Potpomognuta oplodnja vol. 10

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sirenaa
    [UREĐENO] 19. Siječanj 2026. 01:09

Drage trudnice, kada planirate reci obitelji za trudnocu ili ako jeste kada ste to ucinile?
    Ja nisam nikome jos govorila tako da znaju samo u firmi, moja prijateljica i jedna rodakinja koje znaju za moj put u IVF-u. Jednostavno nisam jos spremna da kazem i nemogu izaci rijeci iz moji usta da sam trudna, vjv od straha zbog svega i borbe od vise 5 godina.
    Nadam se da nisam ispala kao neka cudakinja 🤣🤣

Astarion
    16. Siječanj 2026. 18:36

Ja sam rekla par bliskih prijateljica i najužoj rodbini - od početka su upućeni u cijeli proces. Ostatku mislim reci tek u 12.tjednu 😊

34/37
    KBC Split 06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - ❌
    10/25 Cito IVF/ICSI - 4❄️ freeze all
    FET 12/25 ➕ Beta 12dpt 461, 14dpt 1049
    1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️

advocatus
    16. Siječanj 2026. 18:50

Za ivf postupak znaju samo cure s ovog foruma, moja mama (tata ne bi prezivio od brige), njegovi starci i njegova sestra. Ne planiramo nikad nikome niti reci da je dijete iz ivf. Za trudnocu jos nismo nikom rekli, meni je iduci pregled sa skoro 11tjedana, mozda tek tad kazemo. Vidjet cemo jos. Nema prave odluke kada. Prava odluka je ona kad god se ti osjecas ugodno. 

30 - pai+mthfr/32 - oligoasteno
    1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

Sirenaa
    16. Siječanj 2026. 18:59

Ja kada sam prvi put ostala trudna mi smo svima rekli i kad se desio spontani bilo mi je koma, bili su jednojajcani blizanci iz prirodne trudnoce. Neki dan je muz sreo bivseg sefa i on ga pitao kak ti je dijete on ostao u soku jer je bas u tom trenu otisao iz firme kad se desio spontani i moj muz mu kaze pa nemam dijete a bivsi sef u cudu ga gledao.
    Za Ivf zna samo moja prijateljica i moja rodica a drugi su jako konzervativni i naslusala sam se svakakvi komentara zasto jos nemamo dijecu i valjda i zbog toga jos nemam snage da kazem da sam trudna a posebno ne da smo isli na Ivf jer znam kavi bi komentari bili sto je jako zalosno.

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI 4G/4G
    🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20
    5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske. 2/23. 3/23 AIH ❌IVF 6/23 21 🥚, 10 🐧 8/23 FET ❌, 9/23FET❌, 10/23❌, 1/24 FET❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌2/25 FET 🐧🐧 7 tt Blighted
    IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧, ET 🐧🐧 ❤️❤️

Verbena
    16. Siječanj 2026. 19:10

Draga Sirena, nisi nimalo čudna, sve je to normalno nakon svega što smo prošle, trauma je prejaka.
    Ja sam se evo tek prije 2 dana usudila staviti onu trakicu u potpis iako i dalje danonoćno strepim hoće li biti sve uredu.. Ali evo, kao čin vjere i nade, nek je tu 🙏
    Što se tiče govorenja, znaju moji roditelji i sestra jer su uz mene u MPO putu od početka i znaju moja neposredno nadređena i "vrhovni" šefovi jer je priroda posla takva da su morali znati zbog eventualnih odsustava, poštede itd..
    U prošloj trudnoći smo rekli i nekim prijateljima, ali kako je završila spontanim, sada se ne usudimo i mislim da nema ni potrebe da itko zna jer nikome od njih to ni na koji način ne utječe na život. 
    Saznat će kad (ako) rodim 😁 (šalim se, ali sigurno ne prije nego bude i više nego očito da sam trudna pa ne bude bilo moguće skrivati).
    Vjerujem da će ti s vremenom, kako budeš sigurnija da je sve dobro, prirodnije doći da kažeš obitelji, a i šire kome želiš, ali nemoj da te to opterećuje. To se na kraju krajeva tiče samo tebe i tvojeg supruga 🙂

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

Sirenaa
    16. Siječanj 2026. 19:23

Verbena Hvala ti puno.
    Htjela bi te pitati sto tebi mjere na uzv? Kod mog ginekologa je to sve nekako brzo i nije bas detaljno pa bi otisli privatno na detaljniji uzv, samo mjeri CRL i napise da je KCS pozitivno. Meni su dosta cesto radili dilizacije cerviksa pa bi htjela i mjerenje cerviksa jer se bojim ranog skracenog ali on to jos nista nije gledao 🤷‍♀️
    Kako se stavi ta trakica sa tjednima?
    I ja se jako bojim ali kako kazes neka trakica bude tu za nadu i cin vjere 🙏❤️
    Ja bi se ukljucila u temu ljetne bebe da cujem savjete i iskustva jer ja roditelje nemam a svekrva i svekar su stari i necemo imat pomoc od nikoga i svaki savjet bi mi dobro dosao ali se jos neusudim😥

5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske. 2/23. 3/23 AIH ❌IVF 6/23 21 🥚, 10 🐧 8/23 FET ❌, 9/23FET❌, 10/23❌, 1/24 FET❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌2/25 FET 🐧🐧 7 tt Blighted
    IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧, ET 🐧🐧 ❤️❤️

advocatus
    16. Siječanj 2026. 19:34

Znam da imas potrebu sa svijetom podijeliti kakvu si borbu prosla, a ti si ju fkt prosla. Medutim, moj stav je da ima puno "zlih jezika" koji bi samo profitirali iz tvoje price da kazes sto si sve prosla jer se ljudi vole nasladivat i gostit time da je netko u teskoj situaciji. Nece svi to pokazat, najmanji problem su oni koji pokazu. Cuvat se treba onih koji u sebi likuju dok na van glume suosjecanje. Da ne govorim implikacije da ti curice u skoli budu na pijedestalu da su "djeca iz epruvete" - nedaj boze da u tako ranjivoj dobi saznaju - a okolina je nemilosrdna. Ovo zvuci ogorceno s moje strane, nije da nemam vjere u ljude. Ali smatram da nema potrebe nekome objasnjavati svoj put tko nece nikad shvatiti sto smo prosli. Nece nikad razumjeti. A dijete, nije garancija nista u zivotu, nazalost. Daj boze da sve bude dobro. Ali smatram da ako imas potrebu veselit se i podijeliti to sa svijetom, podijeli. Sto god odlucis uz tebe smo svi

1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

Sirenaa
    16. Siječanj 2026. 20:03

Advocatus skroz si u pravi, ima jako puno zlih jezika i jako ruzan komentar sam dozivjela od sestre od mog supruga posto jos nemamo djecu ali ona nezna da je taj komentar dosao do mene i zbog toga nemogu jos reci a muz bi rekao svojim roditeljima jer su jako stari i mama mu ima tumor u metastazi a ona je takva da bi svima prosirila vijest pa sam mu rekla da jos nista negovori 🤦‍♀️ Sto se tice IVF nije me sram reci da sam isla na to ali o tome se moze pricati samo s onima koji su to prosli i s roditeljima koji to razumiju, ja ih nazalost nemam a sve ostalo su zli jezici koji iza leda bi svasta pricali.

Verbena
    16. Siječanj 2026. 20:08

Sirena, meni su mjerili cerviks jedino na hitnoj kad sam prokrvarila, inače isto samo CRL i KČS. Doduše gledali su sad na zadnjem pregledu i da li ima hematoma i cerviks i mjerila je dr i nešto što se zove BPD (biparijetalni promjer ploda, promjer glave), ali nije to ništa pisala, samo je rekla da je ok. Inače je plod sad bio 1 dan manji pa sam se uplašila, ali mi je rekla da kad tako narastu da ih je teško "uloviti" za dobro mjerenje pa CRL više nije toliko točan. Pretpostavljam da na kasnijim pregledima onda ipak mjere i nešto drugo osim toga 🤷🏽‍♀️

I ja sam razmišljala da se priključim ljetnim bebama, ali se ne usudim dok ne obavim još barem jedan pregled koji je tek krajem siječnja 🙈
    Vjerujem da se, ako želiš, možeš već sada priključiti- ako je danas sve bilo ok, bit će tako i dalje! 💪🤞☺️

I da, evo link za stranicu gdje radiš trakicu: 

https://www.tickerfactory.com/design/Pregnancy/

Kad izradiš, samo kopiraj onaj link gdje će ti pisati BBCode i nalijepi ga na dno svojeg potpisa 🙂

🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌

Sirenaa
    16. Siječanj 2026. 20:30

Meni na hitnoj nisu mjerili cerviks sto me iznenadilo, danas je bilo brzinski i ponovo me narucio za 4 tj a ja bi otisla privatno za dva tj da se bolje pogleda i izmjeri cerviks.
    Puno ti Hvala ❤️

Sirenaa
    [UREĐENO] 16. Siječanj 2026. 21:05

Uspjela stavit trakicu samo sam morala skratit potpis jer mi nije drugacije nije htjelo.

Verbena
    16. Siječanj 2026. 21:38

Sirena, lijepo ju je vidjeti nakon svega što si prošla ☺️❤️ Bit će to sve dobro! 

🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌

Sirenaa
    16. Siječanj 2026. 21:42

Verbena hvala ti ❤️ Isto mislim i za tebe da na ljeto guramo kolica. Ti si isto prosla svasta i zasluzile smo 🥰

Bananica0404
    16. Siječanj 2026. 23:15

Mi smo roditeljima i najbližim prijateljima (tri para s kojima se družimo) rekli nakon prvog pregleda, kad smo imali otkucaje.

Isto nas je bilo strah (kao i vjerujem sve koji znaju kakve su statistike i da neuspješne trudnoće, pogotovo u prvom tromjesečju nisu rijetkost), ali to zna li jedna ili deset osoba nikako ne utječe na ishod.
    Htjeli smo da se najbliži vesele s nama, pa koliko god trajalo.
    A u slučaju da se nešto loše desi, bolje da imam podršku (ili barem da nema “kad ćete vi, šta čekate” komentara) nego da očekuju da budem “normalna”.

Za MPO nismo rekli nikome dok smo bili u postupku, ali smo sa lijepim vijestima svima spomenuli da je IVF beba. Nekako je došlo prirodno i nitko nije imao nikakve ružne komentare (makar sam od jedne osobe očekivala “dijete iz epruvete”, na što sam bila spremna pokazati stav). Svi su samo bili znatiželjni kako je izgledao postupak, jel bolilo i to je to.

Ja sam jako ponosna na to da ćemo imati MPO bebu, medicina je čudo, a proces koji smo morali proći da dođemo do bebe samo pokazuje koliko je željena i voljena.
    Nek selo priča što hoće, kome se trača/stigmatizira naći će razlog. Onima koji su bitni, činjenica na koji način je beba napravljena ne radi nikakvu razliku. A o onima koji nisu bitni, nemam vremena razmišljati, od sad pa do kraja života imam većih i slađih briga.

Svjesna sam da je naš put bio “lagan” u smislu da nam je uspjelo od prve i velika je vjerojatnost da bih drugačije razmišljala da smo doživjeli gubitke.
    Svaka od nas ima svoj put. Nema krivog ni pravog trenutka za objaviti vijesti.
    Dođi nam na ljetne bebe da se družimo 😊
    Svim trudnicama želim da rode lijepe zdrave terminske bebe, a svim trudilicama da čim prije imaju “problem” kad i kako najbližima objaviti sretne vijesti 🩷

Ja: 31, hipo, hashi, PCOS
    On: 34, oligozoospermija
    Trudimo se od 01/2023
    10/2025 ICSI, hiper, 🐧 + 🐧🐧
    11/2025 FET 1 ❄️ ➕ na 5dpt
    Beta 1:100
    Beta 2: 168
    Beta 3: 440
    UZV 🩷

Bella⭐
    17. Siječanj 2026. 07:36

Sirena kad vidim kako već guraš prema ozbiljnijim tjednima baš mi bude toplo oko srca jer te se uvijek sjetim sa tog uspješnog transfera i baš mi je jako drago radi tebe❤️❤️ radi onako kako osjećaš da je ispravno. Tvoje bebice su tu, normalno da te strah i da se nije lako opustiti kad si prošla stvarno puno. I kad ćeš biti spremna uključiti se u ljetne bebe i reći drugima za trudnoću, tad ćeš to i napraviti. 

👱‍♀️34,nizak amh, ...👱35 sve ok
    3× operacija endometrioze, 5 godina ttc
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    ✴️2025/ 1.IVF - blaga stimulacija - 2🐣 - 0 ❄️
    ....🔅 ET-1, biokemijska, 8dpt➕️- beta 4.7❌️
    ✴️2025/ 2.IVF - dugi protokol - 9🐣 - 2❄️
    ....🔅 ET- 1, beta❌️
    ....❄️ FET-1, beta ❌️
    ☆hematolog ✔️ - Fragmin 5000
    ☆histero-scratching✔️ brisevi,biopsija- ok✔️
    ....❄️FET-1 siječanj⏳️

💜Medenko
    17. Siječanj 2026. 08:49

Sirena drago mi je što je tvoj put na kraju postao sretan,neka takav i ostane...Što se tiče započete teme doista ovisi od osobe do osobe i njenog života..Meni su se taman počele dešavati sve bitne stvari na samom ulasku u 40-te kad ide i prirodna selekcija i prijatelja i svega..Bili smo stava tko nas pita iskreno kažemo,normalne reakcije će pokazati ljudi kraj kojih želimo biti u životu a lijepo će isfiltrirati ostale koji nam ionako ne trebaju...Puno se ljudi nažalost bori,(bilo mi je neugodno lagati da mi se trudnoća desila prirodno u ovim godinama kad znam neke iz kvarta puno mlađe koji se bore),željela sam da mi se mogu obratiti,pitati i da se normalizira ta tema jer nažalost u budućnosti će toga biti sve više...bili mladi ili stari...Dosta mi se ljudi anonimno javilo i bilo im je puno lakše pa samim time i meni...Ponosna sam što sam ivf mama i to ako Bog da dvaput,a kome smeta njegov problem moj nije...Živim transparentno i sretno, i dodatno me veseli pomoći bilo kome jer mi žene ženama moramo biti vjetar u leđa...ugodan vikend svima

🙋🏽‍♀️-42g. 🙋‍♂️-44g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜..prvi uzv💖🤞🏽🌟..sve u redu..❤️..cekamo prenatal💓🤰🏽dolazi princeza 👨‍👩‍👧‍👧

Batica
    [UREĐENO] 17. Siječanj 2026. 12:09

Draga Sirena, nismo cudakinje, jednostavno su nas godine neizvijesnosti dovele do toga da smo jako oprezne. Ja sam tek ovaj utorak, nakon pregleda, javila kome sam smatrala da trebam, a do utorka su znali samo moji roditelji i sestra jer su mi od pocetka podrška. U samom procesu sam izgubila nekoliko "prijateljica" pa sam i taj dio isfiltrirala...blize se i meni 40-e 🫣
    Vezano za IVF, smatram da se nemamo cega sramiti pa tko ce shvatiti odlicno, a tko nece, uopce nije moj problem, baš naprotiv, jednostavno otkrijem s kim imam "posla"...🤗
    I daa, usudila sam se staviti trakicu trudnoće, još uvijek ne vjerujem da se to meni događa jer nikad do ove trudnoće nisam ugledala pozitivan test za trudnoću...
    Sirena, meni isto doktor nije mjerio cerviks pa planiram privatno na pregled...mi smo imale otežan ET pa ne bi bilo loše to odraditi. Meni su objasnili da imam koljeno.  Cura koja je sa mnom neki dan bila u bolnici i čekala carski porod je imala isto otežan ET, rekli su joj u VV da zbog koljena u cerviksu nije mogla ostvariti prirodnu trudnocu. Meni je to nova informacija, ne znam je li tebi itko to rekao? 
    U svakom slucaju, vazno je da mi nase curice cuvamo u pupi...🤗

🙍‍♀️37 odstranjena štitnjača, Hashimoto
    Kariogrami ✅️
    🙍‍♂️39 oligizoospermia, 🧬DNK fragm. 48%
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1. ICSI - 2 js, ET 3 dan, 1- 6st BETA ❌️
    🟡 2. ICSI - 8js, 1 oplodena, ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 3. ICSI Zymot, 16js, hiper, ❄️ 1 - 3dn
    10/2025 FET 🤰🎀

advocatus
    17. Siječanj 2026. 12:06

Ekipa samo da javim da smo rekli njegovoj sestri, njegovim i mojim roditeljima. Danas bi trebala biti oko 7tjedana. Pojedinim prijateljima cemo reci vjerojatno tek kad "ce se vidjeti" - a to je nadam se tamo negdje na ljeto😂
    Na poslu planiram reci ako mi dr napise da moram ostat doma zbog stresnog radnog mjesta. U suprotnom reci cu negdje na polovici. 

1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

Sirenaa
    17. Siječanj 2026. 15:42

Hvala svima na lijepim rijecima ❤️❤️

Batice meni su ti radili 4 puta dilataciju cerviksa i imam neki slijepi put i jedan put koji ide u maternicu a da ti ne pričam koliko je zakrivljen pa idem prema dole pa prema gore. Jednom su mi rekli pa nije čudo da ne dolazi do trudnoće ili ode po krivu jer se oni izgube u mom cerviksu 🤣🤣🤣

Lunaa93
    17. Siječanj 2026. 20:24

Sirena,
    Nisi cudakinja, iskreno ne planiram reci prije 18. ili cak 20. sedmice. Da se mene pita, rekla bih tek nakon poroda. 😁
    Srecom zivimo daleko od svih, pa bi to i bilo izvodljivo, ali muz i nije bas za toliko dugo skrivanje. 😂
    P.S: naravno moja mama i sestra znaju. 😎

👩🏻31👦🏻45
    👦🏻 asthenoteratozoospermia
    👩🏻- Hashimoto
    👩🏻👦🏻- kariotip ✅
    ICSI: 2024. 1 ❄️ Blighted ovum
    ICSI: 2025. 2❄️ ❤️
    Harmony 🩷
    💊Estrofem, Cyclogest, Prolutex, Prednisol, Clexane

nikita88
    18. Siječanj 2026. 22:26

Nisi cudakinja, ja sam svoju prvu trudnoću stidljivo, plašivo htjela čuvati samo za nas, naravno da to nije bilo moguće pa su s vremenom sami ljudi primjećivali, čestitke sam uvijek s nekom dozom straha primala ma jednostavno uzas kad se sjetim, kad sam rodila onda su me novi strahovi prali i tako sve do neke 3 godine moje princeze… sad kad vratim film ne znam kako nisam pukla od toga svega…E zato ovu trudnoće ne krijem, zna uža rodbina i bitni nam ljudi, ostali će s vremenom čuti, a ja ću se truditi uživati u tih čarobnih 9 mjeseci… uživaj i ti vjeruj mi bit će ti zao kad prođu!!! I da za MPO znaju samo roditelji i moja sestra, nije da krijem ali ne želim nebitnom debilima odgovarati na nikakva pitanja, zapravo čuvam njih od svoje reakcije!

Ja 1988, MM 1988
    Kod mene sve ok, MM Azoospermia
    2018. TESE ( rađen u Njemačkoj), 10 proba imamo
    1 ICSI ✖️
    1 FET ✖️, 2 FET ✖️
    2 ICSI promjena klinike i iz prve dobitna kombinacija imamo ❤️ 22 jajne stanice, samo 2 izdržale do blastociste
    10 mj. 2020. rodilo se čudo naše ❤️
    05/2023 ICSI 17 JS, samo 1 blastica ✖️biokemijska
    12/2025 ICSI 16 JS, 5 blastica, 2 ❤️❤️ vraćene, 3 ❄️❄️❄️

Nicol,zz
    19. Siječanj 2026. 01:09

Sirena suprug je tio reci nakon prvog uzv obitelji a ja sam ga uspila uvjeriti da sacekamo makar do 12 tj da sve bude uredu kad ono na kraju je bio spontani pa bi se svakom morali objasnjavati sto se desilo i ovako mi je bilo tesko jos sa strane pitanja mislim da bi bilo jos gore.. A za borbu za sada nikom nismo rekli da smo u postupcima ivf. Mozda kazemo jednom nekome od uzeg kruga obitelji.

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    🙋‍♀️38 Kariogram ✅️ 2025 AMH 13, PIA-1 heterozigot 4G/5g i MTHFR - Homozigot T/T 🤷‍♀️ IgG i IgM blago poviseni
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚10, 🐧1, ET x1 beta ➕.... biokemijska
    FET 12.2024. 1x beta ➖️
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

• smiley
    [UREĐENO] 19. Siječanj 2026. 08:51

Drage cure,
    Ja na kraju jucer otisla na hitnu jer sam se uplasila, pojacavao mi se smeckasti iscjedak koji je poceo prekjucer pred vecer. Uz to su nekako dosli i grcevi slicni menstruacijskim.

Uglavnom, zasad nije nadeno nesto alarmantno, beta je bila dobra i jucer (1243), i nije pronadeno neko aktivno krvarenje, doktorica je nasla vrlo sitno nesto sto smatra da je gestacijska vrecica unutar maternice, ali je rekla da moramo uzeti s rezervom jer je jako rano. 
    U principu mi je rekla da je u redu doci, ali sto je najbolje ili najgore da nema neke aktivne stvari koja se i moze poduzeti, nego ce se tako rana trudnoca ili odrzati ili nece. :/

Uglavnom, malo me smirilo sto nije nadeno nista aktivno, ali i danas osjetim i dalje neke bolove i rostanja po utrobi pa definitivno nije najugodnije, i pokusavam sad za vikend malo vise mirovati.

