Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Magdalena2002
    13. Srpanj 2021. 08:53

Cure, malena ima nosić zacepljen... Mislila sam da je do one hrskavice koja ne zarasta, ali ne... Bas je muči u snu. Baš se čuje sluz...
    Sinoć je jadna se i ispovracala u krevetiću i dobro da je muž čuo, ja sam ju uspavala, stavila u krevetić i isla oprati zube, a ona je počela povraćati.. čini mi se da je bilo dosta i te sluzi... kaže mi patronaža da koristin fiziolosku i usisavam... imate vi jos neki savjet?

👨‍👩‍👧‍👧👭

Aneee
    13. Srpanj 2021. 09:40

Mallla ja se nadam onda da je tako i da necu smrditi 😅
    Nije dosta što se znojimo od vrućine taj smrad bi me ubio još 😅
    Ma joj šeširići su živi uzas...nisam mislila da je to toliko komplicirano i nepraktično, ali jest...
    Znaci počeli grčevi uh...samo da sto brže prođe ta faza ❤
    Magdalena ja još nisam imala problema sa nosicem...i nadam se da neću tako skoro...jer nez ni sama kako najbolje to riješiti...meni to sa usisavačem bas brutalno izgleda pa nez kako bi ja to 😅
    Nadam se da ce cure i iskusnije mame imati neke savjete za tebe 

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    13. Srpanj 2021. 10:15

Pa gledaj Negativ to s vedrije strane, nesto novo smo naucile. Al evo cini mi se da nije nista zabrinjavajuce sto je najbitnije! Zato ja volim forum, uvijek nesto novo saznamo!
    Ana ma proc ce i grcevi, pocela sam i ja malo dodavat vlakana u svoju prehranu pa cemo vidjet oce li olaksati pricu. A tebi zelim brz oporavak bradavica, ne mogu ni zamisliti koliko to boli!
    Magdalena da fiziolosku strcas u jednu nosnicu a usisavas na drugu nosnicu, to radis dok je beba na boku...to je bas borba. Ima i ona fora naglog ustrcavanja fizioloske u nosnicu dok bebu drzis  u rukama okrenutu licem od tebe i blago nagnutu naprijed. To su "brutalne" metode, zahtjevaju bas onako pristup iskljucenih emocija. Bebu to u principu ne boli, samo je neugodno.
    Blaža verzija ako nije puno zacepljena je Sterimar baby koji ima takvu formu kojom lako namjestis na nos i štrcneš...beba to proguta. Posljedicno moze u stolici biti sluzi ili tako da beba povrati slinu...to je zapravo dobro jer tako izlazi van (ovo sam zimi koristila kao redovnu higijenu).
    Babska al nama je palila - kapulu/crveni luk prerezati popola i staviti kraj krevetica ili gdje vec beba spava...smrdi cijela kuca al pomogne disnom sustavu.
    Jedna staronarodna al pali, skuhati čaj od korijena bijelog sljeza i kad se ohladi po 2-3 kapi ukapati u svaku nosnicu.
    Trudi mast za prsa, najbolja stvar ikad, košta oko 30ak kn, maže se na prsa, a ja cesce namazem malo ispod nosa (sebi i Hani), otvara disne puteve i olaksava prehlade...e sad jedino ne znam smije li se koristiti na bas maloj bebi. Valja pitati u ljekarnoj.
    .

url=https://lilypie.com]

Mallla
    13. Srpanj 2021. 10:15

Dodatno: ispod madraca staviti knjige ili zarolani rucnik tako da bude povišeno uzglavlje (na koso) to olakšava disanje i za slucaj puno sline vjerojatnije ce je beba progutati nego povratiti.
    To je sve cega sam se trenutno sjetila. 
    Sve ovo sam u nekom trenutku s Hanom radila, ona je bila zimska beba pa je odrzavanje nosa bilo dio svakodnevne njege.
    Postoje jos oni mali na baterije usisivaci slinaca i oni su ok za manje slince. Ima onaj sistem sto se usisava tako da mi ustima povucemo...a ima onaj sto se pristeka na usisivac. To pristekavanje na usisivac samo ruzno zvuci a djeluje i ne boli...sve to sam probala na sebi. Meni muz nije bio od pomoci pa sam ja to sama izvodila a njega bi potjerala jer on se svaki put usrao od muke i straha..al ako su vam muzevi po tom pitanju stabilni lakse je njima jer imaju vece ruke...jos je bolje ako radite u kombinaciji, jedno drzi bebu a drugo usisava

chiAn
    13. Srpanj 2021. 10:22

Magdalena2002

Cure, malena ima nosić zacepljen… Mislila sam da je do one hrskavice koja ne zarasta, ali ne… Bas je muči u snu. Baš se čuje sluz…
    Sinoć je jadna se i ispovracala u krevetiću i dobro da je muž čuo, ja sam ju uspavala, stavila u krevetić i isla oprati zube, a ona je počela povraćati.. čini mi se da je bilo dosta i te sluzi… kaže mi patronaža da koristin fiziolosku i usisavam… imate vi jos neki savjet?

Mi špricamo nos sa onim sterimar baby sprejom i onda usisavamo...to radimo od pocetka svaku drugu vecer...i imamo srece sto ona niti jednom nije zaplakala...bas dobro to podnosi...skroz bude mirna...i to radimo poslije kupanja pa je tada opuštena jer voli i kupanje 🤗
    Ali da joj smeta i da vristi i place mislim da bi bila muka to raditi...

Magdalena2002
    13. Srpanj 2021. 11:01

Malla, hvala! 💞
    Dobro si me sjetila za Trudi kremu, imam je doma, no moram pročitati uputstva.
    Ma, sad je počela i kašljati... 
    Zvala sam pedijatriju, oni kažu, samo fiziološku i izvući van aspiratorom, ako se do sutra pogoršava, idemo na pregled.
    Na žalost, ne mogu ići odmah danas, jer su pedijatri na godišnjem...

👨‍👩‍👧‍👧👭

Bela23
    13. Srpanj 2021. 11:15

Ja svojoj svaki dan cistin nosic jer joj mlijeko zna ici kroz nos pa joj to zastopa nosic. Naspricam fiziolosku i blazinicu na pola i na blazinici napravim spicasti rub koji isto polijem fizioloskom i onda s tim cistim nos s tim da se njoj bas vidi ta bijelkasta slina koju izvucen vani.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

matea1989
    13. Srpanj 2021. 13:50

Ana ja nemam tih problema sa šeširićima, doduše uzela sam one od medele skroz tanke, napune se mlijekom jedino kada ona prestane povlačit kad joj dosadi pa dok ih skinem curi okolo 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Nosić ja joj špricom stavim par kapi fiziološke. Za sad je ok. A imamo i onaj za usisavač pa ako zatreba tu je 😊

Aneee
    13. Srpanj 2021. 15:50

Cure bili smo danas na pregledu jer nam u bolnici desno uho nije prošlo attest, ali sad je sve super 🥰🥰
    Malinje toliko plakao da sam se ja preznojila od muke dok je sve to prošlo...onda je poslije pregleda 45min bio na sisi..malo da se smiri 😅🤣🥰
    Matea1989 i ja imam te sesirice 🤷🏼‍♀️

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Bojana2017
    13. Srpanj 2021. 17:14

E cure mi smo bile na vaganju, tj. patronažna je dolazila i vagala je. Ima 3.180 gr, što je odlično jer smo otpuštene iz bolnice u srijedu sa 2.860 gr. Dobila je 320 grama za 6 dana.
    Već smo bile i u šetnji, jedino me malo muči Iskra. Vidim da je ljubomorna i da joj falim. Nova situacija je zbunjuje, ona seku voli, ljubi, mazi, ali recimo neće da ide u vrtić. Neće da se igra sa prijateljicama ako mama nije tu i tako.
    Malo sam danas loše zbog toga 😔
    Evo čekam da se Iris probudi pa da je nahranim i da idem sa Iskrom onda na igralište. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.