Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Ožujak 2021. 22:38

BjeliS 💕👣

Nunalica
    https://www.facebook.com/DailyMail/videos/247746413648636/

ubijaš me 

💔💔💔

blacksheep
    03. Ožujak 2021. 22:38

Hvala na dobrodošlici! Pa hajde da pitam, iako tema otišla već u drugim smjerovima. Znači, nova sam potpuno i nemam pojma o ničemu. Uvodni postovi koje sam ovdje pročitala su mi puno više rasvjetlili situaciju, nego liječnici do sada, al opet se osjećam izgubljeno. 
    Dakle, jučer mi dali Elonvu i jedino što znam da dolazim na uzv idući utorak. I da dan prije moram si dati Orgalutran. Doktor rekao večer prije, sestra popodne prije, a u nekim papirima, koje su mi dali, piše najbolje ujutro. Pa nemam pojma kada. I iskreno, nisam uopće razmišljala o ljekovima, mislila da je sve pokriveno cijenom MPO postupka u privatnoj poliklinici. Dobro da mi nije herc stal kad sam u apoteci kupila tu Elonvu. 😂 Dakle, može li mi netko reći koliko će me doć ljekovi do kraja postupka otprilike? I na drugo pitanje mislim da već znam odgovor, ali eto, ima li šanse da hzzo pokrije bar dio od ljekova ako idem privatno? Hvala puno na odgovorima unaprijed! 😊

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1
    17.4. GK 🌲🌲🌲 ( bojažljivo 😇)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Ožujak 2021. 22:44

blacksheep

Hvala na dobrodošlici! Pa hajde da pitam, iako tema otišla već u drugim smjerovima. Znači, nova sam potpuno i nemam pojma o ničemu. Uvodni postovi koje sam ovdje pročitala su mi puno više rasvjetlili situaciju, nego liječnici do sada, al opet se osjećam izgubljeno.
    Dakle, jučer mi dali Elonvu i jedino što znam da dolazim na uzv idući utorak. I da dan prije moram si dati Orgalutran. Doktor rekao večer prije, sestra popodne prije, a u nekim papirima, koje su mi dali, piše najbolje ujutro. Pa nemam pojma kada. I iskreno, nisam uopće razmišljala o ljekovima, mislila da je sve pokriveno cijenom MPO postupka u privatnoj poliklinici. Dobro da mi nije herc stal kad sam u apoteci kupila tu Elonvu. 😂 Dakle, može li mi netko reći koliko će me doć ljekovi do kraja postupka otprilike? I na drugo pitanje mislim da već znam odgovor, ali eto, ima li šanse da hzzo pokrije bar dio od ljekova ako idem privatno? Hvala puno na odgovorima unaprijed! 😊

HZZO će ti pokriti tek lijekove nakon transfera (utriće, duphaston, ...). Budeš nas onda pitala točno što.
    Ovo prije sve plaćaš. Da, košta, ali Elonva je najskuplja, sve ovo ostalo je prihvatljivije.
    I mene je herc strefio kad sam prvi put kupila Gonale, nije mi nitko rekao koliko to košta.
    Ne znam ti reći koliko će te sve skupa koštati, ovisno o protokolu koji budeš pratila. Mene je prvi put došlo nekih cca 6kkn, sad je 5kkn (who's counting). Nisam iskreno nikad zbrajala jer bi mi pozlilo, samo znam koliko me stimulacija košta (to je tebi Elonva), ostalo je ionako manje skupo (ne mjeri se u tisućama, nego stotinama kuna).

Orgalutran si daj nekad popodne, ja sam si ga davala u 19. Samo je bitno da ga daješ svaki dan u isto vrijeme.
    Na tom UZVu ćeš vidjeti koliko imaš folikula, koliko su veliki i napravit ćete plan za dalje.

I da, nama tema stalno ide u milion smjerova, naviknut ćeš se. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Ožujak 2021. 22:46

I ako ti rođendan nije brzo, ne budi blesava, odmah si ubodi negdje postupak preko HZZO za 3 mjeseca, just in case. Možeš i u privatnim klinikama koje još možda imaju mjesta. Bolje ga imati i onda se osramotiti i otkazati jer si uspješno trudna, nego ga nemati i ne ostati trudna, pa opet plaćati postupak.

💔💔💔

BAJOMA
    03. Ožujak 2021. 23:03

BjeliS 💕👣

BAJO1

BjeliS 💕👣

Bajooooo gdje si?? Faliiis

Evo mee 😍😍😍 spavala danas od 2 do 6 popodne i sad dolazim k sebi , upravo vecerala čokolino 😂😂😂😂

Čokolino 😍

Najbolja hrana šta postoji 😍😍😍

• Maybebaby
    03. Ožujak 2021. 23:12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Maybebaby

Pozdrav

Suprug i ja idemo 8.3. u bolnici u Sveti Duh, ali problem je sto sam cula za doktoricu Pevelić Turudić sve samo ruzno, nista lijepo. Sad sam jako nesretna i hvata me panika,i jos mi nisu rekli nista da napravimo od papira nego samo sto imamo. Suprug ima napravljen spermiogram, a ja imam samo papu… Pa bi vas molila tko ide u bolnicu Sveti Duh i kod ove doktorice dali mi moze reci svoje iskustvo. Hvala svima 🤗

Dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna.
    Ne znam ti pomoći za Sveti Duh, ali mogu ti reći ovo - ti imaš apsolutno pravo otići u drugu bolnicu i/ili kod drugog dr ako ti se ovdje ne svidi. Obaviš konzultacije i onda doneseš odluku
    U MPO priči ne radimo kompromise, mi smo lavice koje rade ono što je najbolje za nas i naše bebe.

Jel cu onda morati vaditi novu D1 uputnicu ako se odlucimo za drugu bolnicu ili vrijedi kroz prvi postupak?
    I za Petrovu bolnicu kako ide narucivanje za tamo, negdje sam procitala da samo e-mailom ili direktno da se u bolnicu dodje narucit... Iz okolice Osijeka samo pa nam ne odgovara da dolazimo samo zbog narucivanje, ako postoji broj koji se moze nazvati bila bih vam jako zahvalna... 

Dashuri
    03. Ožujak 2021. 23:14

malala

Cure, isprike što upadam kao padobranac uvijek, ali ne stignem vas pratiti.
    Danas sam bila na uzv, folikul je 13 mm. Kad bih mogla očekivati inseminaciju i od kad da muž apstinira? Dr.je štura na objašnjenjima i rekla je samo "vidimo se u petak".

Ako je spermiogram uredan, 2 dana apstinencije. Ja sam dobila stopericu na 18mm i imala inseminaciju nakon 36sati. Sretno! 😘

05.12.2022 💗

blacksheep
    03. Ožujak 2021. 23:17

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

I ako ti rođendan nije brzo, ne budi blesava, odmah si ubodi negdje postupak preko HZZO za 3 mjeseca, just in case. Možeš i u privatnim klinikama koje još možda imaju mjesta. Bolje ga imati i onda se osramotiti i otkazati jer si uspješno trudna, nego ga nemati i ne ostati trudna, pa opet plaćati postupak.

BMTBica, rođendan je u 9. mjesecu.  Imaš neki prijedlog možda?

Ja: 41g, 1 spontani AB 2019.g., PAI:4G homozigot, AMH: 2,40 pmol/l MM: 39g., Oligozoospermia
    1.IVF postupak 3/21(Repromed):Elonva, Orgalutran,Pergoveris,Brevactid; beta: 0.1
    17.4. GK 🌲🌲🌲 ( bojažljivo 😇)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Ožujak 2021. 23:20

Maybebaby

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Maybebaby

Pozdrav

Suprug i ja idemo 8.3. u bolnici u Sveti Duh, ali problem je sto sam cula za doktoricu Pevelić Turudić sve samo ruzno, nista lijepo. Sad sam jako nesretna i hvata me panika,i jos mi nisu rekli nista da napravimo od papira nego samo sto imamo. Suprug ima napravljen spermiogram, a ja imam samo papu… Pa bi vas molila tko ide u bolnicu Sveti Duh i kod ove doktorice dali mi moze reci svoje iskustvo. Hvala svima 🤗

Dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna.
    Ne znam ti pomoći za Sveti Duh, ali mogu ti reći ovo - ti imaš apsolutno pravo otići u drugu bolnicu i/ili kod drugog dr ako ti se ovdje ne svidi. Obaviš konzultacije i onda doneseš odluku
    U MPO priči ne radimo kompromise, mi smo lavice koje rade ono što je najbolje za nas i naše bebe.

Jel cu onda morati vaditi novu D1 uputnicu ako se odlucimo za drugu bolnicu ili vrijedi kroz prvi postupak?
    I za Petrovu bolnicu kako ide narucivanje za tamo, negdje sam procitala da samo e-mailom ili direktno da se u bolnicu dodje narucit… Iz okolice Osijeka samo pa nam ne odgovara da dolazimo samo zbog narucivanje, ako postoji broj koji se moze nazvati bila bih vam jako zahvalna…

Uputnicu za konzultacije trebaš imati. Ne za postupak, to nabavljaš tek kad krećeš.
    Što se Petrove tiče, naručuješ se mailom, na predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr, i odmah napišeš (ako želiš) kod kojeg doktora želiš na konzultacije. Oni ti u roku od dan, dva pošalju termin koji je cca 2 mjeseca u budućnosti.
    I konačno, imaš i privatne klinike koje rade preko HZZO, piše ti u uvodnim postovima koje su to. Možeš ih nazvati i pitati imaju li slobodni termin za preko HZZO i za koji mjesec. U tom slučaju konzultacije imaš kad hoćeš, plaćaš ih, a poslije konzultacija te upisuju na listu za mjesec koji ste odabrali.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    03. Ožujak 2021. 23:24

blacksheep

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

BMTBica, rođendan je u 9. mjesecu. Imaš neki prijedlog možda?

Super, onda stigneš u šesti mjesec odraditi još jedan postupak preko HZZO, a ako si krajem devetog, možeš i u devetom upisati treći.
    Ja bih prvo provjerila u privatnim klinikama imaju li mjesta za šesti mjesec - ja sam, npr upisana u peti mjesec u IVF iako sam sad radila postupak kod njih na plaćanje. To odmah sutra možeš nazvati i saznati.
    Ako nemaju, traži uputnicu od socijalnog ginekologa za konzultacije na humanoj, i prijavi se u neku bolnicu za konzultacije (naglasi pri prijavi koliko godina imaš, mi imamo prednost). Ja npr imam zakazane konzultacije u Petrovoj u travnju.
    Da, da, znam, puknuta sam, ali u našim godinama stvarno trebamo isplanirati 4 koraka unaprijed.  I nadati se da nam to ništa neće trebati jer će odmah iz prve upaliti.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.