Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina292
    28. Kolovoz 2021. 11:19

Vekolina87

Tina292

Vekolina87

Sunny_

AuroraB

Sunnydr. zasada razmišlja o dugom protokolu sa Suprefact sprejom, ali će konačno odlučiti nakon UZV koji imam za dva tjedna.

Ja sam isto bila na tom dugom protokolu sa suprecur sprejem (isto sto i suprefact). Uz njega sam imala samo puregon (fsh) i stopericu brevactid. Ja sam super reagirala. Od 9 js, 8 je bilo zrelih. Taj sprej utjece na hipofizu i gasi skroz tvoje prirodne hormone. Onda ih dr terapijom diže na željenu razinu. Držim fige da i tebi ovakva terapija bude uspjesna 🤞😊🍀

Draga Sunny, može info gdje si i po kojoj cijeni nabavila suprecur sprej? Ja vec nekoliko dana obilazim ljekarne i nikako naci, pri cemu mi svatko kaže drugacije uvjete i cijene u razlicitim rasponima..
    Zato svaka informacija dobro dode..
    Puno hvala!
    Vekolina87, ja sam Suprecur sprej u 7mj kupila u gradskoj ljekarni u Gundilicevoj. Ali svakako nazovi prije i provjeri jel imaju, ovo im je br 01 4812 520

Draga Tina,
    Puno ti hvala na odgovoru! Koliko si platila sprej?

Nema na čemu ❤ Ne mogu se sjetiti točno cijene, ali mislim između 600 i 800 kn ako me dobro sjećanje služi. Najbolje da ih nazoves i pitas.

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
    09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
    1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏

Tina292
    28. Kolovoz 2021. 11:21

Tina292

Vekolina87

Tina292

Vekolina87

Sunny_

AuroraB

Sunnydr. zasada razmišlja o dugom protokolu sa Suprefact sprejom, ali će konačno odlučiti nakon UZV koji imam za dva tjedna.

Ja sam isto bila na tom dugom protokolu sa suprecur sprejem (isto sto i suprefact). Uz njega sam imala samo puregon (fsh) i stopericu brevactid. Ja sam super reagirala. Od 9 js, 8 je bilo zrelih. Taj sprej utjece na hipofizu i gasi skroz tvoje prirodne hormone. Onda ih dr terapijom diže na željenu razinu. Držim fige da i tebi ovakva terapija bude uspjesna 🤞😊🍀

Draga Sunny, može info gdje si i po kojoj cijeni nabavila suprecur sprej? Ja vec nekoliko dana obilazim ljekarne i nikako naci, pri cemu mi svatko kaže drugacije uvjete i cijene u razlicitim rasponima..
    Zato svaka informacija dobro dode..
    Puno hvala!
    Vekolina87, ja sam Suprecur sprej u 7mj kupila u gradskoj ljekarni u Gundilicevoj. Ali svakako nazovi prije i provjeri jel imaju, ovo im je br 01 4812 520

Draga Tina,
    Puno ti hvala na odgovoru! Koliko si platila sprej?

Nema na čemu ❤ Ne mogu se sjetiti točno cijene, ali mislim između 600 i 800 kn ako me dobro sjećanje služi. Najbolje da ih nazoves i pitas.

Sad vidim da ti je Sunny točniji odgovor dala 😊

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺

juricka
    28. Kolovoz 2021. 13:01

[table][tr][td][/td]
    [/tr]
    [tr][td]nova sam 
    amh 4.95 fsh 10.9
    40 god
    imam jedno dijete, spontana trudnoća, prva i jedina i iznesena uredno, al kad sam imala 34 
    trenutno sam u prvom mpo postupku, uopće ne znam kojem, valjda ćemo završiti na inseminaciji jer sam low responderica na enolvu (saznala jučer da maltene kao da mi ju nisu dali). to je ujedno sve kaj su mi dali. od 4 folikula 2 je jučer dr vidjela, imaju 5 mm, sad citiram “premali za ovaj tren u ciklusu”, da prevedem, jer se njezine riječi noraju prevodit: nije sigurna dal ću uopće ovulirat- a to me slomilo jer prirodno ovuliram svaki mjesec bez greške (samo se ne prima). u utorak ona ide gledat još ta dva folikula, daje im kao neku šansu da narastu, nije optimistična, ja sam na rubu nervnog sloma i mislim da je postupak bio pogreška jer ovuliram i imam neke prirodne šanse. i evo u potrazi za utjehom i zajednicom žena koje razumiju naišla sam na vas, recite mi- kolike su low respondericama šanse ikada i ima li smisla da idem na drugu “vrstu” estrogena odn drugi lijek, jaču stimulaciju, što god? hvala unaprijed svima[/td]
    [/tr]
    [tr][td]  [/td]
    [td]
    [/td]
    [/tr]
    [/table]

JA: 40godina/ amh 4.96 / fsh 10.9/ ovulacije uredne/ jedna trudnoća, spontana, uredno iznešena/ dijete 6 god/ tempirani odnosi 10 mj/ nema dijagnoze al se ni ne prima
    mm: savršeni nalazi
    8/21: 20 dana antibaby/enolva/prazni folikul
    10/21: letrozol 5 dana/1 folikul/1 jajna/1 zametak/beta 0
    11/21 prirodan ciklus/1 folikul/1 jajna/neuspjela oplodnja

• Mjau
    28. Kolovoz 2021. 13:11

Juricka i ja sam nova i u postupku sam. Ja vec 5dana primam 200jedinica gonala a danas sesti dan 200gonal + orgalutran. Uprkos i godinama i dobrom amh-a moji jajnici ne rade koliko bi trebalo... Nisam skroz shvatila da li si krenula u postupak uopste ili ste samo brojali antralne folikule? Imas li ikakvu terapiju? 

