Mola Hydatidosa partialis

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lovebaby

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Nova sam ovdje i imam pitanje u vezi mole. Prije skoro 2 mjeseca morala sam na kiretažu, dijagnoza je bila djelomična mola.. Da li se koja susrela s time i nakon koliko je ponovno ostala trudna? Ginekolog mi je rekao da mogu već nakon 3 mjeseca i da nema potrebe vaditi betu?! Čitala sam po internetu da bi trebalo pratiti betu i najmanje 6 mjeseci pričekati sa sljedećom trudnoćom.. I sada ne znam ni sama kome vjerovati :(

    [lilypie.com]

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Lovebaby,
    Ja sam istrazivala o moli, makar ju nisam imala ali mi je beta sporo padala nakon kiretaze, pa sam se uplasila, ali srecom nije bila.
    Citala sam da cak godinu dana ne bi smjela.ostati T jer su unutra prisutne stanice koje se mogu ponoviti u iducij T pogotovo u takvom kratkom razdoblju.
    Mislim da bi def.trebala potraziti drugo misljenje, mola je ozbiljno stanje i ne dao dragi Bog da se ponovi.
    Smijem li pitati da li se plod dijelomicno razvio ali srce nikad nije kucalo u tvom slucaju?
    Do kojeg tjedna si dosla? Na phd se vidjelovidjela da je djelomicna mola? Da li si vadila betu u T?? Koje vrijednost si imala? 
    Na uzv se nije vidjela ta grozdasta posteljica??
    Zelim ti svakako svu srecu u iducoj T, ali stvarno pripazi. Svugdje gdje sam citala je to da gin.prati pad bete i da je to stvarno komplicirano stanje i da se ne shvaca olako, zato uopce ne razumijem tvog gin.

    [lilypie.com]

  • lovebaby

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Ma i mislila sam ići privatno da čujemo što će mi reći jer ni meni nije jasno kako mi je moj ginekolog rekao, kad da to nije ništa strašno.. U 9 tjednu sam išla na kiretažu, plod se nije ni vidio, znaći samo gestacijska ,da bi onda krajem 8 tjedna ginekolog rekao da ne vidi više ništa i samo mi dao uputnicu za kiretažu. I tek kad mi je došao PHD nalaz su mi rekli da je mola. A moj ginekolog mi je rekao da to nije strašno jer nije potpuna mola i da nema potrebe čekati dulje od 3 mjeseca.. Betu nisam vadila ni u trudnoći ni nakon kiretaže.. Samo mi je napravio papa test, pregled i UZV

    [lilypie.com]

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Hm….odi svakako negdje kod nekog dobrog privatnog ginekologa.
    Javi mi sto je rekao !
    Sretnoooo

    [lilypie.com]

  • lovebaby

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Hvala,  zvati ću sutra pa ću vidjeti kad me primi

    [lilypie.com]

  • lovebaby

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Hej! Evo samo da javim da sam bila kod privatnika i rekao je da od 3 do max.  6. mj. pauze i onda mogu ponovno jer je to djelomična mola.  Da samo dođem na uzv kod njega ako želim pa će mi točno reći koliko čekati kad vidi..  Znači da je i moj ginekolog ipak bio u pravu.. A za hcg isto kaže da se ne treba kontrolirati ako je uzv u redu!  Sad mi je puno lakše :)  

    [lilypie.com]

  • Avatar mono1111

    mono1111

    Broj poruka: 3142

    Prijavi adminu

    Super, drago mi je da je tako !
    Ja kad sam istrazivala o tome pisalo je cak godina dana, valjda je to kod potpuno mole.

    Sretno u iducoj T !!!!

    [lilypie.com]

  • lovebaby

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Da, tako sam i ja čitala no moja je djelomična pa zato. Hvala :)

    [lilypie.com]

  • Zlata1

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Draga moja,ja sam imala molu partialis,svijet mi se bukvalno srusio kad sam saznala. Citanje na netu mi je samo pogorsalo stanje vjeruj,nisam smjela ostat trudna dvije godine,bilo me je strah. Sad imam hvala bogu jednu zdravu djevojcicu,trudnoca protekla najurednije.

  • Mama andela

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Lijep pozdrav, u 14 tjednu trudnoće dr mi na uzv vidjela da bebi srce ne kuca, prestala se u 11 tjednu razvijati, hitno na kiretražu. Za tri tjedna stigao je nalaz mola hydatidosa partialis. Na početku sam išla svaki tjedan vaditi betu pa onda svaka dva tjedna i na kraju nakon mjesec dana, svaki put mi padala. Predzadnji nalaz je bio 0.5 i zadnji 0.7 što mi dr objasnila da je to samo odudaranje od stroja, bitno da je 0.
    E sad ona mi preporučuje T tek za 6 mjeseci. 
    Zanima me dali je tko tako prošao, tj nakon koliko ste išli na T i dali je trebalo dugo da ostanete trudni… 
    Lp

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.