Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    11. Listopad 2021. 07:17

Mila-Milica žao mi je😨, a da probaš s nekim običnim testom? Uopće ne znam koliko je taj digitalac osjetljiv?
    Hrabrica pa beta će biti top😊
    Juricka meni tvoji simptomi zvuče obećavajuće☘😊☘😊 I ne mogu vjerovati da sam ti zaboravila napisati da sam išla piškiti svakih sat vremena, to je definitivno bio pravi simptom🥰

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

juricka
    11. Listopad 2021. 07:20

Aurora to i ja, samo nažalost cijeli život tako piškim. još malo 4 dana pa ću i ja piškiti na test 🤞🏻

JA: 40godina/ amh 4.96 / fsh 10.9/ ovulacije uredne/ jedna trudnoća, spontana, uredno iznešena/ dijete 6 god/ tempirani odnosi 10 mj/ nema dijagnoze al se ni ne prima
    mm: savršeni nalazi
    8/21: 20 dana antibaby/enolva/prazni folikul
    10/21: letrozol 5 dana/1 folikul/1 jajna/1 zametak/beta 0
    11/21 prirodan ciklus/1 folikul/1 jajna/neuspjela oplodnja

AuroraB
    11. Listopad 2021. 07:22

juricka

Aurorato i ja, samo nažalost cijeli život tako piškim. još malo 4 dana pa ću i ja piškiti na test 🤞🏻

I ja, jer imam malo spušteni mjehur, ali ovo je bilo baš extra.😆

Meni Srbi imaju tako savršen naziv za MPO, razumljiv i kraći nego ovo naše igranje rječnikom: vantjelesna oplodnja. 🔝.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Mila-Milica
    11. Listopad 2021. 07:25

juricka

mila milica jako mi je žao, jesi imala kakve simptome?

A ne znam više ni sama jesu li to bili smoptomi ili ne. Pra dana poslije transfera intenzivno i kratkotrajno živanje u donjem dijelu trbuhu. Jedan dsn mi je kao vila mučnina al ništa pretjerano. Prije dva dana iscjedak od utrogestana i u njemu kao neke male smeđe žilice, i to samo taj dan i taj put, poslije ništa. Ponadala sam se to je to. Jutros test pokazao minus. Dušu sam isplakala jer sam se baš ponadala, al iustinu. U srijedu vadim betu pa čekam mengu. Koristit ću terapiju još ta dva dana. 
    Jedina sreća u nesreći je što imam zamrznutu još jednu blasticu odlične kvalitete. Pa u nju polažem sve nade. 🙏 Budući da mi treći fet (treća sreća) ipak nije bio uspješan.
    Nego, zanima me nakon koliko ciklusa mogu opet krenuti s pripremama za fet? U prijašnjim postupcima sam pauzirala svojom voljom po 6-9 mj. A sada ne želim toliko pauze. Pretpostavljam da ne mogu sad odmah s ovom menstruacijom (sad kad prokrvarim za dva, tri dana), ali na onoj u studenom bih mogla?! Ili da čekam siječanj pa odmorim i dušu i tijelo budući da mi je fet bio u stimuliranom postupku?
    Hvala puno!!!

👩40 🧔37
    Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
    7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
    9/20 FET, beta =0
    12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
    1/21 FET 2 blastice.
    Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
    11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
    1.3. Missed ab - 10 tt
    10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
    12/21 FET 1 blastica, beta = 0
    12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
    1/22 FET, beta=0,1
    11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni

🌸TiKiDi🌸
    11. Listopad 2021. 07:28

Nakapakica

Anči da ti odg za lak ako vec neko nije, prilikom bilo kakve intervencije u sali mora se skinuti ne zato sto je stetan nesto vec zato sto po promjeni boje nokta anesteziolog/ bilo koji doktor moze vidjeti da opada nivo kiseonika, prvi znaci su kad malo pomodre nokti pa krenu ka nekoj ljubicastoj boji, to doktor zna i to gleda zato se ja licno ne bih usudila da ga imam jer jako je bitno da mu je taj dio ‘dostupan’ i pregledan! A mislim da taj jedan dan svako moze bez laka na noktima jer vjeruj da to nema veze za pricama o stetnosti nego samo zato sto je strucnim licima bitno taj dio da vide a naravno da ima zena koje to tako ne shvate ili ih to puno ne zanima 😉

Nije to samo zbog toga vec prilikom ne daj Bože komplikacija, na prst ti stavljaju oksimetar koji mjeri nivo zasicenosti kisika u krvi koji ne radi (senzor ne ocitava) ako imas lak ili gel na noktima (izuzev prozirnog laka na cist nokat). Isti uređaj se stavlja prilikom svakog operacijskog zahvata. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

juricka
    11. Listopad 2021. 07:29

mila milica ma možeš odmah, moja frendica je imala et s 3 blasice, nisu se primile, i 14 dana kasnije (doslovno) fet s 3. te tri su se sve tri primile. 🤞🏻

