Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kosuljica
    19. Rujan 2021. 19:07

DOMLeon

kosuljica

DOMLeon

kosuljica

Ana26

DOMLeon

Na VV se cuvanje zametaka ili sjemena placa 1000 kn godisnje.

Moj muž je prije plaćao 400 kn, a sad ne plaća ništa. On tamo ima zamrznuto sjeme od 2011.
    Mislim da se nakon 5g čuvanje zametaka plaća 1000kn.

Tocno, prvih pet godina je besplatno pa poslije 1000 kn.
    Ja sam si isto mislila jao pa šta ću ja s tolko a na kraju samo jedna BC ispala nakon cijelog postupka. Dakle, brini o tome kasnije 😉

Rekla mi je dr Pavan Kukic prije 10 tak dana da se vise ne cuva po 5 god nego se placa svaku god po 1000 kn.Neznam kako je bilo prije koju godinu.🤷‍♀️

Ovak dr.P-J je, kak ju ja zovem, žena od medicine, a ne administracije i meni je par puta nehotično dala krive informacije, tipa uvjeravala me da muž treba A3 uputnicu za spermiogram (a išli smo na FET). Sigurno je prvih pet godina na teret HZZOa, a onda dalje plaćaš sam(a).
    Zakon o MPO, Cl. 7 st. 6 https://www.zakon.hr/z/248/Zakon-o-medicinski-pomognutoj-oplodnji

Neznam ja sam dobila ovaj papir gore od sestara koji smo morali potpisat.Kod njih se dobiva dokumentacija i ti pristanci a znam da docentica P Jukic je tu da nam s medic strane pomaze.

Ajde baš ću pitat sestre. Čudim se da tu info ne bi uhvatila negdje u medijima jer ipak je velika razlika ako je na teret HZZOa 1 ili 5 godina.

kosuljica
    19. Rujan 2021. 19:09

Ana26

Kosuljica moj muž je vadio uputnicu kad smo išli u FET i u postupak. Sestre su nam rekle da treba uputnica da oni mogu obračunati u sustavu,a za muške je samo ta uputnica,za njih nema posebna uputnica za postupak.
    Meni je to bilo čudno kad smo išli u postupak i kad su rekli uputnica za spermiogram,je reko pa mi idemo u postupak sa zamrznutim sjemenom,neće on davati sjeme.

E i meni ali na kraju je jedna sestra rekla da treba, druga da ne treba jer mi nije bilo jasno ako treba za šta, mislim, šta da mu dr napiše, jer mora uputnica bit za nešto, a kako za FET zapravo ne treba njegova prisutnost u smislu spermija, onda je na kraju kod mene ispalo da ne treba i on nije tražio uputnicu. Mislim da oni odu ok onoj od viska glava ne boli 😁

• Ana26
    19. Rujan 2021. 19:10

Tina da, postoji mogućnost,ali su jako male šanse.
    Ali,kao što rekoh,ne brinite, vi sigurno niste baksuzi kao ja.
    DOMLeon ma ja bih išla čim prije u postupak,ali ne bi ja bila ja da se kod mene opet nešto nije zakompliciralo. Imam nešto u maternici pa ćemo vidjeti hoće otići s menstruacijom,a ako ne ode onda sumnjaju da je polip pa ću morati na histeroskopiju . Zato sam pitala jel se nakon histeroskopije može odmah u postupak. 
    Anči već su krenule trudničke želje. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

kosuljica
    19. Rujan 2021. 19:14

Tina292

kosuljica

Ana26

Košuljica tako i ja. Imala sam 4 zamrznute blastice i prilikom odmrzavanja su 2 propale, 2 mi vratili i jedna se primila ,ali je završilo spontanim.
    Sad moramo sve ispočetka.
    Cure, jel koja zna jel se nakon histeroskopije , uklanjanja polipa može odmah u postupak ili se mora čekati nekoliko ciklusa?

A znaci i ti si u tome postotku od 5-10 posto propalih blastocista? Khm. Khm. Zanima me imaju li oni statistike o tome, mene bi to zanimalo. Inače kažu da 95 posto BC preživi odmrzavanje. Ajde ovi na VV kažu da je 90 posto. To je svejedno ogroman postotak, baš nemamo sreće s tim odmrzavanjem

Ja nisam ni znala da mogu propasti kad ih odmrzavaju 🥺🥺 pa kako to? Valjda mi se to nece sutra dogoditi 😳

Mislim da smo Ana26 i ja ispunile kvotu propalih BC za ovaj mjesec 😁😁😁
    A vidim da ih ti imaš viska kolko hoćeš:) samo hrabro i sretno!! ✌️🤞

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    19. Rujan 2021. 19:20

Ana26

DOMLeon ma ja bih išla čim prije u postupak,ali ne bi ja bila ja da se kod mene opet nešto nije zakompliciralo. Imam nešto u maternici pa ćemo vidjeti hoće otići s menstruacijom,a ako ne ode onda sumnjaju da je polip pa ću morati na histeroskopiju . Zato sam pitala jel se nakon histeroskopije može odmah u postupak.
    Anči već su krenule trudničke 

Ana26

Anči već su krenule 

Ana 26 nadam se da ce ti otic s menstruacijom.Javi kad saznas.

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• Ana26
    19. Rujan 2021. 19:20

Košuljica koliko je tebi propalo? Možda je to do njih ,možda su ti spremnici stari, a ne da je do naših blastica. 
    Javi nam kad saznaš to za čuvanje zametaka i sjemena. 

👨‍💼 31 OAT
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Ana26
    19. Rujan 2021. 19:24

DOMLeon i ja se nadam iako sumnjam. Dr mi je to vidjela i prije menstruacije ,pa mislim da je već trebalo otići s prošlom menstruacijom.
     Već se pripremam za histeroskopiju. Pijem neki čaj i onaj pripravak od meda i čuvarkuće pa ćemo vidjeti hoće li šta pomoći. 

👨‍💼 31 OAT
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Inna_92
    19. Rujan 2021. 19:31

Ana26, nakon histeroskopije se može odmah u postupak, dapače, što prije. Preporučljivo je unutar 3-4 mjeseca na MPO da se polipi ne bi vratili. Meni doktor ovih dana točno tako rekao. Idem prvo na histeroskopiju (možda i dvije jer je puno polipa), a potom što prije na IVF. 

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️, stiže braco💙

• Ana26
    19. Rujan 2021. 19:38

Inna hvala ti na informacijama, baš si me sad obradovala. Mislila sam da ću možda morati čekati par mjeseci, muka mi je više od čekanja. 
    Kad ti ideš na histeroskopiju? Jel 21 dan ciklusa ili.?

👨‍💼 31 OAT
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Tina292
    19. Rujan 2021. 19:54

kosuljica

Tina292

kosuljica

Ana26

Košuljica tako i ja. Imala sam 4 zamrznute blastice i prilikom odmrzavanja su 2 propale, 2 mi vratili i jedna se primila ,ali je završilo spontanim.
    Sad moramo sve ispočetka.
    Cure, jel koja zna jel se nakon histeroskopije , uklanjanja polipa može odmah u postupak ili se mora čekati nekoliko ciklusa?

A znaci i ti si u tome postotku od 5-10 posto propalih blastocista? Khm. Khm. Zanima me imaju li oni statistike o tome, mene bi to zanimalo. Inače kažu da 95 posto BC preživi odmrzavanje. Ajde ovi na VV kažu da je 90 posto. To je svejedno ogroman postotak, baš nemamo sreće s tim odmrzavanjem

Ja nisam ni znala da mogu propasti kad ih odmrzavaju 🥺🥺 pa kako to? Valjda mi se to nece sutra dogoditi 😳

Mislim da smo Ana26 i ja ispunile kvotu propalih BC za ovaj mjesec 😁😁😁
    A vidim da ih ti imaš viska kolko hoćeš:) samo hrabro i sretno!! ✌️🤞

Kosuljica i Ana ❤❤ makar me zabrinulo jer je vama propalo, nadam se da je to zaista rijetkost 🤞 

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
    09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
    1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.