odbijanje hrane... zubići ili nešto drugo?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar tina8462

    tina8462

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    pozdrav!
    jako sam zabrinuta jer moj sin koji je danas napunio 7 mjeseci odbija jesti.
    do sada je uredno jeo, pojeo bi sve što bi mu ponudila
    dobio je pet kila od rođenja i super je napredovao
    kašice sam mu počela davati sa 4 mjeseca jer mi se činilo da mu mlijeko nije dovoljno (nemojte me sada napasti, da se razumijemo nije bio na prsima nego da adaptiranom) super ih je prihvatio, sve namirnice je htio
    no sada, u zadnja dva tjedna ne želi ni vidjeti žličicu, ćak i bočicu odbija
    uspijem mu dati dvije žličice dok gleda crtiće i to je to, čaj isto slabije pije nego prije
    ne znam u čemu je problem
    zubić mu još nije izašao, može biti da ga to muči, ali desni mu nisu natečene i ne slini
    bili smo i kod pedijatrice koja kaže da je to normalno i da se zna dogoditi da dijete u toj dobi malo manje jede
    ja sam ipak jako zabrinuta jer do sada je stvarno super papao
    jel imao netko slično iskustvo?

  • Avatar Švrćo

    Švrćo

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    Nama idu zubići van i jede u pola manje, čak i još slabije. Dojena je beba (5 i pol mjeseci).

  • paris

    Broj poruka: 398

    Prijavi adminu

    Evo da se i ja pojadam - već 3 dana muku mučimo s jelom, uspijem mu nagurati nekoliko žlicica od svakog obroka - imam osjećaj ko da jede cijeli dan jer ga stalno naganjam s tom žlicom. Ako sam dobro napipala, izgleda da mu ide van peti zubić - nije posebno nervozan i plačljiva, ali ovo s hranom me frustrira i nadam se da neće dugo potrajati. 
    Inače ima 9 mj i dojena je beba, prva 4 zubića su nam prilično bezbolno izašla.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Paris, ako su zubići u pitanju, normalno je da je odbija hranu, neki su plačljivi, neki vrište i imaju temperaturu, a neki jednostavno odbijaju hranu, vidi kako će se to odvijati, ako ide zubić, kada probije,ako nastavi dalje dobro papati onda je to to, nama druge naoružaj se strpljenjem!

  • paris

    Broj poruka: 398

    Prijavi adminu

    Evo da prijavim da je izbila jedna dvojkica - i dalje papamo manje na žlicu, ali se nacicavamo po cijele noći….. Pretpostavljam da se još koji sprema van….A tek smo na petom zubiću 

  • Avatar Nano2

    Nano2

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Vidim ima nas koji muku mučimo…ovako, star je 7 mj i dojen, kašice fino prihvatio no od jednom poceli su ispadi tipa dva dana papa kasice dva dana ni blizu mu doc sa zlicom jer place i onda iskljucivo cica, pa onda opet kasice a cicu ni vidit… ne kuzim o cemu se radi? Prve zube nismo ni osjetili no gornji su nas mucili 3 tjedna (tako da nismo ni spavali), ispocetka sam mislila mozda je to no i dalje malo papa malo ne…

  • paris

    Broj poruka: 398

    Prijavi adminu

    Ne znam što bi ti rekla, kod nas su isto faze raznorazne - prva 4 zuba su izbila da nismo ni primijetili, ali ovo sad već 10-ak dana nespavanja i nacicavanja po noći i nekih 5 dana da muku mučimo s papanjem… Iako što se tog papanja tiče, sad mi se čini da i kad ga nisu mučili zubići da je koji dan pojeo onak baš lijepo a koji dan baš i ne…

  • Avatar tina8462

    tina8462

    Broj poruka: 9

    Prijavi adminu

    Evo da se i ja javim.. :) Prvi zubek je izašao, sinek je počeo opet papati i sve se manje-više vratilo na staro. No i to je kratko trajalo jer evo sad izgleda ide i drugi zubić, prošlu noć je imao faze vrištanja tako da nitko u kući nije spavao..
    Sa 6 mjeseci smo ga uspješno preselili u njegovu sobu, budio se jednom po noći za hranjenje..
    sada ima 8 i evo opet je s nama u krevetu, ali ne spavamo uopće :D
    No evo, preko dana se igramo, sve normalno, osim šta uvijek nešto mora imati za žvakanje :P

    Drage mame, i tate naravno, želim vam svima puno strpljenja, upornosti i sreće kako sa zubekima, grčevima, tako i u ostatku života sa svojim srećicama :)

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Uh zubici evo i tu se javljamo VEECCCCCC mojoj malenoj su na vidiku dva zubicauzasno je nemirna slini jako a sa jezikom non stop gura prema naprjed dudu nateze ili je nece nikako.,.,tako mi je i prvi sin sa 3 mj dobio prvi zub i drugi zub odmah drugi dan tako do 6 mj skoro sve zubice je imao osim zadnjih.,.,.

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    I nas zubi muce. Po danu nikako zaspati, zvace dudu, svoje prste, sakice obje, non stop cacka nesto I jako puno bali. Kad ga dignemo u ruke odmah napada najblize ustima I gricka. Hranjenje je prava muka, cijeli se zarotira na jednu stranu, pa place, pa se malo smije pa opet place, bas onako nervozno. Srecom nocu spava kako treba zasad. Sinoc se malo ranije budio nego inace jer je jako malo jeo prije spavanja. Zubi, zubi :)

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.