Oči i vid u trudnoci

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar I_me

    I_me

    Broj poruka: 2509

    Prijavi adminu

    Gledam sad po forumu i vidim da nema teme, ako sam fulala slobodno me posaljite dalje jer sam corava :) otvaram tu temu jer me zanima dal ima mama koje nose naocale? dal vam se dioptrija primijenila i dal idete na preglede ili cekate da trudnoca prodje jer se navodno sve vraca u normalu nakon poroda. Ja sam 12 +3tt i skuzila sam da mi u zadnje vrijeme sve nest mutno, a bila sam na pregledu prosle god u 10 mj i uzela nove naocale jer mi se dioptrija promijenila.


  • Avatar OhSoBoho

    OhSoBoho

    Broj poruka: 688

    Prijavi adminu

    Hej I_me,
    Nije čudno da u trudnoci dioptrija poraste. Ja imam sličnu situaciju kao ti. U listopadu promijenila stakla, sad sam u 23 tjednu i slabije vidim na njih. Ne znam vrati li se dioptrija na staro nakon trudnoće.  

  • Avatar Ninche9

    Ninche9

    Broj poruka: 1297

    Prijavi adminu

    Bok, ja sam imala prije trudnoce dioptriju -0.5 a sad sam u 27tt i bila sam prekjucer na pregledu..sad je -1.25
    Rekli su mi da se ne moram puno brinuti, da kad prode trudnoca i eazdoblje dojenja i jos neka 2-3mjeseca kasnije opet napravim pregled i kontrolu vida jer se usljed hormona sve moze poremetiti.
    Ja cu ipak nositi naocale jer ne vidim dobro, a najgore mi je u voznji.
    A ako to je mutno moze biti i od tlaka,ne zaboravi to spomenuti svom ginekologu na sljedecem pregledu.

    [lilypie.com]

  • Avatar I_me

    I_me

    Broj poruka: 2509

    Prijavi adminu

    Ninche9, i od tlaka? To nisam znala.. imace imam nizak tlak od kad znam za sebe. Na zadnjem pregledu je bio 90/60. 


  • Avatar barbs

    barbs

    Broj poruka: 7932

    Prijavi adminu

    Ja nosim naočale/leće od 16e godine. :) Jučer eto bila na pregled. Tlak u očima nemam. Dioptrija mi se na jedno oko pogoršala, ali svakih nekoliko godina mi se mijenja, ali nije ništa strašno. Da li u trudnoći češće moramo ići na preglede? :) 

    [daisypath.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar I_me

    I_me

    Broj poruka: 2509

    Prijavi adminu

    Ja inace 1 god idem na pregled i stalno mi se mijenja dioptrija. Lijevo oko pogotovo. Jos imam i astigmatizam. :( i sad primjetim da mi je lijevo oko mutno, tj da mi se pocinje mutit na njega. Morat cu se narucit opet da ne bi bilo..


  • Avatar barbs

    barbs

    Broj poruka: 7932

    Prijavi adminu

    I ja idem jednom godišnje na pregled, ali zadnji put sam 2015e godine mijenjala dioptriju. Neki dan sam isto bila na pregled i promijenila mi se dioptrija na desnom oku. Također - i ja imam astigmatizam … 
    Koliko često u trudnoći moramo na očni pregled? 

    [daisypath.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar treca_sreca

    treca_sreca

    Broj poruka: 3358

    Prijavi adminu

    Evo još jedne ćorave:)
    Meni je prije prve trudnoće dpt bila -1 a negdje kad je malac imao 1god prešla sam već na -2.5 (prije njegove 1god nisam stigla ić na pregled)
    Nakon druge trudnoće došla sam na -4,5

    e sad, pošto nisam redovno išla na preglede u periodima izmedju - ne mogu sa sigurnošću reći koliko je to od trudnoće, a koliko bi mi se pogoršala dpt sama od sebe inače…pošto minus dpt inače ima tendenciju “rasta”

    svakako,u trudnoći može doći do porasta dioptrije jer hormoni mekšaju tkiva rožnice, te se njen oblik mijenja a time se mijenja i dioptrija. Plus prilikom tiskanja zbog velikog napora, tko ima (veći) minus, isto je zafrk….
    meni su oba poroda bila vaginalna (a ne vidim zasad razlog da ne bude i treći)  pa me isto malo brine zbog dpt (koja je sad već debelih 5) ali još se ne zamaram s tim…to će me mučit pri kraju :D

    [lilypie.com]
    žena-majka-carica:)

  • Avatar barbs

    barbs

    Broj poruka: 7932

    Prijavi adminu

    Ah joj :D nije nama čoravima lako :D 
    Sestrina je prijateljica odmah išla na carski jer je ima očni tlak tako da to nije bilo upitno. Ja srećom nemam dok sestra ima, 

    [daisypath.com]
    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.