Potpomognuta oplodnja vol. 10

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • martinica197
    [UREĐENO] 10. Veljača 2026. 10:42

Drage zene znam da ste vec pisale o ovome, ali ne mogu naci. Ima li mi smisla da radim pretrage za trombofiliju ako do sad nikad nisam imala ni pozitivan test ili se to radi samo nakon pobacaja?

Moon
    10. Veljača 2026. 10:42

Napisaću svoje iskustvo, znam da doktori baš teško daju ja sam izgleda imala sreće.
    Na prvim konsultacijama dr je tražila nalaz hematologa i procjena testiranja na trombofiliju. Ja nikada nisam imala nikakve simptome (osim 2 biokemijske koje ne moraju biti uzrokovane tim) niti mi je iko u obitelji imao pobačaj, srčani ili ikakve probleme prije 50te godine. Mislila sam otići ću uzeti nalaz i kraj. Ipak me poslala da izvadim mali milion parametara i hajde mislim se ma nema šanse i vrati se nalaz evo u opisu mi stoji. Blaga stečena i blaga nasljedna trombofilija, kaže i dr dobro da me poslala sad mi može dati terapiju a ne da čekamo da se ne daj Bože nešto desi. Ko god ima mogućnosti treba da se testira, samo se krv vadi a spriječi se potencijalni pobačaj. Mislim da je vrijedno. Ne treba čekati da se desi da bi se testirala ako lako može da se spriječi. 

👩🏻‍🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️, 4g/5g pai 1 heterozigot, ANA+, IgM +
    🧔🏻‍♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
    Pokušavamo od 11/24
    5/25, 11/25 biokemijske
    ⏳ VTO

👩🏼31 - hashimoto, sve drugo ok, prohodnost ok
    👦🏻31 - normo
    pokusavamo od 10/24
    1/26 - letrozol + IUI❌
    2/26 - letrozol +IUI

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI