Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    matea1989
    02. Kolovoz 2021. 16:51

Ajme, raznježile ste me s lijepim pričama. Ja i muž nismo imali problema sa začećem, jednostavno smo odlučili pokušati iza svadbe u 9.mj, odnosno igrom slučaja se potrefilo baš tih dana oko svadbe. 😆 A prošlo ljeto za V. Gospu sam ja išla u Sinj pješke jer je kod nas to baš nekako tradicija i tada sam molila za trudnoću i odmah čim smo krenuli s tim je uspjelo. U trudnoći sam se molila sv. Riti da sve dobro prođe i odlučila da će malena biti Rita i stvarno smo imali porod i trudnoću za poželjeti. 💓💓💓 ima nešto u tome. ♥️

Prvi pregled - Mi smo danas bili, Rita lijepo napreduje, ima 4740g, 55 cm; ono što me iznenadilo je da ne računaju napredak od najmanje težine nego od porođajne, ali i dalje je u prosjeku i to je ok. Na lijevom stopalu ima hemangiom, veličine je cca 2*3 mm i malo ispupčen kao madež samo crvene boje, primjetila sam ga ima par dana... Doktorica kaže da treba samo pratiti, i da se može još neko vrijeme povećavati a onda se najčešće povuče sam od sebe bez nekih posljedica. Pitali smo je za cjepivo za rota virus, nije baš nešto pretjerano za to ali je rekla da je odluka na nama, tako da ću još razmisliti i vidit s mužem, ne znam koliko se uopće čeka to cjepivo Malla? 

Idući pregled 31.8. i tada bi već trebalo biti prvo cijepljenje to mi se čini baš brzo nekako 🤷🤷

Nezz jesam još šta htjela napisati, mozak mi je kaša od ove vrućine 🥵🥵🥵

matea1989
    02. Kolovoz 2021. 17:01

I zanima me od iskusnih mama (nisam nikakav antivakser 🤦🏻‍♀️) jesu ta cjepiva koja se redovno dobijaju ok, je li možda treba nadoplatiti za neka bolja? Znam da je prije bilo nekih priča o tome, ali eto ne znam kakva je sad situacija... 

Mallla
    02. Kolovoz 2021. 17:28

Opaa Rita je baš bumbarčić ❤ Ja koliko znam računa se od otpusne kilaže, il i to sad svatko po svome...al sve u svemu bitno da napreduje! A hemangiom je izabrao dobro mjesto 😊 neka ga na nozi, proci ce!
    Rota cjepivo vece ljekarne imaju na stanju, manje ga nabave za 2 do 3 dana. Daje se od najranije 6og tjedna do 24og prva doza, a druga nakon 4 tjedna. Cjepivima je unazad godinu dana dodan pneumokok koji se prije nadoplaćivao, a ne znam za proizvođače. To možda da pitaš izravno pedijatricu. 
    Joj nama se isto bliži drugi pregled i bockanje, al oni kad su malecki podnesu to junački...a ja spremim panadol baby u pripremu.
    Ja moram iduci tjedan zvat za rotu da primi, eno mi je čeka u friđu!

url=https://lilypie.com]

Dominique_i_bebita
    02. Kolovoz 2021. 17:39

Awww predobro Malla, Bella i Matea. Puno simbolike. Nas sincic je dobio i ime po sv.Anti jer smo se muz i ja upoznali i sve se odvijalo pod njegovim okriljem (dok smo radili mjuzikl o sv. Antunu doslovno 😂) 
    .
    Mene isto zanima za cjepiva, nisam cula da se moze nesto kupiti bolje..

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

chiAn
    02. Kolovoz 2021. 18:14

Matea, mi smo mislili da naša Rita ima hemangiom na oku, ali ipak nije nego je anđeoski poljubac...
    Ugl otišli smo na pregled u Zg u polikliniku Affidea Čavka kod dr. Arnesa Rešića...inače on radi i u Klaićevoj, ali tamo je kaos sa terminima...
    On je specijalist za hemangiome...pa eto ako vam, ne daj Bože, zatreba, da znaš možda gdje i kome se obratiti...
    I da, nama je rekao da se hemangiomi kod beba liječe tj tretiraju već od 5og tjedna...da ne postignu taj rast...
    Sve u sve bitno je da će to proći...

Magdalena2002
    02. Kolovoz 2021. 18:17

Hej cure! Veroniku danas cijeli dan muče grčevi, spavala je cca 1h sve skupa, sad je zaspala, jedva...
    Inače, danas smo imali sistematski, ima 5 kg, duga 56 cm (dobila je 1640g i narasla 6 cm). Pedijatar je rekao neka samo tako nastavimo! U rujnu smo naručeni na ultrazvuk kukića, nadam se da bude sve ok. Kukiće vježbamo svaki dan, ali duplo ne povijam. 
    Čitam vaša lijepa svjedočanstva i uživam 🙏🙏
    Ja mogu posvjedočiti da sam se za obje trudnoće molila Svetoj Ani, i uspjelo je iz prve. A imena koja smo dali, Magdalena i Veronika smo odabrali prema ženama koje su pratile Isusa na križnom putu.💓

👨‍👩‍👧‍👧👭

• Passiflora
    02. Kolovoz 2021. 20:16

Cure, kako se rade kompresije tijekom podoja? Na sto tocno mislite?

I jos jedno glupo pitanje.. ako je skok u razvoju u 3. tjednu, to moze biti tijekom 3.tj ili bas bude oko tog dana kad beba navrsava 3.tj?

Mallla
    02. Kolovoz 2021. 23:54

Magdalena wow koji prirast, neke bebe se rode tolike 👏 bas wow! Jako su im lijepa imena. Što se grčeva tiče što reći osim izdrži i ne ponovilo se!

Mallla
    03. Kolovoz 2021. 00:00

Negativ kad sve sagledam u tvojoj priči kao i u većini njih je poteškoća u okolini, obitelj, poznanici sto pitanja i zaključaka a razumjevanja i prave podrške u tragovima. Zapavo je najtužnije što nisu svijesni koliko štet čine njihovi "bezazleni" komentari. I da vjerujem da bi u tcojim cipelama vrlo slično reagirala jer u rodilištu kad su mi nudili AD i govorili kako ne dobiva, jede li išta i slično, ja nisam ni pomišljala na AD jer su sise bile pune mlijeka, ubila sam se tu noć izdajajući samo da bar mala gram dobije...
    Teo je jako lijepo ime!
    Kod mene su Hana i Sara, oba dva hebrejska imena. Hana kao milost i izvor imena Ana. Smatrala sam da nam je Bog iskazao mislost sto nam je omogucio da budemo roditelji...A Sara, princeza, kneginja, snažna žena, Abrahamova žena nekako mi je najbolje išla uz Hanu...

Mallla
    03. Kolovoz 2021. 00:02

Passiflora

Cure, kako se rade kompresije tijekom podoja? Na sto tocno mislite?

I jos jedno glupo pitanje.. ako je skok u razvoju u 3. tjednu, to moze biti tijekom 3.tj ili bas bude oko tog dana kad beba navrsava 3.tj?

Skok je nama počeo odma u početku trećeg tjedna i trajao cijeli tjedan. Ali caka je sa skokovima što nema jasnog pravila. Može trajat jedan.dan ili višendana, može se dogodit početkom tjedna ili krajem bilo kad....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.