Astarion
    17. Siječanj 2026. 15:27

Nadam se da ce sve biti u redu ❤️🤞🏼

34/37
    09/23 FET - ❌
    1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️

Astarion
    17. Siječanj 2026. 15:28

Nadam se da ce sve biti u redu ❤️🤞🏼

34/37
    09/23 FET - ❌
    1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️

jane23
    17. Siječanj 2026. 19:06

Drzim fige da sve bude okej 🍀🍀

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto, trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem.trudnoce
    04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 js ➖
    06.2025. 2. IVF (Rekovelle + Ganirelix) - 8 oplođeno, 2 🐧🐧
    9.mj. FET 1 🐧➖ 10.mj. FET 2🐧➖
    11.mj. IVF (Gonal, Cetrotide - Ovitrelle, Decapeptyl) - aspirirano 7 oocita, 7 oplođenih, 3 🐧
    12. mj ET 🐧 ➖

Bananica0404
    18. Siječanj 2026. 08:35

Nadam se da ce sve biti u redu. Vjerujem da je to implantacija i da se mrvica samo bolje ugnijezdila 🩷

Trudimo se od 01/2023
    UZV 🩷

Nicol,zz
    19. Siječanj 2026. 01:19

Nadan se da ce sve biti uredu🥰

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    🙋‍♀️38 Kariogram ✅️ 2025 AMH 13, PIA-1 heterozigot 4G/5g i MTHFR - Homozigot T/T 🤷‍♀️ IgG i IgM blago poviseni
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Frequency
    19. Siječanj 2026. 08:30

Draga smiley, žao mi je da si u neizvjesnosti i držim fige da sve bude dobro ❤️

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 10. mjesec - beta <1.2

Zelena123
    19. Siječanj 2026. 08:51

Draga Smiley, držim fige da sve bude dobro. Smeđi iscjedak je ok, svježa krv zna biti alarm da nešto nije uredu, ali naravno ne uvijek. Nažalost ne može se nikako utjecati  na to u ranoj trudnoći, sve je u Božjim rukama

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    IVF 07/23 💙-->👶🏻2024 (preostalo 8 ❄️)
    07/25 Biokemijska❌ (pokusali prirodno)
    10/25 Spontani u 7. tj💔 (pokusali prirodno)
    01/26 - čekam FET

• viky
    18. Siječanj 2026. 08:32

Ponedjeljak 19.01
    MissD- aspiracija

Srijeda 21.1
    Smiley-uzv
    Zelena123-FET

Četvrtak 22.1
    Nerija- transfer 

Ponedjeljak 26.1
    Simba1512- beta

Srijeda 4.2
    Samara-uzv 🤰

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM
    - anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno
    LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com
    Anonimna anketa na Miraculumu o temama o kojima želite da pišu specijalisti hum.reprodukcije:
    https://docs.google.com/forms/d/1Ju2_QkmtQhbk5TvOufaXayDbajas3vu68q0

Ako netko zeli na listu slobodno napisite da se mozemo pratiti 🥰

1. IVF 1/25 beta + ,spontani u 11+3
    2.IVF 6/25 blagi ohss ,beta -❌
    Ali imamo u ovom 3 blastociste za fet
    3.9/25 FET ❌
    10/25 FET ❌
    11/25 FET ❌
    12/25. Histero

Zelena123
    [UREĐENO] 21. Siječanj 2026. 15:48

Dobro jutro! Ja sam danas vadila tsh, prolaktin i vitamin d kao priprema za FET u srijedu. Nažalost zaboravila sam da prije prolaktina treba mirovati 30 min, doduše vozila sam 45 min do tamo, ali kako je gužva, išla sam 20 na sat, pa se nadam da se to računa kao mirovanje hehe

Astarion
    19. Siječanj 2026. 10:15

Sretno, drzim 🤞🏼 da bude sve u redu 🥳

34/37
    09/23 FET - ❌
    1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️

Nicol,zz
    20. Siječanj 2026. 14:21

Zelena meni je ednokrinolog rekao da se prolaktin se vadi 2h nakon budenja bez fizickog napora i najmanje 30min sjediti kad se dode na vadenje pa onda izvaditi jer on reagira na bilo koji stres i fizicku aktivnost. Meni je prije 4,5 godina bio 3 put veci od gornje granice. Sretno da budu nalazi dobri 🙏

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

purko19
    21. Siječanj 2026. 15:48

Sretno danas! 🤞🏻

👩🏻 33 - PCOS, IR, hipotireoza, neredoviti ciklusi i anovulacije
    🧔🏻‍♂️ 35 - MS, normo
    💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
    02/26 CITO ⏳

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    01/26 - čekam FET

• Wish
    [UREĐENO] 20. Siječanj 2026. 13:02

MissD kako je prosla aspiracija? Mene uskoro ceka na sv duhu pa me zanima kako ti je bilo 😊

missD
    19. Siječanj 2026. 17:18

Hej, punktirali su mi 11 folikula u opcoj anesteziji, sve je proslo ok. Meni su svi na odjelu bas divni, sestre su stalno oko tebe, obilaze, pitaju, strpljivo objasnjavaju sve sto te zanima. Mene sad malo boli i u riziku sam za hiper tako da odmaram i cekam sutra info o oplodnji 🙂
    Dodes ujutro u 7:30, u 11:30 ides doma ako je sve ok.

