ e to jos nisam gledala. Sad sam se navukla na Homeland, ne znam kako to jos nisam pogledala 😁 nakon toga bi mogla Riverdale. Ja sam pogledala working mums, never have I ever i virgin river i sve su mi dobre.
    Lita PUPO navijamo 🍀🍀🍀
    Arnoldica jel uživas u cikli? 🙈
    Avocado kad si ti narucena na UZV?

E pa znaš da mi čak nije gadna. 🤷 Nije sad wau, ali mogu je normalno popit, mislila sam da će bit gadnije. 😂 Uzela sam neku u dmu od Biotte.

Ahaaa, i meni je ok pogotovo hladna iz frizidera 😁 al dosta cura bas ne voli 😁

Joj ja pijem tu od Biotte ciklu Rote bete 😂 najbolja mi je od svih, ali mi je inače grozna cikla, pogotovo sad kad imam mučnine, jedva ju popijem. Ne jedem meso, pa ju pijem već duže vrijeme preventivno zbog željeza..

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Stela_M
    30. Srpanj 2021. 18:21

Cure help ne mogu više živjeti od glavobolje  jel smijem išta popiti za bolove izuzev lupoceta jer s oproštenjem klinca ne pomaže, luda sam više 

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Asli 🌱
    30. Srpanj 2021. 18:30

Stela1987

Cure help ne mogu više živjeti od glavoboljejel smijem išta popiti za bolove izuzev lupoceta jer s oproštenjem klinca ne pomaže, luda sam više

Ja mislim da samo paracetamol smiješ..provjeri koju najveću dozu smiješ popiti. Jer mene su neizdrživo leđa boljela u početku još i išla sam na hitnu i otkantali su me, samo paracetamol su rekli, ništa drugo ne smijemo..

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Stela_M
    30. Srpanj 2021. 18:33

Asli 🌼

Stela1987

Cure help ne mogu više živjeti od glavoboljejel smijem išta popiti za bolove izuzev lupoceta jer s oproštenjem klinca ne pomaže, luda sam više

Ja mislim da samo paracetamol smiješ..provjeri koju najveću dozu smiješ popiti. Jer mene su neizdrživo leđa boljela u početku još i išla sam na hitnu i otkantali su me, samo paracetamol su rekli, ništa drugo ne smijemo..

Znači osuđena sam trpiti bolove u klinac jedina bol koju ne mogu izdržati nikako 😒 jel netko od vas imao toliko problema sa glavoboljom ? Dns mi je 7 dpt sad jel od toga ili od čega više nemam pojma 😪

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

MaloTele
    30. Srpanj 2021. 18:36

MartaZ12

Pozdrav ☀️
    Prebacila sam se sa Ko pokušava… jer mi smo pokušavali i pokušavali, a danas je suprug dobio dg: Oligoasthenospermia. Stvarno ne znam ništa o tome osim da mi uvuči opako i da bih već trebali razmišljati o umjetnoj oplodnji. Medjutim, po ovome sto sam ja pročitala na internetu, s takvom dg nije baš za nadati se ni da će umjetna uspjeti. Ima li neko sa sličnim iskustvom da me može uputiti šta možemo očekivati?

Pozdrav :D prvo, ovo je forum potpomognute oplodnje,ne umjetne, u nasim bebama i embrijims nema bas nista nista umjetno, stvoreni su iz zenine jajne stanice i muzevog spermija,samo im je trebala pomoc da se spoje, otuda i naziv potpomognuta :) druga stvar,imas na prve 3stranice teme sve lijepo i detaljno napisano i objasnjeno, cure su se stvarno potrudile maksimalno olaksati cijeli proces, sve Pise, od kuda početi,kome se obratiti,koje dodatke piti, pretrage napraviti itd itd, uzmi si vremena pa procitaj ,mislim da Ce ti sve biti jasnije malo :) i ne odustaj prije nego si krenula,dijagnoza nije uopce toliko strasna,ima i gorih dijagnoza i rodenih beba s tim dijagnozama,ovdje ces naici samo na podršku i razumijevanje u svakom pogledu, ako ces preko HZZO naruci se negdje na humanu reprodukciju i kreni, samo hrabro i doci Ce i vasa beba 😊 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Sunny_🐣
    30. Srpanj 2021. 18:37

Stela1987

Asli 🌼

Stela1987

Znači osuđena sam trpiti bolove u klinac jedina bol koju ne mogu izdržati nikako 😒 jel netko od vas imao toliko problema sa glavoboljom ? Dns mi je 7 dpt sad jel od toga ili od čega više nemam pojma 😪

Probaj sa lekadolom. Ja sam neki dan imala uzasne grceve u donjem dijelu trbuha, popila sam lekadol i sve je nestalo. Popij prvo pola tablete, ako ne pomaze onda drugu polovicu.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.