Pozdrav svima!
Nadam se da vas ima, sto trudnica, sto mama s vise djece i da cemo se druziti i razmijeniti iskustva.
Trudna sam s bebom br 3, tek smo na pocetku, ali panika je tu!
Kako cu, sta cu, jel to mogu, jel izvedivo, jel cemo se rastat od muke (ha-ha) ili ce nam doci sve sasvim prirodno kao da je oduvijek s nama. Sama trudnoca, porod?Pocetak s bebom, dojenje uz toddlera i skolaraca? Auto, kuca, izleti? 100 pitanja u glavi!
Naravno, pitanja su bila tu i prije trudnoce, ali kad bi sve vagali, nikad se ne bi odlucili na trece jer to sve komplicira. Srce je bilo jace od razuma i veselimo se bebi, a brige uvijek postoje.
Jel sam jedina koja panicari? 😁
Pa eto, tipkajte :)
Ja imam stariju curicu od 3.5g i mladu curicu od 21mj, cekam sad trece dijete, braco stize za 2mj. Razlika izmedu svakih malo manje od 2g, bilo je tesko prvi put, uhodali smo se, sad su opet jako ljubomorne, uhodat cemo se i drugi put. Al vjerujem da ce bit tesko. Mislim da je mozda lakse kod vece djece kad nisu vise toliko za mamu vezani, nemam pojma.
Porod me ne veseli, drugi je bio jako tezak. Al imam jos 10 tj do kraja pa pretp da cu kao i prijasnje trudnoce jedva cekat roditi na kraju😅.
I ja bi htjela cut nesto utjesno😅.
Auto uzimamo novo sa 7 sjedala jer smo s vise kolica itd. Treba nam mjesta.
Beba je ljetna pa smo svi doma 2 mj da se naviknemo, muz ce koristit mj ocinski i mj porodiljni. Pa u 9.mj krece raditi, djeca u jaslice/vrtic, a ja doma s malim i molit se za sta manje vrtickih viroza!
Dojenju se ne veselim obzirom da sam tek nedavno prestala dojit manju, pocela je spavat po noci tek prije cca mjesec dana i presla kod seke u sobu. Imamo malo mira pa ispocetka!
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordis i nas ceka selidba kod seke u sobu, iste je dobi kao i tvoja manja :)
Da li ste selili sa kimbicem ili u veliki krevet?
Ja nisam sigurna da je spremna za veliki krevet, ali mozda sam u krivu.
Ako ce i dalje koristiti kimbic, imamo jos rezervni putni krevetic za bebu.
Idu li spavati u isto vrijeme, ne smetaju jedna drugoj? Moje idu u razlicito vrijeme pa ne znam uopce kako ce to funkcionirati.
Super sto cete imati 2mj sa tatom i svi zajedno doma, to jako puno znaci!
Ja ne radim tako da sam vecinu dana solo s klincima, jedino sto cu sad imati skolarku koju cemo morat voziti simo-tamo pa mislim da ce biti dosta izazovno.
Drugacije je kod kuce, a cim se mora nekud izaci, odmah je kaoticno.
Meni je bilo jedno kao nijedno, dvoje kao sto, a sta ce tek sad biti? 😆
Ja sam starijoj tek iza navrsene 3g skinula stranicu, a u veci krevet ju prebacila ima mozda 2mj, da se i ona navikne. Kazu da nemaju prije 3g razvijenu inhibiciju i nisam htjela da mi se po noci dize il za spavanje da odbija lec. Malu smo skupa s njenim kreveticem iako starija ima isti, al je poanta da ostane njen da ne dozivi to kao dvije promjene, najavljivali smo mjesecima to njima. Cekali smo da mala pocne noc spavat, ona je to pocela puno kasnije od seke. Takoder smo bar 2 mj ranije zajednicku rutinu uspavljivanja obavljali u toj sobi, da steknu i tu rutinu. Idu lec u razlicito doba jer su nastimane da se dizu u isto ujutro radi spremanja za vrtic. Mala ide u 20, starija u 20:30, obavimo to tako da idu u pidame u cca 19:15, da su do 19:30 vec opranih zubiju u vrecama i onda im tata cita price zajedno, ja poslije dodem pa preuzmem malu i njoj procitam kratko i pomazim se i spustim ju u 20, u meduvremenu muz odvede stariju u nas krevet citat dalje. Pa onda ja u 20 preuzimam stariju i njoj procitam i pomazim se i onda nju odvedemo u krevet u tisini bez svjetla. Zna da nema deracine da ne probudi seku. Nagovaranje da ude u sobu traje svaku vecer, al kad ude bude mirna😅.
Bude se oko 6:30 vecinom. U dobre dane u 7😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Mislim da cemo tako i napraviti, selidba s kimbicem za pocetak, a dalje cemo vidjeti kad bude spremna :)
Ona mi dobro spava noc, osim kad su zubici pred izbijanje, onda nam dodje u krevet.
Puno joj vise popustam nego starijoj 🫣
Imate lijepu rutinu za spavanac, kod nas je to malo jednostavnije jer navecer su jako umorne tako da ih sredimo nakon vecere i samo stavimo u krevet u mraku i tisini bez razgovora.
Kako je okolina reagirala na objavu trece trudnoce? 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji