Može li bebi naštetiti ako ne uzimam vitamine u trudnoci?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nixie
    04. Veljača 2015. 22:37

Moja ginekologinja kaže da su ti dodaci glupost. Pa sad eto. Beba ionako uzme što joj treba. Željezo i kalcij koji većinama žena na kraju fali se jako jednostavno nadomjesti prehranom bez obzira , a i omega 3 također. Možda hrana je manje kvalitetna, ali i dalje sadrži minerale i vitamine. Samo se treba hraniti kako treba. Druga je stvar ako će netko jesti 3 kile kruha svaki dan i nutellu umjesto raznovrsne prehrane. Ne sekiraj se i ako ih ne možeš progutati, ne možeš i amen. Ionako ih većina žena pije da umiri savjest i jer im se to nameće. Sve je stvar izbora :-)

Mary36
    04. Veljača 2015. 22:46

Ja popijem jednu svaka dva tjedna  jer imam osjetljiv želudac, a pogotovo sada. Naprave mi kaos od probave. Trudim se jesti puno voća i beba je i veća nego što bi trebala biti za sada, tako da joj niš ne fali.

Klokanica
    05. Veljača 2015. 13:36

Draga Girl23, već ima otvorena tema sa sličnom temom: https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/vitamini-i-minerali-u-trudnoci-88

• Katina
    07. Veljača 2015. 12:43

Ja imam jedan "problem". U prvoj trudnoći nisam uzimala željezo jer mi ga doktor nije ni prepisao a pregnitale sam pila svaki drugi dan, hranila se normalno i sve je prošlo u redu. Dijete se rodilo zdravo, ja se oporavila brzo a i nikad nisam bila slabokrvna (dobrovoljni sam davaoc krvi).
    Sad u drugoj trudnoći imam problem sa opstipacijom, to je zapravo i jedina tegoba koju imam ali zbog toga trebam razmišljati što jedem jer ako se malo opustim i pretjeram i špeku, pršutu, krušnim namirnicama ni Bog mi ne može pomoći. Na zadnjem pregledu mi je doktor rekao da moram početi sa željezom (nije isti ginekolog ko u prvoj trudnoći) ali za prenatale mi je rekao da ne trebam? Ja sam izvadila krv i nisam slabokrvna tj. željezo mi je u sredini a prenatale pijem svaki dan po jedan i ne želim piti željezo jer će mi još više zatvoriti...sad jedem meso svaki dan i pijem sok od cikle uz prenatale i što će mi još dodaci željeza a ni slabokrvna nisam. Ne želim uzimati željezo...i mislim uostalom da nema ni potrebe...što vi mislite?

sangria
    23. Rujan 2015. 14:38

znam da prilično kasnim sa savjetom, ali ja ne uzimam posebno vitamine jer ih dobivam u sklopu Spiru-tein shakea. Ne želim nikome promovirati proizvode, slobodno me ignorirajte, ali meni je ovaj shake alfa i omega. Može se piti za mršavljenje (trudnice, forget about it), dakle kao zamjena za obrok, a ja sam ga do trudnoće pila za umjesto doručka (nemam vremena sjest i jest ko čovjek pola sata, pa po kratkom postupku to riješim). Ima sve žive vitamine, minerale i minerale u tragovima. Dakle, umjesto da kupujem vitamine i minerale i doručak svaki dan, složim si shake. Konkretno, moj omiljen okus od čokolade sadrži  96 kalorija po obroku ako se pije s vodom, a samo neki od nutrijenata koje sadrži su: 200 posto dnevne preporučene količine folne kiseline (0,4 mg), 125 posto nijacina, 75 posto vitamina c, 167 posto vitamina e, 150 posto cinka, 250 posto mangana, 143 posto vitamina b6, 200 posto vitamina d...

MaliV
    25. Rujan 2015. 10:33

Mislim da ne može naštetiti ako je prehrana više-manje uredna. Ja pijem Prenatal od Solgara i to kad se sjetim, nisam baš uredna po tom pitanju....teško mi padaju na želudac, ali mi bar ne remete probavu kao npr. Elevit kojeg sam prvog kupila i eno još mi stoji puna kutija, baš imam problema s tim dodacima od početka..
    U svakom slučaju, malo pripaziti na prehranu i ne bi trebalo biti problema 

ruza.123
    30. Listopad 2023. 18:02

Pozdrav. Da li steti ako u trudnoci ne uzimam vitamine? Imam problem sa gutanjem tableta , kada pokušam da popijem dobijem nagon za povraćanje i tableta jednostavno neće da sklizne niz grlo. Da li ima neka druga opcija, da li se smiju smeće tablete piti ,jer sam negdje pročitala da su one štetne ili jednostavno  da poboljšam ishranu i da unosim sve potrebne vitamine ishranom. Imam strah jer ne znam da li može bebi nastetiti to što ne pijem tablete . 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.