Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaloTele
    07. Srpanj 2021. 19:04

Lorena3009

Cure, ja sam danas oko 12 ošla na wc i na gačicama pomišano sa utrogestanom vidila blido rozo. Srce mi je stalo. Kad sam se o brisala još 3 puta bilo je Al bas jako blido rozo. Odma sam se spremila zvala muža da me vodi na hitnu. Tamo me primi ja doktor i napravija pregled. Sa jednim plodom je sve u redu, danas sam tocno 10 tt a on je velik za 11+1 i vidija je srce. Onaj drugi plod sta se sta razvijat u 6 tt uopce ga nije vidija u gestacijskoj vrecici, nesta je. A gestacijska je još tu Al kaze da se smanjila. Kaze mi da ne viruje da ce se gestacijska apsorbirat u meni vec da ce izac i da postoji vjerojatnost da povuce sa sebom drugi plod, a da možda i ne da je sve Moguce i da oni to ne mogu predvidit. I da je Moguce da cu par dana sada imati tako kad se obrišem. Reka mi je da samo nastavim koristit terapiju koju uzimam i ako se ponovi da dodem. Evo maloprije sam stavila utrogestan i bilo mi je malo na noktu tamnije krvi. Malo. I kad sam se lagano o brisala malo. Al dosta tamnije. Ni blizu crvene.. Jel i jedna imala ovakvo iskustvo? U straju sam teskom sada za ovoga maloga da ga ne bi povuklo.

Hej,moja trudnoca ti je krenula kao blizanacka, jedan plod je odustao između 6.i8tt, ista stvar, gestacijska je bila tu ali se nakon nekog vremena apsorbirala sama od sebe,isto su mi rekli da postoji mogućnost krvarenja,ali i da se mozda nece nista desit, nemogu oni to znati..ugl kod mene krvarenja nije bilo,ali kod mene je sve nesto naopako xd nrekli su također da je ta gestacijska u kojoj je plod koji je odustao bila jako visoko i da mozda zato nije doslo do krvarenja, ali to su sve puka nagađanja.. netko Ce krvariti,netko nece,ne moze to nitko znat,isto kao sto su 2trudnoce u iste zene skroz razlicite,sve je to normalno..naravno da ce ti rec da postoji mogućnost da povuce i drugi plod, to postoji uvijek i moraju oni sebe ograditi od svih eventualnih losih ishoda,nemoj da te to obeshrabri, ako se krvarenje pojača idi opet na hitnu, cisto da vidis je li sve okej, pokusaj se smiriti i lezi sto vise ako mozes, ionako nemozes nista napraviti,plod ako ce otic ce otic,zato se probaj sto manje stresirati jer ti to u ovom slučaju ne pomaze, drzim fige da bude sve okej 💪🤞🤞🙏znam da te strah,ali vjeruj u svoju bebicu, moja se izborila, nadam se da Ce i tvoja 🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

Arnoldica
    07. Srpanj 2021. 19:05

Mare0208

Hvala cure, Kača, sunny
    Sunny kako si ti? Spremna za sutra?
    Što ste pile nakon puncije pritic bolova cure? Kad ležim mi je super, al kad hodam jajnici rasturaju. Najgore boli kad idem piškit. Bol mi se širi iza u leđa dok ne krene. Popila sam za sad brufen od 400.

Ja sam brufen bila popila. Pij puno tekućine, najbolje izotonična pića tipa iso sport, unosi više proteina i odmaraj. Proći će 💪

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

• Lorena3009
    07. Srpanj 2021. 19:08

Ana26

Lorena ja sam prokrvarila s ugrušcima kad sam bila 4tj i 4 dana. Otišla na hitnu i dr.mi rekao da je to hematom i da je veći od bebe i da postoji mogućnost da hematom povuče i bebu. I rekao mi je da strogo mirujem.
    Za tjedan dana sam išla kod drugog doktora koji je rekao da je to drugi plod koji se nije nastavio razvijati i da je beba veća i da ne postoji mogućnost da povuce bebu za sobom nego da će se taj plod sam apsorbirati.
    On mi je rekao da ne moram strogo mirovati,ali da ne radim teško i da malo pripazim. I rekao je da je moguće da opet prokrvarim ili smeđarim. I rekao je da ne brinem za to ,da nije opasnost za bebu.
    Zadnji put sam bila na pregledu 30.6.i tek tad je nestao,nakon više od mjesec dana.
    Ako te jako strah otiđi po drugo mišljenje. Ja sam se jako uplašila kad mi je taj prvi dr rekao da je moguće da hematom povuče plod (on nije rekao da je to drugi plod),a kad sam otišla kod drugog doktora onda me on umirio.

Imam pregled za nuhalni nabor koji mi spada tek 19 u osijecku bolnicu, mislim da cu ipak ic iduci tjedan pa ako sve bude u redu opet 19. Vinkovačkoj bolnici bas i ne virujem. Tako da vjerojatno cu ic u pon,hvala ti puno.
    Sad kad se obrišem skroz je tamno Al u jako maloj kolicini. I kao neke mrvice male. Jel Moguce da je to ljustenje te gestacijske? Nemam bolove, malo na momente blagi grc osjetim. 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Lorena3009
    07. Srpanj 2021. 19:15

Mali Tele Hvala ti puno, lakse mi je malo kad vidim da je neko ima situaciju ka ja i na kraju dobro prošlo. Kamen sa srca mi je pa kad mi je reka da je ovaj plod dobar i mjere mu za 8 dana vece. Mada znam da oni to ne mogu tocno izmirit Al opet bolje da je veci nego manji to mi daje vjeru da je dobar i borben. Lezim od kad sam došla sa hitne. Straj me išta napravit. A znam da se oni moraju ogradit i da je sve Moguce. Ja se sad nadam onom boljem i pozitivnom ishodu🙏🙏😘 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Ana26
    07. Srpanj 2021. 19:19

Lorena mene su u noći probudili bolovi i krvarenje,a inače nemam bolne menstruacije niti me boli stomak. Ja sam mislila to je to,gotovo. 
    Ne mora značiti da je gestacijska,meni su i ugrušci izlazili.
    Meni je stalo za 1 dan,a taj tjedan sam strogo mirovala.
    Ja vjerujem da i će kod tebe biti sve ok pogotovo
    Što je veća trudnoća. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Rina89
    07. Srpanj 2021. 19:37

Hvala vam svima! ❤️❤️❤️
    Miss_Ivy nisu prestale mučnine. I dalje su intenzivne.
    Seni ajme predivne su bebice! 😍🥰
    Lorena3009 nadam se da će sve biti dobro i da neće povući bebicu. I ja bih potražila još jedno mišljenje. 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

Razumna
    07. Srpanj 2021. 20:45

Srce me zaboli kad čitam potencijalno loše vijesti, ali što više čitam uviđam da nisu svi ishod loši i da su većinom zapravo dobri.
    Kad se ovako nešto desi onda shvaćam zašto je bolje ići na transfer jednog embrija.
    U sljedećem postupku tražit ću doktora da mi zamrznu svaku blastica na posebnu slamku i platit ću to koliko god da košta. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Leli91
    07. Srpanj 2021. 21:21

Cure kako vaši muževi reagiraju na čekanje bete? Jesu pozitivni /negativni ili skroz cool? Mene moj izluđuje on već planira kad ćemo reć svima da smo trudni, a ja sam trenutno u totalnom pesimizmu, ne osjećam se trudno 🤞

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

GPgirl
    07. Srpanj 2021. 21:29

Leli91

Cure kako vaši muževi reagiraju na čekanje bete? Jesu pozitivni /negativni ili skroz cool? Mene moj izluđuje on već planira kad ćemo reć svima da smo trudni, a ja sam trenutno u totalnom pesimizmu, ne osjećam se trudno 🤞

skroz cool kroz cijelu postupak, ali on je i inace flegma a ja se nerviram za oboje🙈

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

GPgirl
    07. Srpanj 2021. 21:30

Razumna

Srce me zaboli kad čitam potencijalno loše vijesti, ali što više čitam uviđam da nisu svi ishod loši i da su većinom zapravo dobri.
    Kad se ovako nešto desi onda shvaćam zašto je bolje ići na transfer jednog embrija.
    U sljedećem postupku tražit ću doktora da mi zamrznu svaku blastica na posebnu slamku i platit ću to koliko god da košta.

i onda budu jednojajcani🙈 Toga je mene strah isto jer kod mene blizanacka trudnoca nije opcija jer mi fali velika vecina cerviksa nakon konizacije. Doduse jos niti jednom nisam imala smzlica☹️

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.