JA: 40godina/ amh 4.96 / fsh 10.9/ ovulacije uredne/ jedna trudnoća, spontana, uredno iznešena/ dijete 6 god/ tempirani odnosi 10 mj/ nema dijagnoze al se ni ne prima
    mm: savršeni nalazi
    8/21: 20 dana antibaby/enolva/prazni folikul
    10/21: letrozol 5 dana/1 folikul/1 jajna/1 zametak/beta 0
    11/21 prirodan ciklus/1 folikul/1 jajna/neuspjela oplodnja

Garawa¤
    11. Listopad 2021. 07:32

Mila-Milica

juricka

mila milica jako mi je žao, jesi imala kakve simptome?

A ne znam više ni sama jesu li to bili smoptomi ili ne. Pra dana poslije transfera intenzivno i kratkotrajno živanje u donjem dijelu trbuhu. Jedan dsn mi je kao vila mučnina al ništa pretjerano. Prije dva dana iscjedak od utrogestana i u njemu kao neke male smeđe žilice, i to samo taj dan i taj put, poslije ništa. Ponadala sam se to je to. Jutros test pokazao minus. Dušu sam isplakala jer sam se baš ponadala, al iustinu. U srijedu vadim betu pa čekam mengu. Koristit ću terapiju još ta dva dana.
    Jedina sreća u nesreći je što imam zamrznutu još jednu blasticu odlične kvalitete. Pa u nju polažem sve nade. 🙏 Budući da mi treći fet (treća sreća) ipak nije bio uspješan.
    Nego, zanima me nakon koliko ciklusa mogu opet krenuti s pripremama za fet? U prijašnjim postupcima sam pauzirala svojom voljom po 6-9 mj. A sada ne želim toliko pauze. Pretpostavljam da ne mogu sad odmah s ovom menstruacijom (sad kad prokrvarim za dva, tri dana), ali na onoj u studenom bih mogla?! Ili da čekam siječanj pa odmorim i dušu i tijelo budući da mi je fet bio u stimuliranom postupku?
    Hvala puno!!!

Ja zbilja iskustva nemam.. ali znam da sam negdje čitala da se ne mora čekati..nego odmah s idućom M ići.. da tijelo zna dobro reagirati jer je već nafilano s hormonima..
    Budu cure koje imaju više iskustva dale konkretne informacije.. 

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

Anči 💕
    11. Listopad 2021. 07:35

🌼TiKi🌼

Nakapakica

Anči da ti odg za lak ako vec neko nije, prilikom bilo kakve intervencije u sali mora se skinuti ne zato sto je stetan nesto vec zato sto po promjeni boje nokta anesteziolog/ bilo koji doktor moze vidjeti da opada nivo kiseonika, prvi znaci su kad malo pomodre nokti pa krenu ka nekoj ljubicastoj boji, to doktor zna i to gleda zato se ja licno ne bih usudila da ga imam jer jako je bitno da mu je taj dio ‘dostupan’ i pregledan! A mislim da taj jedan dan svako moze bez laka na noktima jer vjeruj da to nema veze za pricama o stetnosti nego samo zato sto je strucnim licima bitno taj dio da vide a naravno da ima zena koje to tako ne shvate ili ih to puno ne zanima 😉

Nije to samo zbog toga vec prilikom ne daj Bože komplikacija, na prst ti stavljaju oksimetar koji mjeri nivo zasicenosti kisika u krvi koji ne radi (senzor ne ocitava) ako imas lak ili gel na noktima (izuzev prozirnog laka na cist nokat). Isti uređaj se stavlja prilikom svakog operacijskog zahvata.

E pa da to me najvise zanimalo jer sam to negdje pročitala...a kako mi u Osijeku uvijek idemo pod totalnu anesteziju mislim da bi to smetalo.. 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

🌸TiKiDi🌸
    11. Listopad 2021. 07:38

Anči iz iskustva rada u intenzivnoj, uglavnom ocita, ali bilo je slucajeva prilikom reanimacije vanjskih pacijentica s lakom na noktima da nije htio ocitati, a u tom trenutku nama medicinskom osoblju to bas ne ide na ruku da moras traziti po tijelu mjesto gdje ces ocitati saturaciju. Zato je bolje ne imati ni lak ni gel za eto, ne daj Bože. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Joka95
    11. Listopad 2021. 07:44

Cure hvala na potpori! Javim se🥰🥰🤞🤞❤❤

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani