Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    24. Rujan 2020. 12:39

MakiST

Cure i ja sam imala u 9tt Escherichiu, dobila klavocin i nakon 10 dana ponovila urino - sve sterilno. Ja sam sa svojim MPO dr dogovarala terapiju.. Nisam se sa kandidom jos susrela obavezno inzistiraj da pricas sa svojim mpo-ovcem. Znaci proljev je novi simptom sluzbeno!! 🚽🧻😂

Oko 5, 6 dnt 😂😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

24. Rujan 2020. 13:15

MimiDrimi, onda se pratimo. Meni je danas 5dc, cetvrti da se bodem. Sutra prvi UZV pa cu valjda nesto vise znat, iako mi se na prvom nista nikad ne vidi. Taj problem sa folikulima koji brzo rastu, a unutra nezrele stanice sam i ja imala, ali logicno je jer su mi i fsh i lh stalno poviseni. Ova doktorica mi da estrofem 7 dana prije M, valjda to dodje slicno kao i dugi protokol i prosli put je aspiracija bila tek 14dc i bilo je dosta folikula. Bas me zanima kako ce sad proc jer mi je 2dc fsh bio 5, a LH 11. Nije bajno ali s obzirom kakvi su inace. Bas me zanima kako ces ti reagirat na dugi protokol. Kad je prvi UZV?
    Ivanaxx sad 🙏 za sutra. Mrzim to cekanje da me nazovu, jos ako malo kasne

24. Rujan 2020. 13:24

Ruska1986, ovo sa crtom na testu 😂 . godinama zamisljam da cu jednom kad ugledam crtu plakat od srece, pa cu pokazat njemu pa......i onda prosli put vidim onu crtu i nista...nikakva reakcija, ni ja ni on

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    24. Rujan 2020. 13:30

Nina985 jako mi je zao samo naprijed i hrabro🙏❤️
    MakiSt u kojem si tjednu mjesecu  kako se osjecas ?ja jos nikakvi simptoma 7+1 
    Ruska1986 i ti u kojem si tjednu mjesecu kad su ti poceli siptomcici 😁 ja samo malo ledja i sike osjetim ali nit su napuvane nit teske samo pritisak nekad bol u prsima a dole kad stavljam sluzavo i mekano ali osjecam nekavo zadebljane ali idu bez problema utrici dokad se stavljaju da bas dosadi i jos ja se bodem fragminom svaki dan danas presla za u bedru mrmogu vise u stomak puna modrica i trombova🤦

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• maja555
    24. Rujan 2020. 13:31

Kad smo kod crtice, ja sam prosli ivf ujedno i prvi imala crtu i izvadila betu, kad ono 509. Izvadim za dva dana i beta pada. Virujem da opet vidim crtu, da bi bila imuna s obzirom na tugu tada. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Ruska1986
    24. Rujan 2020. 13:32

Belaaa

Nina985jako mi je zao samo naprijed i hrabro🙏❤️
    MakiSt u kojem si tjednu mjesecu kako se osjecas ?ja jos nikakvi simptoma 7+1
    Ruska1986 i ti u kojem si tjednu mjesecu kad su ti poceli siptomcici 😁 ja samo malo ledja i sike osjetim ali nit su napuvane nit teske samo pritisak nekad bol u prsima a dole kad stavljam sluzavo i mekano ali osjecam nekavo zadebljane ali idu bez problema utrici dokad se stavljaju da bas dosadi i jos ja se bodem fragminom svaki dan danas presla za u bedru mrmogu vise u stomak puna modrica i trombova🤦

Danas tocno 10+4 🙂 Mene je otpocetka drzala mucnina, sad sve manje ali je sad pocela zgaravica! Sad me malo brine taj manjak mucnina ali valjda je to ok

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    24. Rujan 2020. 13:35

maja555

Kad smo kod crtice, ja sam prosli ivf ujedno i prvi imala crtu i izvadila betu, kad ono 509. Izvadim za dva dana i beta pada. Virujem da opet vidim crtu, da bi bila imuna s obzirom na tugu tada.

Vjerujem, drukcije je kad prodjes tako nesto! Pretpostavljam da si i nesigurniji i spreman na sve.. Meni je ovo prva trudnoca pa me svasta brine(zasto mi je manje muka, dal je sve ok, ...)... A kamoli jos da ti se to dogodi sa betom ili kasnije da imas spontani. Mogu mislit kako je prolazit onda kroz svaku slijedecu trudnocu!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

24. Rujan 2020. 13:46

Bozma

MimiDrimi, onda se pratimo. Meni je danas 5dc, cetvrti da se bodem. Sutra prvi UZV pa cu valjda nesto vise znat, iako mi se na prvom nista nikad ne vidi. Taj problem sa folikulima koji brzo rastu, a unutra nezrele stanice sam i ja imala, ali logicno je jer su mi i fsh i lh stalno poviseni. Ova doktorica mi da estrofem 7 dana prije M, valjda to dodje slicno kao i dugi protokol i prosli put je aspiracija bila tek 14dc i bilo je dosta folikula. Bas me zanima kako ce sad proc jer mi je 2dc fsh bio 5, a LH 11. Nije bajno ali s obzirom kakvi su inace. Bas me zanima kako ces ti reagirat na dugi protokol. Kad je prvi UZV?
    Ivanaxx sad 🙏 za sutra. Mrzim to cekanje da me nazovu, jos ako malo kasne

Hvalaa i ja tebi šaljem pozitivne vibracije i 💕💕

24. Rujan 2020. 13:46

maja555

Oooo da.. Nakon 2 spontana  te crte me i vesele i plase... Mislim da cu jedino bit mirna kad budem bebu imala u rukama.. A ove crte, bete, simptomi, ne simptomi...
    Trudim se ni ne mislit o tome.. Ja sad kad vas citam da toliko proucavam i pratim tijelo valjda imam 10 simptoma 😂😂..
    Nakon sranja(ne onog proljeva😂) si imun na takve 'sitnice'... 

Ruska1986
    24. Rujan 2020. 13:52

MakiST

Bela i Ruska ja sam 19+1 sada - nikada nisam imala mucnine nit ista. Znaci toliko sam se brinula da sam doktoru mail slala. Samo sam primjetila da sam bas gladna bila ujutro tih prvih tjedana, a inace nisam pa sam ja to nazvala ‘mucninama’ 😂 sise mekane, samo mrvu vece od uobicajenih - kao i sada. Samo su mi sad bradavice nekako promijenile oblik - izgledaju doslovno kao duda 😂😂. Tlak mi je bio nešto niži isto do 12-13 tjedna oko 100-60 ( sad je normalan 120/80) i to je to od simptoma.

U, meni su bome narasleeee..  Za nekoh ko ima stvarno male  sad su bas ogromne! I teske! Ali ne bole nimalo..  Samo mi je cudno sad vidit te sise 😂😂 kod mene je jedino sta je bilo ono grcenje u trbuhu, kao da trebas dobit mengu.. Pa je prestalo neko vrijeme, uopce ga nije bilo i sad je opet prisutno, al stalno! Nije da prestane neg je bas prisutno, kao da trebam dobit. Svaki put kad odem na wc, provjeravam! 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.