1994god. Bez jajovoda
    Prva stimulacija gonalima pocev od 23. avgust 2021. Dobijeno 19oocita oplodilo se 16. Cekamo 5ti dan
    09.09.2021. Transfer jedne blastociste, zamrznuto 5

Stela_M
    28. Kolovoz 2021. 14:00

Avocado

Ej cure samo da vam se javim i zahvalim svakoj od vas ❤ Hvala što pitate… jučer je stvarno bilo koma cijeli dan, danas opet od jutra koma, doslovno sam jedva obavila wc, sve me rasturalo. Sad sam bolje, 🤞 da tako i ostane. Ali sam psihički totalno potonula… 😏

Žao mi je što se toliko mučiš želim ti da što prije sve prođe i da se oporaviš ako treba plaći, vršiti izbaci sve iz sebe jer će ti biti lakše.. sve dođemo do trenutka kada psihički potonemo i kada se borimo sa svojim glavama izbaci  to iz sebe i bit će ti lakše a onda glavu gore i u nove pobjede 🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Tweety88🐞
    28. Kolovoz 2021. 14:00

Avocado

Ej cure samo da vam se javim i zahvalim svakoj od vas ❤ Hvala što pitate… jučer je stvarno bilo koma cijeli dan, danas opet od jutra koma, doslovno sam jedva obavila wc, sve me rasturalo. Sad sam bolje, 🤞 da tako i ostane. Ali sam psihički totalno potonula… 😏

Avocado 😔 uzas, jako mi je zao sto to moras prolaziti. Nadam se da ce sto prije sve to biti iza tebe i da ces skupiti snage ici dalje ❤. Nije nimalo lako, ali vrijeme lijeci sve. Bar je takvo moje iskustvo.  Drzi se 💪🏻😘

💛🧡

Roxy ✨
    28. Kolovoz 2021. 14:19

Avocado zao mi je sto te jos uvijel boli, nadam se da ce sto prije proc barem taj fizicki dio. A sto se psihickog dijela tice samo ti mogu reci daj vremenu vremena. Totalno te razumim velika je to bol ali svakim dan ce biti sve lakse. Samo slusaj sebe i svoje tijelo i srce i radi i ponasaj se onako kako god mislis da je najbolje za tebe❤️

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Tina292
    28. Kolovoz 2021. 14:20

Avocado

Avocado, jako mi je žao 🥺 ne mogu ni zamisliti što prolaziš... 

👨🏻‍🦲 41, sve ok

• ribic
    28. Kolovoz 2021. 15:16

Avocado Nadam se da je to sad to od fizicke boli. Sto se tice pshicke ne znam kaj da ti kazem. Mene je ovo toliko bolilo fizicki da o psihi nisam ni razmisljala. I za cca 10 dana okrenula novi list - vjezbanje, prehrana, trosit na sebe, sredit se, seksat iz gusta. I evo vec sam 2 mj tako i gustam, bas gustam…

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Lorena3009
    28. Kolovoz 2021. 15:38

Lola168

Lorena3009

Lola168

Pozdrav.. nova sam u svemu tome… slijedeci ciklus moram na HSG (navodno je jedan janovod zacepljen) pa me zanima, u slucaju da su oba zacepljena, koje poliklinike imaju ugovor sa HZZO? Da li postoji kakav spisak? Sta sve prekriva HZZO?
    Iz Istre sam i citala sam da Rijeka nije bas u dobrom glasu, nazalost..

Pozz draga Lola, u mene ti je slučaj da su oba jajovoda "zalipljena". Išli smo u Polikliniku Škvorc u Samoboru, plaćaš 1 konzultacije i pregled 800 kn, kod njih slam radila propuhivanje 1000 kn. Sve ostalo je preko hzzo-a. Mislim da su ti oni produžili ugovor Al svejedno nazovi i pitaj. Evo ja sam iz 2.oostupka ostala trudna. Od mene za njih imas sve preporuke. Sretno😘

Hvala puno na odgovoru 😊 vidjeti cu slijedeci mjesec sta "kazu" moji jajovodi 😅 drugo je sve u redu (za par dana cu dobiti nalaze briseva) s moje i s njegove strane..
    I ako sam dobro shvatila, ako su oba zacepljena, ne ide se na propuhivanje nego odmah ivf?

Ja sam prvo išla na propuhivanje da vide jel do njih problem. Mene nisu uspili proouhat jer je doslovno zalipljeno sve. U tom slučaju odma se ide u ivf. Svi drugi nalazi moji i od muža su odlični. Sve sam to radila kod njih mada sam mogla u osijeku Al nisam tila. Nek odma na licu mista vide u čemu je problem. 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.