Naša teta je zakon!
Moj dječak, Duje 4 god ide u vrtić Tamaris i njegova teta je teta Antonia. Teško mi je tetu Antoniu svrstati u ijednu od navedenih kategorija kad ona zapravo pokriva sve. Naprosto je čudo,vjerujte mi. Najkreativnija je osoba koju znam. Toliko je osjećajna i pažljiva. Trud oko svakog djeteta pojedinacno da bi razumjela njihove zelje i potrebe je fascinantan. Divno je kad vidis kako djete u nju ima puno povjerenje i kako mu je ona drugi roditelj. Vrtić je omiljeno mjesto mom djetetu a ja sam mirna i sretna. Hvala ti teta Antonia na tome.
Ovako,moja djeca su išla u dugoreški vrtić u kasaru,nema tete koju bi posebno izdvojila jer smo stvarno imali sreću surađivati s divnim i toplim osobama,od teta koje su bile pred penziju do onih koje su bile na početku radnog staža...i kad su moja djeca imala završne priredbe u vrtiću,recitirali su jednu pjesmicu...otprilike je jedan stih ovako glasio..."dragi roditelji,kad budete zatvarali vrtićka vrsta,zatvorite ih tiho ,tiše jer iza njih naše djetinjstvo diše..." Ne moram ni reći da sam ridala i davila se u suzama,al očito da sam to na taj način i osijećala
Naša teta Tanja H. je najbolja teta. Jednom mi je kćer rekla da sam joj jako nedostajala u vrticu i da je mislila na mene... ja sam joj rekla da samo u tom trenutku zagrli svoju tetu i zamisli si da sam to ja. Vec nakon prvog zagrljaja nije to morala zamišljati jer se u tom trenutku toliko osjećala sigurno i voljeno da joj je taj zagrljaj isto značio kao da ju grli mama.
Moj najstariji krenuo u jaslice sa 6 mjeseci jer je Teta Verica pristala čuvat ga. Kako je bio prvo dijete tako maleno nisam znala kako ćemo svi skupa. Naravno dobio temperaturu i bili smo doma. Navecer teta Verica zove, a mene oblio znoj. Prvo mi palo na pamet sigurno joj dosta izbacit će ga. Ona samo nazvala da pita kako je. Jos dvojica poslije k njoj u jaslice i uvijek kao da su njeni. Najbolja!
Naša teta Mira je naj naj teta. Svakog dana kad dovedem svoje blizanke Anu i Lanu u vrtić one kad vide kroz staklo vrata njezin veliki osmjeh trče do nje i sa veseljem ostaju u svojoj jasličkoj grupi. Ona je teta koja je zaslužna da nismo ispisali djecu iz vrtića kada je prilagodba bila teška i kada se adaptacija pretvorila u noćnu moru. Tada je jedino teta Mira uz svoje tople rijeći i svoj široki osmjeh polako pridobila cure da osjete sigurnost i bez daljnih problema se prilagode. Ona je takva prema svoj dječici ne samo prema našim curkama i zato ju svi roditelji vole a i djeca.
TETA TREĆI RODITELJ JE NAŠA DRAGA TETA JELENA ŠTIMAC IZ DJEČIJEG VRTIĆA UTRINE , MARETIĆEVA.
Zašto teta treći roditelj?!
Zato što je moja Nicole dijete koje ima rupicu na srcu i ugrušak na mozgu, alergijske reakcije i to je to od povijest bolesti.
Prva teta koja je rekla ništa vi ne brinite mi pazimo na sve i zaista je točno.
Teta koja se ponaša isto prema ostaloj djeci i prema Nicole, nema nikakve razlike da bi dijete primijetilo pa čak i dok jede drugačiju hranu od ostalih zbog alergija.
Teta Jelena je baš stvorena za posao koji radi jer baš se vidi ta ljubav njena i pripremljenost za posao, kreativna, vedra, pozitivna i uvijek nasmiješena kao da ni jedan problem nema.
Smatram da njeno znanje, volja i trud je uvelike značilo da djeca dolaze za osmijehom i voljom u vrtić i kad se slučajno koja suza nađe, čim vide tetu odmah se smire i njen zagrljaj na njih djeluje kao smirenje kao kad majka zagrli dijete.
Nažalost u današnje vrijeme djecu nam odgaja vrtić, a ne mi sami budući da imamo jako malo vremena i super je kad znaš da ti je dijete na sigurnom i da ući, vježba i veseli se, a ne da je tužno i u nekom kutu.
Znam da tete Jelena nije sama u ovom svemu ali ipak ona je meni posebna i što sam primijetila dječica ju obožavaju i svi kao tim su puno naučili i od nje i drugih teta.
