Mara5 ne mora značiti da od lošeg hvata imaš bolne bradavice...jednostavno je to nešto novo za njih i trebaju da se naviknu...ali nakon 2 tjedna bi to trebalo biti super i bezbolno...drži se 😘😘
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Meni je došla mama....iako sam se već lagano navikla biti i sama s njim dok je muž na poslu..čak nekako još i bolje funkcioniramo dok smo sami 😄
Valjda taj osjecaj da nisam sama pa onda ne pokušavam sve sama i ne planiram unaprijed jer znam da imam.jos jedan par ruku 😄
Ali eto sad je mama tu...pa ću opet s njim biti sama tek kad bude 2 i pol mjeseca hahha
Jer čim mama ode mi idemo za hrv na 3 tjedna i tako će proći vrijeme
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Žene moje, prije nego sam išla spavati osjetila dam bol u sisi koju je bila podojena cca 40ak min prije... Malo sam izmasirala, bila je dosta prazna, nisam osjetila nikakve kvržice, izdojila još nešto malo, izmjerila temperaturu koje nije bilo i išla spavati... Budim se cca 2 sata kasnije jer sam se išla okrenuti u krevetu i bol je bila toliko jaka da sam se momentalno probudila i suze su mi krenule (a nisam pekmezasta), počela sam se tresti na ovih +35 u stanu 🤦🏻♀️
Jedva sam ustala iz kreveta koliko me bolilo, pridržavala sam sisu rukom. Izmjerila temperaturu 37.8. Ustala se po izdajalicu ali nije baš funkcioniralo, pa sam ručno sat vremena masirala i izdojila cca 40ml, i dalje nisam osjetila nikakve kvržice samo užasno bol bliže pazuhu...
Nemam nikakvih iskustava, jel moguće da se tako brzo razvije zastoj/upala? Znači šokirala sam se. Danas smo cijeli dan dojile bez šeširića pa je možda slabije vukla, ali nisam nikakvu bol osjetila do pred spavanje...
Uglavnom sad mi je malo lakše, popila sam i brufen jer me od svega počela i glava bolit, još mi je gore što sam sama s njom, baš se užasno osjećam... Probat ću malo odspavat, pa kad se Rita probudi ponudit joj prvo ovu bolnu iako je ova druga već puna, nisam ni sama pametna što činiti 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Da da zračimo se 😂😅 mislila sam da je hvat dobar tj bila sam uvjerena da je dok nije počelo boli ti, i sad gledam te videe i uopće ne kužim gdje griješim 🤦 pratimo se drage ženice.
Danas smo došli kući jedva sam dočekala, ali sam pola dana preplakala 😪
Rana ubija, jako teško samostalno sjedam na krevet i ustajem… Ne mogu se spustit u krevetić po njega, sve je baš bilo teško i šokantno… +sise!
Napokon sam došla sebi i idemo polako, dan po dan!
❤️
Da, nažalost nekima je oporavak teži od poroda...meni je i jedno i drugo bilo užasno bolno...
Dobra vijest je da ce svakim danom biti sve lakše 😁
Ali svakako preporucujem što više odmora...🤗
url=https://lilypie.com]
Matea, dobro dobro ispipaj sve i ne dopusti si nikakvu kvrgu ni kvržicu...prije podoja ili izdajanja pokusaj staviti topli oblog da se kanali rašire pa da mlijeko lakše izađe...
To sto opisujes, temp i treskavica, meni je to bilo kad sam imala upalu...
Pazi da ne dođe do mastitisa...lupocet smijes piti za temp...samo masiraj i razbijaj...
Do 3 ujutro sam proučavala, mislim da su blisteri 🤷
Stavljam sad tople obloge, obloge sa maslinovim uljem a stavlja ću i neke slane.. U najgorem slučaju već sutra ću otići možda da mi doktorica probuši sa iglom. Mislim da ću se javiti rodama sa slikom jer ja ni sama ne znam što je.. 🤦 Hvala Bogu uz sva ova sranja, beba papa i spava 🤭
🙅♀️30, 🙋♂️29
Do 3 ujutro sam proučavala, mislim da su blisteri 🤷
Stavljam sad tople obloge, obloge sa maslinovim uljem a stavlja ću i neke slane.. U najgorem slučaju već sutra ću otići možda da mi doktorica probuši sa iglom. Mislim da ću se javiti rodama sa slikom jer ja ni sama ne znam što je.. 🤦 Hvala Bogu uz sva ova sranja, beba papa i spava 🤭
Mara svjezi kupus ,operes. Nemoj ga drzati u frizideru. Uzmi dva lista i sat vremena drzi na sisama.. nakon tog masaza. Odlicna stvar. Ja sam isto odmah dobila puno mlijeka i boljelo je jako. Stvarno probaj kupus pozalit neces sigurno😁
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Kupus da, ali ne smije ici na bradavice...nego okolo, a njih ostavi na zraku...
Cure, jedna korisna info:
Poštovane polaznice trudničkog tečaja, čast nam je pozvati Vas na Obilježavanje Međunarodnog tjedna dojenja od 1. do 7. kolovoza 2021. u Domu zdravlja Zagreb-Centar
Dom zdravlja Zagreb-Centar pridružuje se aktivnostima Gradskog ureda za zdravstvo povodom
obilježavanja Međunarodnog tjedna dojenja. Cilj nam je naglasiti važnost podrške i promocije dojenja,
ne samo u zdravstvenom sustavu ved na svim razinama od radnog mjesta, zajednice i cijelog društva.
Svaka karika u tome je važna i može se zaključiti da utječe na zdravstvene ishode populacije.
Tim povodom patronažne sestre Doma zdravlja Zagreb Centar dana 4. 8. 2021. organizirat de niz
aktivnosti podrške i promocije dojenja.
Od 13 do 15 sati održat će se on-line radionica na temu ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna dojenja
"Zaštita dojenja: zajednička odgovornost".
Radionica će osigurati interaktivnu razmjenu znanja i iskustva svih sudionika o načinima i važnosti
promicanja dojenja i ispravnog postupanja s djetetom s ciljem pružanja podrške prirodnom načinu
prehrane. Prezentirani podaci temeljiti će se na istraživačkom radu, iskustvima rada našeg Savjetovališta
za poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta i naprednoj edukaciji iz područja dojenja i Baby Handling-a
koju su završile naše voditeljice radionice.
Prijava na mail: savjetovaliste.dijete@dzz-centar.hr
Od 17 do 18:30 održat će se on-line radionica o dojenju. Radionicu ćeodržati IBCLC savjetnica.Prijava na
mail: savjetovaliste.dijete@dzz-centar.hr
Vaši voditelji trudničkih tečajeva
Drži se Mara, za sike i upale ne znam šta bih ti rekla. Imam tu ludu sreću da ni prvi put a ni sada nisam imala nikakvih problema i da mi izdajalica uopšte nije trebala ni masiranje, ništa.
Samo polako i stisni zube,da ne dođe do upale.
Nama sutra već mjesec dana, ajme al vrijeme leti, a mama imala momente inspiracije, pa ću vam postaviti sliku sutra 🙈
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji