Placenta previa,iskustva sa niskom posteljicom

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucky35
    16. Studeni 2022. 16:44

naniiii

Pozdrav svima :)
    Evo ja sam imala placentu previu totalis, zbog krvarenja u 25+6tt završila u bolnici te bila dva tjedna. Nakon jednog popodneva sto sam puštena doma, opet obilno prokrvarila i bila do 35tt kad sam i rodila hitnim carskim rezom. Imala sam konstantni pritisak dolje, jedva sam hodala od nelagode i dobivala sam terapiju za smanjenje kontrakcija. Inače postoje mogući uzročnici, od kojih nemam nijedan… očito je bilo onako kako se htjelo. Ali bitno da je moja curica živa i zdrava došla :)
    I da, dok sam bila tamo ta dva i pol mjeseca na čuvanju trudnoće, dobila sam višestruke doze injekcije za razvoj pluća bebin. Vjerojatno zato i nije završila u inkubatoru makar se rodila puno ranije i sa 2 kg… ako netko ima kakvih pitanja, slobodno :)

Pozdrav, meni je u 22 tj receno da je p.previja, zatom opet u 26 tj., za sada je sve ok,ne krvarim,nemam pretjerane bolove,nekad neku težinu osjetim u donjem dijelu ali sve u granicama normale, cak me nije uputila na potpuno mirovanje vec onako malo vise lezanja ,manje kretanja ali ja cu se psihički razbolit od razmišljanja o prijevremenom porodu i carskom rezu, inkubatoru i slicno, uopce se nemogu opustit , maknit misli i nekako se unormalit,pojest ce me strah.

Beban
    21. Studeni 2022. 22:26

Lucky, koliko od usca ti je posteljica, podize li se?
    Meni je oko 2cm a dobila sam odlive, pustena sam kuci na mirovanje, bojim se u wc da odem

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

• mostarka
    01. Ožujak 2023. 16:08

Pozdrav. Trenutno sam 16 tt ns pregledu sve uredni samo mi je rekao da je posteljica nize, pa me zanimaju iskustva ukoliko je neka imala da li vam se posteljica podizala kako je maternica i beba rasle??

• sabina90
    22. Svibanj 2023. 08:18

Pozdrav svima,nadam se da ce mi neko odg.i utjesiti me makar malo.U 15 tjednu trudnoce sam prokrvarila,otisla na urgencu i rekli su da je placenta preko NMU,ostavili su me da prenocim u bolnici i sutra me pustili kuci,sada je vec 10 dana od toga i jos uvjek imam krvarenje po malo cim se dignem iz kreveta iako to ne traje ni 5 minuta da stojim,bolove nemam,pijem utrogestan ujutro 1,navece 2 i magnezij 300mg 2x na dan,7 dana sam pila i buscopan.
    Kontrolu su mi napisali za 2 sedmice,da se prije javim u primjeru obilnog krvarenja ili jakih bolova,tako da cekam termina.
    Koliko dugo je vama trajalo krvarenje zaradi niske placente,jako me strah i svaki put iznova izgubim nadu da cu iznijeti tu trudnocu?
    Unaprijed hvala.😘😘

• Imstah
    22. Svibanj 2023. 11:54

imala sam ju u prvoj trudnoći, placenta praevia + kontrakcije od jako rano, krvarila dosta, bila na magneziju i mirovanju mjesec-dva, ali sve je bilo ok na kraju, bebica rođena na 37+5 i zdrava ko dren :)

• sabina90
    23. Svibanj 2023. 08:29

Imstah

imala sam ju u prvoj trudnoći, placenta praevia + kontrakcije od jako rano, krvarila dosta, bila na magneziju i mirovanju mjesec-dva, ali sve je bilo ok na kraju, bebica rođena na 37+5 i zdrava ko dren :)

Nadam se da ce i kod nas biti tako i da ce stati ovo krvarenje,mene je toliko strah da svaki put kad vidim krv samo ocekujem bolove,,cudno mi je da za 10,11 dana nestaje.
    Neznam ni je li pravo placenta previa ni koja vrsta,pise samo u otpusnici da je placenta preko NMU i rekli su mi u bolnici da je nisko posteljica i da sam zato prokrvarila,diagnozu stavili grozeci splav.
    Valjda ce biti sve uredu ipak.🙃

sarinjo
    23. Svibanj 2023. 21:52

sabina90

Pozdrav svima,nadam se da ce mi neko odg.i utjesiti me makar malo.U 15 tjednu trudnoce sam prokrvarila,otisla na urgencu i rekli su da je placenta preko NMU,ostavili su me da prenocim u bolnici i sutra me pustili kuci,sada je vec 10 dana od toga i jos uvjek imam krvarenje po malo cim se dignem iz kreveta iako to ne traje ni 5 minuta da stojim,bolove nemam,pijem utrogestan ujutro 1,navece 2 i magnezij 300mg 2x na dan,7 dana sam pila i buscopan.
    Kontrolu su mi napisali za 2 sedmice,da se prije javim u primjeru obilnog krvarenja ili jakih bolova,tako da cekam termina.
    Koliko dugo je vama trajalo krvarenje zaradi niske placente,jako me strah i svaki put iznova izgubim nadu da cu iznijeti tu trudnocu?
    Unaprijed hvala.😘😘

Imala sam i ja placentu previu. Rodila prije četiri mjeseca u 40.tjednu, miš leži kraj mene dok ti pišem. Krvarila sam dosta puta kroz trudnoću, dva puta po tjedan dana ležala u bolnici, još hrpu puta otišla na hitnu da me pregledaju. Strogo mirovala dva mjeseca, jos dva mjeseca onako malo manje strogo. Kad kažem strogo, doslovno samo do wc-a. Sjećam se da me tad doktor upozorio, prilikom otpuštanja iz bolnice, da doma ležim na boku, ispruženih nogu. Tako strogo.

Krvarila sam toliko često da sam se bojala otići na wc da ne vidim krv. Moja krvarenja su uvijek trajala dan-dva, nikad dulje, ali ih je bilo dosta. 

Poslije 30. tjedna se placenta podigla i normalno sam vaginalno rodila. 

Miruj, miruj, miruj. Ne znam odakle
    Si, kod nas u Zgbu utrogestan ide vaginalno kao preporuka (meni su barem tako govorili). Čuvaj se! 

• sabina90
    24. Svibanj 2023. 15:04

sarinjo

sabina90

Unaprijed hvala.😘😘

Imala sam i ja placentu previu. Rodila prije četiri mjeseca u 40.tjednu, miš leži kraj mene dok ti pišem. Krvarila sam dosta puta kroz trudnoću, dva puta po tjedan dana ležala u bolnici, još hrpu puta otišla na hitnu da me pregledaju. Strogo mirovala dva mjeseca, jos dva mjeseca onako malo manje strogo. Kad kažem strogo, doslovno samo do wc-a. Sjećam se da me tad doktor upozorio, prilikom otpuštanja iz bolnice, da doma ležim na boku, ispruženih nogu. Tako strogo.

Krvarila sam toliko često da sam se bojala otići na wc da ne vidim krv. Moja krvarenja su uvijek trajala dan-dva, nikad dulje, ali ih je bilo dosta.

Poslije 30. tjedna se placenta podigla i normalno sam vaginalno rodila.

Miruj, miruj, miruj. Ne znam odakle
    Si, kod nas u Zgbu utrogestan ide vaginalno kao preporuka (meni su barem tako govorili). Čuvaj se!

Hvala puno,valjda ce i kod nas biti uredu i da cemo izdrzati do kraja,,meni krvarenje traje jos uvjek po malo,sutra idem na kontrolu pa cu pitati doktoricu je li trebam piti utrogestan ili vaginalno koristiti,mozda da ih nisam dobro razumjela,kad nikad prije nisam imala ga,a nesto mi je kao bilo logicno da bi vece bile da su vaginete,a ustvari su iste kapsule kako god.
    Samo da bude sve ok s bebicom nekako cu vec izdrzati sve ostalo.
    Hvala jos jednom,uzivaj sa svojim mišićem😘😘

snowwhite1410
    10. Svibanj 2024. 20:11

Cure imam nisku posteljicu gidje sam iskrvarila i u bolnici sam i imala sam izljev u 21 tjedanu sam jako me strah za svoj život i bebe ležim sada u bolnici već 3 dana nadam se da če se krvarenje smiriti i da če biti sve ok i da neće biti nikakvih posljedica na bebu 😞 shrvana sam totalno u strahu sam velikom strah me svega šta mi se desilo nadam se da ću dogurati i da ću se vratiti bebi kući molim vas da me utješite

keti91
    11. Svibanj 2024. 09:38

snowwhite1410

Cure imam nisku posteljicu gidje sam iskrvarila i u bolnici sam i imala sam izljev u 21 tjedanu sam jako me strah za svoj život i bebe ležim sada u bolnici već 3 dana nadam se da če se krvarenje smiriti i da če biti sve ok i da neće biti nikakvih posljedica na bebu 😞 shrvana sam totalno u strahu sam velikom strah me svega šta mi se desilo nadam se da ću dogurati i da ću se vratiti bebi kući molim vas da me utješite

Hej tu si na sigurnome 
    Meni ti je isto nisko posteljica pa vjerovatno sam zato krvarila,meni je receno mirovanje,nista raditi u cucnju,ne dizati tesko itd 
    Pa kad dodjes kuci miruj samo iako znam da je tesko kraj djeteta jer tako mi je i samoj
    Jel jos krvaris ili ti se smirilo?

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.