Osjećam se ponosno kad vidim kako radovi naše grupe u vrtiću budu izloženi na panou ili zidu, na ormaru gdje god jer se vidi koliko tete imaju ideja i s čim se sve može napraviti neki rad.
TETA JELENA HVALA VAM.
Za kategoriju "Teta treći roditelj" nominiram tetu Ljubicu Krnjak iz vrtića "Fijolica" iz Novigrada Podravskog..!
To je onaj tip tete koju ujutro kad vidite preplavi vas toplina, u ocima joj vidite toplinu i najgore jutro, a kod nas ih ima puno jer smo veeeeliki spavalice i onda se tesko ustajemo, pretvara u divan dan! Nasa kcer Shante Lee je dijete kako teta kaze naprednije od svih u skupini bez obzira na godine, a ta naprednost ponekad je jako teska i zahtjevna, djevojcica sa milijun pitanja i to ponekad vrlo ozbiljnih i odraslih pitanja, djevojcica koja ima energije da obasja cijeli svijet, djevojcica koja u svemu vidi negativno, a i u svemu vidi pozitivno... Uglavnom tesko dijete 😁.. A nasa teta Ljubica je tu u svakom trenutku kako za nju tako i za sve druge naravno, al kad god i van vrtickog vremena joj posaljemo poruku uvijek je spremna za odgovor! Teta koja se za svaki problem spusti na razinu djeteta i objasni i razjasni sve nedoumice... Teta koja da pusu kada boli, zagrli kada je dijete tuzno, ali i teta koja povisi glas kada treba! A najveci poklon teti za njeno odgajanje i roditelju za potvrdu da je teta savrsena je kad idemo iz vrtica, a nasa Shante Lee otrci do te iste tete, zagrli ju i kaze "teta volim te" ❤ Da ne bi pomislili da su svi dani idealni, naravno da nisu ima dana kad teta povisi glas pa ju onda bas i ne voli nasa curica, al kad prodje los dan onda se nasmije, kaze teti da ju voli i da je zaboravila jucerasnji los dan ❤💙 e to je za nas savrsena teta 😍
Hm...koju kategoriju odabrati za mladu tetu Ivanu iz djecijeg vrtica "Vjeverica"u Solinu(Rupotina)?!Prijavljujem je za sve 3 kategorije ako je moguce,a znate li zašto?Zato jer je ona nešto posebno...Svaka cast svim tetama,a prosli smo ih u 3 godine minimalno 5,ali zaista ona je "drugacija"...Uvijek je nasmijana,vesela i jako ljubazana...A sad ukratko o tome zasto je ona teta za "sve"... Ona svako dijete ceka na vratima sobe,Ona svakom djetetu svakodnevno dariva zagrljaj pun ljubavi i prijateljstva,Ona se svakom djetetu maksimalno posveti,Ona slusa djecije probleme,Ona "stvara" krug prijateljstva na neku temu gdje svako dijete prica a ostali ga slusaju,Ona se prilagodava djeci...Ne tjera ih ako nisu raspolozeni za neku aktivnost da je rade na silu,nego pita djete sto ono zeli raditi...Ona je jako kreativna,mastovita i vrijedna...Uci ih sudjelovati u skupljanju materijala za radionice ili projekte...Maksimalno se trudi sto bolje napraviti i predociti im vizualno,a onda ih sve to uci kroz citanje i igru.Ona svako dijete ukljucuje u predstave i priredbe,Od najmanjeg do najveceg.Svaki suncani dan je s djecom u dvoristu ili u setnji.Djeca je jednostavno obozavaju.Cak su mi jedan od najljepsih prizora kad pred kraj dodem po svog sina,njih par jos i sobi,decki na podu se igraju a curice sjede oko tete,a ona najmlada sjedi na njoj,ona je mazi i sve pricaju...Ma necu je vise hvalit😆,al stvarno takva je i takvih je malo...I nisam jedina koja to misli jer kome god da kazem kad me pita "tko mu je teta u vrticu" svi su roditelji puni hvale,a djeca ljubavi prema njoj...A dijete je iskreno i osjeca pa ako roditelj nije u pravu ono je...I samo jos jedna stvar...Ona je nazalost teta koja radi po zamjenama...Zalosno je da netko tako dobar,tko voli svoj posao i tko u njega daje cijeloga sebe nema priliku radit...Eto...to je ukratko o teti Ivani i nadam se da ce bar dobit jednu titulu iako po nama zasluzuje sve i hvala joj na svemu...😘😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji