Peludne alergije u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima! Već nekoliko godina mučim se sa peludnim alergijama, koje krenu taman kad sve počne cvjetati i listati, što znači kroz par dana, i traje sve do kraja ljeta, odnosno početka jeseni. Već sada osjetim da polako kreće začepljen nos. Ne bih baš voljela trošiti previše tableta niti inih pripravaka, ali dosadašnjih godina su mi jedino sprejevi i pumpice pomagali. Ima li tko sličnih iskustava, ili možda nekih riješenja?

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    I mene muče peludne alergije i čini mi se da je svake godine sve gore i gore, ali tijekom trudnoće gotovo uopće nisam osjetila nikakve tegobe. Moja doktroica mi je tada savjetovala da koristim fiziološku otopinu za nos u spreju, a ostalih tegoba nisam ni imala. Srećom, te tegobe su me zaobišle i iduće godine kada sam dojila i isto tako nisam smjela piti anithistaminike.. Ja sam si to protumačila da se tijelo trudnice nekako samo zaštiti od svih bolesti jer tijekom trudnoće nisam čak bila niti prehlađena.  Možda da pričekaš malo i vidiš hoće li ti alergija biti jaka i probaj se raspitati za homeopatske lijekove jer su svi ovi klasični lijekovi za alergiju antihistamnici..

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Vidiš, već sam na jednom mjestu čitala o tome da se neke alergije znaju povući u trudnoći… Vjerojatno i je tako kako kažeš - tijelo trudnice stvara obrambeni mehanizam. A i mi svjesno unosimo zdraviju hranu, vitamine u organizam. Morat ću se strpiti, vidjeti kako će tijelo reagirati pa se možda u slučaju pojave agresivne alergije posvajetovati se s liječnikom.

    Jel ti onda alerija skroz nestala? Mislim, nije se vraćala narednih godina (kad nije bilo trudnoće i dojenja)?

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Nažalost, vratila se  i opet sve po starom - pijem Telfast, ali čak i ne svaki dan, već svaki drugi…

  • Avatar danijela13

    danijela13

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    nazalost kod mene je sve pocelo u prvoj trudnoci prije 6 godina ;( … ove sve godine koristila sam sprej i tabletice… sad me u trudnoci ( trenutno 22 tjedan ) opet uhvatilo i to nikad gore… kisem, zacepljen nos uzas, oci uzas … lice mi se izoblici od kihanja… traje jedan dam sutra dan skoro nista i tako svaki drugi trci dan… koga god sam pitala od doktora nista ne preporucuju osim cistiti nos fizioloskom… luda sam …

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Huh, mogu misliti kako ti je. Meni se izgleda ove godine umirilo. Organizam se sam bori. Tako mi se barem čini. Inače bih u ovo doba godine već bila luda od alergije, ali evo nas u 19tt i super je. Tek koji put kihnem, malo začepljen nos i to je to. 
    Razgovarala sam i ja sa svojom liječnicom za svaki slučaj o tome, i baš mi je isto rekla - nema nikakvih tabletica, sprejeva, pumpica… Tako da, stisni zube i samo hrabro!

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar kaukau

    kaukau

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Ja sam inače teški alergičar i alergična sam na apsolutno sve u proljeće i imam bronhialnu astmu. U vrijeme trudnoće jednom mi nisu zasuzile oči,niti bio začepljen nos,nisam imala napadaje kihanja bez stajanja i tako to.
    Uglavnom bilo mi je savršeno,ove godine s obzirom da pravog proljeća još ni nema s obzirom na ovu kišu samo se nadam da će mi biti isto tako bolje 

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Ja sam isto alergičar ali baš po školski - šmrcanje, kihanje, nemogućnost disanja i sve ostalo. I iskreno, bilo me strah kako ću to sve izgurati u trudnoći. No za mene se pobrinula majka priroda, pa za sad nemam apsolutno nikakvih simptoma alergije…. Kao da je nikad nije ni bilo…

    Krešimir 19.08.2014. <3

  • Avatar MalaMuca

    MalaMuca

    Broj poruka: 851

    Prijavi adminu

    Ja sam od malena imala peludnu alergiju, ali mi se unazad 4 godine to povuklo i rijetko kad sam ju osjetila, prošle godine nisam uopće imala. Ali od kak sam trudna meni se alergija pojavila i to strašno. Kišem, oči me svrbe, baš ono koma koma a tablete koje sam prije uzimala nisu dobre za trudnice. 
    Trebala bi do doktorice da mi prepiše neke tablete. Jel ima ko kakvih iskustva?
    Baš sam živčana radi toga jer uz mučnine, bolne grudi, ne spavanje još me i alergija svaki dan zeza.

  • Avatar MarijaŠ

    MarijaŠ

    Broj poruka: 1925

    Prijavi adminu

    Kako sam već rekla, moja alergija se povukla u trudnoći.
    Najbolje se posavjetuj sa liječnikom, on će sigurno znati što je najbolje rješenje za tvoj problem. Ali mislim da nema baš mnogo lijekova koji se mogu uzimati u trudnoći… Znaš i sama.

    Krešimir 19.08.2014. <3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.