Preslatka sličica Bojana!
Ajde cure, trebaju mi vaša iskustva i saznanja…
Prema vašem iskustvu je li istina da samo djeca koja doje imaju grčeve?
To pitam jer su nama sad krenuli, rekla bih svaki dan u isto vrijeme, pa eto, danas mi je jedna bliska osoba to rekla. Ja sam ostala paf, nikad čula za to.🤷♀️🤷♀️
Mene patronazna plasila da ce mi dijete ako bude samo na formuli imati grceve 😅
2021. M 💗
Ali naravno, ne sva djeca. Ako se ne varam, pisalo je 30% djece da muce grcevi, neovisno o tome jesu li dojena ili na formuli. Radi se o razvoju probavnog sustava i da svi ti preparati nisu dokazano da pomazu, ali da ce proci i da nije nista zabrinjavajuce, samo neugodno za bebice...
Pozdrav curke! Citam vas i upijam korisne informacije 😁 upravo stavila sušiti veš i dobivam dojam da neke rekorde obaramo. Sva sreca da je mm poceo peglati kak se veli ko veliki 😅 najveći dio dnevnog presvlacenja ode na bljuckanje, bodiji i tetrice, taj cas imamo za prati. Dobro da ja nis svojeg ne peglam i nejdem nikud jer bi dragi imao sa peglanjem full time job 😂
Nas jos ne muce grcici, hvala Bogu, i nadam se da ni nece...
Ali puno kakamo i vec nam je guza iziritirana... prije smo mazali s dr. Pashom, bademovim uljem, kokosovim, Mustelom, cak kupili i JGL sto sam govorila prije da necu (sve sam planove redom izmijenila po putu 🙈😅)...pa u zadnje vrijeme nicim jer je pedijtrica rekla da ne pretjerujem.😂
Bas joj je analni otvor kao rascjepljen... sta da radim?
Ana.b- to je baš super, neka tako i ostane 😁😁
Kiflice- baš sam i ja htjela malo googlati, no nisam još stigla. Negdje mi je ostalo u malom mozgu da nema veze što beba papa, ali nekako je ispalo da po iskustvima/pričama ispadne tako...😓🙈
👨👩👧👧👭
Nama je guza isto problem. Koristim od pocetka hippove vlazne maramice, a patronazna mi je sugerirala da se prebacimo samo na blazinice i vodu. Na sistematskom sam pitala pedijatricu, rekla mi je da si ne kompliciram zivot, da bi ona bila presretna da je u svoje vrijeme imala vlazne maramice, da je ph te vodenastije stolice takav da iritira kozu. Znači sad kombiniram, prvo vlazne maramice da pokupimo svu kakicu, a onda namocena blazinica, cista voda, da se sa koze makne ako je bilo sto ostalo. Onda jos jedna suha blazinica da osusi kozu. Mazem sa bepanten baby masti i povremeno sudocrem i nije bilo vise zacrvenjenog. A bas nam je bilo onak crvene tockice, izrazito nadrazeno i bilo me strah da se ne iskomplicira.
Kiflice, Ana 💪
Ja se još borim sa bolovima, i da ja sam bila osoba koja je rekla ne ide dojenje ići će AD. Danas sam plakala jer mu dajem AD i govorim sebi luda ženo!!!
.
Fora dojenja, na prvu mi sjelo odlično dok bradavice nisu postale odvratno bolne da sam ronila suze stiskala zube i lupala nogom o pod dok dojim. Dojenje mi se svidja, povezanost, brzina sve.. Nema pranja sto dijelova izdajalica bočica svega.
Nadam se da ću uspjeti naći riješenje za svoje bolne bradavice i da će me ovi hormoni malo popustit 😅
.
Bojana, mala je predivna! 😍 Ja sam skužila da imam valjda jednu sliku sa sinom, jer sam baš bila u groznom stanju., a nisam si još dala toliko truda da se posvetim fotkanju.
.
O grčevima još ne znam ništa, nadam se da neću ni saznati 😐
.
Moram reći da i moj malac ima dugačke rute spavanja i da mi ga baš žao buditi, sutra će ga prvi put vagati nakon izlaska iz bolnice pa ću po tome procijeniti hoće biti buđenja ili ne.
🙅♀️30, 🙋♂️29
Bojana… Curka je preslatka i čestitamo veliki mjesec dana 🎉🎉
Guza…. Prvi dan kad sam došla iz bolnice tako sam se najela nektarina i breskvica i kaže mi patronažna nemoj (citrusno voće) guza će se crvenit i zbilja je, kroz dan - dva se popravila.
Sad unazad koji dan bebina kakica smrdi kiselo, nakon guglanja svašta sam pročitala i odlučim se pitat prijateljce (svježe mame) pita jedna jesi jela što orašasto, a ja pretjerala sa bademima i brusnicom i sad nakon dva dana nema mirisa.
Grčići… Poznanica mi je dok sam bila trudna rekla da ona nije smjela jesti paradajz. Muž i ja jedan dan dinstali 4 paradajza i 4 češnjaka, navečer 2 sata plača i on i ja i svekrva vani (svi)
Zaključak.... A šta da jedem sljedećih mjesec i pol🤷♀️🤷♀️
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Nas jos ne muce grcici, hvala Bogu, i nadam se da ni nece…
Ali puno kakamo i vec nam je guza iziritirana… prije smo mazali s dr. Pashom, bademovim uljem, kokosovim, Mustelom, cak kupili i JGL sto sam govorila prije da necu (sve sam planove redom izmijenila po putu 🙈😅)…pa u zadnje vrijeme nicim jer je pedijtrica rekla da ne pretjerujem.😂
Bas joj je analni otvor kao rascjepljen… sta da radim?
Ja Ritu brišem sa blazinicama i vodom u koju stavim bademovo ulje...posušim i namažem sudocremom...koža joj je top!
I ne ostavljam ju nikad ukakanu...
Samo kad smo izvan kuce koristim vlažne maramice violeta 99% voda...
Prije spavanja joj dobro namažem sudocremom jer znam da ju do jutra necu presvlaciti...jer ne kaka po noci...samo piški...a zbog popišane pelene ju ne presvlacim jer bih ju razbudila...
U trudnoći sam baš čitala da vlažne maramice izazivaju dermatitise i osipe...i u bolnicu sam nosila posudicu, blazinice i bademovo...i vec tamo sam ju na krevetu tako presvlacila...
Ja imam atopijski dermatitis i znam da je to patnja sa kožom pa ako mogu spriječiti da ona nema onda mi ovo uopce nije patnja...
Patnja bi mi bila da ima osip i da ju svrbi i da se češe i bude nervozna...
url=https://lilypie.com]
Bojana… Curka je preslatka i čestitamo veliki mjesec dana 🎉🎉
Guza…. Prvi dan kad sam došla iz bolnice tako sam se najela nektarina i breskvica i kaže mi patronažna nemoj (citrusno voće) guza će se crvenit i zbilja je, kroz dan - dva se popravila.
Sad unazad koji dan bebina kakica smrdi kiselo, nakon guglanja svašta sam pročitala i odlučim se pitat prijateljce (svježe mame) pita jedna jesi jela što orašasto, a ja pretjerala sa bademima i brusnicom i sad nakon dva dana nema mirisa.
Grčići… Poznanica mi je dok sam bila trudna rekla da ona nije smjela jesti paradajz. Muž i ja jedan dan dinstali 4 paradajza i 4 češnjaka, navečer 2 sata plača i on i ja i svekrva vani (svi)
Zaključak…. A šta da jedem sljedećih mjesec i pol🤷♀️🤷♀️
I meni su prijateljice pričale da su im bebe imale grčeve od paradajza...
A.moja npr nema...jedem ga svaki dan jer je sad najbolji i domaći 😁
Svakome nešto drugo smeta...bitno da se otkrije što...
Sortiraj odgovore
Najstariji