👩‍🦰29, PCO jajnici, endometrioza
    🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)

Wish
    19. Siječanj 2026. 21:07

Super, nadam se da ce biti puno oplodenih! Drzim fige i javim kak je meni proslo 😊

Ja: sve ok
    On: oligoastenozoo
    4/2023 IVF - curka rodena 1/2024 🩷
    2026 - krecemo u borbu za bebu br 2 😊
    2/2026 - pergoveris/ovitrelle/cetrotide

missD
    19. Siječanj 2026. 21:10

Sretno i samo hrabro!♥️

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

Nicol,zz
    20. Siječanj 2026. 11:23

MissD lipa brojka 🤗 neka ih se sto vise oplodi🙏🥰

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Nicol,zz
    [OBRISANO] 20. Siječanj 2026. 11:25

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

missD
    20. Siječanj 2026. 12:31

Jutros je bilo 9 oplođenih, čekamo idući tjedan da vidimo koliko će doći do 5.dana i zamrzavanja 🙂

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

Frequency
    20. Siječanj 2026. 13:02

Odlična brojka 🥳 držim fige da ih se što više nastavi pravilno razvijati ❤️

Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži

Ja: sve ok
    On: oligoastenozoo
    4/2023 IVF - curka rodena 1/2024 🩷
    2026 - krecemo u borbu za bebu br 2 😊
    2/2026 - pergoveris/ovitrelle/cetrotide

Zelena123
    [UREĐENO] 21. Siječanj 2026. 10:09

Smiley i Razumna kako ste?

smiley
    20. Siječanj 2026. 11:35

Draga, hvala sto brines. ❣️
    Kod mene nazalost lose, jucer oko podneva mi je krenulo i pravo krvarenje i nesto jaci grcevi, iako je beta cak ujutro jos bila u redu (oko 2400, a u petak oko 1200 sto je prihvatljivo jer se nakon 1000 vise ne mora tako pravilno duplati).
    Navecer sam isla na pregled i UZV i nije dobro, jos se vidi GV, ali je i mala i nepravilnog oblika tako da je doktorica rekla da ne izgleda dobro i obecavajuce. Ipak kako je jos u maternici danas i sutra terapija kao dosad, beta sutra ujutro i novi pregled sutra navecer da se vidi u kojem smjeru se sve skupa mice i da ukinemo terapiju ako nema pomaka na bolje i da krene kak spada spontani u nadi da ce se to ovako samo rijesiti i procistiti s obzirom na stvarno ranu trudnocu. 

Zelena123
    20. Siječanj 2026. 12:37

Žao mi je smiley, želim ti dobar ishod. Kod mene je nažalost isto tako krenulo, blago krvarenje, pa nepravilna gv, onda baš jako krvarenje...na sreću, sve je samo otišlo, nisam morala na čišćenje ni na kiretažu, pa ako ništa, možeš relativno brzo opet pokušati.
    Bitno je da znaš da nisi kriva i nisi ništa krivo napravila.
    Držim fige za sutra!

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    01/26 - čekam FET

Blueberry12
    20. Siječanj 2026. 12:58

Smiley stvarno mi je zao… drzi se 😢🙏🏻

👩 31, endometrioza, AMH 5.5
    👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak-Cito✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplođeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    1/26 salpingektomija lijevo ✂️
    Čekamo prvi transfer ⏳🙏🏻

smiley
    20. Siječanj 2026. 13:01

Hvala ti. 
    Da, iskreno zaboravila sam ovako sve price po imenima, ali sam skuzila iz potpisa pa sam se vratila malo unazad da procitam i tvoju pricu. 
    Nadam se u tom zlu da ce bar biti manje pa da isto izbjegnem neke kiretaze i slicno. Za sutra ne polazem neke nade, stvarno bi me iznenadilo da ispadne dobro, jednostavno je sve i krivo krenulo s onom jako niskom betom i kolko god se izvrsno duplala (pa i vise) ja sam nekako stalno i imala neki napet i los osjecaj, i onda kad je jos i krenulo to smedarenje... ah :( 

Nakon koliko ti je dosla menstruacija poslije? Ja isto imam jos jednu smrznutu blasticu pa pretpostavljam da ce reci da je optimalno pricekati jedno 3 ciklusa. 

Frequency
    20. Siječanj 2026. 13:09

Baš mi je žao  držim još fige za sutra ako se uspije nešto popraviti. Ako ipak ode u lošem smjeru, isplači to i uzmite si vremena da procesuirate. Kao što je Zelena rekla, znaj da nisi ti kriva i da si napravila sve što si mogla. Ako ti treba bilo kakav savjet ili utjeha, javi se tu ❤️

smiley
    20. Siječanj 2026. 13:27

Hvala Blueberry i Frequency. ❣️
    Jucer me je jako pogodilo i jedva sam usred noci dosla k sebi, s jutrom nastavila s plakanjem, ali sad se par sati drzim ok i nekako sam si poslozila to u glavi. Vjerujem da ako sutra bude sto ocekujem da ce me jos jednom supiti sigurno, ali da sam svoju najvecu osobnu krizu i sok i prosla. Grozno je, grozno je sto se nekako vezes ma kolko kratko bilo, ali opet treba nekako i realno sagledati da valjda bolje sad, nego kasnije, da je meni ovo tek prvi (i nadam se i jedini) put, a kolike zene su to prolazile masu puta, iz nekog razloga mora biti ovako i valjda ce doci i pravo vrijeme za mene. 

Frequency
    20. Siječanj 2026. 14:26

Ma naravno da se vežeš pogotovo kada do trudnoće dođeš tek uz medicinsku pomoć. Moja sreća je trajala i kraće od tvoje, a skršilo me užasno. Valjda jer smo mi mislima već u rođenju te bebe i u zajedničkoj sreći. Nekako prvi put ni ne misliš da bi se to moglo dogoditi baš tebi. Vidi ako možeš uzeti bolovanje. Meni je moj ginekolog dao bez da sam i tražila i to mi je stvarno puno značilo jer nisam imala snage se uopće suočavati s ljudima (niko nije znao da sam bila trudna), ali mi se nije dalo dolaziti na posao i smješkati se, pričati o glupostima i praviti se da sam ok, a zapravo sam se u sebi raspadala

Zelena123
    20. Siječanj 2026. 14:39

Smiley - ja sam dobila 31. dan od krvarenja. Rekli su mi da očekujem mengu kao i inače (meni su ciklusi 27 dana, znači produžilo se 4 dana). Sada idem na FET nakon 2 ciklusa (prvo krvarenje iza spontanog + prva prava menstruacija koja mi upravo sada završava). Ako ti ode sve samo od sebe, vjerujem da ćeš dobiti istu preporuku.
    Osjećaj je grozan stvarno, meni je trebalo 3,4 dana baš da se nekako vratim na normalno. U slučaju da ti se desi spontani, imaš pravo na bolovanje 14 kalendarskih dana. 

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    01/26 - čekam FET

smiley
    20. Siječanj 2026. 15:05

Hvala sto ste podijelile svoja iskustva. 
    Jucer i danas sam morala brzinski reagirat pa sam uzela godisnji, ali danas sam poslala mail i nalaze svojoj socijalnoj ginekologinji pa se nadam da ce mi otvoriti bolovanje. Sad u ovome ni nisam bila kod nje nego na hitnoj i u Poliklinici pa nije bila ni upucena. 

Frequency
    21. Siječanj 2026. 10:09

Sretno danas 🙏🏻

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    01/26 - čekam FET

Nicol,zz
    [UREĐENO] 21. Siječanj 2026. 15:50

Curke ja od danas krecem sa bockanjem jos cekam pregled kod dr ali na zadnjem mi je rekao da ce vjerojatno biti ista doza. Jos cekam pregled kod imunologa jer su mi igg i igm blago poviseni 🤷‍♀️

viky
    20. Siječanj 2026. 11:58

Da li se mora na prvi uzv za stimulaciju doci drugi dan ciklusa striktno ujutro,meni je danas prvi dan ciklusa ali mogu ici samo sutra popodne nisu mi iz klinike jos nista odg

3.9/25 FET ❌
    10/25 FET ❌
    11/25 FET ❌
    12/25. Histero

Nicol,zz
    20. Siječanj 2026. 12:24

Viki evo ja nisam bila na uzv dr mi je samo na osnovu fsh koji sam jutros izvadila procijenio koju ce terapiju/injekcije ce dati i koju koju dozu. Ali prvi put mi je ned dopala 2. dan pa smo pomakli za 3 dan vadenje fsh i dr. Najbolje je da se cujes sa klinikom. Sretno🙏🙏

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Nicol,zz
    20. Siječanj 2026. 12:26

Viki evo ja nisam bila na uzv dr mi je samo na osnovu fsh koji sam jutros izvadila procijenio koju ce terapiju/injekcije ce dati i koju koju dozu. Ali prvi put mi je ned dopala 2. dan pa smo pomakli za 3 dan vadenje fsh i dr. Najbolje je da se cujes sa klinikom. Sretno🙏🙏

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

missD
    20. Siječanj 2026. 12:35

Nicol sretno, da bude uspjesno!🤗

🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

Blueberry12
    20. Siječanj 2026. 12:50

Nicol sretnooo! 🤗

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak-Cito✨
    💊 estrofem 💉menopur 225, ganirelix,decapeptyl,ovitrelle 🍀 6js aspirirano—>6 oplođeno—> 6 blastica ✨ freeze all
    Čekamo prvi transfer ⏳🙏🏻

Frequency
    20. Siječanj 2026. 13:11

sretnooo 🤞

Astarion
    20. Siječanj 2026. 16:19

Sretnooo 🤞🏼🙏🏼🤗

34/37
    09/23 FET - ❌
    1. UZV 16.01. 🤞🏼imamo ❤️

purko19
    21. Siječanj 2026. 15:50

Sretno! 

🧔🏻‍♂️ 35 - MS, normo
    02/26 CITO ⏳

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

• Frequency
    [UREĐENO] 21. Siječanj 2026. 14:20

Drage cure, danas su mi stigli nalazi koje sam radila za novi postupak. Jedino što nije u granicama normale je prolaktin koji je 724,15 mIU/L i PAI-1 4G/5G. Zanima me ima li koja iskustva s povišenim prolaktinom? Je li uopće stabilan ili dosta ovisi o stresu, fizičkoj aktivnosti, itd? I jesu li vam davali neku posebnu terapiju s PAI-1 4G/5G ili samo andol/aspirin od dana transfera?

Blueberry12
    21. Siječanj 2026. 10:25

Meni je prolaktin bio povisen na prvom vadenju ali taj put nisam dovoljno mirovala. Iduci put sam pola sata mirovala prije vadenja, cak ni po mob nisam bila 😂 i bio je uredan 

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak-Cito✨
    Čekamo prvi transfer ⏳🙏🏻

Nicol,zz
    21. Siječanj 2026. 11:34

Ja imam pai 4g/5g dr mi je rekao da to ima vise od 70posto zena, da ce mi dati terapiju po transferu. Kako su meni rekli doktori prolaktin najvise ovisi o stresu i treba ga pravilno izvaditi vadi se 2h nakon budenja i kad se dode na vadenje (nakon uru ipo) najmanje jos pola sata odmarati tj sjediti i onda tek da vade. Iako mpo dr je rekao da je dobro da je malo prolaktin veci da pomaze u transferu. 

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Nicol,zz
    21. Siječanj 2026. 11:36

Ja imam pai 4g/5g dr mi je rekao da to ima vise od 70posto zena, da ce mi dati terapiju po transferu. Kako su meni rekli doktori prolaktin najvise ovisi o stresu i treba ga pravilno izvaditi vadi se 2h nakon budenja i kad se dode na vadenje (nakon uru ipo) najmanje jos pola sata odmarati tj sjediti i onda tek da vade. Iako mpo dr je rekao da je dobro da je malo prolaktin veci da pomaze u transferu. 

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Nicol,zz
    21. Siječanj 2026. 11:38

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Bella⭐
    21. Siječanj 2026. 13:59

Imam pai 4g5g, uvodi se fragmin od 2 dana prije transfera, ali uz njega imam kos par stvari (fVIII,fXII,mthfr i spontani,biokemijske,neuspjeli) pa vjerujem da to sve igra ulogu. Alibza sami pai nisam sigurna jel bi mi dali,mozda samo andol sto je isto cist ok. 

👱‍♀️34,nizak amh, ...👱35 sve ok
    3× operacija endometrioze, 5 godina ttc
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    ✴️2025/ 1.IVF - blaga stimulacija - 2🐣 - 0 ❄️
    ....🔅 ET-1, biokemijska, 8dpt➕️- beta 4.7❌️
    ✴️2025/ 2.IVF - dugi protokol - 9🐣 - 2❄️
    ....🔅 ET- 1, beta❌️
    ....❄️ FET-1, beta ❌️
    ☆hematolog ✔️ - Fragmin 5000
    ☆histero-scratching✔️ brisevi,biopsija- ok✔️
    ....❄️FET-1 siječanj⏳️

Frequency
    21. Siječanj 2026. 14:20

hvala na odgovorima 😊

• viky
    21. Siječanj 2026. 10:47

Evo cure i ja danas krecem s bockanjem.
    Da li je koja od vas bila na recovelle?
    Kakvo ste reagirale,jel bilo uspjesno ?

3.9/25 FET ❌
    10/25 FET ❌
    11/25 FET ❌
    12/25. Histero

• viky
    [UREĐENO] 22. Siječanj 2026. 07:27

Pozdrav cure
    Evo ja danas krecem s Recovelle
    Jel koja od vas ima iskustva s njima,jel bilo uspijesno?
    Drzimo fige🥰

Blueberry12
    21. Siječanj 2026. 11:08

Sretnoooo 🍀

👨34 sve ok
    03/24 AIH ➖
    12/24 LPSC
    08/25 HISTERO
    9/25 prvi postupak-Cito✨
    Čekamo prvi transfer ⏳🙏🏻

Bananica0404
    21. Siječanj 2026. 12:42

Ja sam uzimala Menopur i Rekovelle. Nisam imala nikakve nuspojave. Pen je i skroz ga je jednostavno koristiti, iglica je tanka i ništa ne boli.
    Imala sam na kraju 20 aspiriranih stanica, od toga 12 zrelih oocita (s tim da imam policistične jajnike), pa bi rekla da je bilo uspješno 😊

Sretno!

Trudimo se od 01/2023
    UZV 🩷

purko19
    21. Siječanj 2026. 15:51

Sretno 🤞🏻

🧔🏻‍♂️ 35 - MS, normo
    02/26 CITO ⏳

viky
    21. Siječanj 2026. 17:53

Ajoj nadam se da ce i meni ovaj biti uspjesan,jesi ista promijenila u dobitnom ciklusu u vezi prehrane i dodataka

3.9/25 FET ❌
    10/25 FET ❌
    11/25 FET ❌
    12/25. Histero

Nicol,zz
    22. Siječanj 2026. 00:57

Sretno 🤗 ja sam na gonalu

🙋‍♂️43 Kariogram ✅️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    FET 12.2024. 1x beta ➖️

Bananica0404
    [UREĐENO] 22. Siječanj 2026. 07:29

Imala sam sreće pa mi je prvi postupak bio uspješan.
    Do početka stimulacije sam uzimala CoQ10, kreatin (nevezano za postupak), mioinositol (za PCOS), prenatal i vitamin D.
    U postupku sam nastavila samo sa prenatalom.
    FET je bio u prvom ciklusu nakon aspiracije (nismo išli na svježi ET zbog OHSSa). Za FET sam imala stimulirani ciklus intada sam od mislim prvog dana uzimala estrofem (3x2mg), utrogestan (2x400mg) od dana prije transfera i andol 75 preventivno od dana transfera.
    Znači od dodataka samo prenatal konstantno.
    Ne pušim, alkohol sam i prije slabo pila (tipa jedno piće kad su bile neke proslave), ali sam prestala u potpunosti par mjeseci prije stimulacije.
    Trudila sam se hraniti zdravo i raznovrsno, prioritizirati povrće, voće i proteine (1.5-2 grama po kg), biti aktivna ako već ne vježbam itd.
    Standardno pokušavala smanjiti stres, iako mi je ljeto prije postupka bilo jedno od najstresnijih razdoblja privatno i poslovno. Doduše, zbog svega toga sam izgubila 3-4 kile (imam još 10-12 viška), pa nije bilo sve za zlo 😅
    Uglavnom, ništa što već ne znaš 😅

Prije FETa sam bila bolesna 3-4 dana i nakon toga kašljala dva tjedna u komadu, pa sam uzimala domaći propolis par dana dok se nije smirilo, ne znam je li taj pad imuniteta imao kakav utjecaj na uspjeh.

Trudimo se od 01/2023
    UZV 🩷

3.9/25 FET ❌
    10/25 FET ❌
    11/25 FET ❌
    12/25. Histero

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI